Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Sve sto sam prebacivao od flmova je bilo sa .avi ekstenzijom (uz poneki .mkv)... i sve je radilo savrseno.
Cime si to prebacivao kada ti je prijavio tu poruku... jel' Kies-om?

Nisam Kiesom već običnim fajl transferom ( copy - paste ). Doduše za transfer je trebalo oko 10 min te nisam bio strpljiv da sacekam da li će divx avi film raditi. Ako je kod tebe funkcionisalo sigurno će i kod mene , upravo ću da probam.

da si samo odradio pretragu ove teme nasao bi ono sto te zanima...
...imas unazad u jednom od mojih postova slicice kakav ti je kabal potreban, tj. kakav je raspored konektora na bananici sa dva prstena...
...u prevodu...kupio si kabal ciji raspored konektora na bananici ne pase samsungu, te ti je najprostije i najjeftinije resenje da dohvatish sechice i izolirku, cviknes taj kabal i prespojish zice kako treba po slikama iz mog posta...tako sam ja sredio svoj kabal...i fercera bez problema...pustih NFS i cepash...ko da igrash SonyPlaystation2

Hvala , probaću.

mene fascinira taj neki bug koji je sa zadnjim updateom (ne ovim preko apps-a) uništio vek baterije maksimalno. danas skinem telefon sa punjenja u 12:00 tačno i bio je na 100%. Nisam ga dirao čitav dan, ipak je nedelja, uveče oko 20:00 baterija na 34% a evo pre koji minut gledam 13%. Ne znam šta bi bilo da sam ga koristio za nešto ***, nego mi je bukvalno čitav dan bio na stolu u mirovanju.

Piscel Smart Office SAVE!!!

klikom na save u Smart Office-u telefon se KAO zakuca...ali ne...greska...telefon nije zakucan, vec radi na save-u fajla...jes da potraje...mozda i minut, dva, tri...ali posle toga iskochi ekran u kome vas pita kako cete nazvati taj novi fajl i po potrvdi sacuva ga u memoriji telefona u Others direktorijumu...

Inace, ako editujete u vec postojecim fajlovima, cuvanje fajla je bez veceg cekanja!

Sve u svemu, Smart Office radi Full 100%, sto ja nisam uocavao jer sam se tripovao da se telefon posle click-a zablentavi i prekidao izvrsavanje na zatvorenu slusalicu!!!

Sad sam jako zadovoljan, sve vishe je funkcionalniji, mocniji sa ovim prepakivanjima, iz dana u dan mi sve vishe nije zao sto sam ga uzeo...sve je blizi po funkzionalnosti Android-u...a usudicu se da kazem da je Bada i brza!!!

:banana:

Poslednja izmena:
novi Bada update 1.02, u Cheshkoj i Shpaniji je doneo sa sobom i security patch, tako da je nakon njih zamena aplikacija ne moguca!!! Oprez!

Ima li iko ikakvih problema dok puni telefon ili neposredno posle punjenja/vadjenja baterije?
Ja ponekada imam ovo http://www.badaforums.net/forums/samsung-wave-forum/issues-with-the-samsung-wave-screen-t237.html

Stvar je da nije stalan problem i nije nesto sto se moze reklamirati tek tako jer nije stalno prisutno.

Pre par dana mi se ucinilo da mi ekran malo treperi, onako kao kad prineses telefon nekom crt televizoru ili monitoru. Boje su bile normalne, samo su te straftice prolazile po ekranu ali jedva vidljive. Ja mislio da sam se ja nesto izbagovao jer je sad sve normalno. Problem je sto se ne secam da li sam taj dan punio telefon, sad mi je baterija na 77%.

Ni kod mene boje ne polude toliko kao kod tog Kanadjanina. Kod mene tada crna totalno poludi, sve bude znacajno tamnije.

