Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

ma lako se covek navikne na ekran W2-ke :) ne zaostaje mnogo ni za samoled-om, odlican je

koji sw, koji format knjiga? mislim imam kindle, al ako ima neko lepo resenje, zasto da ne :)

Fazon je sto mora da se odradi ono ciscenje gps data s'vremena na vreme.
*#4097*4097# i da se u app stavi na built in umesto hybrid.

Ulaskom u ovaj meni se i brise taj gps history ili sta vec, posle toga hvata satelite za 10 sekundi, ja kada krenem u voznju i hocu da koristim bada psorts npr obavezno obrisem ovo.

Jel mozes da kazes kako su ti namestene i ostale opcije vezano za gps ?

Sta citas i odakle ? Nisam ga skoro nikad koristio kao ovo, eto cisto da zadovoljim znatizelju :)
koji sw, koji format knjiga? mislim imam kindle, al ako ima neko lepo resenje, zasto da ne :)
"Kupio" sam nekih 600 knjiga, pa trenutno citam Neil Gaimana t.j. ono sto nisam do sad nasao na papiru, a mrzi me da porucujem i cekam sa Amazona.
Softver je java aplikacija Albite Reader i radi fenomenalno, cita EPUB i ima relativno zgodan interface, recnik...
Svidja mi se i sto je telefon prilicno malog formata, a opet dobar kao E-book reader, pa mi je zgodnije da nosim njega nego knjigu ili kindle o kome sam razmisljao do trenutka kada sam prvi put probao Albite Reader.
Wave sam i kupio da bi sa sobom nosio jedan uredjaj, a ne telefon, mp3 player i kameru. Tada mi E-Book nije padao napamet, pa je ispalo da sam prosao jos bolje.
Trazim jos zgodan nacin da ga na paraglajdingu montiram na grudi i koristim umesto standardnog HD Pro, posto 720p snimci sa njim ispadaju jako dobro.
Kada se sabere broj uredjaja koje Wave menja, ispade da bi mi trebalo mnoooogo para da to sve kupim posebno, a sve ih menja vrlo uspesno.

Isto tako i ja trazim nacin kako da fiksiram telefon da bih snimao mtb/downhill :)
Jedan ludacki spust odavno planiram da snimim ali stvarno ne znam kako da fiksiram telefon, mozda ima nekih univerzalnih drzaca..

^Najbolje da napravite nesto custom sa nekom koznom futrolom. Iseces 2 uspravna reza provuces neki kais, i to je to

Softver je java aplikacija Albite Reader i radi fenomenalno, cita EPUB i ima relativno zgodan interface, recnik...

Stvarno fino programce. Testirao na A Game of Thrones i malo sam se zacitao, a da nisam ni primetio da je proslo sat vremena... :)

Brzo pitanje: Ima li ko nas jezik za NDrive 11 i kako da ga podesim? Ja bilo sta da nadjem ne mogu da odaberem u opcijama.

gde da nadjem taj reader?
ne dobijam ga na apps preko telefona :((

Pa u pretrazivacu kucaj naziv readera i download, obrati paznju samo da skines verziju za touch screen.

Skinuo sam ga... deluje OK, osim rotiranja ekrana... em je rucno iz menija, em kad ga zarotiram izgubim meni, pa onda se u nekom random slucjau vrati u uspravni polozaj...
da reaguje na pinch zoom i rotaciju telefona, mislim da bi mi se bas svidjao :)

sto se direktnog poredjenja sa kindlom tice, ovo je kao porediti wave kao fotoaparat protiv recimo fuji f70exr :p mislim moooze da posluzi kad mora, ali...

Oce li vise bada 2.0 ?
Postao sam nestrpljiv :)

Strpi se do sledeceg utorka... Ja sam nestrpljiv za Skype-Lite. A potajno za nadam za open-source Badu:)

Sta, skype lite ? Tu nema ni video ni obicnog pozivanja ?

Narode, imam problem. Koristim net koji ide preko proxy-ja i ne mogu da pokrenem Kies (mislim samsung app). Preko wifi radi normalno. Vidio sam da u Kiesovim alatima uopste nema mogucnosti da se ubaci proxy. Naravno da sam ubacio proxy u internet exploreru, tako mi i radi inace. Zna li neko resenje? Hvala unaprijed.

Rekao sam sledeceg utorka, ne ovog. A znam posto je Saturn usao 2+ u 1.-om poluvremenu :)

Odakle informacija, posto nema na ostalim forumima nista, nasim, ruskim, gde god citam, pisalo kao sredina novembra, e sad da ce bas utorak 15-og? Posle svih najava tesko da verujem i u ovu, al ajd...

