Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Rekoh da cu da prokomentarisem zvuk sa FM tunera kada probam sa slusalicama sa N95.
A što? :trust:

Sta da kazem, druga prica totalno. Zvuk je neuporediv. Jedino sto ne rade naravno dugmici sa slusalica (menjanje stanica, pretpostavljam i javljanje, jos me niko nije zvao :) ). Da li Samsung ima neke stvarno kvalitetne slusalice, recimo u rangu ovih Nokijinih?
Ček' ti 'oćeš da kažeš da su one slušalice što dolaze uz Wave S8500 "đubre"? Nisam ih lično koristio i nemam baš puno iskustva u tom audio "segmentu", ali sam čuo da su ove konkretno sasvim pristojne. :trust:

Da li neko možda ime neke Sony (earbud) sluške ili već neke firmirane, čiji kvalitet je opšte priznat, pa da poredi sa ovim Samsungovim?

Namestanje Parlinga je intuitivno i ima toliko malo opcija da ja ne kontam na koji nacin bih mogao pomoci. Problem s baterijom je najverovatnije do tebe samo treba da skontas sta je: da li locations pali sam gps, ili ti je hladan mnogo telefon pa isisa bateriju, ko zna...

Imam ja AKG 370 koji je njihov top model. U odnosu na njih, Samsung je za nijansu "utuljeniji" kada su visoki u pitanju (mada ih to takodje cini prilicno prijatnim za dugotrajnije slusanje) i bass na AKG-u je definisaniji i utegnutiji, ali ja i dalje koristim Samsung slusalice jer su mi udobnije i ne zvuce dovoljno losije da bi opravdalo razliku u udobnosti. BTW, retail cena AKG-a je oko 100e ako se ne varam, tako da mislim da su ove Samsungove svakako dosta dobre.

jedno možda glupo pitanje u uputstvu pise da "telefon treba puniti samo sa kablovima koje je samsung odobrio" ali zar nebi trebalo da može da se puni sa bilo kojim punjacem koji odgovara

jedno možda glupo pitanje u uputstvu pise da "telefon treba puniti samo sa kablovima koje je samsung odobrio" ali zar nebi trebalo da može da se puni sa bilo kojim punjacem koji odgovara

Ti kao da si prvi put uzeo tehnicku stvar, da kupis usisivac proizvodjac ce ti napisati da je potrebno uzimati kese originalne ? U pravu si za " mozda "

Pozdrav, konacno sam pre neki dan zamenio staru N95 i uzeo ovu azdaju :D Nov sam na forumu ali vidim da ovde ljudi vec duze vreme imaju ovaj telefon, necu da gnjavim sa pozitivnim utiskom jer je to vec mnogo puta vidjeno :) vec samo na par stvari koje mi nedostaju kada pricamo o ovom telefonu.
Kao sto stoned spomenu gore, mnogo nedostaje IM program koji ce da radi i da podrzava MSN, Gtalk... Video sam po stranim forumima kako nekim ljudima radi msn na parlingu ali nisam bas najbolje ukapirao kako uspevaju da nameste to. Da li neko odavde iam iskustva sa tim? Cini mi se da sam video da je neophodna verzija 1.02 bade i noviji firmware, ja imam 1.0 i XXJF7_KO.
Zanima me takodje i neki widget koji moze da ima precicu za profile, da ne moram svaki put da ulazim u meni, malo smara ako menjas profile cesto. Trazio sam dosta ali nisam uspeo da nadjem nesto tako :(
Koliko vam traje baterija? Ja ne mogu da se pohvalim bas, evo, jutros skinut sa punjaca, sada je oko 79% a nisam nesto preterivao sa koriscenjem. Znaci za 6 sati potrosio je oko 20tak %, cini mi se da je puno.

ja sinoć snimao pola sata tron u bioskopu u HD i otišlo oko 10% baterije, međutim kad sam došao kući vidim da sam uvatio plafon u kadar a ne platno :D tj samo vrh platna. nisam hteo da me isteraju pa sam čudno držao fon, tako da nisam ni video šta snimam.

@magick Vidi, ni ja nemam iskustva sa audio uredjajima pogotovo neke vise klase, ali znam sta sam cuo sa jednim a sta sa drugim slusalicama :trust: Mozda se to samo meni cini ali definitivno je puniji zvuk na ovim Nokia slusalicama, ma osetna razlika, a na stranu sto su (bar meni) Samsungove slusalice izuzetno nezgodne i lako spadaju. No to je najmanje bitno...

@manve ...bitnije je to sto sam napravio account koji radi na parlingu a problem je bio u losem passwordu. Medjutim, nudi mi samo AIM i Gtalk. Ok Gtalk radi, ovaj drugi nisam ni hteo da isprobavam ali sam vidjao da ljudi imaju i MSN podrsku na Parlingu, kakva je stvar kod tebe?

Sto se baterije tice, ne znam sta jos nisam probao... Danas je drugi dan i ostala je na oko 40% a da pritom nisam preterivao sa koriscenjem. Kopanje po meniju i opcijama oko sat vremena, malo interneta preko WiFi i jos manje preko GPRS-a, par poziva i par SMS poruka. Izdrzace do veceras nadam se pa onda jos jednom na punjac. Ako se ponovo pokaze isto pokusacu da ga zamenim pa sta bude.
Jos uvek nisam pokusao da povezem telefon i Kies. Sta preporucujete, upgrade firmware-a ili ne? Jel radio neko?

