Šta je novo?

Samsung televizori

MarcusS

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2007
Poena
445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X3D & ID-COOLING XTS 224
Matična ploča
AsRock B550m STEEL LEGEND
RAM
2x16 GB Corsair Vengeance RGB PRO sl 3600mhz
GPU
Sapphire PURE 7700XT 12GB WHITE
Storage
M.2 Kingston KC3000 512GB + 2TB Toshiba + 4TB Seagate
PSU
Cooler Master Bronze 750w
Kućište
Zalman S5 White
Monitor
Benq Zowie XL2540K
Miš & tastatura
Logitech G910 spectrum & Logitech Superlight l mouse
Ostale periferije
Logitech G PRO X
Mobilni telefon
Honor Magic 7 Pro
Pametni uređaji
Garmin Venu 3
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ako ima tema ispravite me, pretražio sam sve dva puta 🙂

Ima li neko info o ovom modelu, pošto vidim da ima svega 7, 8 strana na google-u o njemu: Samsung QE65Q82RATXXH

Koju dijagonalu ekrana tražiš?

77 inča gledam, mada bih mozda i najradije išao na 83 inča S90D woled.. Al tu ipak uskace dilema i za LG C4, mada sam generalno naklonjen samsungu zbog ekosistema (baš nam je praktično da iskoči obaveštenje da je veš mašina gotova ili vrata od frižidera ostala otvorena 😊)

Pozdrav. Kako se pokazao QE55S90C? Da li ima neko iskustvo sa ovim tv-om?
Vrhunski se pokazao i još uvek se pokazuje, uparen sa Q700C soundbarom tako da Q Symphony pokazuje svoj pun potencijal. Ogromna preporuka.

koji model? a šta fali da otvoriš novu temu?

na prvu loptu bih rekao da primerak nije ispravan

Na reklamaciju, panel ispušta dušu.

Jel od prvog momenta kad si ga otvorio takav?

Šta kupiti, ovaj D je noviji model
ili
Ja sam uvek za novji model

Bolji panel, noviji softver, unapređen daljinski, wifi poslednje generacije 7, bluetooth poslednje generacije itd.

To je moj lični stav što ne znači da svakome to odgovara

@torpedoo

Sigurno si i sam googlao razlike, ali ono sto lako promakne ako gledas poredjenje na npr rtings.com je da s90d dolazi sa 2 moguce vrste panela.

Na prošloj strani je to lepo objašnjeno:
Sudeći po onome što ljudi pišu na netu, može se po oznaci TV-a odgonetnuti koji je panel. Na primer ovaj je QE65S90DATXXU dok sve ostale veličine (48, 55, 77 i 83") nose oznaku QE48S90DAEXXU. Poslednja 4 slova navodno označavaju panel. Kod S95D u svim veličinama ide QD-OLED i svaki nosi oznaku QE65S95DATXXU.
Mene ovo navodi na zaključak da taj model s90d od 55 inca ima "slabiji" panel (woled) nego s95c od 55 inča (qd-oled).

Ovo slabiji pod znacima navoda, zato što sam ja na kraju kupio tv sa tim istim woled panelom 🤪 taj panel je u stvari kupljen/pozajmljen od LG C4 modela, nije originalno samsungov. Meni je taj kombo bio nakaradan, pa sam bez puno dileme uzeo LG C4 u željenoj dijagonali i uštedeo podosta u odnosu na S90D u toj istoj dijagonali. Ne mogu da se požalim na sliku, jedino se pitam koliko manje refleksije bi bilo preko dana pošto je dnevna soba prilično osvetljena. S95C kao i S95D ima antirefleks foliju/premaz koji značajno smanjuje refleksiju..
Ekran na s90d tj LG C4 izgleda meni lično kao crno staklo, bukvalno sve se oslikava na tv kada je ugašen. Kada je upaljen nije toliko problematicno sa bojama, ništa nije isprano ali se primećuju refleksije u pozadini (iz mog iskustva iz svetle prostorije)..

