Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Pa u prvoj seriji je i kupljen.
Ali ovo mi je bas cudno stvarno. Ali nema veze, prodaje ga i ona od danas lol, smorila se.

Sto se tice nekih wave-ova, ja sam bio naisao na jedan, koji ne samo sto je imao ogrebotine, ali ono i nije bio SAMOLED ekran (to sam naisao pre mesec-dva kada sam trazio ekran za moj prvi wave - koji je igrom slucaja preleteo dva sprata pravo na stepenice - i pukao mu je ekran - ali sam telefon nema ni ogrebotinu :D ) i verovali ili ne - saznao na kraju da je ekran zamenjen i to se rade ekrani za Wave naravno ne originalni :) i sto je najjace saznao da tih "slj" ekrana ima jos od kad se i pojavio wave (naravno neki mesec posle), ne znam gde je tvoja drugarica uzela Wave - ali mozda je neko bio prvo zamenio nekim ovim ekranom - jer SAMOLED je SAMOLED bez obzira na staklo (isti je SAMOLED i u Nemackoj i Avganistanu :) a svi WAVE-ovi dolaze sa njim )
Veruj mi nasi priuceni serviseri su znali da zamene ekrane jos od pojavljivanja Wave-a ;)

a ja baš mislim da sam video neki slajd gde je prikazano da baš staklo čini SAMOLED različitim od AMOLED-a, možda neki premaz ili tako nešto. mada nisam baš nešto 100% siguran u to.

Moguce, stvarno nemam pojma :) ali wave je uvek isao sa SAMOLED-om, jos od pocetka, nikada nije ugradjivan obican AMOLED u njega... Cak kada su ostali bez SAMOLED-a, tj trebao im je za SGS oni su malo razvukli Wave i izbacili Wave II - koji dolazi sa SLCD-om (a potpuno isti fon)

I meni se cini da sam negde citao da se izmedju ostalog samoled ne sastoji iz vise slojeva koji su razvojeni vazduhom (ili kako god,nagadjam i pricam laicki) kao sto je slucaj sa amoledom,vec je iz jednog sloja pa je to jedan od razloga i zasto ima bolji vek trajanja i manju potrosnju (kao) :-/

Zasto ne bi stavili ovu temu u sticky, verujem da ce biti jedna od najaktivnijih od sledece nedelje.

I ja sam za sticky. Pogotovo sto ce se u ovoj temi najvise pricati i o Bada OS-u jer najvise usera Bade ima Wave

+1 za sticky. Bas se pitah pre neki dan kako do sad sa ovolikim brojem postova nije otisla u sticky?

bila je sticky pa su je izbacili, što je smešno jer se ponekad desi da u onim sticky temama nema novih poruka a u ovoj ih uvek bude :)

Šta ja znam ja volim što je ovako sve na jednom mestu, ALL IN ONE. :D

evo malo ice cream bade (kačio sam i u mobilni desktop thread)
jako lepa tema, poprilično ističe SAMOLED kad se malo zađe u podmenije gde je pozadina svuda crna a slova kao neon plave boje (dobro možda nisu takva ali izgleda odlično)

Prilozi

• 20111109120024.jpg
    20111109120024.jpg
    327.3 KB · Pregleda: 84
  • 20111109120032.jpg
    20111109120032.jpg
    322.6 KB · Pregleda: 72
  • 20111109120051.jpg
    20111109120051.jpg
    317.7 KB · Pregleda: 69
Ja koristim test temu, ove def ikone su mi odlicne...

Prilozi

• 20111109130002.jpg
    20111109130002.jpg
    218.9 KB · Pregleda: 63
  • 20111109130030.jpg
    20111109130030.jpg
    232.9 KB · Pregleda: 69
  • 20111109130040.jpg
    20111109130040.jpg
    225.8 KB · Pregleda: 62
  • 20111109130054.jpg
    20111109130054.jpg
    260.4 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
@richa
ova tema je ekstra, kažeš da je dobijaš uz v2?
Probao sam danas štedljivi mod i ama baš ništa nisam uštedeo na bateriji, evo sad ga punim, sutra kad dodjem kući ima da ga flešujem, ne mogu više.
Očajan sam i odo da gledam orfen kiler na fonu. ;)

Danas sam testirao taj stedljivi AP Uart mod, od 14-17h [od Ns do Va] baterija je sa 88% spala na 70%, za to vreme oko 10 min razgovora, 10-ak sms i 2h i 45min slusanja muzike, volume max :D, sve 320 kbps albumi. I par min surfa u Sapcu na autobuskoj.
Meni je ovo odlican rezultat za ovakav telefon.

Matori plače mi se!

Ma laze ovaj HSV-ovac :p

Inace, ljudi, odlucio sam da se manem Wave-a, tako da prodajem svoj. Ako nekog zanima neka me kontaktira ;)

Sta da ti kazem.. imas nekog demona koji jede bateriju.
Ne znam, nisam siguran da vidim neku razliku izmedju ap uart i cp uart, mislim da je placebo to sto mi je kao malo losiji prikaz na ekranu sa ap uart, ali za 1%.. Mada cpu je manje zivahan, da se tako izrazim sa ap uart i ako surfujes mp3 plejer moze da secne.

