Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

@ Paloma: Uspeo sam nekoliko puta da otvorim navigaciju, ali opet se ukljuci ono kao autorizacija, bem li ga sta je, ja kliknem i zatvori se ndrive, jel imas i ti iste probleme?
A ovamo za GPS sve sam uklucio, sto ima...

@Teach @starbuck

Nije da bas imam para za bacanje.
Vise me nervira sto VIP nudi samo 325 poruka u paketu gde mogu uzeti Galaxy S. Dok u telenoru mogu za 22 000 da dobijem Wave i 500sms-a u prenesi 500plus.
Probao sam samo kuckanje na Galaxy-ju, nisam na Waveu. Ali nekako mi displej od 3.3incha deluje isuvise malo.

pa ako prelazis sa 2'' display na ovaj nije mali :)
a ii nace,da je 3'' vec ne bi bilo ok. 3,3'' na ovom telefonu sasvim dovoljno iako su mogli da odrade lepo 3,5'' :d ali onda bi wave II morao da ima 4 da bi opravdao kupovinu ;)
sto se tice kucanja,meni je ok,u sustini svaki kapacitivni ekran je preporod u odnosu na rezistivne :smoke:

ja nekada kucam na qwerty sa sa oba palca ali sam izvalio da ni ona ''standardna'' tastatura nije losa pa sam sad poceo tako da kucam :D

ako ti je dosta 150 min,a 500sms i mb je ok,i imas kao i svi problema sa finansijama onda je dobar izbor,cak je i vivaz skuplji od wave-a u tom paketu a objektivno je bolji wave.

naravno,bolji je galaxy s ali mnogima je nedostupan cak i preko paketa.. :) a tad kad nemas kesa,blic i alu kuciste ti dodju kao ogroman plus :)

Poslednja izmena:
proveri gde ga je instalirao (valjda si preusmerio da ti instalira app na karticu inace ti je pojeo 300mb za mapu spanije i neces imati mesta vise ni za theme |)))
instalira negde u other / %%bada apps%, vidi se kad ga nakacis u storage modu preko kompa, ne treba cak ni stune...
ako ti je app instalirao na fon, onda ne znam da li se vidi!?

imam 1.2, meni lepo radi samo sa onim malim crackom + crackovana mapa italije. samo se sporo ucitava (mapa je 450mb)

edit: proveri da ti po defaultu posle upgrade-a nije vratio da se aplikacije instalriaju na telefon...

jao da, ja skroz zaboravio da tako treba spojiti :D. meni na kies u opcijama. dugo nisam spoofovao pa zato. hvala

:) Pa dosta sam proucavao po netu Wave. Jasno mi je da mu je hardware isti kao kod Galaxy S. Slike i Video zapisi su stvarno stunning. Najvise se lomim zbog displeja, ipak nije to mala razlika skoro ceo inch.
Kad ovi prokletnici iz VIPa daju malo SMS poruka ... prokleti bili. Jer ipak nije velika razlika u ceni 8000din(na duze staze to nije mnogo). Wave je sa druge strane pocket friendly, ima metalno kuciste ... Na badi vec postoje aplikacije koje su mi potrebne. Da li mozda moze galaxy za 300e da se nabavi preko nekog od distributera uz ugovor kod nekog drugog operatera?

moze galaxy s u mts ali je skup i uz ogromnu tarifu..

28000 uz mixnet xl tarifu koja je preko 3100 din mesecno :D jeste da je ovo lud paket,ne moze da se potrosi sto se kaze ali je preskup.

Poslednja izmena:
@ Paloma: Uspeo sam nekoliko puta da otvorim navigaciju, ali opet se ukljuci ono kao autorizacija, bem li ga sta je, ja kliknem i zatvori se ndrive, jel imas i ti iste probleme?
A ovamo za GPS sve sam uklucio, sto ima...

Nisi dobro krekovao, autorizacija se uključuje kod nekrekovane verzije.

Kako bre nisam dobro krekovao, kopirao sam sve kako receno?! onaj spoofer nisam koristio, ne znam ni kako se koristi...znaci ili sam ja malo glup za ovo, sad sam sve ponovio, s tim sto sam u y0250j52st data stavio sve van Ndrive foldera, opet isto, celo popodne se cimam oko ovoga, a nesto ne kapiram...

pa i bmw x3 deluje manje mocno od x5,ali ako ti je dostupan samo x3.. nema sta da se zalis :d a ionako ces ukapirati da imas skoro sve kao i u x5,samo manje trosi ;)

upali metal detektor na talasu i stavi pored galaksije :D

Poslednja izmena:
odradio sam ndrive od prve, jako brzo loaduje mapu. takođe na find kad tražiš nešto, prebrz je :)
međutim našu mapu nemoš da pretražuješ, ima katanac na sebi.

