Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Ljudi morate mi pomoci imam opasnu dilemu.

Nisam frik za aplikacije, bitnija mi je kamera i trajanje baterije od toga da li ima vise ili manje aplikacija za neki telefon. Kapiram da neke opste aplikacije imaju i Bada i Android. Ono sto je moja dilema, nemojte da se smejete odmah, je HTC Wildfire ili Samsung Wave S8500. Znam da je druga klasa telefona, znam da je ekran mnogo bolji, znam da je HTC - HTC, ali me zanima:
1) s obzirom da mi nije bitno da imam stotine "do jaja" aplikacija, da li mi je neophodno da imam Android telefon ili Bada moze vecinu toga da mi pruzi?
2) Koliko traje baterija kod Samsunga, a koliko kod Wildfire u nekom prosecnom koriscenju?
3) Kakva je kamera kod jednog i drugog telefona?
4) Kakva je prilagodljivost i pristupacnost aplikacijama i onome sto telefoni nude (na netu i na samom telefonu)?
5) Osim sto nije Android koja je osnovna mana Samsunga u odnosu na Wildfire(pitam bez obzira sto su to dve razlicite klase telefona)?

Da li za 6000 dinara vise, vredi uzeti Samsunga sa Badom umesto HTC WIldfire sa Androidom?
Igrao sam se malo i sa jednim i drugim, ekran je fantazija, ali dilema i dalje postoji.

P.S. znam da je ovo tema ljubitelja Samsunga i da mozda nije pravo mesto za pitanje, ali bih molio odgovor. Hvala.

1) Za tebe je BADA apsolutno dovoljna
2) Za wildfire ne znam, ali znam da je Wave apsolutni šampion za sve touchscreen telefone, znači i Andorid i WebOS i IOS, ama baš sve uključujući i wildfire
evo linka kao potvrda:http://blog.gsmarena.com/the-king-i...-s8500-wave-is-the-new-battery-life-champion/
3) Ovo je smešno upoređivati ako si uopšte imao oba fona u rukama..
4) Ovde je android u prednosti, ali sam si rekao da ti to nije na prvom mestu
5)Nema druge mane, jedina mana mu je BADA.

Ako ti je tih 55eur razlika između ova dva fona, ja ne znam šta razmišljaš, jer su telefoni nebo i zemlja gledajući baš vizuelni utisak i ekrane, ono što si i mogao da vidiš to malo vremena koliko si ih koristio...

Poslednja izmena:
evo ja sam bio neutralan dugo vremena i nedeljama merkao koji telefon da uzmem.
ovde nema dileme-wave je u svemu ispred wildfire-a!
sam si sebi odgovorio,treba ti telefon sa jakom baterijom,sto boljom kamerom,ne treba ti brdo aplikacija[iako je svakim danom sve vise za badu htc je tu u prednosti]
kvalitet izrade je sjajan! baterija-nemam komentar,sa 30% baterije koliko je imao kad sam izvadio iz kutije oko 15h je izdrzao maltretiranje do 19h i tada je spao na 9% i ugasilo se svetlo samo i ne mozes da koristis kameru i plejer,kladim se da moze jos 2h da izdrzi tako uz poruke i mirovanje !!!

nema dileme,nisam samsung fan,bio sam pre 5 god pa mi je SE bio najjaci brand,ali wave nema konkurenciju !!!:)

Ljudi morate mi pomoci imam opasnu dilemu.

Nisam frik za aplikacije, bitnija mi je kamera i trajanje baterije od toga da li ima vise ili manje aplikacija za neki telefon. Kapiram da neke opste aplikacije imaju i Bada i Android. Ono sto je moja dilema, nemojte da se smejete odmah, je HTC Wildfire ili Samsung Wave S8500. Znam da je druga klasa telefona, znam da je ekran mnogo bolji, znam da je HTC - HTC, ali me zanima:
1) s obzirom da mi nije bitno da imam stotine "do jaja" aplikacija, da li mi je neophodno da imam Android telefon ili Bada moze vecinu toga da mi pruzi?
2) Koliko traje baterija kod Samsunga, a koliko kod Wildfire u nekom prosecnom koriscenju?
3) Kakva je kamera kod jednog i drugog telefona?
4) Kakva je prilagodljivost i pristupacnost aplikacijama i onome sto telefoni nude (na netu i na samom telefonu)?
5) Osim sto nije Android koja je osnovna mana Samsunga u odnosu na Wildfire(pitam bez obzira sto su to dve razlicite klase telefona)?

