Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Epic :D

Install Ndrive 10.2.6/10.2.10 on your phone’s memory card by the new spoofing method. New Spoofing Method Video Tutorial below :http://youtu.be/XLTYD0LkwOY Ndrive 10.x.x : http://www.multiupload.com/W46TNGVBXS
Run Ndrive 10.x.x once & exit it.
Now install Ndrive 11 on your phones memory card.You can use the below link to download Ndrive 11 and install using the new spoofing method Or You can directly go to the samsungapps in kies and select Iran as your country and download it for free.Ndrive 11 : http://www.multiupload.com/Z7B0NC9NU4
After installing Ndrive 11 dont start it yet.
Connect your phone to your PC/Laptop in “mass Storage mode”.Go to memory card and follow the path as shown below & copy the 3 files mentioned below. In the path “I:” stands for the drive which is shown in your pc/laptop when you connect your phone in mass storage mode. It can be anything depending on you pc. Path : I:Others__@@bada_applications@@__44i0lbzwpiData navigation.chcnavigation.licnavigation.oe
Copy the 3 files to the path mentioned below Path : I:Others__@@bada_applications@@__pbe461664nData
Now disconnect you phone from pc and Run Ndrive 11 once and download all the updates it prompts for.
Then You will have to change your Ndrive applications language in to english. Change it by going in the below mention options. Path : Menu>>My Ndrive>>Settings>>international>>Language>>English
After doing this close Exit Ndrive 11 and again connect your phone in “mass storage mode” with your Pc/laptop.
Now go to the below mentioned path in your memory card and copy the file as mentioned below. Path : I:Others__@@bada_applications@@__44i0lbzwpiDataNDrivedata ndri3.ndr
Copy the above mentioned file in the path mentioned below. Path : I:Others__@@bada_applications@@__pbe461664nDataNDrivedata
Now go to the below mentioned path in your memory card and copy the file as mentioned below. Path : I:Others__@@bada_applications@@__44i0lbzwpiData navigation.lic
Copy the above mentioned file in the path mentioned below. Path : I:Others__@@bada_applications@@__pbe461664nDataNDrivedata
Now Download the Indian map given below and coy it in the below mentioned path. Path : I:Others__@@bada_applications@@__pbe461664nDataNDrivemaps
Now uninstall Ndrive 10.2.6/10.2.10
Now start Ndrive 11 and select the Indian Map by going to the below option in your Ndrive application. Path : Menu>>My Ndrive>>About>>my Maps>>Check Indp_Ta map. Indian TA Map : DOWNLOAD Indian NT Map : DOWNLOAD[Latest Indian Map Available]
Violaaaaaa…. you are done… Happy Navigation and Enjoy Ndrive 11.

Uradi ovako i sve ce da radi.

Poslednja izmena:
Pa koliko sam pratio uputstvo sa RS nije mi potreban ndrive10, samo onih par fajlova koje je neko cak uploadovao da ljudi ne bi dzabe skidali 10-ku.

Kako bre da otkljucam mapu Srbije? Sve sam radio po tom uputstvu i ne vredi.

Izvalite ovo :d :d :d sa badaforums.net

New game "Angry Wavers" comming soon for bada

Fotka je fenomenalna :D

Ne treba ti 10-ka za ndrive 11. Dovoljno je samo one fajlice da zamenis. Jedina caka je sto postoje u dva direktorijuma, a ne samo u jednom kao u 10.
Jedan od tih fajlova, cini mi se *.lic je licenca za mapu.
Poz

Kopiraj navigation.chc, navigation.lic i navigation.oe fajlove u folder 11-ce na ovoj lokaciji:
microSD:\Others\__@@bada_applications@@__\pbe461664n\Data\, zatim kopiraj ndri3.ndr i navigation.lic u folder 11-ce na ovoj lokaciji:
microSD:\Others\__@@bada_applications@@__\pbe461664n\Data\NDrive\data\

