Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Čekaj bre, sad' mi tek ništa nije jasno. :S:

Eno u Tehnomaniji kol'ko 'oćeš NDrive navigatora. Znam da se softver donekle razlikuje, ali bi mape trebalo da budu iste, barem kada je u pitanju ista generacija softvera (v9 ili v10). Dalje... NDrive koristi NAVTEQ mape, a ovi su pak licencirali kartu Srbije od Kontrasta. To je kol'ko mi je poznato (nažalost) najbolja mapa za ovaj delić planete. Istu tu mapu koristi i famozni Garmin i ostali. Dakle, najbolje što postoji... Grešim li negde?

Kako onda na Vejvu nema ovo, ne radi ono?!? :trust: Ili nema celu mapu Srbije ili ni ne koriste Kontrastovu mapu u tim "lajt" verzijama. Verovatno će biti cela ako krene Samsung apps stor i za Srbiju pa se pojavi lokalizovana aplikacija za naše tržište, mada mi je to glupo. Šta sad' to znači, italijan ne može da koristi svoju navigaciju u Nemačkoj ili Rusiji obratno? :sceptic:

Teoretski, ako bi uspeli da izvučemo celu mapu Srbije iz nekog mobilnog uređaja koji koristi NDrive v10 mogli bi da je prekopiramo na karticu i koristimo na svom telefonu, ali da li je neko tako nešto i uspeo?

eno djwibe kaže da mu na 1.0 badi radi naša mapa. meni pokazuje katanac, dok hrvatska, španija i još neka tunguzija rade bez problema.

FILKE nisi instalirao ndrive, jer da si ga instalirao u data folderu bi ti bio ndrive folder i dodatna 3 fajla. Lepo se poveži preko kisa na samsungapps i skini neki besplatni ndrive (Španija, Italija, nebitno) i instaliraj ga (normalno, preko kisa, više od 20 minuta) i posle toga uradi ono što sam prethodno napisao. A što se tiče djwibe-a njemu radi teleatlasova mapa Srbije (434 k), to je ona što ima samo autoputeve i puteve prvog reda (samo za tranzit kroz Srbiju) a za kontrastovu treba lic fajl koji upravo čekam.

Paloma, nisam bre bas toliko glup, skinuo sam prvo Ndrive, za Spaniju, oko 300 mb je, jedini besplatan i nema nikakvih fajlova u data, jedino da probam opet da skinem, al da izbrisem folder y0250j52st na kartici, ne vidim drugu mogucnost vise, celo popodne se zamlacujem oko ovoga...

FILKE nisi instalirao ndrive, jer da si ga instalirao u data folderu bi ti bio ndrive folder i dodatna 3 fajla. Lepo se poveži preko kisa na samsungapps i skini neki besplatni ndrive (Španija, Italija, nebitno) i instaliraj ga (normalno, preko kisa, više od 20 minuta) i posle toga uradi ono što sam prethodno napisao. A što se tiče djwibe-a njemu radi teleatlasova mapa Srbije (434 k), to je ona što ima samo autoputeve i puteve prvog reda (samo za tranzit kroz Srbiju) a za kontrastovu treba lic fajl koji upravo čekam.

Nemoj samo da budes " skrt " sa lic fileom :)

p.s. i kod mene radi Ndrive

Poslednja izmena:
Čekaj bre, sad' mi tek ništa nije jasno. :S:

Eno u Tehnomaniji kol'ko 'oćeš NDrive navigatora. Znam da se softver donekle razlikuje, ali bi mape trebalo da budu iste, barem kada je u pitanju ista generacija softvera (v9 ili v10). Dalje... NDrive koristi NAVTEQ mape, a ovi su pak licencirali kartu Srbije od Kontrasta. To je kol'ko mi je poznato (nažalost) najbolja mapa za ovaj delić planete. Istu tu mapu koristi i famozni Garmin i ostali. Dakle, najbolje što postoji... Grešim li negde?

Kako onda na Vejvu nema ovo, ne radi ono?!? :trust: Ili nema celu mapu Srbije ili ni ne koriste Kontrastovu mapu u tim "lajt" verzijama. Verovatno će biti cela ako krene Samsung apps stor i za Srbiju pa se pojavi lokalizovana aplikacija za naše tržište, mada mi je to glupo. Šta sad' to znači, italijan ne može da koristi svoju navigaciju u Nemačkoj ili Rusiji obratno? :sceptic:

Teoretski, ako bi uspeli da izvučemo celu mapu Srbije iz nekog mobilnog uređaja koji koristi NDrive v10 mogli bi da je prekopiramo na karticu i koristimo na svom telefonu, ali da li je neko tako nešto i uspeo?