Danas ceo dan shvatam kako telefon u stvari treba da izgleda, sa normalnim kontrastom :)
Znaci super amoled je kesa naspram onog ******oj stanja koje se dobije punjenjem/vadjenjem baterije. Ko tu crnu boju nije video, ne zna sta je crna :)
Ovo sada ispravno stanje mi deluje 'mlako' ahahahhaha koji crnjak :(

Mislim da nešto nije u redu sa indikatorom za bateriju, barem kod mene.
Evo sad mi se dešavaju čudne stvari, telefon napunjen pre dva dana, koristio ga dosta, razgovor, poruke, real football pomalo, wi-fi i jako puno slušanja mjuze, nisam ga gasio preko noći i eno 67% baterije.
Ajde ljudi dajte neki feedback, jel ima neko sličnih problema, kakvo je trajanje baterije kod vas sa JI4 ili kojim već firmware-om.

primetio sam kad ga punim da mi se više ne nacrta ona kukica kad je telefon napunjen na 100% pa mislim da možda tu nešto nije zeznuto. tj da sam ga punio a da on nije bio na 100% napunjen kad sam mislio da jeste(tj kad je pisalo tamo u battery da jeste).

mene fascinira taj neki bug koji je sa zadnjim updateom (ne ovim preko apps-a) uništio vek baterije maksimalno. danas skinem telefon sa punjenja u 12:00 tačno i bio je na 100%. Nisam ga dirao čitav dan, ipak je nedelja, uveče oko 20:00 baterija na 34% a evo pre koji minut gledam 13%. Ne znam šta bi bilo da sam ga koristio za nešto ***, nego mi je bukvalno čitav dan bio na stolu u mirovanju.
Evo shta je lik sa mobilnog sveta napisao:

svaka verzija firmwera pocev od kraja leta je imala ap uart mod kao default podesen.ranije verzije firmwera su po defaultu imale cp uart mod i zato se mnogo ljudi zalilo na bateriju. □ srdjan

*#8740# sluzi da ti prebaci telefon u power saver mod koji se zove ap uart mod.kucajuci istu sifru, telefon se vraca u cp uart mod(full power mod).razlika ne moze da se primeti u radu, ali treba znati da je cp uart mod 7 puta brzi.ovo nema veze sa 2G i 3G mrezom. □ srdjan

Aj pa javi da li je pomoglo

bm li ga bio mi je u AP uart-u pošto kad sam ukucao kod napisao je da je cp enabled.
sad vidim po forumima da je cp kao za HD materijal, gledanje i snimanje i brže surfovanje a ovaj drugi za regularno telefoniranje. međutim ja sam i sa ap normalno snimao i gledao HD

takođe u settings treba isključiti location servise, oni jedu bateriju dobro. pošto kod nas navigacija baš i nije neka onda je taj location nepotreban totalno.

Poslednja izmena:
Možda je off topic ali da pitam. Video sam na VIPovom štandu screen saver na Samsung galaxy s 9000 u obliku akvarijuma.Jako mi se dopada . Da li može da se na netu nađe isti i postavi na Wave? Teoretski ne bi trebalo da bude problema pošto oba telefona pogoni isti procesor.

ne može to još na badi
ima varijanta sa onim nexus one linijicama ali mora se namestiti da se krecu jako brzo jer je na wave-u dosta usporeno, pa kad se stavi normalna brzina jedva se pomeraju :D

btw ni live wallpaperi nisu odmah bili na androidu, treba se strpiti biće to i na badi uskoro. možda čak već na 2.0 na proleće ili leto(najverovatnije do 2012)

Eee, jedino još da vidim live wallpaper na svom KaraWave-u, ništa mu više ne treba. Ali teško da će to da se desi, to je koliko mogu da vidim rezervisano za udarni model neke kompanije, Galaxy S kod Samsunga, Desire kod HTC-a ...

Nisam Kiesom već običnim fajl transferom ( copy - paste ). Doduše za transfer je trebalo oko 10 min te nisam bio strpljiv da sacekam da li će divx avi film raditi. Ako je kod tebe funkcionisalo sigurno će i kod mene , upravo ću da probam.
Tek mi sad cudno, jer ne znam sta tu ima bilo ko da ti prijavljuje... ista :)
Fon je u mass storage modu, radi kao obican USB flash drive... i ides copy/paste. To je prilicno "tupav" mod, nema tu ko sta da razmislja o formatima :)

A meni prebacivanje filma traje tek koji minut...