Da li za 6000 dinara vise, vredi uzeti Samsunga sa Badom umesto HTC WIldfire sa Androidom?
Igrao sam se malo i sa jednim i drugim, ekran je fantazija, ali dilema i dalje postoji.

P.S. znam da je ovo tema ljubitelja Samsunga i da mozda nije pravo mesto za pitanje, ali bih molio odgovor. Hvala.

evo ja njakam android već dva dana, doduše na tabletu i od svih tih silnih aplikacija jedino što stvarno valja su miren browser i angry birds. Džaba androidu gomila besplatnih aplikacija kad su uglavnom sve krševi. ako poredimo badu i android po tome onda bi se moglo reći ovako - android ima puno krša na marketu, bada ima malo krša na apps-u(zato što ukupno ima dosta manje aplikacija).
Što se tiče poređenja, probaj da uporediš Desire i Wildfire npr. Desire je očigledno bolji, e pa wave ti je 10 svetlosnih godina ispred Desire-a. Što se tiče kamere to bih mogao milion puta ovde da napišem, HD video je bez premca na Wave-u, ređe fotografišem ali i fotke su odlične.
Zar taj Wildfire nije Tattoo sa kapacitativnim ekranom?

Poslednja izmena:
Hvala momci, potvrdili ste moje sumnje. Za dilemu su krivi neki moji drugari koji su HTC fanovi. Cekam da prodje NG, pa idem da pazarim Samsunga i da talasam malo i ja.

vidi se da su htc fanovi kad ti predlazu da uzmes wildfire umesto wave-a :)
thc fan:smoke:

evo ja njakam android već dva dana, doduše na tabletu i od svih tih silnih aplikacija jedino što stvarno valja su miren browser i angry birds. Džaba androidu gomila besplatnih aplikacija kad su uglavnom sve krševi.

Još će neko stvarno da poveruje u ovo, ma ni te dve ničemu ne vrede bada ih ima sigurno više.

e nije mi jasno ovo,otkucao sam najobiciju poruku sa par smajlsa :d i fon hoce da posalje 4 poruke :S:

nisam koristio slova ''sa kvacicama'' a i to me nervira jer kad nekoga hocu da ukucam u imenik moram da idem na onaj t9 kao da bi dobio latinicu sa kvacicama.. jel zna neko kako da resim ovo ?

bas mi tesko idu poruke,*** imam 195/6 i velike prste..

i iritira me sto ukucam nekoga u imenik i kada zovem ili primim poruku stoji mi samo br-bez imena .

ostalo je da odlepis :)

najveca mana wave-a je to sto vas skupo placeni tft monitor necete vise gledati istim ocima :smoke: :D

ovaj moj asus je kao i samsung t220 imao svojevremeno najbolju sliku i boje..oba imaju dvi,ma divio sam se koliko su zive i realne boje.

a posle par h igranja sa wave-om imam utisak kao da je neko monitor oprao venisom :d

Poslednja izmena:
Kamera na Wildfire je totalno neupotrebljiva. Mogu slobodno da je sklone. Ekran ima malu rezoluciju sto prilicno ogranicava telefon prilikom browsovanja aplikacija sa marketa.

Zato sam slicno pitanje postavio i htc fanovima i dobio sam skoro isti odgovor uz ogradu "ipak je HTC - HTC njega bih uzeo, a ti kako hoces".:type:

:laugh:

Hmmm WildFire nema sta da trazi pored Wave-a zato sto je " hardverski " na dosta nizem nivou, Desire vec ima i tu je pitanje sta ti treba ali je takodje Desire skuplji telefon za 100 eura.

Konkretno, koliko vidim ovi sto uzimaju Wave uzimaju zato sto im treba "telefon " hardverski jak + odlicna kamera + baterija+ekran, kolicina aplikacija je sigurno na 3 ili dalje mestu.
Ako procitas " objektivnu " temu videces i kritike i zamerke. Konkretno 2 najjace su sto nema Skype i krstenu navigaciju tipa IGO ili Garmin a Ndrive nam je trenutno nedostupan kao i preskup.

