Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Da,postoji. Ndrive. Prelistaj malo temu unazad i bice ti sve jasno...;)

Al je zamrla Samsung Wave tema, nista novo se ne desava, Samsung Apps slabo ferca, prosle nedelje bas, 4 dana nijedna nova aplikacija se nije pojavila, pa posle ubaceno jedno 5-6, evo danas jos toliko, ima i nasih aplikacija u zadnje vreme, ali sve ne toliko bitne i interesantne, jedna sa zdravstvenim apotekama, ali BG pokriven, dok moj Paracin nije uopste, dalje, Skype jos se ceka, Bada 2.0 jos se ceka, sve u svemu, spoooorooo...

Preterano sporo. Ali mene to ich ne zanima :) imam 80 aplikacija za zezanje, 10ak stvarno korisnih, telefon koristim kao telefon, mp3 player i kameru, baterija ludacki drzi za ovakav hardver i koriscenje, ekran i uopste sve vezano za multimediju je nerealno dobro odradjeno, kvalitet za primer, wave kao celina. Ali bada stagnira ali kazem, mene i ne pogadja i to je dobro.
Dakle, ko koristi telefon kao ja bice odusevljen i prezadovoljan, ko hoce krs aplikacija itd bada mu i nece odgovarati.
Koristim internet radio jer imam 1Gb mesecno neta a i wifi ponekad uhvatim, sa kamerom sam prezadovoljan, mp3 player ce tek da pokaze svoju snagu kada uzmes sluske sledece nedelje, razer ili sennheiser.. dakle bolji telefon za moj nacin upotrebe nisam mogao da uzmem :) A plus su i teme i UI, imam bar 20 tema koje vrhusnki izgledaju, pregled slika i klipova na super amoled ekranu je eye jizz :D A imam i hd igre kada putujem negde. U sustini fali skype, msn imam a i java chat skype, a za krs angry birds wannabe igrice i milion aplikacija me bas zabole :p

ali normalno i ja bih voleo da se situacija drasticno poboljsa sa badom 2.0 i da bude mnogo vise aplikacija itd.

Poslednja izmena:
Ma najbitnije od svega je kvalitet kučišta i baterija, ostalo je sve zezanje.

I kvalitet displeja, i zvuka na slusalicama, i kamere, i video zapisa... a ko hoce da se zeza sa hiljadama aplikacija i po ceo dan samo nesto prcka i cacka - samo napred, Android i iOS vas samo cekaju.

Nemoj, pokrenuces polemiku :d
Nemam ja nista protiv androida osim sto mi se ne svidja default izgled, ama bas mi se pegla od svake android ikonice, UI itd. Ali to se da lako resiti.
I stvarno ovo sto sam nabrojao + car sto je nabrojao, 10x mi vise znaci nego talking tom, ant destroyer :d, pissed off birds i slicne gluposti. E sad, ima tu dosta korisnih stvari i aplikacija koje ni na kompu ne koristim ;) tako da je to to, opsti kvalitet i multimedia a sa badom sta bude.. do sledeceg telefona koji moze da bude pod bilo kojim os-om ako pruzi isti kvalitet za cenu koja mi odgovara.

I kvalitet displeja, i zvuka na slusalicama, i kamere, i video zapisa... a ko hoce da se zeza sa hiljadama aplikacija i po ceo dan samo nesto prcka i cacka - samo napred, Android i iOS vas samo cekaju.

Nema smisla biti neobjektivan, i IOS i ANdroid pruzaju vise od BADE, toliko od mene kao objektivnog Wave vlasnika, cela ova ujdurma Samsungova sa BAN om na VOIP i slicnim glupostima poprilicno nervira. Meni je ovakav telefon za moje potrebe i vise nego odlican ali da sam malo mladji definitvno ne bih uzeo Badu nego Android, bas zbog prckanja. Ako pricamo o OS-u bada zaostaje a ako govorimo o hardveru onda Samsung ima sta da kaze.