Pazi prica ima smisla, to su te mape, tacnije mora biti 2.18 verzija mapa,,,sto Contrast jeste, ali caka je opet kazem u nacinu licenciranja mapa. Contrastova mapa koja postoji za download je legalno kupljena mapa, kojau Android Ndrive aplikaciji radi, ali je tamo mapa licencirana preko krekovane Ndrive aplikacije, tj. instalacionog .apk fajla. Dok je na Badi drugacije, postoji taj .lic fajl u kome se smestaju licence za mape, ali treba doci do licence za Contrast mapu. Na Andoridu u Ndrive direktorijumu nema nikakvog .lic fajla...mozda je smesten negde u sistemu - proverio posto imam Ndrive 10 na Galaxy 3 i radi Contrast bez problema!!!

Kljuc je u ovome

the navigation.lic is the important file. with a hex editor it gives differences in this file:
russ: !.jpQv)/Qv)/Q
ital: !.jpQ9)vQ5p=Q
pol: !.jpQ99)vQ`5b3Q

Znaci kombinacija ovih file-ova daje kljuc za mapu, e sad koliko se secam " X File-s " :d i matematike iz osnovne, kombinacija bi trebala da je dovoljna za pronalazenje i ostalih.

Ajd sad ko je vicniji pa da probamo " kombinatoriku " :p

p.s. nisam znao kako da udarim " spoiler " da se ne vide ovi fileovi

Poslednja izmena:
dobro bre ljudi, sta je ovo, instalirao sam Ndrive spanski, i treba da iskopiram fajlove, krekujem, OK to razumem, al ne razumem, koja to tri fajla treba da se nalaze vec u y0250j52st\data, kod mene prazan data folder, kako bre to samo kod mene zeza?!

Poslednja izmena:
Javljajte ako ispadne neshto od tih mapa. :)

U medjuvremenu,resih da isteram ono burn-in pitanje na chistac. Stavio sam temu koja nema standardne ikonice za bateriju\jacinu signala,pa cemo da vidimo za dan dva shta kaze ekran... :)

Filke promeni nacin povezivanja da bi video unutrasnjost fajla.Ides na masovnu memoriju a ne na kies povezivanje.

@All:
- Find speedcameras for your country in the internet in TomTom ov2 format.
- Download and extract this NDrive speedcams importer from ervius (Thx to him!)
- Put the ov2 file into the pdi folder of the program
- Start the "Ndrive-speedcams-importer.exe"
- Select "Import .ov2" at the bottom. On the right side you should see your ov2 file now
- Select your ov2 file and hit the left arrow next to the "Fixed" field
- Now hit the "Create Database" button
- In the cams folder you will find the kml file now

- Copy the kml file to NDrive/speedcams and import it via the menu.

Evo pomoc za Speedcam

Ako dobro razumem, jos niko nije namestio normalnu kartu Srbije? Samo ta manja od 1MB je u prici?

U medjuvremenu,resih da isteram ono burn-in pitanje na chistac. Stavio sam temu koja nema standardne ikonice za bateriju\jacinu signala,pa cemo da vidimo za dan dva shta kaze ekran... :)
Ja ugasio 3G i smanjio brajtnes na 1, pa tako nosao par dana... istom/slicnom logikom sam se vodio kao i ti, pa rek'o da vidim hoce li mi bar ikonica za 3G nestati... i nista, ikonica mi se i dalje ocrtava! :p

Posle "drndanja" sa onim ranije tutorijalom downgrejdovao sam firmware kamere i sada je sesbdf25 a trebalo bi da bude SESBDG01 kamera i dalje izbacuje gresku :(
da li bi neko ko ima badu 1.2 bio ljubazan pa da mi uz pomoc
Stunes: http://www.megaupload.com/?d=WVMM9U4K
kopira ova dva fajla iz svog telefona i okaci na neki host
(-CE147_F2_0x05_0xSB , -CE147_F3_0x05_0xSB)
nalaze se u /Browser: SystemFS / Driver

Samo jos jedno pitanje pre nego sto definitivno kupim wave. Da li ima podrsku za kompresiju video zapisa. Kolika ja max duzina video zapisa koji moze da stane na tih 2gb?

zavisi, imaš gomilu veličina u kojima možeš video da snimiš. 720p, 480p, ove manje ne vredi ni pominjati.
šta tačno misliš pod kompresijom?

na kartici od 8gb kad sam je ubacio mislim da je stajalo 1h 40min u najboljem,720p kvalitetu.
sada imam 00:47:47 na 4,13Gb prostora.

dakle,koncert sa 8gb karticom[praznom] bez problema :) mada ja ne vidim svrhu snimanja koncerta, zavisi koja muzika ali ko ce jos da drzi fon i snima na nekoj ludnici tipa prodigy,korn,slipknot,dnb neki :p

na racunaj da snimas u memoriju telefona,cim kupis wave odmah juri karticu 8gb,min speed class 4 :)

neka interne memorije..

