Šta je novo?

Samsung Wave II S8530

manve

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2006
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
7700X Corsair H150I Elite Capellix
Matična ploča
Asus ROG STRIX X670E- E GAMING
RAM
2x16GB G.SKILL F5 6000HZ CL30
GPU
6900 XT
Storage
Kingstone SKC3000 2TB
Zvuk
Bose QC 35 II
PSU
Seasonic Focus Gold 1000W
Kućište
Asus GT501
Monitor
Gigabyte M32U
Miš & tastatura
Corsair Vengeance K70 + Logitech G600
Pristup internetu
  1. Optički internet
digli ruke od super amoleda? ^^

Nastavak one price da nema savrsenog telefona :)

naravno da nisu...samo su usled nestasice za ovaj redizajnirani model wave-a stavili lcd... cudna im je nomenklatura, ovako gledano sa strane ispada da je wave II naslednik wave-a a nije... napravise ****** sa imenima kao nokia... :d

Poslednja izmena:
Mislim da ce biti ekstra telefon, samo sto nece imati takve boje kao Wave :)

Decije i prenabudzene? :D

ae da krenemo sada sa ovime i u ovom threadu :)

Sa' će se pobiju oko toga šta je bolje... Super AMOLED ili Super Clear LCD. :d

Ali realno... sve je to bezveze kad' SamsungApps ima samo jednu fart aplikaciju. :d

steta sto nigde na netu ne mogu da nadjem bilo kakav info o super clear lcd-u....

Ovo ce biti direktan konkurent Htc Desire HD-u, pa ce vise biti prepirki oko ta dva ekrana, mislim da nece ni prismrdeti Super Amoled-u al ajd, mozda gresim...

Konacno Wave sa normalnim dimenzijama display-a...a i onaj menu taster izgleda manje gay.
Btw. ovo ne moze biti konkurencija htc-u vec mozda nekoj Nokia-i (Bada je konkurent Symbian-u; Android, iOS i WM/WP7 su malo ozbiljniji igraci)

Poslednja izmena:
super clear lcd=super lcd...

super clear lcd=super lcd...
I šta sad' to znači? Da li je Samsung prešao na S-LCD zato što je to bolja tehnologija ili zato što je sve SAMOLED-ove prodao Eplu? :d Čini mi se da će prvo biti muk ako se to ispostavi kao tačna vest, a onda će se već naći neko "objašnjenje"... na obe strane. :p

Pa dobro,ovo i nije neko iznenadjenje. Kukali su vec neko vreme kako ne mogu da postignu dovoljnu proizvodnju S/AMOLEDa,i da ce to biti tako dok im ne prorade neki dodatni proizvodni kapaciteti,ne znam tacno kad....zaboravih.
Ovo ostalo su za sad samo tracevi.

Ali,stvarno,kad bih video neki AMOLED na Apple-u mislim da bih umreo od smeha...:d

Ali,stvarno,kad bih video neki AMOLED na Apple-u mislim da bih umreo od smeha...:d
Pa što? Oni bi sigurno razvili mnogo bolje fontove, sa posebnim hintovanjem, za taj PenTile displej. :d A ikonice... smanjili bi im zasićenje da ne izgledaju tako "dečije". :d Ko zna... možda ugrade i Color Management System pa ubace ICC profil ekrana. :d

Pusti... Apple je to. Mojne se kačiš. :d

I šta sad' to znači? Da li je Samsung prešao na S-LCD zato što je to bolja tehnologija ili zato što je sve SAMOLED-ove prodao Eplu? :d
Nije bolja tehnologija to svakako... razlog zasto su presli na slcd je to sto je veliki nedostatak samoleda a portfolio se mora siriti... vetjina tje pretji preko toga sto nema samoled zarad vetjeg ekrana... a sa sadasnjom proizvodnjom jedva pokrivaju ( i to je pitanje dokle tje uspeti) potraznju za wave-om i galaxy S... ali sve tje se to promeniti kada pocne da radi nova fabrika :)