:D hahaha ima i u tome istine ali ipak nije samo zbog markantne ribe. Nego jednostavno prokleti displej je bas mali u odnosu na galaxy. Nekako je uzak mnogo.

ma mene ustvari to metalno kuciste nervira, jer je uvek hladno, a dlanovi prirodno znojavi (posebno kad skinem rukavice npr)... no stigao mi je gelli case na postu, valjda cu ga dici sutra, pa cu onda moci lepo da drzim telefon |) al cu imati jednu divnu koznu futrolu viska |((

ako si ogranicen sa finansijama nemas pravo zalbe :D
ne znam,meni ekran odgovara,i cak i za net a za multimediju mi je odlican.
ali kapiram i da sam imao vise kesa da bih uzeo wave opet,mnogo mi 300+ jura za telefon na ugovor/kes.

meni je kulj metalno kuciste,bar je prezivelo 2 epska pada :p

nego,kako ide to narucivanje,sta moram da odradim sve? uzeo bih neki pdair ili oterbox black oklop :)

Poslednja izmena:
Kako bre nisam dobro krekovao, kopirao sam sve kako receno?! onaj spoofer nisam koristio, ne znam ni kako se koristi...znaci ili sam ja malo glup za ovo, sad sam sve ponovio, s tim sto sam u y0250j52st data stavio sve van Ndrive foldera, opet isto, celo popodne se cimam oko ovoga, a nesto ne kapiram...

Ajde još jedanput, skineš i instaliraš free verziju ndrive (Španska, Ruska, Italijanska, Nemačka, ...), ako je startuješ traži ti da se konektuje radi licence i pošto smo u zemlji Srbiji nema ništa od toga i izbacite iz programa. Skineš fajl s8500_Ndrive_map_and_app_cracked sa navedenog sajta, raspakuješ na kompjuteru, povežeš wave sa kompjuterom kao masovno skladištenje, otvoriš karticu na telefonu i u folder K:\Others\__@@bada_applications@@__\y0250j52st\Data (kod mene je K sd kartica) iskopiraš skinute fajlove preko postojećih fajlova (ima ih tri a ti iskopiraš četri) i preko foldera nDrive. Ako ti neradi onda je nešto drugo u pitanju.

meni je kulj metalno kuciste,bar je prezivelo 2 epska pada :p

meni jedan, kad sam ga nogom bukvalno lansirao sa kreveta u zid. e tad kad se nisam skenjao, bilo me strah da ga čak pogledam. kad ono apsolutno ništa :D
čak sam se više šokirao kad sam video da je sve u redu :D

btw, brzo je uvatio satelit i moju poziciju, šteta jedino što nema više detalja :( na mapi

Prilozi

• 20110126193958.jpg
    20110126193958.jpg
    74.7 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
:) Da u pravi si HSVstoned. Mislim da cu sada 90% uzeti Wave. Nadam se da ce kuckanje poruka biti okej, na ovoj tastaturi

roflcopter.jpg

ma bice,kucaju ljudi bez problema na 2,5 i 2,8'' ekranima.

ali ja u poslednje vreme vise koristim standard tastaturu,navika je cudo :)

sch,ja sam moj talas 2 puta gubio,31. i 01. :d
a prvog nasao ortak,zgazio na talas u kolima :D

i posle toga mi je jos neko ispustio,ima par sitnih oziljaka pozadi ali tako ''odradjenih'' da svako misli da je fabricki fazon :d :d keve mi,ne vidi se tako lako ali kao da je namerno uradjeno.
a imam i mali scar pored blica,ma na 2mm,tu sam dobro prosao.

i od tada cuvam malo vise fon i pored tih padova radi sve ok :)

Poslednja izmena:
hsv nije uopste poenta u imanju ili nemanju para, vec u tome kolko smatram da treba da spicim na telefon... spicio sam tonu para na druge stvari u zadnjih 6 meseci, a telefon je nesto sto imam obicaj da zaboravim, zaturim, ispustim, stavim u tesan dzep pa pukne ekran itd... tako da dobro je sto je metalan, a sad ce biti jos bolje sa gumenom navlakom... silikon je shit nazalost, bar ovaj sto ja imam...
kozna je prelepa, ali ko sto rekoh meni fon nije upotrebljiv kad ga izvadim iz nje po hladnom vremenu |( dosad sam zunuo 50e ukupno u navlake/futrole za njega, ako sam dobro prebrojao, zato kazem sledeci put prvo futrolu ili sta vec, pa onda fon |))
ne bih galaxy uzeo ni zbog velicine, wave mi je taman idealan sto se toga tice... i elegantan tanak i sve po redu...

samo su fotke ocajne |PP

sto se porucivanja tice, ja sam porucio sa case mate sajta (proizvodjac), platio visa internet karticom direktno i lepo je pisalo da isporucuju u srbiju. obavezno obicna posta i evo putovao je tri nedelje, tolko je i pisalo na sajtu. posto je 16$ sa shippingom nadam se da nece filozofirati i hteti da mi naplate neki pregled i gluposti, tj ne pise nista takvo na poruci od postara...

