Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

odlicno.
strpljenje je keva ;)
a ja ga imam ali opet moraju malo da se aktiviraju kosooki :d :smoke:
licno mislim da cemo tek na jesen ili malo ranije imati krs korisnih aplikacija ali meni to ne smeta.

a dodavanje novih br kontaktu- pa udjes u imenik i kliknes na odredjenu osobu i ides edit i imas opcije add phone number i kad ukucas br imas da biras ako hoces da ti stoji da je to mobile work, mobile house, telephone work/house broj itd.
Usao sam u imenik, kliknuo odredjenu osobu, pa na IZMENI i tu imam opcije IME i Broj telefona i pored njega stoji "znak zabrane" kao u saobracaju. NEMAM opciju da dodam osim ako kliknem na taj broj pa ga izmenim. U nekom ranijem cackanju sam imao, a sad ne mogu da nadjem gde je to. Takdoje, kad kliknem IZMENI nemam "..." nego samo GOTOVO i PONISTI (meni je srpski namestan), a pre toga imam "..." ali mi tamo ne daje opciju za dodavanje novog broja telefona.
Da nije neka opcija koju treba da otvorim u nekom drugom podesavanju, da bi mogao da dodam "kucni broj, broj na poslu:" i slicno?

EDIT: resio sam! Poenta je sto je izabran spisak kontakata iz SIM kartice, kad sam vratio na Telefon, dobio sam sve te opcije :D Jedino sto moram sad rucno da ih upisujem, posto nije kao na starom SE vec upisano kako treba, al nema veze

HVALA na strpljenju :D

EDIT2 Bateriju sam napunio juce oko podne, evo sad ima 15%, to je verovatno zbog maximalnog igranja i zezanja i podesavanja, nadam se da ce otici bar na 2-3 dana.

Poslednja izmena:
aj malo pojasni- kako to da se sada hd igre startuju iz samsung appsa ? i ako moze link za neko detaljno uputstvo za instaliranje ovih krekovanih hd igrica i programa.. cisto da ne za'ebem nesto jer prvi put radim..

i da, ove sluske koje dolaze uz wave su cist prosek i vidim da ljudi pisu da sa skupljim i boljim slusalicama mp3 player postaje cudoviste ii gazi walkman modele itd.
koje slusalice do 2000 din uzeti ? vidim hvale sennheiser ali tesko se nalaze..

wave ima odlican audio cip a i dosta slusam muziku, pa da iskoristim to :) flac+odlicne sluske=.. ,) :,,:

Audio chip je perverzija,kvalitet muzike je ko na ipodu. Mislim da je CAR pricao neshto o nekim Razer-ovim slushkama da su odlichne. I tu su negde isto oko dve crvene...
Bejahu Razer ProTone, ako se ne varam...

A pre neki dan slusah sa Sennheiser CX400-II... strasne sluske. Sto se jacine zvuka tice, iskreno, malo sam se razocarao... ne deluju mi nista glasnije od ovih sto dolaze uz Wave. Ali sam kvalitet zvuka, odnosno BAS!!!... neverovatno! :zgran:
Pa to tuce u usima kao maljevima da vas neko bije u glavu... i to sam poredio bas direktno - ubodem jedne, poslusam, pa odma' druge. Nebo i zemlja. Realno.
Moze djwibe da prica sta hoce, ove sluske sto stizu uz Wave su cist prosek u poredjenju sa njima. Razlika je neverovatna. U odnosu na CX400-II, bas na ovim sluskama sto stizu uz Wave je kao da neko udara prstom u sto... to je "bas".

I OK, jesu one poskupe, a ove sto se dobijaju uz fon su dzabe :) (mada ne verujem da bi kostale nesto mnogo, kada bi mogle da se kupe odvojeno)... ali jednostavno, ne mogu da verujem da neko moze toliko da hvali te slusalice kao da su nesto extra kvalitetno - kada jednostavno nisu. I kakav crni "kvalitet audio materijala", kakva budalastina... pustim isti materijal - kakav god da je - i na jednim i na drugim, razlika je ogromna. Sta, treba da pustam samo i iskljucivo flac da bi mi ove Wave sluske bile najbolje na svetu? Smesno.

