Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

MultiLoader v.5.65

samo check-iraj i FOTA file na kraju, nemoj da te to zbuni...
Kad sve to odradi otvori dialer i kucaj *#33284*# i check-iraj "Low".

Konacno evo i prave aplikacije za Wave.

Poslednja izmena:
Heh, koji sam sreckovic...jedini razlog zasto sam ubacio novi firmware-live walpapers-ne funkcionise. Pise unsuported file type kad pokusavam da instaliram *.smt. Ima li neko resenje/objasnjenje? Inace, nisam odusevljen Badom 2, ikonice su previse sitne

Gde li se instalira NDrive na ovoj novoj Badi??? Ubih se trazeci... Namesetno da instalira na karticu, ali standradnog folera nema (za v10 - onaj y2(nesto)).

^^Samo kopiraj taj fajl sa telefona na karticu (ili obrnuto) i onda ce ti se pojaviti u Setings>Display>Theme

Heh, koji sam sreckovic...jedini razlog zasto sam ubacio novi firmware-live walpapers-ne funkcionise. Pise unsuported file type kad pokusavam da instaliram *.smt. Ima li neko resenje/objasnjenje? Inace, nisam odusevljen Badom 2, ikonice su previse sitne

Ubaci sa STune-om temu. Radi sigurno flash wallpaperi.

... Video playback secka, jer i kod vas isto? Na zadnjoj beti.

... Video playback secka, jer i kod vas isto? Na zadnjoj beti.

Nisam primetio da secka, pustao .mp4 i .mkv. Ali sam primetio da je trajanje baterije kao kod iPhone 4S i iOS 5-ice :D
Mada, posluzice ova beta do izlaska zvanicne verzije...

Uspeo sam da nadjem. Problem je zbog codeca, jer Wave ne moze da decode B-frames.

I na kraju, flesovati ili ne, na sta lici 2.0 na Wave 1? Ja razmisljam da sacekam jos neki dan, pa ako do kraja nedelje ne pojavi se na Kies, eto mene sa flesovanjem...a i pitam se nesto, sad kako je Adobe prekinuo sa flashom, hoce li u zvanicnoj 2.0 Badi da ima flash za net i za teme, wallpaper-e, ili je to mozda ne vezano za ovaj prekid od Adobe-a, ima li u beti flash?

Stvarno smaraju vise sa odlaganjem bade 2.0, uopste me ne bi cudilo da dodje i krajem decembra.

@Filke

nemoj, pokajaces se

@redkanji

ne radi mi ni Stune, nece da prepozna tel (kies ga uredno prepoznaje, kao i win). Ima jos bagova. Mrezna podesavanja zezaju; po nekad se tel zapuca; ikonice su previse sitne; po nekad tel ne zvoni iako me zovu; sve u svemu, cekajte finalnu verziju ako vas bas ne muci radoznalost

Najvise mi se svidelo sto vise nema upozorenja o nedovoljno memorije i sto je nov default browser odlican

Poslednja izmena:
Pa normalno da nema upozorenja o nedostatku memorije kada bada 2.0 koristi 384Mb rama umesto jedva 192Mb do 1.2 verzije :) Pisao sam vec nekoliko puta u cemu je fazon, tupavi Samsung :)

Meni na Wave 2, bada radi savrseno. Nema nikakvih bagova osim gore pomenutih.

btw
Jel neko prodaje dvojku mozda?

ne radi mi ni Stune, nece da prepozna tel (kies ga uredno prepoznaje, kao i win).

Jel si probao sa 1.0.6? 1.0.7 verzija nece sa ovim beta "izdanjima". Kod mene sve uredno: ugasen KIES, pokrenem STune kao admin i povezuje se bez problema. Mada mi se cini da je default tema najbolja, tj, ima najmanje bug-ova koliko sam primetio. Primer: kod one ICS teme, ne vidi se kome se salje SMS, zbog iste boje fonta i pozadine tog polja.

Ja za sada zadovoljan. Jedino baterija me muci, jako se brzo prazni, ali je to izgleda kod vecine problem.
I da, kod NDrive-a mi ne radi landscape rezim, ne vidi se desna plovina ekrana (crn ekran), a redovno reaguje na pipkanje.