2 VESKO:
Ahahahah, KaraWave :D:D:D
A Wave bi pa trebalo da je udarni model Samsung-a, uvek je on bio forsiran... upravo zbog Bade, koju hoce da proguraju ;)

pa eno i sa najavom za WaveII se vidi da je Wave udarni model, bolji je od njega :D - ovaj ima samo malo veći ekran, sve ostalo je isto.

Ti gif-ovi nisu ni prići pravom live wallpaper-u, probao ja.
Elem, sasvim je jasno da Wave ima hardver sposoban da gura live w. ali ga iz nekog razloga Samsung ne želi da stavi. Po meni tako daje prvenstvo Galaxy S-u, tj želi da jasno istakne kako je on perjanica.

Oduvek sam kontao da je Samsung grupa gradjana, drzao se Nokie. Misljenje sam promenio kada je izasao Galaxy S, pa Wave. Evo sada dokaza da decije bolesti nisu prelezane. Kupim novu karticu,izvadim bateriju i opet imam ekran sa ultra jakim kontrastom, svuda ima crne previse i imam ono sto zovu na netu 'refresh' linije s vremena na vreme koje idu horizontalno preko ekrana. Ja ovo gledam kao mnogo goru situaciju nego da je crkao skroz jer nema mnogo smisla da reklamiram!
Nesto tu oko napajanja telefona i ekrana nije dobro reseno i tako mi kida zivce...

Kako mogu da proverim da li je fon nov i ako nije kako da vidim koliko je korishcen?

Iritira me zvuk prilikom kucanja SMS, dali neko zna kako se iskljucuje?

To je globalno podesenje zvuka tastature. settings, sound profiles, izaberes svoj profil (prolly normal) i onda system zvuk.

Poslednja izmena:
Ma jok, ne mora cak tamo da se zavlaci... dovoljno mu da na desktopu stisne na "volume down" dugme, pojavice se ogroman slajder na sred ekrana koji ce spustiti do nule. And there it is, nema vise zvuka ;)

A sto se ovog tvog problema tice - sta da ti kazem, prvi put cujem za ovo o cemu pricas... mislim da si prvi kod nas koga je tako nesto pogodilo :)

Za ovih 12 dana koliko imam telefon sam 6-7 puta vadio bateriju jer sam dosta menjao sd kartice, testirao da li imam zamerki na 720p snimak. Juce sam se konacno skrasio sa 16GB karticom i nemam razloga da otvaram telefon i vadim bateriju. Vec sam dobio savet od prijatelja da je moguce problem u metalnom kucistu, gomilanju statickog elektriciteta, pa i pouch u kojem drzim telefon...

Sinoc sam cackao dok ga nisam unormalio. Za pocetak sam dva puta naknadno vadio bateriju i nista. Kacio sam telefon na punjac, pa na usb kabl, nista. Onda sam treci put izvadio bateriju i ostavio je na stolu 10 minuta. Dosao sebi. Posle toga sam ga punio do 100% baterije, kacio na racunar usb kablom, bez i jednog problema.
Izvestavacu ako budem imao nesto conclusive.

edit: uradio sam par prinscreenova u oba stanja i naravno: uporedio na racunaru i isti su tj. problem je definitivno samo u ekranu tj prikazu kada poludi posle vadjenja baterije

Poslednja izmena:
Stigla ponuda za decembar,nema wave-a.Ponuda je ocajna nema nista dobro sto bih mogao da navedem.

To mts?
Pa zbog toga shto imaju shit ponude i nemaju wave ja za koji dan prelazim na telenor i uzimam wave... a i devojka prelazi zbog mene sa mts-a na telenor zbog omiljenog broja..
Pa neka nastave sa shit ponudama slobodno..

Vrh Dno