Hvala na strpljenju ;)

AIM i Gtalk samo i postoje na fabrickom Parlingu. Stavi 2.2 (nadjes na bada forumu) i imas jos 5-6 chat klijenata kao i landscape tastaturu sto je meni najvise znacilo. Ja radim sve oficijalne update-ove (kies i firmware), da li ima smisla ne znam :)

. baguje mi net pa dupli post.

Poslednja izmena:
ljudi,update-ovao sam samsung apps i vidim ima dosta novih aplikacija ali traze noviju badu.
ponudjeno mi je da updt os.

da li da uradim to ovako preko 3g ili mora preko kies-a??

ima li posledica,neka nestabilnost ili brisanje podataka,prethodnih aplikacija itd ??? i koliko je tezak taj update?

Ne znam za novu badu ali kada sam hteo novi firmware evo sta dobijam
Untitled0.png

Da li ovo znaci da ja inace na mogu da vrsim upgrade ili samo nema novije verzije?

da prodju praznici,pa ako si pravi plejer u servis na jedan ozbiljan razgovor :smoke:
sa oruzjem ili bez :D

Nista, sad ce da radi multiloader... Pa ako nesto, ne daj boze, krene po zlu onda servis svakako ne gine :)

Btw koje su vama regional verzije FW-a? "XX" ili neka druga? Ja nameravam da stavim XEJK2, cini mi se da "XE" podrzava nas region.

Da li je neko provalio kako se na ovom, novom KIES-u ostvaruje BT konekcija sa wave-om?:sceptic:

ај докажи :D

e testirao sam sad,imam 2 dela gajbi gde se telefon muci ili nema 3g signal,faradejev kavez :)
e tu ume da lepo crpi bateriju,za 20 ak min je sa 90% skinuo na 82.

pa mozda nekome pomogne ovo,dakle ako ste na granici 3g signala a treba vam baterija jednostavno promenite na ''obicnu'' mrezu :)

a i ovo je dobro,secam se kako je k810,koji inace ima odlicnu bateriju,srkao istu i kad ima 3g a tek kad je trazi.. :smoke:

Uspesno flesnut novi FW uz pomoc multiloadera :) Sada standardno Kies ima problema da ga prepozna, ne znam zasto ali ovo se desava u vecini slucajeva, ali telefon radi normalno. Sada je verzija 1.02 XEJK2 i nema srpski jezik ali ima zato nasu vremensku zonu. Ranije nisam mogao da izaberem "Belgrade GMT+1" a sada ima, to je super. Sto se baterije tice to cu da vidim do sutra.
Inace do sada nisam ni ukljucivao 3G... :(

Moram da prokomentarisem da od kako sam ubacio novi FW baterija drasticno duze traje. Pored toga, jedina razlika je i sto sam iskljucio da mi automatski proverava mail na sat vremena ali iskreno ne verujem da je to moglo da pravi neku veliku potrosnju. To je to, telefon super sljaka, ja zadovoljan :D
Radi i msn na tupavom palringu ali mi se ne svidja kako je odradjen, jedino za nesto bas hitno. Ako neko nabasa na neku novu interesantnu aplikaciju neka javi.
Pozdrav

meni je sa prvim firmverom jako dugo trajala, da bi drugi bio katastrofa a evo sad sa zadnjim traje možda malo manje od onog prvog.
jutros mi se apps nadogradio jedno 3 puta za redom, on the fly. i sad kad skidam neku aplikaciju više ne ode u meni da pokaže kako se ikonica puni vodom dok je skida i instalira već se sve odvija u apps-u i na kraju se iz get promeni u launch, što mi se jako sviđa, jer ne moram ponovo da se vraćam u apps preko menija.
popravljaju se japanskim stilom, malo po malo.
jedva čekam 1.2 official i auto fokusiranje na kameri. onda će stvarno biti savršen, sad je jako blizu savršenstva

meni je sa prvim firmverom jako dugo trajala, da bi drugi bio katastrofa a evo sad sa zadnjim traje možda malo manje od onog prvog.
jutros mi se apps nadogradio jedno 3 puta za redom, on the fly. i sad kad skidam neku aplikaciju više ne ode u meni da pokaže kako se ikonica puni vodom dok je skida i instalira već se sve odvija u apps-u i na kraju se iz get promeni u launch, što mi se jako sviđa, jer ne moram ponovo da se vraćam u apps preko menija.
popravljaju se japanskim stilom, malo po malo.
jedva čekam 1.2 official i auto fokusiranje na kameri. onda će stvarno biti savršen, sad je jako blizu savršenstva

Cekas auto fokus? Koliko znam i sada radi auto fokus.

a otkud ti ta informacija? :)
e pa onda bi bio savrsen aparat,ako kamkoder bude imao auto fokus..

bem li ga negde sam pročitao, fotoaparat dobija automatsko fokusiranje na osobe u kadru a kamera nešto kao macro opciju, trenutno kad želiš da snimaš nešto što je jako blizu dobiješ samo zamućenu sliku.
bilo je nekih trikova po forumima kako da fokusiraš na nešto blizu objektiva ali probao sam i ne radi.
i na twitteru je pisalo takođe da rade na tome u badi 1.2

a ovaj kies 2.0 uopšte ne može da se skine sa sajta, prvo se vuče ko puž do 45MB i onda pukne download

mislim da 1.2 uopste nije doveden u pitanje za wave, ali je 2.0 pod veeelikim znakom pitanja, tj verovatnije da nece nego da hoce...
a i za ovo im treba mnogo vremena |(

Vrh Dno