Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Pa preko europcar-a....
Pa verovatno je problem zbog verzije softvera...
Moj firm je 1.0.2 XJH3..

Kakav mi kabal treba da povezem wave sa tv-om i gde ima da se kupi?
Ja kupih dva komada do sad... i nijedan ne radi :p

Prvi bese neki iz Kanibala (po SONY standardu, za koji sam nasao info da nece raditi, jer Wave zahteva kabl po Panasonic standardu - ali eto, cisto da probam :))... sa njim ama bas nista, nit' slike nit' zvuka. Probah na par televizora, samo crn ekran :)
Potom pazarih neki Philips-ov u Tehnomaniji, za koji pak procitah na nekom forumu da radi provereno... prc, ne radi ni on. Samo sto sam ovoga puta uspeo da dobijem ton, ali od slike nista :D

Na kraju sam pozajmio od drugara Nokia CA-75U kabl, koji ide uz N95 (i jos neke modele), i za koji provereno znam da radi, jer se nagledah klipova po netu sa istim... i taj radi savrseno, sve je tu - i slika, i zvuk... milina pustiti neki film sa sve prevodom i zavaliti se u fotelju ;)
A to pustiti preko *telefona*... i tako telefon povezati sa televizorom - amazing, isn't it? :D:D:D

P.S. I slika je sasvim dobra, mada bi bila savrsena da ide preko onog mini/micro HDMI-ja :smoke:

Ja kupih dva komada do sad... i nijedan ne radi :p

Prvi bese neki iz Kanibala (po SONY standardu, za koji sam nasao info da nece raditi, jer Wave zahteva kabl po Panasonic standardu - ali eto, cisto da probam :))... sa njim ama bas nista, nit' slike nit' zvuka. Probah na par televizora, samo crn ekran :)
Potom pazarih neki Philips-ov u Tehnomaniji, za koji pak procitah na nekom forumu da radi provereno... prc, ne radi ni on. Samo sto sam ovoga puta uspeo da dobijem ton, ali od slike nista :D

Na kraju sam pozajmio od drugara Nokia CA-75U kabl, koji ide uz N95 (i jos neke modele), i za koji provereno znam da radi, jer se nagledah klipova po netu sa istim... i taj radi savrseno, sve je tu - i slika, i zvuk... milina pustiti neki film sa sve prevodom i zavaliti se u fotelju ;)
A to pustiti preko *telefona*... i tako telefon povezati sa televizorom - amazing, isn't it? :D:D:D

P.S. I slika je sasvim dobra, mada bi bila savrsena da ide preko onog mini/micro HDMI-ja :smoke:

sechice i izolirku u sake pa prepravi kabal...lako je...treba samo prespojiti zice... :D

Posle skoro dva dana cackanja (i malo spavanja) oko telefona imam dva pitanja za iskusnije korisnike.
1. ukljucen mi je 3G i to fercera kako treba, a problem se javlja kada ukljucim wi-fi u stanu a ne iskljucim 'use packet data'; tada je paralelno nakacen i na 3G Telenorovu mrezu i na wi-fi internet sa mog rutera. Tu obicno dobijem gresku: 'DNS error' i nemam neta. To resavam tako sto iskljucim packet data i onda radi lepo na wifi. Jel to tako mora? Na N82 sam imao pitanje pre svake konekcije 'koju konekciju hoces da koristis', a BADA sada bira izgleda sama i onda se malko i zbuni sta da koristi ako je broj izbora veci od 1.
2. mnogo sam umoran od novog telefona pa sam eto zaboravio dok sam otkucao prvo...ali seticu se vec :(

edit: : kako se menja zemlja u Samsung apps? ni jednu paid aplikaciju ne mogu da vidim dok zna da sam iz Srbije

Poslednja izmena:
Wave spoofer 2.0

http://www.multiupload.com/IJYPDYT9TE

version 2.0
Sample log-spoofing process (Shows spoofing process log)
-Fix problem of icons in JPG format (JPG Solves icon replace)
-Minor bugs correction.
"Writing speed optimized (write speed increaser)
-Direct access to download apps (apps Download direct access)
"Advanced mode:
-Customize the name (Customized app. Name)
-Customize the icon (Customized app. Icon)
-Customize the splash screen (Customized splash screen)

SVE na jednom mestu!!!

sechice i izolirku u sake pa prepravi kabal...lako je...treba samo prespojiti zice... :D
Mrzim te budzologije, zato sam i kupio gotovo resenje :)
(doduse pogresno :d:d:d)

2 manve:
Meni je recimo ukljucen 3G i Wi-Fi... i dok god vidi vajrles signal, cepa preko njega, ne dira 3G. Ako njega nema, onda tek de preko mreze.
Problem moze da mi bude kada, surfujuci preko 3G-a (sad dok je besplatan Klik :)), stignem do YouTube-a... iz ne znam kog razloga, kada sam na 3G-u, nece da mi pusta klipove. Samo prijavi gresku i to je to. Sav ostali surf ide savim normalno, da napomenem.
U tom slucaju, upalim Wi-Fi, pa pokrenem ponovo klip - i onda cepa bez greske. U najgorem slucaju moram da refresh-ujem stranu, posto se nekad desi da "nece da primi", tj. ponasa se kao da je i dalje na 3G-u.

