Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Ne kažem loše, ali reklamiraju tako neku šminkicu (koja vrlo kul izgleda, priznajem :) ) a slabo spominju neku tako bitniju stvar. Ne bih voleo samo da ispale po tom pitanju.

Ja sam izvukao maksimum iz ove kamere :D na stock mislim, a neki su kacili mikro lupe za super macro itd.. postavio sam linkove. Takodje i za kamkoder su kacili neka sociva pozadi.

U sustini preporucujem da kao default podesavanje kamere u adjust sharpness povecate +1, a ko voli jake boje moze i saturation. Ja sam samo izostrio i rezultate mozes da vidis u ovoj sticky temi ;)

Ok, neke fotografije doteram za 15 sekundi u Photo filtre-u ali boze moj :smoke:

Bitno je pravilno fokusiranje i mirna ruka [postoji i anti-shake opcija]

Po dnevnom svetlu sasvim pristojno moze da zameni dzepni digitalni fotoaparat, bas sam uporedjivao sam starim Canonom a520, i on je umeo malo da brlja ako je lose osvetljenje i sve na auto. Polu mrak i mrak kao i slikanje necega sa senzorom okrenutim ka suncu daju samo prihvatljive rezultate ali niko i ne nudi vise ;) Cak je i ovaj power led blic bolesno jak iako ne moze da se poredi sa xenonom.

Da, jeste mu LED jak, koliko puta mi je polupjanom pomagao da otkljucam ulazna vrata kad se vracam kuci iz grada :d a sta podrazumevas pod pravilnim fokusiranjem?

Power led je jak kao far od juga :d

Pa podrazumevam da si strpljiv, dakle onaj pravougaonik mora da bude zelene boje ako si pravilno fokusirao pritiskanjem tastera do pola pa tek onda do kraja, i kada okines ne smes brzo da pomeras telefon. Ako sve ovo odradis [par sekundi posla] imas odlicne fotografije ;)

A za slikanje necega u pokretu koristis sport scene mode. Ukratko to bi bilo to, mada ni ostali modovi nisu losi ali neki su samo sminka.

Poslednja izmena:
Sramota, zato sto su Wave 1 i 2 hardverski stvarno dobri telefoni, ali j... ih taj softver, nikako da se uozbilje ovi iz Samsunga, kao da je to neka nasa firma, to bi i razumeo Srbija je to, a ipak je Samsung ime, no aj videcemo...

Mozda je bio sarkastican jer kod Samsunga sledeci mesec moze da znaci i za 3-4 meseca :d

Ma mislim da je novembar siguran.. A pominje se i polaris office kao i flash 11 u badi 2.0..

Mislis meseca ?
Bio sam sarkastican, ironican kako god, mislim nije da meni ne radi dobro i 1.2, ali brate sto je mnogo mnogo je, toliko za jedan apdejt, prva vest septembar, pa oktobar, sad novembar i to sve potvrdjuju neki forum sajtovi, ja bre da sam neki od menadzera u samsungu, izasao bih odavno jos sa saopstenjem tad i tad izlasi 2.0 na Kies i to je to, sta ima stalno da izlaze neka nagadjanja...

U pravu si potpuno, da postoji neka globalna svest pa da se lepo objavi " potrosacki manifest " i kaze lepo, ne kupujemo vise telefone iz Samsunga dok se god ne upristoje da daju validne informacije oni ce tako bahato i ponasati, stvarno sramotno.

A ***. sta da se radi, sacekacemo i taj novembar i to ce garant krajem novembra, nismo mi te srece pocetkom da izadje... :) kako krenule cene mobilnih da padaju, mi sa Wave-om izgubili nekih 300 eura za godinu dana, ja zbog toga i hocu da imam 2.0 na Wave, jer sledece godine ako bi uzeo neki drugi, najverovatnije je da ne bih ni prodavao Wave, jer je stvarno dobro odradjen telefon, samo jos taj apdejt, a poceo sam mnogo da balavim na Galaxy Note, ali glomazan je bas, to mi jedina mana, inace je strava... :)

Pa cena je pala samo zato sto ljudska glupost nema granicu :) Mislim 130e po oglasima ejj ?

SGS sa badom u alu kucistu za 130e polovan. Ja sam poprilicno ubedjen da Wave nikada necu prodati makar mi ostao kao sekundarni music i camera phone a mozda i dam caletu.