Sta android pruza po defaultu?! uzeo sam ovaj se x8 igrackicu, pa to je strasno, 2 dana sam se igrao da ga dovedem u red da deluje upotrebljivo, znaci dolazi sa nicim, za svaku namenu 100 slicnih aplikacija, a ako ne znas koje ja bas dobra, dok dodjes do jedne koja valja, uh... a to sve da dostignem nivo wave-a out of the box.
*** multitasking, znaci nikad ne znam jel se neka aplikacija ugasila ili je ostala tako da landara u pozadini, pa je ubijem, a mozda se i resurrectuje sama... strasno...
ovo je cisto poredjenje out of the box experience-a... znaci ako hoces da se igras sa telefonom umesto na telefonu, uzmes android... al zato imam skype |>>

Samo kazem da probate da budete objektivni a to nije tako tesko

Uhuuu ne treba da te brine to da li se neka aplikacija ugasila ili ne, pusti da sistem to odradjuje za tebe. Android je sasvim druga prica i Bada nije napravljena da parira Androidu (ovo je zvanican Samsungov stav), Bada je tu da zameni Samsung "dumb" telefone, a Android ostaje za glavni za Samsung "smart" telefone (moguce je da se i ovo promeni, ali teeesko-sudeci po onome koliko Samsing ulaze u razvoj uredjaja i sam Android - pogledajte samo SII, saradnja sa Ciscom i Sybase-om, neverovatno ulaganje za proboj u enterprise segment). Bada je odlicna (vecina "smrtnika" je savrsena), ali nije niikako takmac Androidu...
I ja sam odusevljen badom ;)

vkozomar, jesi ti citao uopste sta smo car i ja napisali ? :wall: :d
Covece, napisali smo da nama svi ostali kvaliteti mnogo vise znace od mana bade/nedostatka androida a ti sad prosipas pricu tu o realnosti :trust:

Jel treba opet da uskoci neka android hooker pa da se svadjamo ovde pola sata ? :d

Meni bada ovakva kakva jeste odgovara, samo taj multitasking tj bada 2.0 da dodje i uz par opcija vise i bilo kakvo povecanje aplikacija- ja pezadovoljan jer ne vidim sebe u onom krsu aplikacija android-a. Mislim, koristio sam krs android telefona ali nekako nije to za mene, pre svega mi se pegla od default izgleda ali normalno to se lako sredi, pa evo rekoh da ovde imam 80 + aplikacija pa ih retko koristim. I to aplikacija koje se ne razlikuju puno od android zezanja.
Naravno, android nudi mnogo vise profesionalnih i korisnih aplikacija ali ja nemam za cim da zalim jer npr na skype-u imam 2-3 prijatelja na kompu, pa koji ce mi k onda na telefonu :d
MSN imam preko parlinga i ne znam kada sam poslednji put na duze koristio iako imam 20ak ljudi na msn..

Jednostavno, za profesionalnu upotrebu androidu skidam kapu ali necu da mi tinejdzeri ovde prosipaju pamet o hektarima aplikacija, to je onaj sistem kao ja kad sam imao 15 god pa sam imao milion ikonica na desktopu, 20 player-a, 38 igrica, 10 programa za gledanje slika.. :smoke:

bada 2.0 takva kakva jeste i ovo je najbolji telefon koji sam imao i dugo necu menjati jer sam pod ugovorom.

a i kada budem menjao juricu najbolji kvalitet i hardver pa ako bude opet bada nema problema ;) mada mozda bude i neki SE ili Samsung android, ko ce to znati..

Poslednja izmena:
Jednostavno, za profesionalnu upotrebu androidu skidam kapu ali necu da mi tinejdzeri ovde prosipaju pamet o hektarima aplikacija, to je onaj sistem kao ja kad sam imao 15 god pa sam imao milion ikonica na desktopu, 20 player-a, 38 igrica, 10 programa za gledanje slika..

Potpuno si u pravu, nekada nisam mogao da vidim pozadinu na ekranu od milion ikonica, sada imam tri sistemske i dve programske ikonice, milina, sve prođe sa godinama.

vkozomar, jesi ti citao uopste sta smo car i ja napisali ?
Covece, napisali smo da nama svi ostali kvaliteti mnogo vise znace od mana bade/nedostatka androida a ti sad prosipas pricu tu o realnosti

Neke stvari je bolje i ne procitati a ti probaj da sa prijateljima raspravis pricu oko " objektivnosti " ... znacenje, misljenja, tumacenja i ostalo.
Vise prica o wave-u je postala deplasirana pogotovo kad korisnici nece sami da priznaju koliko Samom Samsungu " nije stalo " do istog zato sto se vise zaradjuje na Androidu.

to je onaj sistem kao ja kad sam imao 15 god pa sam imao milion ikonica na desktopu, 20 player-a, 38 igrica, 10 programa za gledanje slika..

S obzirom na tvoje odusevljenje " igrackama " nisi daleko po godinama, da si malo zreliji ne bi tako bio " ozaren "

p.s. za nekog ko hoce malo detaljnije da vidi razliku, ubedjivali nas da je Galaxy S isti po specifikacijama sa Wave-om a ko je skoro video pokusaje android porta vidi da postoje itekakve razlike izmedju ova 2 telefona.