Ali "packet data" ne gasim uopste.

EDIT. Sto se zemlje tice, mislim da to ne mozes putem samog telefona... vec preko Kies-a. Tamo u nekom levom/desnom cosku imas zemlju, pa tu menjaj ;)

Imeni tako ponekada radi, ali povremeno popijem i DNS error. Mislio sam ako postoji nesto da managuje konekcije, rado bih ga doistairao.
Sto se tice zemlje, trazio sam dosta i sada jos jednom,ali ne vidim tu opciju neigde... starim pa coravim.

version 2.0
-Minor bugs correction.
"Advanced mode:

SVE na jednom mestu!!!

Moze "malo" objasnjenje sta zapravo radi taj spoofer i cemu sluzi?

version 2.0
-Minor bugs correction.
"Advanced mode:

SVE na jednom mestu!!!

E svaka cast i tebi a i ovom spancu, konacno radi kako treba.

Meni je jednostavnije osnovna metoda, prosto kopiranje, i do sada, 8 igara sam instalirao i sve rade kao sat. Jel ste videli setlers, ekstra, igra je velika 700 MB.

Meni je jednostavnije osnovna metoda, prosto kopiranje, i do sada, 8 igara sam instalirao i sve rade kao sat. Jel ste videli setlers, ekstra, igra je velika 700 MB.

Kako tacno ide postupak rucne instalacije? Ne verujem da je lakse od nekoliko klikova.

Pa kao sto kazes, nekoliko klikova, fajlovi se skidaju sa vec predvidjenom destinacijom, prosto ih iskopiras na memorijsku karticu u foldere sa istim imenom.

Pa kao sto kazes, nekoliko klikova, fajlovi se skidaju sa vec predvidjenom destinacijom, prosto ih iskopiras na memorijsku karticu u foldere sa istim imenom.

Sirovi copy paste radi ?? Bez skidanja Samsung aplikacija i slicno ?? Ajd okaci par screenova da vidimo :)

Evo interesantnih aplikacija sa bada dev

bcontrol
- wamo camera
- smove
- photo pickup
- touch retouch

odnosno

http://www.badadev.com/winners-of-bada-developers-challenge/

Gledam onaj sMOVE i ne mogu da se nacudim koliko je dobra :)

Sirovi copy paste radi ?? Bez skidanja Samsung aplikacija i slicno ?? Ajd okaci par screenova da vidimo :)

Evo interesantnih aplikacija sa bada dev

bcontrol
- wamo camera
- smove
- photo pickup
- touch retouch

odnosno

http://www.badadev.com/winners-of-bada-developers-challenge/

Gledam onaj sMOVE i ne mogu da se nacudim koliko je dobra :)

24-tog objava nagradjenih aplikacija...koje ce narednih mesec dana biti free na samsungapps :D

bilo bi jako lepo videti ovaj bcontrol...super zezancija...mada koliko sam video autor ima nekih problema...
http://developer.bada.com/developer/apis/contest/challengeVoteView.do

bice super i toolbox...

btw. upakovao sam ndrive u papago i radi...e sad...problem je kupovina/otkljucavanje mapa...a josh uz to je mapa srbije bezvredna....ali software j extra...ozbiljan navigator...veoma user friendly

btw. upakovao sam ndrive u papago i radi...
'Ajde sad' objasni šta si napisao. :d Ne, ozbiljno... je l' može malo pojašnjenje za nas sa jeftinijim ulaznicama? Šta znači "upakovao sam ndrive u papago"? :S:

e sad...problem je kupovina/otkljucavanje mapa...a josh uz to je mapa srbije bezvredna....ali software j extra...ozbiljan navigator...veoma user friendly
NDrive je ranije imao Contact mapu Srbije. :trust: Ako to čudo bude moglo da se kupi ja kupujem aplikaciju i mape provereno. ,)

btw. upakovao sam ndrive u papago i radi...e sad...problem je kupovina/otkljucavanje mapa..

hajd ovo malo detaljnije :) za nas sa " jeftinijim " ulaznicama :d

Pa u svakom slucaju moras da imas free samsung aplikaciju, npr. ako skines nfs moras da imas ardefender instalirano, jer uglavnom su igre vec prepakovane, i onda prosto samo prekopiras na karticu. Spufer ti treba ako skidas nemodifikovane igre ili aplikacije.

