Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Pa sta da kazem :) dobra je ova bada2 vredi probati, ima i ona nekih svojih bubica (smarajuca obavestenja, konektovanje na samsung apps mi je trajalo vecnost, nakon restarta proradilo, ponekad zna malo sistem da se uspori), ali je def bolji od 1.2 bar mi se cini i extra izgleda ;) .

Pa ja rekoh jos pre flesujte nema sta da se pokajete, ima nekih sitnica koje nekad smore, ali opet bolje sve nego na 1.2, barem sto se tice nedostatka memorije, prevelike stranice kojih vise nema, i najbitnije postavljanje precica na home stranice, pravljenje foldera, mnogo korisno, postavio sam vam i onaj link za custom verziju, koja cini mi se bolje radi nego ona oficijelna poljska, jos ima i nekoliko flash tema, a i optimizovana je bolje, kao malo brze radi... :)

Poslednja izmena:
A jel postoji fora da prevarim KIES da misli da sam madjar iliti poljak i da mi sam update da se na zamajavam sa flashom jer nisam do sada nista tako radio pa ne bih da zeznem telefon?

Kakva je situacija sa kamerom kod tebe filke? Jel nije losija nego u 1.2? Jel kamkoder ima macro mod itd?
Mozda i ja flesujem ali se cimam da ne shebem nesto, nisam nikada radio nista osim apdejta na 1.2.. Kada izadje ofisl za Srbiju, jel moras da vratis na 1.2 ili.. ?

Ma neces da se s****s :) kad dodjem od posla mogu da napisem detaljan step-by-step (ako me neko ne preduhitri :) ).

Ja sam sa starim kiesom preflesovao sa italijanskog 1.0 na 1.2 srpski i nije bilo komplikovano... e sad dal moze i sa novim kiesima to vec nisam siguran :)

Kakva je situacija sa kamerom kod tebe filke? Jel nije losija nego u 1.2? Jel kamkoder ima macro mod itd?
Mozda i ja flesujem ali se cimam da ne shebem nesto, nisam nikada radio nista osim apdejta na 1.2.. Kada izadje ofisl za Srbiju, jel moras da vratis na 1.2 ili.. ?
Da se prevari Kies ne znam da li moze, nisam to nikada radio, moj telefon je na nasoj ex Karicevoj mrezi, znaci zakljucan i vec 2 puta sam flesovao bez problema, sam postupak sve ukupno traje jedva 10 min, ako ne i manje, a za vracanje na 1.2 kad izadje oficijelna, pa ja razmisljam da ne radim to, ako bude bilo normalne oficijelne 2.0 verzije za flesovanje to cu i da radim, jer me mnogo nervira Kies, e ako bas ne moze tako onda se i ja vracam na 1.2 nasu, pa posle na Kies...

Postoji autofokus i makro mod u kamkoderu, cini mi se da su sada klipovi kao malo ostriji, a moze manuelno klikom na neki deo ekrana da se fokusira dok se snima video...
Za ostale stvari kojih ima na 2.0 pisao sam na prethodnim stranicama, pa da se ne ponavljam, ima jedan bas detaljan post... ;)

Jedino nisam zadovoljan sto se mnogo brze trosi baterija i sto nikako da provalim gde da cekiram da stoji manuelna sinhornizacija sa mail nalozima, a ne da se u pola noci radi automatska i pali mi ekran i obavestava zvukom, srecom stavljam mob na silent... :)

Poslednja izmena:
Da se prevari Kies ne znam da li moze, nisam to nikada radio, moj telefon je na nasoj ex Karicevoj mrezi, znaci zakljucan i vec 2 puta sam flesovao bez problema, sam postupak sve ukupno traje jedva 10 min, ako ne i manje, a za vracanje na 1.2 kad izadje oficijelna, pa ja razmisljam da ne radim to, ako bude bilo normalne oficijelne 2.0 verzije za flesovanje to cu i da radim, jer me mnogo nervira Kies, e ako bas ne moze tako onda se i ja vracam na 1.2 nasu, pa posle na Kies...