Prilozi

• ndrive11.zip
    769 bajta · Pregleda: 44
Hvala, ali vec sam sve to odradio :) Probacu sutra, mozda odbaguje, mrzi me da izlazim sad da hvatam gps :d
Imao sam problem i sa Ndrive10 na starom Wave-u, sve zivo sam probao dok se jedan dan nesto nije odbagovalo i proradilo posle postupka koji sam zilion puta ponovio.

moja devojka je kupila wave 2 s8530, polovan telefon je flesovan na neku beta 2.0 verziju(s8530xpkh3)koja baguje pomalo, posto je telefon iz telenor hteo bi da mu ubacim poslednju 1,2 verziju bade i srpski jezik jel moze neko da mi kaze koju tacno verziju da instaliram i da li je postupak isti kao za wave 1...i recite mi koju verziju multiloader-a da koristim

Poslednja izmena:
moja devojka je kupila wave 2 s8530, polovan telefon je flesovan na neku beta 2.0 verziju(s8530xpkh3)koja baguje pomalo, posto je telefon iz telenor hteo bi da mu ubacim poslednju 1,2 verziju bade i srpski jezik jel moze neko da mi kaze koju tacno verziju da instaliram i da li je postupak isti kao za wave 1...i recite mi koju verziju multiloader-a da koristim

Probaj http://www.hotfile.com/dl/135948545/3996bdd/S8530XXKF1_S8530OXFJK3_TOP.zip.html trebao bi imati srpski.

Izvor http://www.sammobile.com/firmware/?page=3&t=1&o=2&m=GT-S8530&r=1

hvala na linkovima sve je proslo odlicno

Poslednja izmena:
Jel postoji opcija ili dodatno programce da se na home screen vidi neki task ili appoitment iz kalendara?

Pretrazi market, ukucas samo task u search.. mislim da ima par widgeta i aplikacija za to.

Ok, reko mozda neko zna neki tacan naziv. Nije za mene, drugar ima wave a verovatno ga mrzi da trazi po marketu :)

Pa brate kao da ima sta da trazi, 2 sekunde vise nego da mu ja sad kazem tacan naziv :d

Moj wave2 je za UK trziste. Da li dobijam update 2.0 kad bude za Srbiju ili za UK? Ne flesuje mi se telefon.

Posto sam odlucila da pokusam da ubacim onu verziju bade 2 preko kiesa,ako moze neki savet. Nasla sam ovo uputstvo:

1.Download bada 2.0 beta KL6 fw. http://www.multiupload.com/X60LRIF54D (for S8500)
2. Flash it using Multiloader v5.65.

Your Ad Here
3. After successfully flashing it, connect to kies. You’ll see to it that kies will prompt you that your device doesn’t support fw update. (Don’t worry!)

4. Input this code: *#5239870*#

5. Then select “Pre-Configuration”

6. Then input *#27236*# and confirm. Select XEO (for S8530 select XEH).

7. Wait for the installation and your phone will restart.

8. Again, connect to kies. You’ll see to it that kies will prompt you “This is the latest Firmware”.

Ovaj korak mi nije jasan,kako da fleshujem? "2. Flash it using Multiloader v5.65."
Skinula sam multiloader.

Da li pre svega ovoga trebam da izvadim memorijsku i sim karticu? Cini mi se da sam procitala negde da treba,i baterija da bude 100posto puna.
I da li ima nesto sto trebam da znam da je bitno da uradim ili da ne smem da uradim?

Poslednja izmena:
Hitno mi treba pomoc :((((((
Nasla sam upustvo za flesh,i sve pratila korake.
Na kraju se nije restartovao telefon nego pise ovako: !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fota Engine is not installed
Plz install below FOTA eng.(FOTA_VER.INFO_2.0)
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sta da radim? taj fajl nemam da li da skinem telefon sa usb???? ili sam ga zeznula????/

Taman sam malopre video prvi post al me mrzelo da pisem da ne pokusavas nista :d Tj ocekivao sam da ces da odustanes.

Ljudi zna li neko odgovor na moje pitanje? Da li cu moci da instaliram 2.0 kad izadje regularno preko apdejta na telefonu preko kiesa necu moci.