Te CX400-II su dve klase iznad, kao i one Razer sto sam pominjao... bile gejmerske, audiofilske ili sta god - kvalitetnije su mnogo. I dosta bolji izbor, ako se vec ima novca za iste.
A gre'ota ne iskoristiti onaj audio cip do maximuma...

@MiloshNBG
Prebaci na AP UART mode ako vec nije prebaceno;)

Ukucaj *#8740#

A pre neki dan slusah sa Sennheiser CX400-II... strasne sluske. Sto se jacine zvuka tice, iskreno, malo sam se razocarao... ne deluju mi nista glasnije od ovih sto dolaze uz Wave. Ali sam kvalitet zvuka, odnosno BAS!!!... neverovatno! :zgran:
Pa to tuce u usima kao maljevima da vas neko bije u glavu... i to sam poredio bas direktno - ubodem jedne, poslusam, pa odma' druge. Nebo i zemlja. Realno.
Moze djwibe da prica sta hoce, ove sluske sto stizu uz Wave su cist prosek u poredjenju sa njima. Razlika je neverovatna. U odnosu na CX400-II, bas na ovim sluskama sto stizu uz Wave je kao da neko udara prstom u sto... to je "bas".

I OK, jesu one poskupe, a ove sto se dobijaju uz fon su dzabe :) (mada ne verujem da bi kostale nesto mnogo, kada bi mogle da se kupe odvojeno)... ali jednostavno, ne mogu da verujem da neko moze toliko da hvali te slusalice kao da su nesto extra kvalitetno - kada jednostavno nisu. I kakav crni "kvalitet audio materijala", kakva budalastina... pustim isti materijal - kakav god da je - i na jednim i na drugim, razlika je ogromna. Sta, treba da pustam samo i iskljucivo flac da bi mi ove Wave sluske bile najbolje na svetu? Smesno.

Te CX400-II su dve klase iznad, kao i one Razer sto sam pominjao... bile gejmerske, audiofilske ili sta god - kvalitetnije su mnogo. I dosta bolji izbor, ako se vec ima novca za iste.

daj neki link gde mogu da ih poručim (Sennheiser CX400-II)

mozes ti i studijske monitore da nakacis na WAVE-a, al dzaba ti ako slusas krs izvorne fajlove...cak i @320kbps nije sve kako bi trebalo biti...tako da sve sto mi udje na fon prvo prodje HiFi ocenu...te tacno znam sta me ocekuje na fonu...
A ti slusaj sta hocesh...tvoj izbor...bole me briga... :D

@MiloshNBG
Prebaci na AP UART mode ako vec nije prebaceno;)

Ukucaj *#8740#

a sta je ovo tacno ? ukucao sam i ocekivao neki meni :d ali sam je nesto prebacio ali sam opet odradio i vratio kako je bilo :D

djwibe, probao sam sluske koje sam kupio ribi za mp4, neke od 850 din i mogu ti reci da su za nijansu bolje od ovih standardnih koje dobijas uz wave.

a ne smem da zamislim te razer ili sennheiser :smoke: moram skupiti za neke ali znam da cu imati frku da ih nadjem, al dobro, ici cu u ns relativno cesto..

a sta je ovo tacno ? ukucao sam i ocekivao neki meni :d ali sam je nesto prebacio ali sam opet odradio i vratio kako je bilo :D

Nema menija,samo prebacuje iz jednog moda u drugi. Znaci ako posle kucanja koda pise npr. "AP UART mode enabled"(ili tako neshto) bio je u CP UART modu.

sada je, kao sto je i bilo, u AP Uuart mode-u :D

verovatno je ovo vezano za idle clock cpu i stedi bateriju ?

Pa niko ne zna pouzdano :d Postoje razne spekulacije. :D

Ja znam iz prakse da mi cesce izbacuje one zalopojke da nema dosta memorije u bash zahtevnim aplikacijama (citaj:igrama :D)u AP modu,tako da ne znam...nisam pametan. Realno jeste neki power saving profil u pitanju,ali se po mom iskustvu odrazava i na memoriju.
Mada,da ne shvati neko pogresno,99% vremena sve radi isto,samo ponekad,i to u principu kod neoptimizovanih aplikacija koje pojedu sav ram,dolazi do gore opisanih incidenata.
:)

:) Jel ima neko Wave II, da uporedimo koji je bolji. Cini mi se da je dosta glomazan nasprave Wave I.

daj neki link gde mogu da ih poručim (Sennheiser CX400-II)

Nemam... ne znam ni gde ih ima, niti koliko kostaju :p
A ne znam pak ni da li mozda ima i nekih boljih od njih za iste ili manje pare :D

2 djwibe:
Cisto da se razumemo, ja ni jednog trenutka nisam rekao da su ove "default" sluske lose. To nikako. Dobre su... iiiiiiii to bi bilo to. I nista vise od toga. Ustalom, identicne slusalice sam dobio uz Jet-a, te se vec neko vreme druzim sa tim modelom.
Hvalospeve o njima necu da ispisujem, jer za tako nesto jednostavno nisu. Solidno su glasne, solidan je i bas... dok se ne proba nesto bolje (u ovom slucaju - mnogo bolje). Ja nisam nikakav sluhista niti pak audiofil, te se moje poimanje kvalitetni(ji)h sluski zasniva samo na ove dve karakteristike - koliko su glasne i kakav im je bas. Ostale elemente niti gledam, niti realno pa znam da gledam (slusam).

Razer je, koliko se secam, bio solidno glasniji od Wave-ovskih sluski... uz bas koji ih je prosto sa'ranio. Ovaj Senn - tu su negde sa glasnocom, ali njihov bas opet ubija onaj koje daju fabricke sluske. Mozda se dogodi u nekom momentu da sva tri para slusalica budu na okupu u istom momentu, pa da dam finalni sud - ali otom potom. Ovako napamet - Razer deluju kao najbolje (najglasnije su, odlican bas)... sto, po prici nekih ljudi koji su upuceniji od mene u ovu tematiku, ne bi smelo nikako da se dogodi, jer su CX400-II mnogo ozbiljniji i bolji model. Ne znam, ja samo govorim sta sam cuo, i kakav su utisak na mene ostavile.
E da, sta sam jos primetio - i Razer i Sennheiser mnogo bolje leze u uvetu od ovih nasih standardnih. Meni malo smetaju, krupne su mi, pa nakon nekog vremena pocinjem da osecam nelagodnost u usima. Sa ova dva modela nisam imao takvih problema, i to se oseti vec na prvo turanje u usi.

Sto se tebe tice, ja zaista ne znam sta si ti probao i da li si nesto... ali kada cujem izjavu da su ove slusalice "odlicne" i da "za boljim jednostavno nema potrebe" - to mi zvuci jako smesno.
A nekako imam utisak da bi, sa kvalitetnijim fajlovima, razlika izmedju ovih navedenih slusalica samo bila jos veca... te da bi i ProTone i CX400-II tek tada ostavile ove "Wave default" bubice u prasini. Tj. da tvoja prica o "kvalitetu audio materijala" nema veze sa zivotom.

au kakvu sam glupost primetio, a vi mi recite jel kod svih slucaj- kad npr namestis neku sliku za wall ili mp3 pesmu za alarm, koliko puta namestis-toliko se puta ta slika/pesma ''stvara'' u memoriji telefona :wall: :wall: :trust:

evo, odremao malopre i postavio 4 alarma, celu pesmu, i za svaki alarm namestio tu istu, i 4x se stvorila u memoriji telefona ista pesma! :mad:
znaci da namestis 10 alarma sa istom pesmom memoriju bi opteretilo 10 istih pesama od 15+ mb 320kbps ! sramota koji *****itet.
isti slucaj sa slikama i postavljanjem wallpapera, ajde to ne zauzima mnogo memorije ali smara i deluje prenatrpano i konfuzno..

O, da... normalan "feature" Samsung telefona :D :wall:

Koliko sam samo pizdeo kada sam presao sa SE-a na Samsung, pa ustanovio ovo... glupost notorna. Negde sam procitao da je to, kao, nekakva vrsta "zastite" u slucaju da se nesto desi sa memorijskom karticom, pa da tebi ostanu custom i dedicated ringtone-ovi, slike kontakata (verujem da je i za njih ista prica, samo nikada nisam isprobavao to) i slicno... pa se zato automatski kopira u memoriju telefona.
Koga bre briga za to, zapistace mi default melodija ukoliko se to desi, znacu odmah da mi nesto ne valja sa memorijskom :mad:

Ovako se duplira... pa i triplira i koliko-vec-ne-lira... sasvim bezveze.
Em sto ti zauzimam mesto totalno bespotrebno... em sto pravi haos u file manager-u, pa kad uzmes da pregledas ono ne lici ni na sta.

