- Učlanjen(a)
- 03.12.2007
- Poena
- 229
Čekaj bre, sad' mi tek ništa nije jasno. :S:
Eno u Tehnomaniji kol'ko 'oćeš NDrive navigatora. Znam da se softver donekle razlikuje, ali bi mape trebalo da budu iste, barem kada je u pitanju ista generacija softvera (v9 ili v10). Dalje... NDrive koristi NAVTEQ mape, a ovi su pak licencirali kartu Srbije od Kontrasta. To je kol'ko mi je poznato (nažalost) najbolja mapa za ovaj delić planete. Istu tu mapu koristi i famozni Garmin i ostali. Dakle, najbolje što postoji... Grešim li negde?
Kako onda na Vejvu nema ovo, ne radi ono?!? :trust: Ili nema celu mapu Srbije ili ni ne koriste Kontrastovu mapu u tim "lajt" verzijama. Verovatno će biti cela ako krene Samsung apps stor i za Srbiju pa se pojavi lokalizovana aplikacija za naše tržište, mada mi je to glupo. Šta sad' to znači, italijan ne može da koristi svoju navigaciju u Nemačkoj ili Rusiji obratno? :sceptic:
Teoretski, ako bi uspeli da izvučemo celu mapu Srbije iz nekog mobilnog uređaja koji koristi NDrive v10 mogli bi da je prekopiramo na karticu i koristimo na svom telefonu, ali da li je neko tako nešto i uspeo?
eno djwibe kaže da mu na 1.0 badi radi naša mapa. meni pokazuje katanac, dok hrvatska, španija i još neka tunguzija rade bez problema.