Svejedno, vratio sam cp uart mod jer je i sa njim autonomija odlicna.

Ali valjda ce i ova raspala 2.0 bada uskoro, mislim da sam malopre negde video da je odlozena za decembar! Mozda je lozenje nego, sad cu bas da potrazim.

Ako budem imao vremena mogu da uporedim cp i ap uart mod, da ostavim sluske i mp3 plejer na 10 jacini npr, po 2h i da vidim sa 100% koliko pada.

Sada vracam film, jutros sam takodje putovao ali od Va do Ns, slusao iste albume ali nisam razgovarao, takodje malo surfa i 10 sms.. sa 85% baterija je pala na 60% za ta 3h, cp uart, ali nisam bas siguran.

Pa gde si sad bas nasao da se manes Wave-a?
Sacekaj badu 2.0, ne znam da li znas za onaj konkurs za bada aplikacije, posto je 2.0 dosta android wannabe lakse ces prodati kada se ljudi uvere da os nije djubre kao sto se sada misli a kapiram da ce sa pojavom 2.0 verzije market poplaviti i neke dobre aplikacije, cist marketing.

Zasto da ne prodas za 10-20e vise? Sacekaj malo.

Poslednja izmena:
@Shimec
Izdajnici ne smeju da postuju u ovoj temi :D

salu na stranu, a zasto kad je toliko blizu izlazak bade 2?

A ne laze i ja potvrdjujem :) ovako znam samo da Wave (i to II) napunim jedanput a xperia mini Pro ide od dva i po - tri puta za to isto vreme na punjac :) slicne upotrebe :) (Wave nosa buraz) a sampion je BB Bold 9780 ( koji najduze traje i to se i najvise koristi :) a i ima ekran koji se bolje vidi na direktnom suncu od wave-a keca ;) ).

@Shimec
Izdajnici ne smeju da postuju u ovoj temi :D

salu na stranu, a zasto kad je toliko blizu izlazak bade 2?

Skupljaju se pare za Wave 3 :p
A ne, iskreno, malo mi je dosadio, rekoh da promenim malo zivot :) Zene obicno menjaju kosu, a muskarci telefon (ili auto, ali za to nemam para :) )

Inace, meni Wave nikada nije bas nesto specijalno dugo drzao bateriju, ali za to ima sasvim logicno objasnjenje. Naime, bas tu negde gde ja zivim se mesaju Edge i 3G signal Telenor mreze, pa mobilni cesto trazi mrezu, menja na 3G, pa vraca na Edge i tako u krug. Kada sam na predavanjima u NS po ceo dan, tada baterija dosta duze izdrzi, posto je tamo konstatno 3G+ mreza. Osim ako ne surfujem previse ;)

Poslednja izmena:
Stvarno Wave 3?

I ja bih uzeo trojku samo da nema onde senzorske tastere, oni me uzasavaju, izgled mi je ok kao i kvalitet kucista a najvise bih presao na w3 zbog 4'' super amoleda ali nema veze, meni je i Wave I masincina, za ozbiljniji rad je tu komp, samo multimedija na mob ;)

Sacekaj bre badu 2.0, lakse ces prodati a i 20e vise mozes da uzmes, ljudi nemaju pojma pa za bada os misle da je gori od symbiana, 2.0 je kao sto rekoh bas android wannabe, to + nove aplikacije= visa cena.

Znam ja sta je bada 2.0 :) Koristim beta verziju vec dosta dugo i prilicno sam upoznat kako izgleda i kako funkcionise :)

Inace, meni Wave nikada nije bas nesto specijalno dugo drzao bateriju, ali za to ima sasvim logicno objasnjenje. Naime, bas tu negde gde ja zivim se mesaju Edge i 3G signal Telenor mreze, pa mobilni cesto trazi mrezu, menja na 3G, pa vraca na Edge i tako u krug. Kada sam na predavanjima u NS po ceo dan, tada baterija dosta duze izdrzi, posto je tamo konstatno 3G+ mreza. Osim ako ne surfujem previse ;)

To sam i ja pominjao da meni trosi bateriju jako. Moze da je spuca za dan-dan ipo kad fon trazi/menja mrezu.

@ione
Probam pa ti na kraju dana javljam utiske.

Већ дуже време пратим ову тему,до сада сам имао андроид и симбијан.Тренутно имам s5830 Galaxy Ace,али планирам да га продам и купим Wave или Wave II јер видим да је једина разлика у екрану и величини екрана,па вас питам за препоруку који да узмем.Битно ми је само да може да издржи више од једног дана батерија јер на андроиду држим нон стоп укључен 3г,мало сурфујем или идем на tapatalk,twitter update,gmail... али све то није много игре и музику скоро уопште не играм и не слушам и батерија издржи максимално 10 сати.Хвала унапред....

Wave I, ima manji displej + super amoled tehnologija manje trosi.

Vrh Dno