Ljudi zna li neko odgovor na moje pitanje? Da li cu moci da instaliram 2.0 kad izadje regularno preko apdejta na telefonu preko kiesa necu moci.

Nisam odustala :D Cackala sam,uspanicila se,pa opet trazila i na kraju sam se snasla... Na prvi pogled mi se jako svidja,sto da ne malo da naucim nesto novo da uradim.:)

That's the spirit ;)

Za one koji vole dobar Rock ima na App-su radio Rock nation, Nemačka digitalna radio stanica koja vrti Rock 'n' Roll 24/7 bez reklama. Naravno, za slušanje je potrebna net konekcija ali prednost tome je da imate kristalni zvuk gde god da ste.

A za one koji vole kvalitetnu muziku tu je tune in radio, aplikacija koja sije taj rock nation u svakom pogledu ;)
Imam 20-ak stanica u favoritima, svih zanrova koje slusam i cesto ne mogu da se odvojim od telefona i slusalica, dosta stanica podrzava i visok bitrejt pa je to pravo uzivanje sa Senn cx150 :D A onda kada naletim na nesto dojajno a nije mi poznato opalim ss pa posle preslusavam jos na YT i na kraju ''pazarim'' flac ili 320 kbps :D

Any news about b2 ?

Al je palo interesovanje za temu, vala bas...

Ja sinoc ponovo flesovao na ovu custom verziju http://badadownload.com/2012/01/new-bada-2-0-s8500xxkl6s8500oxakl6-custom-rom-by-nexus.html mogu da vam kazem da lepo radi, nista ne zeza, pise koji su sve dodaci i poboljsanja, jedina mana je dal sto je beta ili ipak i 2.0 nije kako treba optimizovana, to sto zna da se secka neka tema gde su live wallpaper-i, steta ako to ne bude radilo kako treba u oficijelnoj 2.0...

A sto se tice Kies-a ja digao ruke od njega da se ne nerviram vise, lepo povezao kontakte na Gmail ili ih prebacim na memorijsku i gotov posao i KIes i ne treba, za aplikacije imam Apps na telefou... ;)

FILKE, ja sam odlepio kada sam procitao mane 2.0 bade. *****i kosooki su izgleda izbacili slow motion kamkoder, swype to sms&call, music recognition, plejer navodno ne moze da pusti avi, mkv i mp4 fajlove vece od 2Gb, procesor downclockovan na 800Mhz :mad:

Ma sta vam pisem, procitajte i sami a ti mozes da nam kazes sta je sve od ovoga istina.

less video codecs. I cannot play some videos on bada 2.0 that i played on bada 1.2

No motion effect for picture flow. ( not usefull but good for showing off :lol: )
camera quality ( hope they will fix it on official firmware )
java controls ( hope they will fix it on official firmware )
fake call ( very good feature )
music recognition ( I want this badly :crazyeyes )
image video editing feature

http://www.badaforums.net/forums/general-bada/collection-worse-lost-features-and-wave-t5396.html

Dakle mentoli su iz nekog razloga namerno osakatili badu!!! Sve ono sto je krasilo ovaj os, korisne sitnice, ono za sta su na androidu bile potrebne dodatne aplikacije itd :mad::mad::mad:

mentoli kosooki!!!:mad:

Da ovaj Wave nije ovoliko dobar telefon zavrljacio bih ga sa vrha Povlena.
A mislim da cu maksimalno izbegavati Sljamsung proivode u buducnosti, kao i do sada, samo je Wave bio izuzetak.

Gledaj ovako: Ono kada gledas slike pa da kad nagnes telefon same se skroluju to nema, a to sam i ja na 1.2 iskljucio, slike su iste ali kad se na 1.2 podesi tj. doda malo sharpness i saturation onda su jos lepse, tih opcija na 2.0 nema, treba malo eksperimentisati da li su bolje slike i klipovi sa Antishake ili ne, cini mi se SA...