Poslednja izmena:
ja sinoć nabacio zadnji beta FW (tj CFW pošto je malo tweak-ovan), ima srpski jezik, podržava flash live wallpapere koji izgledaju fenomenalno (baš sam stavio ICS temu). browser je baš doteran u odnosu na prehodnu betu koju sam imao. ima i neki polaris office koji je ubačen naknadno a koji čita sve vrste dokumenata. takođe i lock screen je u flash varijanti (oguliš bananu da otključaš fon itd).

Stavio sam i ja taj najnoviji CFW, glavni razlog je bio sto mi je prva beta verzija 2.0 pocela da jede bateriju za dan (na pocetku trajala 2 do 2 i po dana), sa ovom novom baterija mi traje vise nego na bilo kojoj badi koju sam do sada imao, skoro 4 dana(a imao sam od 1.0 do ove najnovije)...

Kako bre 4 dana, meni dan ipo uvr glave i to da mi nijedan widget ne radi u pozadini ni aplikacija, ekran mi na 6, a vibracija ugašena, a imam v1.2 :(

Pazi, meni traje puna 2 dana i sa najvecim maltretiranjem tipa surf, gledanje hd klipova do 10 min ukupno, pregled fotografija, muzika bar 1h dnevno[mp3 player + tune in radio preko 3g ili wifi], kamera, po nekada upalim neku igru na 10 min, i od 30min- 1h razgovora dnevno, 20-30 sms. A bada 1.2 i cpu uart mod koji srce bateriju aktiviran. I tako mi drzi 48h, ap uart mod odavno nisam probao ali mislim da bi 3-4 dana izgurao telefon.

Inace koristim cp uart mod jer sam sa ap primetio da mp3 plejer zna da secne ako koristim 3g net, inace ostalo je sve isto ali kazu da je telefon malo sporiji i da je erkan malo ''utisan'' a zasto bih to radio kada i sa cp telefon ima autonomiju od 2 dana bez gasenja nocu ;)

I da, imam i widgete koji se sami apdejtuju, a 9 widgeta ukupno na 3 strane. Osvetljenje displeja je na 8/10.

Stabilan wifi ne srce toliko bateriju kao kada juris 1 crtu, takodje i 3g na limitu, to su 2 najveca potrosaca, kada su wifi i 3g stabilni i baterija duze traje.

A setite se da je car imao autonomiju od 5 dana, ako je ova bada 2.0 toliko optimizovana da drzi 4 dana kao sto neko rece, ja Wave necu menjati bas dugo :)

ja sinoć nabacio zadnji beta FW (tj CFW pošto je malo tweak-ovan), ima srpski jezik, podržava flash live wallpapere koji izgledaju fenomenalno (baš sam stavio ICS temu). browser je baš doteran u odnosu na prehodnu betu koju sam imao. ima i neki polaris office koji je ubačen naknadno a koji čita sve vrste dokumenata. takođe i lock screen je u flash varijanti (oguliš bananu da otključaš fon itd).

Ajde objasni, sta moze sve da se izgubi od podataka i aplikacija prelaskom na ovu badu i kako da se odradi ovo? :)

Poslednja izmena:
Nemam pojma, evo jutros sam ga skino sa punjača i 1 crta je pala, šta mi savetujete. Reset na fabrička? Ja bateriju nisam formirao jer su mi rekli da je to fabrički odrađeno. Šta da radim?

Pa niko nije formirao bateriju :p
Ne znam sta je to, ja vise i ne testiram bateriju i ako mi verujes retko kada je vidim ispod 40% jer svaki prebacujem nesto preko usb-a pa se tu telefon dopuni malo, sporije je punjenje preko usb ali recimo da svaki dan stoji po pola h, npr od sinoc do veceras je spala na 50% i stajace na usb pola h- recimo da ce se dopuniti do 70% itd.

Probaj sa *#8740#, da pa menjaj modove, AP uart je taj stedljivi mod.

A i ne moras da se nerviras jer stize bada 2.0, valjda ce baterija biti ok.

Ajde objasni, sta moze sve da se izgubi od podataka i aplikacija prelaskom na ovu badu i kako da se odradi ovo? :)

sve se gubi od podataka zato što se ne radi preko kiesa nego preko multiloadera verzije 5.65 (obavezno taj za zadnju betu).

1. napuniš bateriju do daske
2. ugasiš telefon, izvadiš sim i memorijsku
3. držiš vol -, kamera dugme prilikom paljenja dok se ne pojavi na ekranu download mode
4. instaliraš drajver koji dolazi u folderu sa CFW-om ili ga skineš odavde http://badadownload.com/2011/10/s8500mbuki1-cfw-shppolaris-facebook-and-twitter-added.html
5. tek onda spajaš telefon na komp
6. odradiš flashovanje (uključi translate opciju http://www.badapps.ru/932-instrukcii-proshivka-telefonov-telefonov-s-pomoschyu-multiloader.html)
7. vratiš sim i memorijsku

Nazad
Vrh Dno