@redkanji

sad sam dosao kuci, i 1.06 verzija je ta koja mi ne radi. Sad cu da probam sa 1.07

edit: evo greske: tel ne treba da bude u KIES modu, vec u USB debuging modu, i radi kako treba i 1.06 i 1.07

Poslednja izmena:
edit: evo greske: tel ne treba da bude u KIES modu, vec u USB debuging modu, i radi kako treba i 1.06 i 1.07

Eto. Nisam se ni setio da postoji i ta mogucnost. Mada ja ne palim debug mod, samo nakacim tel. Sto mu dodje KIES mod, ako sam dobro obavesten. :)

E a povratak na sadasnju verziju 1.2 bade jel ide istom forom kao i kad bi presao na 2.0, da bi posle odradio na Kies oficijelnu? Jel bese posle one koja izadje na Kies, izlaze i ovako verzije, pa moze i normalna verzija da se flesuje?

Za vracanje unazad, mora da se flesuje. Za novije verzije, moze update KIESom. Mada, ako mislis na beta verziju, nije oficijelna, sto znaci da mora da se flesne multiloaderom.

edit: primetio sam jos jedan bug koga sam krstio dilatacija vremena :D vreme na clock widgetu (osnovnom) je sa 10.58 volsebno skocilo na 11.00 , pa se sekundu kasnije vrailo na 10.58 :D mada, mozda nije bug, mozda sam putovao kroz vreme i nazad :D

Poslednja izmena:
A nesto ne razumem, gledao neke klipove, svima Network lock je na OFF, meni je na ON, koja sad tu fora, telefon je iz telenora, jel to on otkljucan pa stoji ON ili ne, smem li da flesujem? Ovo ostalo ukapirao sam, u Multiloader je prosto, za svaku stvar postoji fajl, i onaj Fota na kraju...a i ovo, jel posle kad se zavrsi flesovanje jel nema nista da ga cackam, telefon sam sve odradi i upali se, samo da vratim sim i memorijsku i posle stavim ga na LOW???

Poslednja izmena:
A nesto ne razumem, gledao neke klipove, svima Network lock je na OFF, meni je na ON, koja sad tu fora, telefon je iz telenora, jel to on otkljucan pa stoji ON ili ne, smem li da flesujem? Ovo ostalo ukapirao sam, u Multiloader je prosto, za svaku stvar postoji fajl, i onaj Fota na kraju...a i ovo, jel posle kad se zavrsi flesovanje jel nema nista da ga cackam, telefon sam sve odradi i upali se, samo da vratim sim i memorijsku i posle stavim ga na LOW???

Telefon ti je zakljucan, pa prvo moras da ga otkljucas. Nisam potpuno siguran, ali nemoj tako zakljucanog da ga fleshujes. Bolje malo iscackaj po netu ili sacekaj jos neciji savet.
Za kraj flashovanja je tacno. On odradi svoje, resetuje, pokrene konfiguraciju OS-a, opet reset, malo duze ucitavanje po prvi put, stavis debug na LOW i vozi. Ja sam promenio i CSC, posto mi je stajao na KOR. Ne verujem da ima neke veze to, ali eto, uradio sam tako. :)

A taman se resio na fles, a bio sam do skoro protivnik toga, nista, sacekacu 2.0 kad izadje na raspali Kies, tamo negde 2012. godine uoci Sv. Save...

Ako ti je za utehu, sad bih vratio na 1.2 da nece uskoro da izadje 2.0, pa ne vidim svrhu :)

sticky?nista od toga?

A taman se resio na fles, a bio sam do skoro protivnik toga, nista, sacekacu 2.0 kad izadje na raspali Kies, tamo negde 2012. godine uoci Sv. Save...

Optimisticne prognoze, rekao bih... :p

Stvarno su preterali a najjace od svega je to sto su najavili badu 3.0 za q2 2012 :d :d :d
Vece cu sanse da vidis velju ilica na koncertu slipknota nego da kosooki odrze obecanje :d :d

Velja Ilic na koncertu Slipknot-a... :D:D:D:D:D

Pa bar bi mogao da sutira ljude sa pokricem :d

Nazad
Vrh Dno