@ xxxstoned

Za " bada hooker-a " imas prenagao ton i za ubuduce te molim da obratis paznju, ne bacaj drvlje i kamenje na nekog ko ti je " uvredio " plisanog medu

Poslednja izmena:
Brate, ti si tezak slucaj pakla.
Da si lepo procitao sta su moje potrebe i za sta meni sluzi telefon shvatio bi zasto mi ne treba android. Nikada ne bih uzeo telefon sa i za 10% losijim ekranom, izradom, kamerom, autonomijom zbog androida- odnosno necega sto mi ne treba.
I smetalo ti je sto sam ovo rekao ? ajde da sam rekao da je android najveci shit na svetu pa da razumem taj tvoj pokusaj pametovanja i kao nekog spustanja, mani me kompleksa.

Da sam imao kesa za galaxy s mozda bih ga i uzeo. Tj cekao sam galaksiju u mts na segmentaciju, od toga nista naravno, sta mi je ostalo za 160e koliko sam mogao tada da odvojim [plus na 6 rata] - naravno ostao je telefon sa hardverom u rangu galaxy s [bolja autonomija, izrada i blic] i desire hd [ ekran, autonomija i kamera viseg kvaliteta] tako da za 17000 din uz ogovarajuci postpejd paket nisam imao sta da razmisljam.

Dakle, nemoj da pametujes i prozivas a kamoli tek vredjas ovde, nemas agrumente.
Meni je ovo idealan paket sta sam dobio od telefona smesno placenog na rate- kraj price. Imam sve sto mi je potrebno.
A sledeci telefon ako bude ispunio iste kriterijume moze da bude ios, android, win7 mobile ili bada- svejedno.

S obzirom na tvoje odusevljenje " igrackama " nisi daleko po godinama, da si malo zreliji ne bi tako bio " ozaren "

Klasican pokusaj forum pametovanja, gde si ti iz mojih postova video odusevljenje igrackama ? ekran, kvalitet, autonomija, kamera i prihvatanje manjeg br. aplikacija odnosno nezainteresovanost za iste jer mi i ne trebaju, to je odusevljenje igrackama ? Ma daj, leci kompleksice na drugom mestu a ne u forum raspravama gde i nemas sta da trazis kao i u stvarnom zivotu verovatno.

Niti sam te prozvao, niti pljuvao android sam obrazlosio zasto mi Wave odgovara i na koji nacin koristim telefon ali ocigledno te je nesto tesko pogodili ali za to treba vec neka druga pomoc..

I ponavljam, IOS I Anroid su 2 najbolja mobajl os-a danas, sa ekstremnom podrskom, kolicinom aplikacija i popularnoscu.
A to sto meni Wave i vise nego odgovara za ulozen kes to je moja stvar. Bada mi jos dodje kao bonus na ovakav kvalitet.

Poslednja izmena:
Sunce mu, tema bila utisana, a ja izgleda napravio rat ovde!!!

Moje misljenje je, meni ne treba gomila aplikacija, samo ono osnovno, sto moze da koristi, tipa, Skype za razgovor preko wifi i slicno, igrice mi ne trebaju, imam 2-3 neke obicne, evo bas skoro instalirao jednu nasu, usisavam neke duhove, ako sam je 5 puta ukljucio u zadnje 2 nedelje...Bada 2.0 kasni pa kasni, mozete svi da se ljutite, ali preterase ga, daj konacno neka stigne, da ispravi neke nedostatke sa ovom verzijom, donese novine, ja i ne razmisljam toliko o Androidu, da sam hteo Android kupio bih neki sa njim, ali, ako zas...ru sa Badom 2.0, a vidim da rade na ubacivanju, tj. sredjivanju Androida na Waveu, nista mi ne bi smetalo da ubacim Android na Wave...pod ugovorom sam i ja za mobilni, ali nisam vezan pupcanom vrpcom za Wave, dobro me sluzi, mnogo jako izgleda, ali da imam para mozda bih ga i menjao, a mozda bi mi bio i drugi telefon, pored nekog Andrioda, uglavnom, ne treba preterivati oko Wavea i praviti od njega, sto rece "vkozomar" plisanog medu...

Pa gde si ti video da pravim plisanog medu od wave-a ?

Ja brate kesa nemam i necu da dam 300 + evra za telefon, po koji put kazem da sam izneo misljenje zasto mi odgovara i cena i kvaliteti Wave-a.
Bada je usporila, ceka se 2.0 ali google je prejak igrac i Samsung ce se naravno prilagoditi tome, drzace badu kao neki low/mid os.
Ali ni to mi ne smeta jer se ne igram sa telefonom.. Bada ce postati taman toliko ''smart" da omoguci komforan rad sa odredjenim brojem aplikacija i funcija telefona- meni dosta.

