Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

E pa necu onda :p
Ionako ce ofisl bada 2.0 uskoro.. jedini razlog je to sto sam hteo da uporedim autonomiju sa 1.2 badom. :)

@hsv
novoj badi se i nadam, odlepio sam ovako.
@vladimirdowla
misliš da bi taj rad i meni pomogao?

Poslednja izmena:
ne znam, drug je uzeo wave po mojoj preporuci, doduše polovan i muči se sa baterijom. meni live wall stoji svo vreme i ne primećujem da se troši baterija brže nego sa običnim. inače prethodna beta mi je imala prosek oko 4-5 dana normalnog korišćenja. jedino kad se navadim na igre onda punjenje svaka 2 dana. što se toga tiče nisam još čuo da nekome, na bilo kom pametnijem telefonu toliko dugo drži baterija. stvarno sam prezadovoljan. ako ova zadnja beta još manje troši bateriju kao što se priča onda su napravili žešći posao

Kod mene je WiFi konstantno ukljucen, ne gasim ga nikada... Ne slusam muziku na telefonu, znaci internet, pozivi i sms, u maloj kolicini video i kamera i evo izvlaci cetvrti dan, napominjem da mi ni na jednoj verziji bade nije ovoliko trajala baterija... I rekao sam da sam flesovao na noviju verziju zato sto je baterija pocela da se trosi za jedan dan, bez ikakvog maltretiranja. Preko noci je padala za 30-40%, i vec sam poceo razmisljati o nabavci nove baterije, pa sam zato flesovao najnoviju verziju i problem je rijesen...
Sto se tice flesovanja vladimir je rekao kako, samo sto ja nisam imao bateriju punu do kraja nego na nekih 20% (i flesovao sam 5-6 puta telefon i mislim samo da mi je jednom baterija bila puna do kraja i nikad nista nije bilo, sto ne mora da znaci da vama ili meni u buduce nece)... pu pu, da se pomjerim sa mjesta...:D

Kod mene je WiFi konstantno ukljucen, ne gasim ga nikada... Ne slusam muziku na telefonu, znaci internet, pozivi i sms, u maloj kolicini video i kamera i evo izvlaci cetvrti dan, napominjem da mi ni na jednoj verziji bade nije ovoliko trajala baterija... I rekao sam da sam flesovao na noviju verziju zato sto je baterija pocela da se trosi za jedan dan, bez ikakvog maltretiranja. Preko noci je padala za 30-40%, i vec sam poceo razmisljati o nabavci nove baterije, pa sam zato flesovao najnoviju verziju i problem je rijesen...
Sto se tice flesovanja vladimir je rekao kako, samo sto ja nisam imao bateriju punu do kraja nego na nekih 20% (i flesovao sam 5-6 puta telefon i mislim samo da mi je jednom baterija bila puna do kraja i nikad nista nije bilo, sto ne mora da znaci da vama ili meni u buduce nece)... pu pu, da se pomjerim sa mjesta...:D

nije ni meni bila na 100%, bilo je nekih 55% ali reko za svaki slučaj da pomenem pošto se i u tim tutorijalima često pominje.

Meni se u 2.0 ne svidja to sto je glavni meni transparentan, tj sto se zajedno za ikonicama vidi wallpaper, to mi je uzasno, ima li sta lepse od lepih, preglednih ikonica na ovoj 100% black super amoled pozadini? ;)

Ovako mi deluje kao neki symbian raspali, valjda ce to zavisiti od teme do teme ili ce moci da se podesava inace ne mrdam ja sa 1.2 :d

Nemoj mnogo da se nadas. Bada 2, ce biti za***ana za custom romove, posto Samsung stavio nov mi vid zastite :/

Je li to zvanična v2?
Jel ima serbian meni?