Čini mi se da će prvo biti muk ako se to ispostavi kao tačna vest, a onda će se već naći neko "objašnjenje"... na obe strane. :p
iako mislim da ova vest nije tacna, ako se ispostavi da jeste objasnjenje ce biti veoma jednostavno> apple prelazimo na najbolju tehnologiju, pojeli smo ***** jer zelimo najbolje svojim kupcima... samsung>>> pravimo najbolju tehnologiju :)

waveIIf01.jpg

waveIIf02.jpg

waveIIf03.jpg

em je ružniji em ima lošiji ekran i to dosta

Nov model je baš lepši nema ovaj "ženski" home key (mada me samsung uvek iznenadi sa tim tasterom koliko ružno mogu da ga urade).

Nov model je baš lepši nema ovaj "ženski" home key (mada me samsung uvek iznenadi sa tim tasterom koliko ružno mogu da ga urade).
To ti je "metroseksualni" home key. Baš nisi u fazonu... :d

e sad da li ovaj veći ekran više jede bateriju od samoleda, i da li je u ovom možda jača baterija pošto imaju više mesta da je smeste.
što se tiče home tastera jeste lepši izgledom ali onaj je ispupčen a ovaj novi je ravan, takođe nema ni onu "krivinu" gore kod slušalice a to baš dobro izgleda na wave-u 1.
kad pogledaš bolje nije home button na wave-u džabe takav, taj oblik ima i okvir kamere kao i ukras na blutooth slušalici koje mu je namenjena.

mozda je do ugla gledanja ali nekako imam utisak da ovde nesto smrdi...
na proslim slikama se ni ne sluti, kako da se izrazim, superiornost novog ekrana:
samsung-wave-ii-s8530-1.jpg

dok je kod njih razlika drasticna, cak bi se komotno moglo reci da su slike drugacije kvalitete/rezolucije
pic0.jpg

:S:

pa pazi koliko većina govori da wave i galaxy s imaju nenormalne boje, tj da su toliko jake da je smešno toliko mi te slike poređenja nemaju smisla a plus što taj lcd nikad neće primirisati nekom amoledu a kamoli samoledu :D

Sve i nekako, ali nikad nisam razumeo te "uglove gledanja/vidljivosti". Ja bar gledam u neki display pod uglom od 90* (+/- 20) tako da nemam problema ni sa jednim tipom. Dok rezolucija, kontrast i osvetljenje su mi mnogo vaznije stvari/karakteristike

^ Da, al' kad' malo duže bleneš u uređaj (surf ili šta već) počinješ nesvesno da se kriviš i menjaš položaj. Mislim da je tu bitno da ekran ne gubi mnogo na kvalitetu pri +/- 30 stepeni otklona. Drugo, veći ugao vidljivosti dođe dobro kada pokazuješ nekome fotografije, video snimke ili šta već...

Poslednja izmena:
***, ja sam najvise izdrzao malo jace od 1h surf-a i to na SGS-u... Nema teorije vise od toga. A sto se tice pokazivanja fotki i sl. - dam nekome telefon pa nek' gleda pod kojim god uglom hoce

^ Ja počinjem da se vrtim u stolici ili prevrćem po krevetu već posle par minuta. :D

Što se zajedničkog gledanja tiče... Ne kažem da je od presudnog značaja, već da je zgodno (poželjno). A i nekada mi je gušt da zajedno sa nekim komentarišem slike. :p

Morao sam da izdrzim tih sat vremena dok nisam nesto nasao...mani me u p.m. Na iPhone-u i Magic-u mi je rekord pola sata :D
Sto se tice zajednickog gledanja - svaka tebi cast.
Ja zivim za vreme kada ce projektor biti sastavni deo telefona.

prilicno dobro izgleda ovaj sc-lcd, prilicno sam bio skeptican po pitanju njega...al samoled je keva za kontrast

Vrh Dno