I dobro... da li na kraju radi navigacija sa kontrast mapom ili ne? Ne shvatam - neki pričaju da naša mapa ne može da se pretražuje, neki pak da nema potrebe za legalnim. Ništa mi nije jasno. Hoću da mi sve radi kako treba i nemam problem da platim za to i tih 68€ (18€ app + 50€ mape) i ne razmišljam o krekovima i apdejtima, ali da li to uopšte može?!?!?

pa eno ti sličice što sam ja stavio, jesi video kako je detaljno odrađen NS na mapi? piše novi sad i vidiš dunav i to je sve.

Uzmi Galaxy S ako imash para, xx puta je bolji...

Ne kapiram ovakve komentare... "xx puta je bolji..." da je bolji zbog OS-a jeste...ali malo...jer je Bada na odlicnom putu! I ako ne nameravaju da se kao takmice sa Andorid-om oni nisu puno daleko od istog...cak ce sa najavljenim poboljsanjima u Bada 2.0 biti tu negde, a u nekim aspektima i ispred Andorida! Cak i sad je u nekim stvarim brza i bolja od androida... Sa druge strane hardware je identican, sa nesto manjim ali preciznijim ekranom!!! Jedina velika prednost je broj aplikacija na strani andorida...ali i za badu raste broj iz dana u dan...i taj broj ce se povecavati u mnogo vecim brojkama u buduce samo dok uzmu zamah programeri...Inace...i ne treba da bude 100.000 aolikacija...dovoljno je i 100 aplikacija ali da valjaju...

Te na kraju ne vidim gde je tu S bolji xx puta od Wave-a...jes bolji...ali za malo...
Sa druge strane u Wave je upakovano uglavnom sve sto moze zatrebati i posluziti na fonu...MULTIMEDIA, office...web...email...itd...Jedino sto mora da se sredi je Navigacija ali to je slucaj i kod Andorid telefona...

Broj aplikacija raste, kao i broj korisnih aplikacija...imam dosta instaliranih aplikacija na wave-u...uglavnom koje mogu necemu koristiti, poput RemoteDesktop (odlicna alikacija :D) ali vecinu instaliranih aplikacija i gomile 3D igara sam samo probao...kad da to upotrebim i koristim nemam pojma, jednostavno se nema vremena za bacanje na pikanje igara na telefonu...a i sto bi to radilo kad imam sve to puno kvalitetnije na kompu...
Sve sto je na fonu je bas za nuzdu i to je to...

@ OSTALI
Sto se navigacije tice, za BG i Srbiju koristim WeTravel, jes UI jadan, ali me dovodi od tacke A do tacke B, a to je i bitno.
Ndrive je premija koja ce se verovatno uskoro i za nas okoncati uspesno.
Trenitno je problem sa tim sto su u licencnim fajlovima koje ste upotrebili licencirane samo Navteq i Teleatlas mape, dok mape lokalnih provajdera NISU, ali ja se nadam da ce uskoro biti i to reseno, potrebno je samo dodati licencu u postojeci licencni fajl, samo da se lati posla neko ko je odradio mape koje ferceraju...
Sto se Ndrive-a tice...na Badi 1.0 sam spoofovao Ndrive Italy, dodao licencni fajl sa onog sajta, ubacio Austriju, Madjarsku, Bugarsku, Srbiju TA, Hrvatsku, Grcku i sve su licencirane i rade bez problema!!!
Neko rece iznad da Madjarska i Bugarska ne rade, mozda zbog 1.2 Bada-e, ali kod mene rade!
Contrast-ova mapa je prepoznata, ima auto puta i josh po neka magistrala ali za sada to je to...al bice...

info: Neko je spomenuo i paket mapa za Balkan za Ndrive. Mape za BadaOS Ndrive su identicne mapama za Android i ove mape koje su "licencirane" su upravo te iste mape, samo je nacin licenciranje za svaki OS drugaciji.
Kod Androida, sve se resava unapred sredjenom instalacijom splikacije, te bilo sta posle da ubacis to je operativno, dok je kod bade drugacije. Aplikacija je odradjena tako da je za svaku zemlju posebna instalacija iste aplikacije, sumanuto i totalno bezveze i onemogucava te da kupujes mape i dodajes, vec moras da kupujes mape za nove zemlje sa aplikacijom iznova i iznova...Glupo, al sta ces...valjda se i to ispravi.
No, bitno je da je Ndrive provaljen a za dalje videcemo sta i kako...
Sve u svemu sa ovim je Telefon postao josh funkcionalniji, te se sada moze sa uzivanjem navigirati kroz evropu!