Nesto bolje od live wallpaper-a?
Wave M S7250 i bada 2.0...

[YOUTUBE]Pv7yXeWJg5A[/YOUTUBE]

Ovo izgleda sjajno... meni prvom je nedostajao neki live wallpaper na Talasu :)

Samo sto ce ovo da prozdire bateriju, ziroskop se ne gasi uopste...

Ma dajte ljudi ko vam kaze da je 130e polovan Wave? To sto je bio mozda negde neki na oglasima za 130 je podjednako merodavno kao kad bih ja rekao da je 200e godinu dana star. Tih problema sam imao i kad sam prodavao 5850 ovde na forumu, prethodno je neka otisla za 100e i svi se utripovali da je to realna cena. Mozda je decku frka za pare, mozda nema garanciju, u vrlo losem stanju, mozda mu je bucnuo u vodu i pokvarice ze vrlo brzo pa mora da ga se otarasi...mozda ga je ukrao, nasao na ulici, krizira :D Nov galaxy s je 280, ovde se polovni prodaju za 250...to je nerealno. Kao sto je nerealno da tel od 200e kosta 130. 150 mu je minimum, sve ispod toga je neciji zaheb, ili prodavcev(potcenio vrednost) ili vas (ako je felerican). Nek mi neko da link, prodam moj za 160, i zaradim 30e ;)

Poslednja izmena:
Ja sam odlican Wave kupio za 150e, mint stanje i garancija. A to je tada bila neka realna cena. Inace to je period kada je bada 2.0 odlozena a port androida na wave nije imao skoro nikakve rezultate.
Sada je mozda cena malo jaca zbog bade 2.0 ali je problem sto u Srbiji ljudi ne znaju sta prodaju. Prodavati ovakah hardver za 130e [a krs ih je bilo za 130,140e po oglasima] je samo odraz neznanja, ljudi vide da nema android i da je market bip prazan do pre 2 meseca o hoce da se otarase. Mislim, lg p500 kosta toliko polovan a nema sta da trazi pored talasa kao ni x8, wildfire koji je cak i skuplji itd. Cuti, bolje po nas jer ja moj talas nemam nameru da prodajem a mozda kupim nekada neki polovan Wave IV ;)

definitivno će bada 2.0 biti bez greške u finalnoj verziji jer je i beta 99% funkcionalna. čak mi je smešno to npr da bolje radi na wave-u nego na wave 3, barem ako gledamo one preview klipove po netu i uporedimo. na par mesta se na wave 3 sistem ili uspori ili zapuca ali ja evo sa ovom betom još nijedan glitch nisam primetio. jedino me nešto vuče da nabacim ovu zadnju betu, čisto da vidim šta su još sredili

znaci 2.0 radi odlicno... Uh moracu da nabacim to na Wave II, valjda i na njemu radi bez greske :D posto me smara trenutni ovaj sw sto imam sa memorijom

Nije cudno sto radi bolje na Wave-u, stariji je model te su bolje optimizovali Badu 2.0 za njega, ali ispeglace se to posle nekog vremena i za W3.

Ma dajte ljudi ko vam kaze da je 130e polovan Wave? To sto je bio mozda negde neki na oglasima za 130 je podjednako merodavno kao kad bih ja rekao da je 200e godinu dana star. Tih problema sam imao i kad sam prodavao 5850 ovde na forumu, prethodno je neka otisla za 100e i svi se utripovali da je to realna cena. Mozda je decku frka za pare, mozda nema garanciju, u vrlo losem stanju, mozda mu je bucnuo u vodu i pokvarice ze vrlo brzo pa mora da ga se otarasi...mozda ga je ukrao, nasao na ulici, krizira :D Nov galaxy s je 280, ovde se polovni prodaju za 250...to je nerealno. Kao sto je nerealno da tel od 200e kosta 130. 150 mu je minimum, sve ispod toga je neciji zaheb, ili prodavcev(potcenio vrednost) ili vas (ako je felerican). Nek mi neko da link, prodam moj za 160, i zaradim 30e ;)