Postoji autofokus i makro mod u kamkoderu, cini mi se da su sada klipovi kao malo ostriji, a moze manuelno klikom na neki deo ekrana da se fokusira dok se snima video...
Za ostale stvari kojih ima na 2.0 pisao sam na prethodnim stranicama, pa da se ne ponavljam, ima jedan bas detaljan post... ;)

Jedino nisam zadovoljan sto se mnogo brze trosi baterija i sto nikako da provalim gde da cekiram da stoji manuelna sinhornizacija sa mail nalozima, a ne da se u pola noci radi automatska i pali mi ekran i obavestava zvukom, srecom stavljam mob na silent... :)

Jesi ti siguran da ti je zaključan telefon? ja i devojka smo wave-ove u telenoru dobili otključane

Ja sam imao Wave i bio je zakljucan, Telenor. Pa sam ovde na forumu kupio otkljucan telenor talas. To mozda ko je skoro kupio pa da su otkljucani telefoni, ako ih zakon obavezuje na to, nemam pojma.

wave 1 kupljen u januaru prosle godine i wave 2 kupljen u aprilu oba otključana...

imas na http://www.sammobile.com/ oficijelni Telenor 1.2 Firmware tako da mozes da se vratis na legalicu!

Mene samo smara sto se dobija klot sistem...tj, mora da se instalira sve iz pocetka sto je instalirano, a preko KIES-a mogu da se backup-uju sve aplikacije kada se radi update i da se po zavrsetku vrate...cak i SPOOFOVANE aplikacije tako rade na dvojci!!!

A sto se tice prevare KIES-a...evo uputstva...
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=ru&tl=en&u=http://www.badapps.ru/

Poslednja izmena:
Pa to. Zato je i necu na divljaka da updejtujem. Mrzi me sve iz pocetka jovo na novo :)

Kad ukucate *#7465625# i proverite da li Network lock stoji na OFF, ako je tako onda nije zakljucan na mrezu, meni stoji na ON tako da zakljucan je, e sad ja mozda malo i rizikovao, ali ne kajem se...

Navigaciju jos nisam uradio, a i jos na 1.2 koristio sam je mozda samo 2 puta, tako da i nije mi neophodna, vise mi bila kao ukras, a sto se tice Music recognition mislim da su je stavili u opciju Music Hub koja za mnoge zemlje jos uvek ne radi, a kad ce pitaj Boga...

:d

78608833.png

:d :d :d

Mozda spoje Badu i Tizen i nazovu ga "TIZDA", sreca pa ne znaju srpski i sa cime bi moglo da se rimuje Tizda, a bio bi haos... :D
Bada ili Tizda, Samsung je prema nama ispao ...:d

Sa druge strane, mozda i nastave jos neko vreme da rade na 2.0, mada osecam da programeri nemaju nikakvu motivaciju znajuci da ce da ih prekomanduju na druge stvari.
A cene wave-ova su toliko pale na trzistu polovnjaka, da vise i ne razmisljam o prelasku jer se uopste ne isplati.
Za razliku od 'talijana, tonem sa brodom ;)

Kako bi se talas izborio sa memorijskom od 16gb class4 i od 8gb class10?
P.S. Moj Wave kupljen proslog januaru u Telenoru,otkljucan.

Kako bi se talas izborio sa memorijskom od 16gb class4 i od 8gb class10?
P.S. Moj Wave kupljen proslog januaru u Telenoru,otkljucan.

Moj Talas se junacki bori vec godinu i po sa 16gb class 4, cini mi se da je apacer.
Poz

Uzimaj 16Gb class 4, dokazano je da Wave-u ne treba brza kartica od neke class 4. Mislim na to da ce sve savrseno da radi. Class 6+ imaju logike tek kod 1080p kamkodera itd, tako da idi na kapacitet, trebace ti, ja sam moju 8Gb class 4 popunio hd videom i flac, 320Kbps muzikom.. Muzika mi se ne brise ali mogu neke 720p klipove ali bi bio jaci fazon da imam 16Gb :D

Ako nema usporenja pri snimanju HD videa onda pazarujem karticu od 16gb class 4 :)

Ma kakvo usporenje, uzmi class 4 i uzivaj...

ja imam 16GB class4...i nema problematike...Kingston je u pitanju...

Ja imam class 10 i nikakvih usporenja nisam imao :d

Bada ili Tizda, Samsung je prema nama ispao ...:d

Sa druge strane, mozda i nastave jos neko vreme da rade na 2.0, mada osecam da programeri nemaju nikakvu motivaciju znajuci da ce da ih prekomanduju na druge stvari.
A cene wave-ova su toliko pale na trzistu polovnjaka, da vise i ne razmisljam o prelasku jer se uopste ne isplati.
Za razliku od 'talijana, tonem sa brodom ;)

hehe, stvarno cijene su budj, i zato sam odlucio da vejv zadrzim kao drugi fon jer mu baterija traje mnogooo duze od nokia 1610 koji je basic fon...koji sada drzim kao drugi.
znaci pojas za spasavanje je na vidiku.

Vrh Dno