Pozdravko Colic!!! :)

daniel,nije ok da napises da je kamera katastrofa zbog ljudi koji prvi put citaju temu.
kamera je odlicna[ocete opet da vam dokazujem/ :)] dnevne slike su perfektne a u losim svetlosnim uslovima treba polako fokusirati i slike ce biti na nivou klase 5mpix bez xexon flash-a!

to sto si ti imao nokiu n82 koja je CAMERA DEDICATED phone to je posebna prica,normalna stvar da ce imati bolje slike u mraku jer je blic xenon,a a i optika je bolja i to je jedna od retkih nokia koja stvarno ima ozbiljnu optiku,ostale c.zeiss su bile samo sminka.

ni k810[jeste mator aparat] ne radi nista bolje slike od wave-a bez blica ali kad se upali xenon logicno je da je u prednosti.
a kamera je bolja od svakog htc-da se razumemo. n8 i pixon su i dalje neprevazidjeni.

isti je modul na galaxy s i wave,galaksija s nema ni power led,slike su im slicne na dobrom osvetljenju,wave u prednosti u mraku,bar mozes da slikas makar na 2m udaljenosti a da lici na nesto. Tacka :)

i nemojte pretvarati ovu temu u wave vs rest of world,vi koji ste promenili telefone-drago mi je,i ja bih mozda da imam kesa za iz.....nje :) mada ne bih ni tad.

Poslednja izmena:
pa eno ti sličice što sam ja stavio, jesi video kako je detaljno odrađen NS na mapi? piše novi sad i vidiš dunav i to je sve.
Čekaj bre, sad' mi tek ništa nije jasno. :S:

Eno u Tehnomaniji kol'ko 'oćeš NDrive navigatora. Znam da se softver donekle razlikuje, ali bi mape trebalo da budu iste, barem kada je u pitanju ista generacija softvera (v9 ili v10). Dalje... NDrive koristi NAVTEQ mape, a ovi su pak licencirali kartu Srbije od Kontrasta. To je kol'ko mi je poznato (nažalost) najbolja mapa za ovaj delić planete. Istu tu mapu koristi i famozni Garmin i ostali. Dakle, najbolje što postoji... Grešim li negde?

Kako onda na Vejvu nema ovo, ne radi ono?!? :trust: Ili nema celu mapu Srbije ili ni ne koriste Kontrastovu mapu u tim "lajt" verzijama. Verovatno će biti cela ako krene Samsung apps stor i za Srbiju pa se pojavi lokalizovana aplikacija za naše tržište, mada mi je to glupo. Šta sad' to znači, italijan ne može da koristi svoju navigaciju u Nemačkoj ili Rusiji obratno? :sceptic:

Teoretski, ako bi uspeli da izvučemo celu mapu Srbije iz nekog mobilnog uređaja koji koristi NDrive v10 mogli bi da je prekopiramo na karticu i koristimo na svom telefonu, ali da li je neko tako nešto i uspeo?

Upravo čekam lika da mi pošalje lic fajl za kontrastovu mapu pa da probam da li radi.

Ajde još jedanput, skineš i instaliraš free verziju ndrive (Španska, Ruska, Italijanska, Nemačka, ...), ako je startuješ traži ti da se konektuje radi licence i pošto smo u zemlji Srbiji nema ništa od toga i izbacite iz programa. Skineš fajl s8500_Ndrive_map_and_app_cracked sa navedenog sajta, raspakuješ na kompjuteru, povežeš wave sa kompjuterom kao masovno skladištenje, otvoriš karticu na telefonu i u folder K:\Others\__@@bada_applications@@__\y0250j52st\Data (kod mene je K sd kartica) iskopiraš skinute fajlove preko postojećih fajlova (ima ih tri a ti iskopiraš četri) i preko foldera nDrive. Ako ti neradi onda je nešto drugo u pitanju.

Sve sto kazes, uradio sam, kopirao sam celi Ndrive folder i ona 4 fajla u y0250j52st\data i nista, i dalje mi trazi autorizaciju, samo nesto da se razumemo, pre nego sto odlucim da dignem ruke od ovog *****..., preko kojih postojecih fajlova kopiram, u data na kartici nema nista, prazan je folder?

Vrh Dno