Plus sto S95C ima one connect box, to je rekao bih vrlo zgodno 😅

posle deceniju i malo vise, menjam Sony tv-e i prelazim na Samsung, 99% na S90f a mozda i d - zavisi za koji dobijem bolju ponudu. 65" model
da li dolazi neki sa zidnim nosacem? znam da su neki brendovi,modeli dolazili u dve varijante, jedan sa postoljem a drugi sa nosacem pa da obratim paznju ako treba

da li neko mozda ima preporuku koji da uzmem odvojeno nosac? brend ili model, mozda mi dva trebaju , moze i pm

da li neko mozda ima preporuku koji da uzmem odvojeno nosac? brend ili model, mozda mi dva trebaju , moze i pm
za ovakva pitanja postoji podforum "šta da kupim". ima tamo starijih tema za nosače pa prelistaj

Upravo kupio 55" QN85D. Poručen HW-Q600C soundbar, za više (bolje) se nije moglo. Ovih dana će stici pa da vidimo kako šljaka. Bio sam u dilemi Da li da uzmem ovaj sound bar ili SHARP HT-SBW 53121, na kraju presudilo da bude isti brend kao i TV

Upravo kupio 55" QN85D. Poručen HW-Q600C soundbar, za više (bolje) se nije moglo. Ovih dana će stici pa da vidimo kako šljaka. Bio sam u dilemi Da li da uzmem ovaj sound bar ili SHARP HT-SBW 53121, na kraju presudilo da bude isti brend kao i TV
Kakav je utisak? Ja imam q800d doduse, ali mala je razlika, i razmisljam se, tj merkam taj qn85d. Jel mu daje u realnosti taj qsymphony malo na zvuku ili je to samo na papiru tako? 🙂

Fenomenalno je,da ti kažem. Slika, boje, kombinacija sa soundbarom, sve skupa je top. Skidam filmove u 4k,sa Atmosom, baš je vrh. Sada sam uzeo i satelite koji su opcija uz soundbar,probao sam ih,ali još nisam montirao i tek je sad doživljaj potpun.
Pozdrav narode
Dvoumim se izmedju LG QNED i Samsung QE50Q7FAAU QLED
Valja li ovaj samsung ili ova serija tv sa QLED ekranima
Ne razumem se u to .
Samsung 👍

Posto imam s90d Samsung u 55 inca woled i duže sam ga koristio, uzeo sam 65 inca s90c koji je qd oled znaci najbolje, ovako prvo jesu bolje boje i kontrast za nekih 10 do 15 posto , ALI ono sto je velika mana zvuk je lošiji i to solidno , s90d ima bruka zvuk i bass maltene hifi (nije ali na pragu) smecari su u s90c unistili zvuk , samo u 65 verziji se dobija qd oled , ali nisam očekivao dosta lošiji zvuk , sramota za Samsung , Nintendo i ostale smecare koji iz verzije u verziju nude lošije stvari da bi kasnije izvukli pare po hiljaditi put od potrošača. S90d ko ima ne treba mu sound bar sa s90c vec treba , sramota za Samsung , necu kupiti sound bar , isto izgleda tv ali zvuk dosta losiji da bi nas naterali na soundbar , BEZ RAZLOGA
A ono sto je fascinantno , nigde se to ne pominje u reviewovima, ali kad pitam chat gpt kaže da je losiji dosta zvuk na s90c, ne znaš dal da se smejes ili plačeš

Poslednja izmena:
Posto imam s90d Samsung u 55 inca woled i duže sam ga koristio, uzeo sam 65 inca s90c koji je qd oled znaci najbolje, ovako prvo jesu bolje boje i kontrast za nekih 10 do 15 posto , ALI ono sto je velika mana zvuk je lošiji i to solidno , s90d ima bruka zvuk i bass maltene hifi (nije ali na pragu) smecari su u s90c unistili zvuk , samo u 65 verziji se dobija qd oled , ali nisam očekivao dosta lošiji zvuk , sramota za Samsung , Nintendo i ostale smecare koji iz verzije u verziju nude lošije stvari da bi kasnije izvukli pare po hiljaditi put od potrošača. S90d ko ima ne treba mu sound bar sa s90c vec treba , sramota za Samsung , necu kupiti sound bar , isto izgleda tv ali zvuk dosta losiji da bi nas naterali na soundbar , BEZ RAZLOGA
A ono sto je fascinantno , nigde se to ne pominje u reviewovima, ali kad pitam chat gpt kaže da je losiji dosta zvuk na s90c, ne znaš dal da se smejes ili plačeš
Da kažem pošto me pitaju, imam oba tva, jedan u spavaćoj 55 , drugi u dnevnoj 65

Ja juce narucih S90F 65icu, kazu stize za 7 do 10 radnih dana, nazalost samo 2 godine garancije...a nisam hteo Samsung nikako da kupim, samo LG G5.
Medjutim, G5 55 je 40k skuplji od ovog s90f 65, a za cenu 65 G5 mogu kupiti 55 i 65 S90F zajedno.

G5 je u rangu s95f, a c5 i s90f...

Nazad
Vrh Dno