Poslednja izmena:
SKYPE inace ne koristim, a navigacija mi po BG ne treba, kad mi zatreba po Evropi kupicu uredjaj koji je za to namenjen :D

SKYPE inace ne koristim,

Vidim ja da ti ne shvatas poentu, nije fora u Skype-u nego u " FREE WIFI " razgovorima ;)
Moze bilo koji drugi program koji to omogucava ali trenutno je Skype najrasprostranjeniji a to ti je usteda na racunu.
No posto ovde vecina koristi telefon za " igrice " onda razumem i tvoje potrebe ;)
I sto bi kupovao poseban uredjaj ako vec za telefon sa gps-om das 300 eura ?? Zar ti ne bilo zgodno da samo pokrenes Igo na telefonu i resis stvar ??

Poslednja izmena:
Porediti dedicated navigaciju i bilo koji telefon nema smisla. Dodatno, uglavljivanje telefona u neki drzac mi se nikako ne svidja. Koristio sam Nokiu sa garminom oko 2 i po godine i stvarno je bila od neprocenljive pomoci. Tokom 2010 sam po Italiji presao oko 30k km s najjeftinijim Garmin nuvi-jem 205 i to jednostavno ne moze da se poredi.
Sasvim je druga prica van auta. Bilo mi je veoma korisno sto imam garmin na telefonu dok sam turisticki setao po raznim gradovima i site-seeing lokacijama. Nije neohodno naravno, ali je nekada korisno i pozeljno za snaci se u velikom nepoznatom gradu.

Ukratko: gps uredjaj za auto, telefon van auta (nas route66 je free za browsovanje mapa, placa se samo drive and walk navigacija, u srbiji su korisne google mape).

Poslednja izmena:
GPS je super stvar ako se dosta putuje, a po BG nije neophodno. Ako je aplikacija za BADU toliko dobra i pregledna, mozda probam, ali generalno gps mi nije neophodan.
Telefon je na ugovor, u zivotu ne bih dao 300 evra za telefon :D

Pitanje: kako je uredjeno instaliranje i deinstaliranje aplikacija? Da li tu dolazi do nekih problema?

e nije mi jasno ovo,otkucao sam najobiciju poruku sa par smajlsa i fon hoce da posalje 4 poruke :S:
Ne znam sta si to radio, ali meni se to ne desava :D

'Oce da se "skrati" broj karaktera kada koristis nasa slova, i to je normalna pojava na svim fonovima... ali na konto smajlija - jok bato :)
160 karaktera ti je na raspolaganju, sa smajlijima ili bez.
nisam koristio slova ''sa kvacicama'' a i to me nervira jer kad nekoga hocu da ukucam u imenik moram da idem na onaj t9 kao da bi dobio latinicu sa kvacicama.. jel zna neko kako da resim ovo ?
Ne moras tako da se njakas... evo ti ovako, mnogo elegantnije i prostije: kada krenes da ukucavas ime, klikni tamo dole desno :d button na kome je izbor jezika... i gde ti, verovatno, trenutno pise "EN". To prebacis na "SR" (ako si izabrao da fon ima podrsku za nas jezik u odgovarajucim opcijama, naravno) i onda, kada ti zatreba neko slovo naseg alfabeta, samo zadrzi prst "na tom slovu, ali bez kvacica" :p kako bi dobio nove opcije ;)

Da pojasnim: kada sve ovo uradis, stisnes "c" i zadrzis prst - iskocice ti meni gde mozes da biras hoces li bas "c", ili mozda pak "č" ili "ć"... "z" ili "ž".
i iritira me sto ukucam nekoga u imenik i kada zovem ili primim poruku stoji mi samo br-bez imena .
To, opet, samo kod tebe... to nije "normalna" karakteristika ovog telefona. Kod mene je sve normalno, ti brojevi su vezani uz imena :p

Mada, desavao se ovaj problem i ranije, nisi jedini... mislim da je poenta da se flesuje neki drugi (noviji) firmware, on bi trebalo da postavi stvari na svoje mesto ;-)
najveca mana wave-a je to sto vas skupo placeni tft monitor necete vise gledati istim ocima :smoke:

ovaj moj asus je kao i samsung t220 imao svojevremeno najbolju sliku i boje..oba imaju dvi,ma divio sam se koliko su zive i realne boje.

a posle par h igranja sa wave-om imam utisak kao da je neko monitor oprao venisom
Ja zato, moj monitor prod'o! :D:D:D

Telefon je na ugovor, u zivotu ne bih dao 300 evra za telefon :D

misliš odjednom 300€ jer na ugovor ćeš ih isto dati ali u više delova ;)

P.S
jel pičio neko bilijar hd
ja se navukao ko lud, išao vozom do kroacije i neverovatno si skratio vreme
opičio dva tournamenta i stigao na odredište.
takođe malo slice it-a i real football-a je pomoglo.

