Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

tu je negde i nokia n8 ali kamkoder ima kvalitetniji zvuk,sto i ne cudi jer je n8 camera phone u svakom smislu ;) i slike su bolje naravno,ne toliko preko dana koliko u mraku zbog xenon blica :) zato ima druge nedostatke.

ali za 90% situacija kamkoder na talasu je odlican,cak i kada je lose osvetljenje-mrak a imas i lampu ako hoces da snimis nesto u totalnom mraku do 3m udaljenosti.

daniel-shvati ovako-galaxy s pravi iste slike pri losem osvetljenju ali ako ti treba nesto hitno da slikas u totalnom mraku wave je u velikoj prednosti,bar ce se sve lepo videti do 2-3m ispred tebe ali uz dosta suma,e sad jel bolje i ovako ili da ne mozes da uhvatis neki poremecen momenat u mraku sa galaksijom npr? :)

da je xenon blic i da su slike takve vec ne bi bilo ok ;)

Poslednja izmena:
cutter,ako vec imas kes odma 16gb clas6 da se ne cimas kasnije,iako ce biti jeftinije za pola god recimo :)

ja sam pola od 8 gb popunio za 1 mesec,ali imam folder sa android aplikacijama od 700mb koje prebacujem ljudima :d i 2-3 filma i 2-3 albuma 320kb/s :smoke:

Filke, tebi je sigurno u telefonu podešeno da ti se aplikacije instaliraju prvo u memoriju telefona a posle na karticu.

hsv shvati ti da 1/20 expozicija nije OK sa upaljenim blicem kakvim bilo i da su mi zato slike razmrljane, uz moguce lose fokusiranje (mada sumnjam da je to).

meni nije tako,meni na slikama ima samo suma.

npr iso 320 i 1/12s. totalni mrak sa blicem.

Da li je moguce da ova kartica kosta oko 3000 dinara? Klasa 10 i to 16 Gb.

A ova klasa 6 od 8 Gb kosta oko 2000 dinara!?

Da li su ovo odgovarajuce kartice i kako to da su tako povoljne?

Poslednja izmena:
Moguce,ali nije micro.

he he pa to su ti za fotoaparat ili kameru (btw fala na info-u, moram onu class 10 da pazarim hitno :))
a i druga ima onaj usb čitač u paketu pa to nabija cenu.

traži microSDHC. od 8GB class6, kod nas, bolje nema trenutno. 16GB ima samo class 4 ***

ako zivis u bg i ns naci ces 8gb class6.
ja sam 7 dana trazio po Va[dobro,pred praznike pa su kao prodate] i nista, jedva sam nasao i 8gb class 4,radi korektno.

nego,jeste li probali flac? :) au kakav eargasm :D sad cu samo flac da prebacujem na fon,mada zauzima mnogo vise prostora ali vredi :p

a kies pri prebacivanju upozorava da telefon nece moci da otvori fajl :d bag.

Jel'te, a jel' mozete vi da pustate ova dva YT klipa iz thread-a... znaci, ne samo da ih vidite, vec i da pustate sasvim normalno?

Po mogucstvu - sa klikanjem na ono veliko "play" sto se nalazi na sred klipa :p

Filke, tebi je sigurno u telefonu podešeno da ti se aplikacije instaliraju prvo u memoriju telefona a posle na karticu.
Tacno to je i bio problem, hahaha, ja ne mogu da verujem sta je mene zezalo, radi sad, a ubacio sam neke Kontrastove mape, za Srbiju neka od 9 MB i za Crnu Goru od oko 800 KB, e sad nesto ih ne prepoznaje Ndrive ili ja nisam ih ukljucio, ima li tu neka fora, mozda zakljucane, kakvo je stanje sa tim mapama?
PS: Hvala puno na svim informacijama, mozda sam malo smorio... :D

Joooooj, mapa za Crnu Goru od 800KB... pa sta ima na toj mapi - samo more? :D:D:D

Koja je jedina zemlja u Evropi pored Nemacke koja nema ogranicenje brzine na autoputu?

Crna Gora.

ahahahahahahaha, ima, nesto, 10 kamena, 2 drveta, 5 kuca i jedan put, mozda neka koza i to je to... :D :D :D

800kb !!! :d :d :d

cekaj,jel to mapa ili neki widget? :D

i 800 kb je previse, tu oko 350 bi bilo prosek... :D

nego, jel neko otkljucao kartu za Srbiju, sad gledam, lepo izgleda Madrid, a sta sa Srbijom, dal je dovoljno i ovo od 9 MB sto ja imam, kontrastova neka?

Poslednja izmena:
Pa već sam napomenuo da treba lic fajl za licenciranje kontrastove mape, a pošto ovaj koji sam dobio ne radi, čekamo da neko provali ili da kontrast reši da licencira mape i za badu.

@Cutter
Ja sam skoro uzeo wave i prezadovoljan sam. Isto šaljem dosta smsova. Ekran je mali ali ipak može solidno da se kucka. Ipak savetujem ti da se strpiš mesec-dva dok se ne proda telekom, moguće da će ponuditi bolje telefone(motorolu defy daće bog :D). Mada opet ako porediš HTC Hero koji je bio hit jedno vreme .... njegov display je 3.2inch, što je 0.1incha manje od wave :D Pa su ljudi opet tu i tamo ok kuckali :)
Kako HSV reče ... best-buy što se tiče odnosa cena/kvalitet. Ipak 300e je malo previše za fon uz ugovor(Desire, Galaxy i kompanije).

E sad još kada bi bada 2.0 bila dostupna i za wave to bi nam svima leglo kao budali šamar :D

@ Paloma: Ahaaaaaaaa, rece ti, OK, kad nabavis, kazuj, ne budi shkrt... :D

Poslednja izmena:
Kod kreiranja mail naloga u opcijama za proveru poste namesten je wap,da li se posta moze azurirati bez samostalne konekcije(sam bih azurirao postu preko Wifi-a)ili u krajnjem slucaju samostalno trazenje slobodne Wifi mreze a ne konekcija preko wap-a?
Snimanje mi je ograniceno na minut, tj. posle minuta snimanje se prekida i ako u podesavanjima kamere nisam nasao opciju za regulisanje duzine snimanog video zapisa...ima li resenja?

Kod kreiranja mail naloga u opcijama za proveru poste namesten je wap,da li se posta moze azurirati bez samostalne konekcije(sam bih azurirao postu preko Wifi-a)ili u krajnjem slucaju samostalno trazenje slobodne Wifi mreze a ne konekcija preko wap-a?
Snimanje mi je ograniceno na minut, tj. posle minuta snimanje se prekida i ako u podesavanjima kamere nisam nasao opciju za regulisanje duzine snimanog video zapisa...ima li resenja?

Pazi, imas u podesavanjima da namestis koja konekcija treba da bude prioritet. Ukoliko stavis da ti prioritetni bude WiFi ukoliko nadjes neku mrezu i konektujes se, uvek ce nju da koristi za download.

Jel ima negde kod nas da se nabavi mali držač za kola, nešto u fazonu kao za garmina, imam onaj univerzalni i zauzima mi pola šoferšajbne a i pritom se mobilni trese?

obidji bracu kineze, ja mislim da oni imaju sve, pa i drzace za mob, u autu... :D

da li je neko probao da se nakaci na sopstveni WIFI ruter u kuci i da koristi ADSL preko mobilnog?

Poslednja izmena:
Pazi, imas u podesavanjima da namestis koja konekcija treba da bude prioritet. Ukoliko stavis da ti prioritetni bude WiFi ukoliko nadjes neku mrezu i konektujes se, uvek ce nju da koristi za download.
Wifi jeste prioritet ali me zanima kako reaguje telefon na pristigli mail,u podesavanjima je namesteno da prikazuje svaki pristigli mail,pa me bunilo da se telefon ne kaci na wap pri proveri poste u nedostatku Wifi-a.

Oslobadjanjem memorije na kartici resio sam problem sa snimanjem(mada mi nije jasno zasto telefon ne koristi svu raspolozivu memoriju pri snimanju nego je ogranicava na minut ako je ostalo malo slobodne memorije).

Pri fotografisanju sa ukljucenim blicem kao jedinom svetloscu, na fotografijama u gornjem i donjem desnom uglu primecujem da blic ne vrsi svoju funkciju i da su ti uglovi tamni,da li je ovo svojstveno Talasu?

Poslednja izmena:
kamera je na malo cudnom mestu,proveri da li nekako ne zaklanjas lens ili blic :d

How do to JAVA application running in the background.

http://forum.badablog.ru/topic186.html

Thanks for manual chain .

1. Download on your PC jar file an application that want to install.
2. Opened the jar with winrar
3. We went inside the open archive to a folder META-INF
4. Dragged lying there manifest.mf file to your desktop
5. Open it in Notepad
6. Added to the thread file strochki
Code
MVM-Pause-Background: false
MVM-BGM-Support: true

7. Saved the file
8. Dragged it from the desktop back into the archive. Agreed to update the archive. Closed winrar
9. Copy the jar to the phone. Clicked the phone on him. Installed.
10. Connect your phone to PC mode KIES. Launched Stune, connected it to the phone.
11. In the second tab on top go on the road "AppEx-User-Java-Games" folder, look there for our application name is usually the same.
12. This folder contains a folder appdb. It delete the file settings.bin. Turning off the phone from your computer
13. Run the application from the menu, games and applications.
14. Check for work in the background is very simple. Click on the "retreat". If you select "Close" prompts you to "Run", it means everything is correct and the application will run in the background.

Even add that to JAVA application was on the screen, in the same file we must add the code:

LGE-MIDlet-TargetLCD-Height: 800
LGE-MIDlet-TargetLCD-Width: 480

A way for those too lazy to re-install Java applications:
1. Connect your phone to PC mode KIES. Launched Stune, connected it to the phone
2. In the second tab on top go on the road "AppEx-User-Java-Games" look there folder of our application, the name usually coincides
3. Copy files lying there manifest.mf and nazvanie_prilozheniya * *. jad on your desktop
4. Open them in notepad
5. Added to the thread file strochki
Code
MVM-Pause-Background: false
MVM-BGM-Support: true

6. Save files
7. Deleted files and manifest.mf * nazvanie_prilozheniya *. jad on your phone
8. Dragged modified manifest.mf and nazvanie_prilozheniya * *. jad on your desktop to your phone
9. Then go to the folder appdb. It delete the file settings.bin. Turning off the phone from your computer
10. Run the application from the menu, games and applications.
11. Check for work in the background is very simple. Click on the "retreat". If you select "Close" prompts you to "Run", it means everything is correct and the application will run in the background.

I have worked with Opera Mini

Vrh Dno