Pritom sto i kad vec jednom promenis ringtone - nece kojim slucajem automatski (posto, jel'te, vise nije potreban) da se obrise iz memorije fona, neeeee... ostace tamo u "Phone/Sounds" folderu (iako, naravno, originalno potice iz "Memory card/Mp3"), da stoji bezveze. Doveka... ili dok se sam slucajno ne setis i obrises.

probaj ovako: prvi put kad postavis, prekopirace u mem telefona. za sve ostale postavi tu sto je vec u memoriji, koliko vidim onda ne kopira... ti si verovatno kliknuo na fajl n puta na mem kartici, pa ga je kopirao na telefon svaki put...
ako ti treba jedna melodija za vise kontakata, to moze preko grupa da se resi...

sto se sluski tice, ja nisam napamet preporucio one denone, zaista su odlicne i za razliku od popularnijih modela su sigurno uvek originalne i jeftine su relativno.
cx400II su isto sto i cx300II samo sa volume control koliko se secam. Pored cx300II koje ima moja zena imam jos ep830 fake i mm50 i denoni mi se puno vise svidjaju na waveu za muziku od ovih ostalih.
default slusalice su u rangu onih ogavnih pleomax sto je neko ovde provalio kako su "dobre", pa sam se zeznuo i uzeo ih kad nisam imao nista drugo... vrlo brzo sam ih poklonio
razer ne verujem da pravi svoje slusalice, tako da je oem verovatno slican kao za creative sluske ili tako neke, samim tim ako je cena i nabavljivost dobra super, ali ako nije ne vredi ih ganjati nesto specijalno.
denon moze da se poruci sa linka koji sam dao. na threadu za bubice imate i gde poruciti i druge modele slusalica, relativno povoljno.

Care :d, ne kopira izgleda kada je u pitanju tofo ID..
jako im objasnjenje u pm :D

daniel00, izvalio sam to malopre, bio sam bunovan, spavao 3+ h :D
dakle, treba postavljati tu jednu [prvu] prekopiranu pesmu za alarm i nema dodatnog kopiranja.
i ja sam presao sa SE na samsung, koji cam cak imao ranije 3-4 modela, i dalje su im ostale decje bolesti, tj de.biliteti :D ali u sitnicama, ni priblizno kao ranije.

e sad ste me zbunili za sluske, ne znam koje da uzmem :)

ne volim jedino kad mi neko preporučuje nešto što nemogu da kupim kod nas, to mi je isto ko i kad vidim neku ultra cupi - znam da je neću imati :D
ništa onda Denon it is

a sto si toliki pesimista :D u oba slucaja, samo treba imati mu.da.sca :D

nego gde ima taj demon :D ?

Care :d, ne kopira izgleda kada je u pitanju tofo ID..
jako im objasnjenje u pm :D
Vala bas - u PM :D:D

A decije bolesti... SMS report koji neminovno ide u inbox... te zauzima mesto bezveze... i ne moze da se obrise automatski, tj. svi report-ovi u cugu - nego svaki mora pojedinacno da se selektuje? :d
Decije bolesti, anyone? :D

2 scheilinkin:
***, ja nisam preporucivao nista... samo rekao koje sam sve sluske probao, tj. koje su sve sluske dosta bolje od ovih fabrickih :D:D:D
Razer mogu da se nadju sigurno... za Senn vec nisam siguran, ali verujem da mogu i one. Ali, dok je Razer 2429 dinara u Desk-u... budi spreman da izdvojis solidno visu cifru za Sennheiser.

I kada si vec gotovan, pa ja moram da ti trazim - na ti CX400-II:
http://www.4audio.rs/product.php?id=930 :D

2 danijel00:
Yeap, oni Razer-i su Creative inside... EP830, da budemo precizni.