Pusti bilijar - reci ti nama kako ti radio GPS u Kroaciji? ;)

Posto je meni sjajan bio u Italiji svojevremeno... a znam da za Hrvatsku imaju jako dobru mapu, POI-eva kol'ko volis.
Te da, suma sumarum, GPS radi odlicno sa normalni(ji)m zemljama :D

Ja sam probao u intercity vozu u Italiji i nema trika da se uhvati signal. Probao sam u avionu i lepo hvata ako se telefon skroz prisloni do prozora, treba mu malo vise vremena ali hvata. Totalno ludilo za videti recimo 11,2km visinu i brzinu od 850km/h. Lepo je i za znati koji deo kopna upravo preleces. Ovo sam radio samo kada nije bilo osoblja u blizini :)
Kod nas sam cackao po gmaps u autobusu i nije izgubio signal ni jednom na autoputu Nis-BG.

Ja sam probao u intercity vozu u Italiji i nema trika da se uhvati signal. Probao sam u avionu i lepo hvata ako se telefon skroz prisloni do prozora, treba mu malo vise vremena ali hvata. Totalno ludilo za videti recimo 11,2km visinu i brzinu od 850km/h. Lepo je i za znati koji deo kopna upravo preleces. Ovo sam radio samo kada nije bilo osoblja u blizini :)
Kod nas sam cackao po gmaps u autobusu i nije izgubio signal ni jednom na autoputu Nis-BG.
:D:D:D
Ovo bih voleo da sam video... cak i Print Screen-ovao ;)

Meni super radio "on foot" po Italiji, kao i dok sam se vozao autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju, mozda jedared-dvaput izgubio signal, na kratko.
Najbolje bilo dok sam isao po Srbiji - picim autoputem, a oko mene sve zeleno :D... i poneka pumpa :p

hvala care,izvalio sam sinoc to,inace skoro svuda se dobijaju dodatne opcije kada se zadrzi malo ''taster'':d

sw ver
S8500XXJH3

csc ver
S85000XFJH2

sta kazes care za ovo? :D

kakva je verzija..?
ne bih nista update-ovao od do bade 2.0 :d

inace kad zovem pise ime ali kad stigne poruka samo br vidim..

hvala care,izvalio sam sinoc to,inace skoro svuda se dobijaju dodatne opcije kada se zadrzi malo ''taster'':d
Yeap ;)
sw ver
S8500XXJH3

csc ver
S85000XFJH2

sta kazes care za ovo? :D
Nista :d:d:d

Slab sam sa firmverima, ne cackam telefon odavno, kao sto rekoh... moraces nekog upucenijeg da priupitas :)
inace kad zovem pise ime ali kad stigne poruka samo br vidim..
A imas ga vec u imeniku, naravno... ?
Ne znam, meni i to radi normalno. Kao i ostalima ovde, verujem... inace bi se neko vec pozalio dosad :)

ma da bre,kada pozovem lepo pise ime a kad stigne poruka onda +38160...

Pusti bilijar - reci ti nama kako ti radio GPS u Kroaciji? ;)

Posto je meni sjajan bio u Italiji svojevremeno... a znam da za Hrvatsku imaju jako dobru mapu, POI-eva kol'ko volis.
Te da, suma sumarum, GPS radi odlicno sa normalni(ji)m zemljama :D

da vidiš to sam zaboravio da napišem, skinuo sam preko onog programa mapu hrvatske (oko 35MB) i radilo je do jaja. Najbolje mi to malo mesto gde sam bio a ima sve apoteke(zadnja otvorena pre mesec dana), banke, poštu.
Naša mapa samo autoput i pruga i to je sve :D

I što se tiče hvatanja signala, u vozu dok je išao kroz Srbiju nekih 5km/h (ne zezam se) sam uvatio signal za svaki slučaj jer čim se uđe u Hrvatsku voz ubaci u warp 6 tako da tamo ne bih mogao.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno