Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Значи да идем на Wave 1 јер ће у сваком случају оба подржавати то јест подржавају Bada-у 2

Pa da, oba Wave su odlicni telefoni ali Wave I ima bolji displej iako je za 0,4'' manji i bolju autonomiju. Da, 2,0 bada stize na oba modela.

Ma opusteno. Solidan je i Ace, Wave I je ipak jaci harverski i ima bolju kameru/kamkoder ali sto se tice os-a ne ocekuj brdo aplikacija kao u Android marketu, bar jos neko vreme.

И не треба ми неко брдо апликација узећу неки таблет и то је то.Битно ми је само да батерија држи дуже и да не морам баш свако вече на пуњач...

@Ione
Evo me konačno dođoh kući i evo utisaka.
Sinoć oko 10 je napunjen do panja i skinut sa punjača, jutros slušao mjuzu 45 min do posla, pričo sa vama putem opere mini v6 ;) guglo i onda izvadio bateriju po dogovoru, očistio gumicom za olovke i patenticom (tehničkom) obojio kontakte na bateriji, ubacio u *#8740# brzinu i nastavio ceo dan da ga drndam i mogu vam prijaviti da se baterija osetno manje troši. :)
Sad odo da ga konačno flešujem.
Pitanje za fleš
Kada u downloader-u V5.65 opalim RSRC1 dobijem samo ovaj fajl Rsrc_S8500_Vodafone_Lite.rc1 i ja ga otvorim, što je ok, ali kada opalim
RSRC2 dobijam više fajlova kao ovi
Rsrc2_S8500(Low).rc2
Rsrc2_S8500(Mid).rc2
Rsrc2_S8500_VodafoneLite_OMN(Low).rc2
Rsrc2_S8500_VodafoneLite_OMN(Mid).rc2
Šta da odaberem od ova četiri?

Poslednja izmena:
Ee j.ebi ga ja sam odabrao ovaj
Rsrc2_S8500_VodafoneLite_OMN(Low).rc2
Valjda neće biti problema. :S:

Ee ljudi koliko ovo treba da traje, meni se ništa ne dešava, tj piše ERR Dbl Erase

Odusto sam, pukla mi baterija.

Poslednja izmena:
Pa i meni, a i pride mi baterija pukla, tako da odustajem za sad, jel ima možda još neki link?

cekaj krenuo si sa flesovanjem a nisi napunio bateriju? Kazi mi jel nisi proemetio prethodni sistem ?

Ma jok bio je na 70%, mislio sam da neće trebati više od toga, ali pošto sam video da se ništa ne dešava 40 minuta lepo sam ga iskopčo i resetovo i video da mi je baterija na nuli i sad ga punim, a sistem mi je ok samo da prekopiram mjuzu i fotke, Opera radi, sms..

Ok, Rock N Roll!! :guitar:

reci jesi drajver instalirao? meni na to miriše. install drajvera sa onog linka što sam kačio (gde je i CFW), prebacivanje fona u download mode i tek onda spajanje na komp i ne može biti ERR poruke. inače čitav postupak traje oko 5 minuta
što se onih rc2 fajlova tiče ako odabereš onaj prvi sa (Low) dobijaš stabilnu verziju CFW-a, u prethodnoj beti je nakon instalacije bilo potrebno ukucati kod i odabrati rad telefona u Low prioritetu jer je to sprečavalo BSOD-ove. oni rc2 fajlovi gde piše VodafoneLite su namenjeni Vodafone OFW-u, mada nije mi jasno što su i njih stavljali u folder.

Opet neka provala sa Kies-om!!! Kad sam hteo da pokrenem Apps, izaslo mi obavestenje da azuriram Apps, ja kliknem, pokrene se i izadje prozor da mi je instalirana zadnja verzija Kiesa i tako sve u krug, a verzija koju imam je Ver.2.0.3.11082_152...jel ovo opet neki bag ili je izasla nova verzija, da znam dal da skidam sa Samsungovog sajta? Znaci nema goreg softvera od ovog Kies-a, uvek neko cimanje sa njim!!!

Šta mislite, pošto je cijena slična za oba modela, je l' bolje uzeti "keca" zbog S-AMOLED display-a? Po čemu je realno bolja dvojka, osim po veličini?