A ovaj lik poce da pametuje iz cista mira iako je iz mojih postova sve jasno.

I tako, sto se mene tice Wave ostaje do sledeceg ugovora i telefona za 200, plafon 250e, slicnih kvaliteta bilo kog os-a. Naravno, symbian se gasi, IOS preskup, dakle win7/bada/android, nebitno.

Poslednja izmena:
Nema smisla biti neobjektivan, i IOS i ANdroid pruzaju vise od BADE, toliko od mene kao objektivnog Wave vlasnika, cela ova ujdurma Samsungova sa BAN om na VOIP i slicnim glupostima poprilicno nervira. Meni je ovakav telefon za moje potrebe i vise nego odlican ali da sam malo mladji definitvno ne bih uzeo Badu nego Android, bas zbog prckanja. Ako pricamo o OS-u bada zaostaje a ako govorimo o hardveru onda Samsung ima sta da kaze.
Nisam neobjektivan, samo govorim kako mislim... zaista nemam nikakav problem sa Androidom ili pak bilo kojim OS-em, i bolji su, i imaju ogroman broj aplikacija... samo ja nisam lud za tim. Mislim, sledeci fon ce mi sasvim sigurno biti Galaxy S II, pa guess what - opet ga necu natovariti sa 4000 aplikacija i osecati se super zbog toga. Imao Android, iOS, WM ili sta vec - opet cu se drzati nekih 5-6-10 aplikacija koje mi zaista trebaju i koje koristim. Ostalo - hvala lepo... ali neka, ne treba.

I meni je zaista bitnije da mi taj isti *telefon* ima odlican zvuk na sluskama - jer ga koristim kao mp3 player... i da ima odlicnu kameru i video zapis - jer ga koristim i kao aparat... i odlicnu autonomiju, i sta jos ne... nego da sve ovo nemam, ali to, eto, "nadomescujem" brdom aplikacija - sto zaista korisnih, sto apsolutno beskorisnih i glupih.
Ni Skype mi ne treba, eto, pa me bas i ne tangira to sto ga na Wave-u jos uvek nemam... vise mi smeta, npr., to sto nema punu podrsku za flash ;)

Sta znam, mozda sam i ja omatorio, pa me ne interesuje vise toliko to prckanje po telefonu po vasceli dan... :)

Poslednja izmena:
Izgleda ne sme sa tobom da se kaci, vip si clan pa je svaki konflikt ban u najavi :d

Sve ovo sam i ja napisao ali ne vredi.. stvarno ne znam koji mu je.. a sto je najjace prica o ''zrelosti'' a proziva bez razloga i jos mu smeta bada jer nema dovoljno igrica, aplikacija itd :d

Blago tebi CAR-e, ti ces na galaxy s II ;) Ali ko zna sta cu opet moci da uzmem za 1,5 god kad mi istekne ugovor, mozda bas galaxy s II bude dz tada u paketima jer ce se pojaviti galaksija 3 koja ce biti prenabudzena za moje shvatanje mobilnog telefona.. ali ako bude imao xenon blic pojescu se :D

Ali Glx II ispunjava sve moje kriterijume, jos xenon da ima.. mada i dalje sam za do 4'' ekran i forumu kao wave, a ne onako kao kartica neka..

Poslednja izmena:
Izgleda ne sme sa tobom da se kaci, vip si clan pa je svaki konflikt ban u najavi :d
Ma jok, sto bi bilo tako... koji sam pa ja faktor, moze da se kaci sa mnom ko god hoce, za svadju sam uvek raspolozen! :D
(narocito kada je argumentovana ;))
Sve ovo sam i ja napisao ali ne vredi.. stvarno ne znam koji mu je.. a sto je najjace prica o ''zrelosti'' a proziva bez razloga i jos mu smeta bada jer nema dovoljno igrica, aplikacija itd :d
Pa ne znam... mozda je i sam prilicno besan sto se Bada razvija tako sporo, pa mu doslo tako... zaista ne znam.
Blago tebi CAR-e, ti ces na galaxy s II ;) Ali ko zna sta cu opet moci da uzmem za 1,5 god kad mi istekne ugovor, mozda bas galaxy s II bude dz tada u paketima jer ce se pojaviti galaksija 3 koja ce biti prenabudzena za moje shvatanje mobilnog telefona.. ali ako bude imao xenon blic pojescu se :D
Samo polako, videcemo i to... prvo da dodje u nas... pa da dodje do operatera... pa da dodje do Telenora :d

Ugovor mi istice u novembru... a do tada ko zna sta pa moze da se pojavi :)
Ali Glx II ispunjava sve moje kriterijume, jos xenon da ima.. mada i dalje sam za do 4'' ekran i forumu kao wave, a ne onako kao kartica neka..
Slazem se i za to... uostalom, zato sam i uzeo Wave, a ne Galaxy S - jer mi se 4" cini preveliko. To, blic i u manjoj meri plasticno kuciste... i nista vise od toga.