Poslednja izmena:
isto i kod mene za 720p, samo što sam pazario 6 class, za svaki slučaj :)

ja sam jedva nasao u va 8gb class 4,sve class 2 ! a i dobro sam prosao,1350din i nemam nikakvih problema ali sam ubedjen da class 2 ne bi trebalo uzimati.
kapiram da cu morati za jedno pola god 16gb c8 ako cene budu razumne :) ma moze i class 4 ali je trenutno 3000 din,mnogo.

Snimanje koncerta Wave-om je besmisleno. Probao sam, a kacio je neko ovde snimke s Parnog Valjka. Problem je ton ako je okruzenje malo glasnije. Za sve ostalo je video ubica.

Poslednja izmena:
ja sam probao za novogodisnji turnir u malom fudbalu,na tribini medj' 200 navijaca[a jos 2000 ljudi u hali],bubanj+megafon=perfect.

ali verovatno je tako kao sto je manve napisao,uostalom i digitalne kamere imaju uzasan zvuk[period do pre par god] znam da sam ludeo kad slusam live od nekog band-a a krci i puca bass drum pedala itd a u opisu klipa stoji neka malo starija kamera,a tek sa mobilnih telefona live snimci su neupotrebljivi.

sad cu na YT,bas da cujem.. a i mislim parni valjak,zamisli na prodigy na sta bi to zvucalo :D

evo,i nije neko rokanje od band-a ali moze da prodje za mobajl fon :)

[YOUTUBE]wcXIG3vTEPc[/YOUTUBE]

u sustini,sto vise distorzije i poremeceniji bubnjar=telefon u dzep :d

ko snima sergeja cetkovica nece imati nikakvih problema:wall: :d

Poslednja izmena:
Tako je bilo i na galaxy-ju isto jako loš zvuk prilikom snimanja (znači samsung je nešto loše uradio), ali je lik na xda sredio stvari.

ma na class 6 sam i mislio :)

steta za ovo iako moze da se ispravi ako su vec sredili na galaxy s.
iako sam protivnik snimanja na koncertima jer se izgubio trip koncerta koji si cekao x godina npr,svi stoje i drze telefone i snimaju po 1,5-2h,ne kapiram poentu-da kuci onda sve lepo preslusas i uzivas? :)

naravno,svako ima pravo da koristi telefon kako hoce,ja bih npr snimio samo par min necega sto mi mnogo znaci..
koncert sluzi da se uzivis,istripujes ili izdivljas ;)

inace,za sve ostale situacije,klip i zvuk su odlicni[pomenuto navijanje,200+ navijaca,bubanj,megafon itd i 2000 ljudi u hali-bez ikakvih distorzija,probijanja itd]

a trazio sam na YT klip sa nekim htc,i malo je teze isla pretraga i onda sam se setio-moram da kucam lady gaga htc desire hd :d

evo rezultata,premotajte na pred kraj,nista bolji zvuk nego na talasu,a jos je ovo pop raspali a prethodni primeri rock zvuk,distorzija i jak bubanj..

[YOUTUBE]dPxxp_KaAHA[/YOUTUBE]

nego telep,aj malo pojasni kako su to sredili na galaksiji? :)

u badi 1.2 su amr iz sound recordera koji je bio shit zamenili mp3 formatom,mozda i ovde mogu da urade nesto :)

inace za snimanje zvuka Wav recorder je cale ,) valjda je free jos uvek.

Poslednja izmena:
Filke promeni nacin povezivanja da bi video unutrasnjost fajla.Ides na masovnu memoriju a ne na kies povezivanje.
Petkovicu, na masovnu memoriju i idem i nema nista, data folder je prazan, Ndrive spanski je instaliran, ikonica stoji za badava, ma dizem ruke od ovoga, jedino ako nesto drugacije se pojavi, jer ja ne razumem sto samo kod mene zeza, j... lud zbunjenog...

stigao mi je gelli case, jako mi se svidja... jes da sam sa temperaturom 38c isao na postu da ga dignem, ali bih plakao da su ga vratili (ili maznuli |>>)
nije zaruznio telefon jako, tj nije mi nista ruzniji od verzije koja je startu siva |>>
necu lepiti screen protector, pravoguaonog je oblika, tako da ne pokriva bas obode ekrana i video bi se..

hsv, ajde da se ispravim, slike su grozne ako je upaljen blic, bez blica su mi prihvatljive, bas sam dosta eksperimentisao ova 3 dana. a i ne znam ko ce jos da kupi wave, ko je hteo da ga je davno kupio, vise se ne pravi (nema ga npr u mediaworldu vise) i prodavace se wave II samo...

Idem ovih dana da uzmem Talas, nadam se da ga jos ima u telenoru.
Nashao sam Adata 16GB SDHC klasa 6 za nekih 40e, i Adata 8GB SDHC klasa 6 za 25e :) Sad verovatno je bolje odmah dati tih 15e vise, nego posle opet da se smaram.
Inace snimci na YT su zaista impresivni, ako onako snima stvarno svaka chast. Jedino mi se chini da nokia N8 ima bolji kvalitet zapisa.

Nazad
Vrh Dno