Da li neko od vas koristi BadaSports aplikaciju?
Posle danasnjeg treninga pokusao sam podatke sa treninga okaciti na fejs preko telefona(sam program nudi tu opciju),program je trazio korisnicko i sifru za fejs i mislio sam da sam time obavio sve potrebno.
Kasnije sam video da na fejsu nema podataka sa treninga,na BadaSports nalogu takodje nema treninga i pokusao sam kao i pre ovog puta(uvek sam tako radio) re-upload treninga na BadaSports sajt ali nisam uspeo, tj. telefon zapocne upload i ne dobijem nikakvu povratnu informaciju da je upload zavrsen a na sajtu nema treninga.
Pokusao sam sa starim treninzima re-upload i dobijao povratnu poruku da su treninzi vec postavljeni(sto je tacno).
Gde gresim,sta je resenje?

meni je bada sports mnogo jaka aplikacija.

resenje za tvoj problem ne znam, kao sto ne znam zasto bi sve to radio, kacio potrosene kalorije na fb :d

FB nije toliko bitan kao i merenje kalorija koje ovom metodom nije precizno ;)
Zbog pracenja treninga zelim da mi je svaki trening na badaSports nalogu ali ovaj ne mogu da postavim :(

Vala bas - u PM :D:D

A decije bolesti... SMS report koji neminovno ide u inbox... te zauzima mesto bezveze... i ne moze da se obrise automatski, tj. svi report-ovi u cugu - nego svaki mora pojedinacno da se selektuje? :d
Decije bolesti, anyone? :D

2 scheilinkin:
***, ja nisam preporucivao nista... samo rekao koje sam sve sluske probao, tj. koje su sve sluske dosta bolje od ovih fabrickih :D:D:D
Razer mogu da se nadju sigurno... za Senn vec nisam siguran, ali verujem da mogu i one. Ali, dok je Razer 2429 dinara u Desk-u... budi spreman da izdvojis solidno visu cifru za Sennheiser.

I kada si vec gotovan, pa ja moram da ti trazim - na ti CX400-II:
http://www.4audio.rs/product.php?id=930 :D

2 danijel00:
Yeap, oni Razer-i su Creative inside... EP830, da budemo precizni.

fala, ali neka fala ipak. nemaju u cenovniku te već samo CX300 a one su 55€ a tolike pare za slušalice ne bih dao pa da su od zlata. Ja mislio da su tu sa tim razerom i denonom pa reko ako su bolje što da ne.
takođe pojavio se(kod nas) Inception na bluray-u tako da je lova namenjena za sluške otišla u tom pravcu :D

sta ce ti taj precenjeni film ? :) bolje uzmi sluske, moj savet.

au kakvu sam glupost primetio, a vi mi recite jel kod svih slucaj- kad npr namestis neku sliku za wall ili mp3 pesmu za alarm, koliko puta namestis-toliko se puta ta slika/pesma ''stvara'' u memoriji telefona :wall: :wall: :trust:

evo, odremao malopre i postavio 4 alarma, celu pesmu, i za svaki alarm namestio tu istu, i 4x se stvorila u memoriji telefona ista pesma! :mad:
znaci da namestis 10 alarma sa istom pesmom memoriju bi opteretilo 10 istih pesama od 15+ mb 320kbps ! sramota koji *****itet.
isti slucaj sa slikama i postavljanjem wallpapera, ajde to ne zauzima mnogo memorije ali smara i deluje prenatrpano i konfuzno..

Lepo uzmi parce papira i napisi pisamce Samsungu i posalji kao primedbu

Ko koristi Wave i za posao samo da napomenem da interesantna opcija radi tj " Google cloud printing " fercera

Evo zanimljivog opisa karakteristicnog " wave user-a "

The profile of a "satisfied" Bada user:

1) Not very young, probably past middle age and probably married
2) Don't do much networking
3) Don't play much games
4) Isn't concerned about quantity of apps as long as the basics are there, even Java ones
5) Doesn't need to be excited by new stuff all the time
6) Prefers simplicity to complexity
7) Not the type to change phones every other year, maybe every 4-5 years

If you fit the above profile, Bada is just right for you. You won't care if you never get Bada 2.0 and if the app store stumbles along slowly.

Poslednja izmena:
Lepo uzmi parce papira i napisi pisamce Samsungu i posalji kao primedbu

ako sam dobro razumeo, nisam smeo da iznesem kritiku a ? :) ali opravdanu a ne kao vecina koja upadne i lupa ovde ? i to jednu od retkih koju sam primetio..
pa zar si toliki sasmung wave bitch :d

Vrh Dno