Imao sam slicnu dilemu pre 10tak dana, i na kraju odabrao sam dvojku. Isti je hardware, samo je meni kec premali, posebno sad kad dobijemo 4 ikonice u redu ;)

Vidiš nisam instalirao usb a to sa Vodafonom ni ja nekontam, videću da probam opet instalaciju kad dođem kući.

ono sam naveo po koracima onako jer sam i ja sam prvi put (na prethodnoj beti) imao isti problem i kad sam onako odradio prošlo je. ako je sve ok sa drajverom kad spojiš fon(u down modu) na komp trebalo bi da se čuje ono "tu du" :D tj da ga je komp prepoznao.

što se tiče jezika tastature na ovoj beti ne čačkajte ništa oko njih, kako je po defaultu ostavite tako. ja sam čačkao nešto i sad nemam tastaturu, hteo da uradim onaj reset telefona međutim traži da nešto ukucam (a to ne mogu ;)) pa moram opet da flešujem danas.

Jedino ako poredis jedan do drugog mozes da vidis razliku i to najvise u crnoj boji i eventualno kontrastu ali veruj mi i taj na dvojci je skroz super. Dok sam imao wave poredio sam ga sa dvojkom u vipu i toralno je ok.

Reći da razliku između amoled i lcd ekrana može da se primeti samo jedan pored drugog nije tačno, jednostavno to je kao da staviš xbox i ps3 i kažeš da osim ako su jedan pored drugog razlike nema (mislim prvenstveno na fizički izgled). Na brzaka sam u telenoru čačkao wave 2 i ima OK ekran, ali se primeti sa kilometar da nije amoled.

Jeste dobar s-lcd displej ali i ja odmah primetim razliku, super amoled je definitivno high contrast :) Uglovi gledanja, crna..

Hm pa primeti se razlika, najvise se primetii crna i to odmah :) ja sam igrom slucaja presao sa keca na dvojku... Ali ali, ekran na dvojci je fantastican za jedan slcd (bolji primetno nego na htc desireS-u na primer), boje su isto odlicne (cak ti mogu i vise odgovarati nego na samoled-u) i ja nisam bas nista posebno izgubio prelaskom na waveII sto se tice ekrana.

Jesi li poredio ekrane, kolika je u stvari razlika u kvalitetu?

Sledece sto cu reci je iskljucivo moje misljenje zasnovano na mom iskustvu. Trenutno posedujem 2 telefona, Galaxy S i Wave2. Pre Wave2 imao sam S2. Kad sam uporedjivao ekrane na S2 i S1, dosao sam do zakljucka da ekran na S1 izgleda bolje (zasicenije) sto je i normalno jer ima vise pixela po incu, takodje da je crna vise crna nego na S2. Isto taj osecaj sam imao kad sam uporedjivao Wave 1 i Wave 2. Wave 1 ima definitivno jedan on najboljih ekrana na trzistu ("zasicenost" ekrana mu je 283 piksela po incu, Wave 2 ima 252, Galaxy S ima 233 a S2 217), jedini razlog sto ga nisam kupio je velicina ekrana. Meni jednostavno nista ispod 4 incha nije primenljivo za igranje sa touchscreenom. Wave2 sam odabrao najvise zbog predstojeceg Bada 2.0 (najverovatnije izlazi sledece nedelje) i razvijanja aplikacija za isti. I on mi je nekako manji za moj ukus ali savrseno lezi u ruci, posto je uzi od Galaksija, mozes sve da odradis u jednoj ruci, cak i "pinch to zoom" :) Daleko od toga da je nesto loseg kvaliteta. sLCD kod Wave 2 ima osetno prirodnije boje, vise odmara oci prilikom duzeg koriscenja i bela je vise bela nekog kod Samoled-a:) Kad dodjem kuci, postavicu sliku oba ekrana jedan do drugog pa ces videti o cemu pricam.

Dobro bre telep jbm mu mater, nemoj da si bas bukvalista ali poenta je bila da covek ne pomisli da je sve sto je ne-samoled = ******... Bas to kao sto kazes, ekran na w2 je skroz OK. Ne kazem da nije bolje sa kontrastom na samoledu, sa crnom itd itd ali daleko od toga da displej na w2 ne valja.
Naravno, najbolje je probati oba da bi se doneo sud o dijagonala vs samoled.

Meni bi idealan ekran bio 3,7'' samoled :D
Ma Samsung je uvek bio tata za ekrane, kad se samo setim kako su ljudi padali u nesvest od e720 displeja..
http://www.mobilmania.cz/Files/Obrazky/art18/SamsungE720//45.jpg

S-lcd na Wave II je odlican, prosto brise patos sa SE i HTC konkurentima. I kao sto neko rece, ne odgovara svima ovaj samoled high contrast, meni je npr ok.

Vrh Dno