Poslednja izmena:
dobre vesti što se e-mail klijenta tiče, skroz je popravljen, ima novi izgled i konačno može milion stvari da se podesi oko samog prijema poruka. što znači nema više skidanja po 50 mailova kad se radi sync, već skida samo nanovije. a naravno može da se podesi da skine bukvalno sve mailove sa naloga. takođe prikaz same poruke je poboljšan.
čačkao sam i samsung apps koji sad radi ultra brzo, takođe ima novi izgled mada nije nešto puno drugačiji. notifikacije su izgleda maksimalno integrisane sa aplikacijama, ali će to naravno biti više vidljivo sa aplikacijama rađenim za badu 2.0 ili ako one stare dobiju neke updateove. social hub premium će biti odličan za sve one navučene na twitter i facebook, ja nisam pa mi nešto puno i ne znači ali pozdravljam potez ;)

takođe kamera je popravljena, sada nema one pauze kad snima video. bio je problem sa merenjem vremena kad krene video da snima pa onaj merač stoji na nuli nekih 20 sec i onda odjednom na brzinu natera na tačno vreme snimanja, naravno za to vreme su i ostale funkcije bile zapucane. sada toga nema.

primetio sam problem sa browserom
neće da zapamti google user i pass kad hoću mobilnu verziju gmail-a (mada sa onim popravljenim klijentom to više i nije problem)
kad odem na YT sign in (čim kliknem) resetuje se telefon :D što mi je jako zanimljivo

Poslednja izmena:
kad odem na YT sign in (čim kliknem) resetuje se telefon :D što mi je jako zanimljivo

Ovo je poznati bug, svima se desava. :)

A juce sto sam se nasekirao... Posto imam XEO (poljski) CSC, KIES ponudio update i programa (na 2.1.nesto) i FW-a. I odradio on update FW-a, samo sto je izbacio onaj Emergency Firmware Recovery na kraju... Nemam pojma zasto, izgleda da ga posetili gremlini prilikom update-a. I odradio ja taj recovery, telefon se restartovao sa tim novim update-om i ne vidim da mu ista fali. Palio-gasio telefon nekoliko puta, cisto radi provere.

Pa, da vas pitam: Moze li da ima nekih posledica zbog tog recovery-ja?

Ja ne mogu da čekam više, kad dođem kući ima da instaliram ovu v2 pa nek život ide.

Strpljen spasen ;)

Pa pojede mi bateriju. :(

Nije mi jasan taj tvoj problem sa baterijom, pa meni i u cp uart modu traje duze nego na k810i :D
Sa AP uart modom kao da imam 1110 Nokijestinu :d

Jel ti telenor Wave ili je sa neke mreze? Moguce je da imas neki fw koji nije bas za ove nase prostore, laicka teorija.

Ma jok, kupio sam ga u radnji.
A ti modovi, šta je to?
*** uzeo sam ga pre mesec dana, sve mi je još manje više novo.

Pa napisao sam ti vec, menjaj iz cp uart u ap uart mod. Ap uart je stedljiviji mod.
*#8740# i pisace ti koji mod je aktiviran, probaj slobodno.

Mada rekoh ti da ja nemerno drzim u ovoj cp uart modu i da sam prezadovoljan baterijom. Ap uart je ludacki stedljiv, u sustini ces tesko primetiti razliku ali kazu da je ekran malo umereniji a meni se npr desilo da mp3 plejer secne ako surfujem, ja jednostavno nemam razlog da ne drzim cp uart kada je autonomija vec ovoliko ludacka :smoke: Ap uart cu koristiti mozda samo na nekom duzem putu kada bih Wave koristio samo kao mp3 player.

Nisi jedini sa problemom baterije. I meni vuce jako brzo. Od jutros do evo 14h, baterija na izdisaju. doduse surfovao sam 3 sata i poslao 30-ak poruka, ali ipak ode brzo.

Pa da probam pa sta mi bog da, a kako ulazim u mod meni.

ja se bogami prvi put srećem sa tim. nije mi se nikad resetovao na 1.2 ili prethodnoj beti kad sam se logovao na YT.

Ja bilo gde da sam procitao, masa ljudi se zali na reset telefona. To izgleda bug u toj poslednjoj beti. Ja sam i dalje na 1.2 i cekam zvanican update.

Danas sam odlucio da resim misteriju oko drugaricinog Wave-a i dosao sam do nekog zakljucka.
Mnogi vec znaju jer sam pisao da je ekran kod drugarice na Wavu izgreban.
Danas sam uzeo njen telefon koji je star oko godinu dana i wave od druga iz inostranstva, telefon je kupljen u Nemackoj takodje star skoro godinu dana oko 10 meseci i imam sta da vidim. Staklo tj. ovaj da nazovem sloj sjajni je primetno deblji na njegovom telefonu. Posebno se primeti oko slusalice i dole na kraju kod tastera, bas se primeti da je deblje.
On ga ne nosi u futroli i padao mu je ali kada obrisem oba ekrana ovaj njegov kao da sija a od ogrebotina ni o, a kod drugarice nije tako.

Takodje jos jedna cudna stvar mi je bila to sto je i sam displej na Wavu iz Nemacke verovali ili ne mnogo bolji.
Na istom osvetljenju, na 6 drugov ekran je mnogo svetliji ikonice sijaju, a na ovom iz telenora nekako sve bledje...

O cemu se radi meni nije jasno ali mislim da je i moj bio kao ovaj kod drugarice davno sam ga imao.

Poslednja izmena:
Pa ja sam pisao vec da je veoma moguce da prva serija Wave telefona nije imala gorilla glass vec neko malo ojacano staklo.
Ja imam Wave iz telenora, star oko 1 god i garantujem da ima gg i da nema problem sa ekranom.

A ne zaboravi da vreme leti, mislim da si jos letos pisao da je taj drugaricin telefon star 1 god ;)
A i da je kupljen u novembru prosle god, nema veze, mozda je iz prve serije samo je kasno dosao do prvog vlasnika.

To za ekran je mozda i do ap uart moda, negde sam citao da su prvi talasi stizali sa ovim umesto cp uart moda. Rekoh par postova iznad da je u tom stedljivijem modu displej malo ''utisan''.

E sad, ovo su samo moje teorije, ko zna sta je u pitanju. Uglavnom, imao sam 2 telenor Wave-a i svaki je imao perfektan super amoled i gorilla glass.

Sto se tice nekih wave-ova, ja sam bio naisao na jedan, koji ne samo sto je imao ogrebotine, ali ono i nije bio SAMOLED ekran (to sam naisao pre mesec-dva kada sam trazio ekran za moj prvi wave - koji je igrom slucaja preleteo dva sprata pravo na stepenice - i pukao mu je ekran - ali sam telefon nema ni ogrebotinu :D ) i verovali ili ne - saznao na kraju da je ekran zamenjen i to se rade ekrani za Wave naravno ne originalni :) i sto je najjace saznao da tih "slj" ekrana ima jos od kad se i pojavio wave (naravno neki mesec posle), ne znam gde je tvoja drugarica uzela Wave - ali mozda je neko bio prvo zamenio nekim ovim ekranom - jer SAMOLED je SAMOLED bez obzira na staklo (isti je SAMOLED i u Nemackoj i Avganistanu :) a svi WAVE-ovi dolaze sa njim )
Veruj mi nasi priuceni serviseri su znali da zamene ekrane jos od pojavljivanja Wave-a ;)

Poslednja izmena:
Direktno iz telenora nikada nista nije menjano.
Malo nakon sto se pojavio.

Tvrdim da je ekran na istom osvetljenju drugaciji na dva ista telefona.
Da li je do ekrana ili osvetljenja NE znam.

Pa moguce je da je sam primerak u pitanju, ali moguce je ovo sto kaze i hsv, da im slucajno ostao neki primerak iz prve serije, ma sve je moguce...

Vrh Dno