Mislim da je 4.3" preveliko, kao sto mislim i da je 4" preveliko... nekih 3.5, plafon 3.7" mi odgovara... ali sta cu, takva je tendencija u danasnje vreme, ekrani su sve veci, ne obrnuto :D
Moramo da se navikavamo :p

Moj idealan telefon- Wave II kuciste sa super amoled ekranom 3,7 ili 4", ova ''nasa'' autonomija, android ali ako bi mogao da ga dobijem bez default izgleda :d, tj android sa bada izgledom, a to bi bio IOS :d, 8mpix kamera sa xenonom i senzorom nokie n8, 720p video ne treba jaci, uz postojeci audio kvalitet i 1Gb rama, ne treba dual core, i garantujem da 5 god ne bih menjao telefon :)

I da kosta dve glave ako moze...:D

Neki dan sam na mob. svetu procito da mu posle izvesnog vremena( posle manje-vise godinu dana koriscenja) pocinje da bledi ekran, zanima me da li je to istina ili ne?

To neka ti odgovori CAR, on mozda najduze ima Wave. I drzi brightness na 10 :D

A to sta sve mozes da procitas na mobilnomsvetu.. taj sajt treba izbegavati, mislim komentare te jer tu mozes saznas da je Wave hitlerov patent :d

Ma znam vrlo dobro kakvi se tamo mogu procitati komentari, zato i pitam ovde, jer znam da cu dobiti ozbiljne i konkretne odgovore.

Sacekaj nekoga ko ima duze od 8 meseci npr, sta ja da ti kazem, imam wave tek 3 ipo meseca..

A to sta sve mozes da procitas na mobilnomsvetu.. taj sajt treba izbegavati, mislim komentare te jer tu mozes saznas da je Wave hitlerov patent :d

znaci...par puta sam pogledao koje komentare ljudi pisu tamo i bukvalno se zabezeknuo koliko ima nebuloza i operisanih likova kojima ni daljinac za tv ne treba dati u ruke :D
imam ja vec dugo gs koji imas isto samoled...osim blagog burn-in efekta nema nikakvog 'bledjenja' ekrana i slicno

Za burn-in se zna ali koliko sam upucen to uopste nije strasno.
A za komentare sa mobilnog sveta.. klasicna funkcija interneta za lecenje svakakvih frustracija, ono je strasno. Ne zbog pljuvanja wave-a nego zbog *****izama, vredjanja, pretnji itd.

Malo se dvoumim da li da uzmem Wave(ne za keš, već za neku zamenu uz malu doplatu). Imao sam i HD2(sa Win-om i Androidom)i Motorolu DEFY, pre njih Magic, i Hero-a. Iskren da budem, malo mi je dosadio Android(Windows da i ne spominjem), pa se razmišljam da probam Wave. Prioritet su mi pouzdanost, trajnost, čvrstina telefona i jednostavan OS(koliko je to danas moguće, ne računam dump tel.). Neću ga "buđziti" sa raznoraznim nepotrebnim(bar za mene i moje potrebe) programima. Da ima dobar zvuk u slušalici prilikom razgovora, lako kucanje poruka(koliko je to moguće na tač ekranima njegove dijagonale(3,3"), ekran da mu se ne grebe tako lako. Mislim da na osnovu svega što sam do sada pročitao, Wave ispunjava skoro sve ove uslove, ako grešim, ispravite me.

Nemoj da se dvoumiš, Wave je naprosto sve to što tražiš od telefona, a to ti kaže neko ko je takođe imao i Magic, i Hero. E sad, jedino ne znam kako će ti pasti silazak sa HD2-ovog ogromnog displeja na ovaj manji, ali neprikosnoven po kvalitetu.

Jedan kolega ima HD2 i kada je uzeo Wave, jedini komentar mu je bio "U ***!" Nije mogo da poveruje kolika razlika u prikazu boja i same slike. Da je manji, manji je, ali vredi svaku paru. I sto se tice tvojih potreba marinko, wave se stvarno uklapa. Javi utiske ako ga uzmes, zanima me reakcija na wave posle svih tih silnih telefona koji su stvarno dobri.

Vrh Dno