Mozes ti da kazes da je 150 evra minimum, ali to vrlo lako moze da bude i maximum... nazalost, ali tako je. Ja sam se jos pre par meseci, kada sam uzeo S II, spremao da bacim Wave na oglase, a u tom trenutku cifre bile kriminalne - 150 do 160 evra. Tuzno, sto se mene tice. A ja lud covek nisam da bukvalno poklanjam fenomenalan telefon za te pare.
A to je sve zbog bade, i onako je kako je hsv rekao... em neobavestenost, em standardna "ili Android ili iOS" prica (pa sta reci kad se krsina od 3G-a prodaje za iste ili vece pare!) ... a telefon je strasan. Nazalost, ne verujem da ce bada 2.0 ista pomoci po tom pitanju - i dalje ce da bude "bada... sta je pa to?". Tako da ce ovaj update ipak da bude (pre svega) za one koji vec imaju Wave i vrlo dobro znaju sta je to... a sa druge strane, ko zna sta je Talas - moze za veoma male pare da kupi fenomenalan telefon ;)

iskreno od kada sam presao na 1.2 badu imao sam samo jednom problem sa nedostatkom memorije...tako da je to manje vise reseno...

Nije reseno, problem je nepredvidiv :)
Neke aplikacije su same po sebi lose optimizovane, Microtrack db aplikacija cak ima poruku kada se pali da je bolje da pogasis widgete itd :d

Surf je najveci problem jer jednostavno neke stranice budu ''prevelike''. Vec sam bar 5x pisao da Wave I i II sa badama do 1.2 imaju bas malo rama.. na xda su ustanovili da oba telefona imaju 512Mb rama a 128Mb je dodeljeno za gpu, dakle 384Mb ali pazi sad ovo- 384Mb rama je otkljucano tek u 2.0 badi, mi na 1.2 nemamo ni 192Mb ili koliko vec, zaboravih. Kod Wave II je na 1.2 badi to nekako drugacije malo rasporedjeno ali isto ima malo rama. Zato se i desava ovaj problem. Uglavnom, ja sam pi*deo kada vozim bajs a bada sports ili imapmyride aplikacije se ugase jer nema dovoljno memorije i svi podatci odose u k :d

Ali ne moramo da brinemo, u 2.0 na raspolaganju ce nam biti 384Mb za komforan rad, telep rece [a i ja sam negde citao] da SGS I ima istu raspodelu rama 384Mb + 128Mb za gpu pa sve klizi na Gingerbread androidu ;)

Poslednja izmena:
Ja moram samo da napomenem da nikad nisam dobio poruku o nedostatku memorije na Wave II koji imam. Update-ujem ga preko Kiesa i nijednu gresku nisam imao prilikom update-a. Par puta sam probao nekoliko aplikacija da otvorim, surfujem itd i nikakva usporenja nisam primetio.
Ovo je moje iskustvo do sada.

Pa nisam ni ja u takvom radu :)
A i bada nema multitasking za bada aplikacije vec samo za standardne funkcije telefona, bada aplikacije i neku standardnu funkciju npr mp3 plejer itd.

Ajde probaj da otvoris temu fotografije 2011 :) dobices to o cemu pricamo, a da ne pominjem da ti bada sports/gps rade malo duze a da imas upaljeno dosta widgeta ;)

Ali jos malo i ovom problemu je kraj.

Ili ako imas wamo camera aplikaciju, probaj da slikas nesto sa dslr modom a da imas widgete, moraces bateriju mozda da vadis :d

Ma najveci problem mi je parlingo :( nikako da ga nateram da radi normalno, ili sam glup. Totalno zasuntavi... kada se na primer konektujem i izadjem naravno, zakljucam telefon - nikakve notifikacije, vratim se on se ponovo konektuje (a cesto i ne moze da se konektuje :) ), pa me izbacuje Bada jer imam problema sa memorijom... Au sta moram da trpim zbog GTalk-a.
Valjda su neke stvari resili

Sta ce ti parlingo pored kint messender-a ? :)

Odlican program a imas i gtalk :)

hm.. nisam ni znao za taj program - sad cu da ga potrazim u samsung apps

tnx :) jos ovaj Kies da se update-uje jaooo
edit: A-store cannot be run, please try again later... o j**** te samsunze

Poslednja izmena:
Atakodje kod mene ne pali ova instalacija za ndrive, sve uradio po uputstvu i dalje kad pokrenem app mi trazi da se konektuje na net da proveri licencu... iako sam prebacio onu licencu sto je stavljena ovde i odradio sve iz uputstva koje dolazi sa njom

Edit: hmmm i ovaj messenger isto, radi super dok sam u njemu, ali ne radi lepo u pozadini - izgleda da ga Bada ubija...

Poslednja izmena:
Vrh Dno