Sto se jave tice nisam nista ni koristio osim Opera 6.1 i Facebook-a tako da i ne brinem nesto jer to radi i sada kako treba...

Browser radi odlicno, nema gresaka tipa prevelika stranica, nedostatak memorije, znaci Facebook full stranicu koja je kao na komp zumiram do maksimuma i ne zeza nista, a tu ima gomila slika i svakakvih cuda...

Mkv od 1 GB u HD mi radi odlicno, za vise nikad nisam se ni cimao, za procesor ne znam ok radi kad obicna tema brzo skroluje i aplikacije se brzo pale i gase, ako znas za procesor neki kod da ukucam ti reci, postoji ono da se stavi na STATIC LEVEL gde radi brze ali tokom vremena se vrati na DYNAMIC...

Pa ono music recognition i meni treba kao 'leba, mnogo jaka funkcija, nje nema tj. mislim da je u sekciji Music Hub koja ne radi u mnogim zemljama jos, kad ce ne znam...

Navigacija je isto ona budjava Route 66, ali citam vest da su usli u pregovore sa TomTom...

U sustini na leto, jesen najverovatnije kad mi istekne ugovor uzecu ili S2 ili S3 ako je dobar, Note je ipak za mene prevelik, SE ne uopste, mooozda neki LG ili HTC, a tu se nesto zainteresovao i za Motorolu XT 910 Razr pa videcemo... ;)

Poslednja izmena:
Brate, meni nista ne znaci to za flow slika, a music recognition- ne kapiram za sta ce vam ovo, ajde mi molim te objasni :D meni nepotrebna funkcija.
Nervira me downclock procesora, to sto nema swype za sms i pozive, genijalna opcija! takodje i losija kamera i to sto nema slow motion video..

Nikada ne bih flesovao 2.0 da mi ne treba macro za kamkoder, neogranicena sms memorija i eliminacija *****nog problema sa nedostatkom rama.

A i ja cu u decembru GS 2 ili neko Sony, sve zavisi od cene uz paket. Wave IV ako izadje samo ako bude bio zesce napucan.

Brate, meni nista ne znaci to za flow slika, a music recognition- ne kapiram za sta ce vam ovo, ajde mi molim te objasni :D meni nepotrebna funkcija.
Nervira me downclock procesora, to sto nema swype za sms i pozive, genijalna opcija! takodje i losija kamera i to sto nema slow motion video..

Nikada ne bih flesovao 2.0 da mi ne treba macro za kamkoder, neogranicena sms memorija i eliminacija *****nog problema sa nedostatkom rama.

A i ja cu u decembru GS 2 ili neko Sony, sve zavisi od cene uz paket. Wave IV ako izadje samo ako bude bio zesce napucan.

Swype ima, ali na poljskom, engleskom ili ostalim jezicima, bice i za srpski kad izadje oficijelna, za kameru rekoh sta fali sharpness i saturation, inace je isto sve, a ima i slow motion video, probao pre neki dan i to na onoj prvoj poljskoj beti, ima i na ovoj custom verziji, a music recognition mi trebao jer sam nasao neke pesme koje sam godinama trazio, imao audio recording pa preko ove opcije nasao autora, eventualno kad cujem neku stvar na radio pa snimim deo i nadjem autora...tako da ljudi svasta pisu, evo od mene imas informacije proverene...do kraja godine ko zna sta ce sve da izadje, mnogi sada aktuelni telefoni bice pregazeni, a samim tim i cene ce da im padnu jos malo...

Poslednja izmena:
Znam ja za sta sluzi music recognition ali ne vidim svrhu, nase radio stanice su ionako uzasne, a tune in radio aplikacija ima sve lepo detaljno, pisao sam vec, samo opalim ss da ne zaboravim detalje i posle nadjen na YT ;)
Ja cu uzeti fon oko 250 jura uz prenesi i surfuj 1Gb ili neki slican paket, mozda predjem i na vip pp600, SGS II ili neki Sony, HTC.. videcemo, ima vremena a Wave mi je za sada perfekcija.

Nazad
Vrh Dno