Pa u svakom slucaju moras da imas free samsung aplikaciju, npr. ako skines nfs moras da imas ardefender instalirano, jer uglavnom su igre vec prepakovane, i onda prosto samo prekopiras na karticu. Spufer ti treba ako skidas nemodifikovane igre ili aplikacije.

Hvala probacu bas :)

Pa nema tu sta puno da se objashnjava...uz pomoc wavespoofer-a sam upakovao ne modifikovan ndrive Spain u kontejner papago navigacije i ndrive se startuje normalno i radi bez problema...

ali mape su ne licencirane...!!!

dakle, postoje mape koje se mogu skinuti sa neta za ndrive v10, uredno ih prepoznaje, ali se ne mogu otljucati...postoje samo glavni autoputevi...tako da je beskorisno...uz to josh...za verziju 10 ne postoji detaljna mapa srbije i gomile zemalja istocnog bloka...inace Contrastova mapa za verziju 9 koju sam koristio na 9-ci na symbian-u ovde ne funkcionise, nije kompatibilna.
Probao sam da prevarim ndrive, menjajuci imena u hex editoru, menjajuci ime same mape, ali jednostavno je ne vidi...

ne postoji ni dugme za aktivaciju mapa koje je postojalo u verziji 9 ...tako da ce se josh cekati na neko resenje...
na anroidu resenje postoji,,,ali ovde josh ne,,,mada kako god...mapa srbije je neupotrebljiva...

trenutno, od dve ozbiljne navigacije (ndrive, route66) i jedne u najavi (sygic) nema vajde za srbiju....na zalost

josh neshto!? :D

Poslednja izmena:
OPREZ - UPDATE WAVE-a!!!???

Ne zna se josh nista za sigurno, ali na jednom forumu je neki rus dechkonja izneo podatak da je samsung izbacio "patch-update" za badu koji krpi rupu prepakivanja aplikacija...te ukoliko ne zelite da ostanete bez istih, BEZ UPDATE-a...

inache, i ovako nema niceg epohalnog osim swipe-a...

verovatno ce i bada 1.2 biti nesto pomerena u odnosu na najavljeni izlazak...

napominjem da je sve josh ne potvrdjeno!

Poslednja izmena:
A reci mi molilm te koje su extenzije te mape za ndive koji si ubacio?

Hteo bih da dam licno misljenje o ovom telefonu posle mesec dana upotrebe.

Kvalitet materijala i same izrade me jako odusevljava,odlican osecaj u ruci i lep dizajn. Iskreno nije mi ispadao,padao i slicno.Moj savet kupiti futrolu i naravno zastitnu foliju.
Kamera na sasvim zavidnom nivou,odlicne slike preko dana,video zapis odlican,stvarno me je odusevio u ovom pogledu,fps na nivou.Blic jako korisna stvar u nekim situacijama.
Ekran necu ni da spominjem mislim da je svaka prica tu suvisna.
Sa prijemom signala nisam imao problem,lepo radi i 3G i Edge,jedino sto sam zapazio je da nikad ne pronalazi HSDPA sto me je malo razocaralo ali Boze moj,nije to toliko strasno.
Sto se OS-a tice,nije mi se desavalo da zabode,da se restartuje,zabaguje i slicno i to me jako raduje i mnogo odusevljava,jer je to uobicajno kod telefona sa OS-om (pogotvo symbian-a i androida)tako da stvarno nikad ni najmanji bag mi se nije desio,inace moja verzija (sa tom verzijom ujedno i kupljen) 1.0.2 XJH3. Moram da napomenem da je telefon uzet preko operatera i zaista sam "ubo" odlican primerak,otkljucao sam ga i radi kao sat.
Video radi odlicno,pusta sve,ima samo problem sa B frejmovima ali popravice to nadam se.
Zvuk je jako dobar,pogotvo na slusalicama koje su izuzetne moram priznati i slusati muziku preko njih je slobodno mogu reci u rangu sa ipod-om.
Aplikacije su i dalje "glavna mana" ali evo izlaze i krekovane igre koje uglavnom lepo rade i ne seckaju (mada postoje slucajevi gde se to desava),ali s obzirom da je ovaj OS jos "pionir" dajmo mu jos vremena da se lepo razvije pa cemo o tome pricati (moje misljenje da mu se smesi lepa buducnost).
Telefon se ne pregrejava u "punom radu" ali se oseca "efekat zagrejanog metala" tj poklopca baterije.
WiFi sasvim solidan,malo slabiji domet,nadam se da ce to popraviti.
Sa bluetooth-om nisam imao problema i povezivao se sa svakim uredjajem bez problema.
Internet - jos jedna mana koja ce se lako resiti punom podrskom za fles,znaci samo to fali i onda ce surfovanje biti odlicno.
Baterija kod mene traje izmedju dan ipo(kad imam bar 3 vidzeta na glavnom ekranu koja se azuriraju preko neta,kada igram igrice bar pola sata dnevno,surfovanje netom sat vremena,ostalo malo vise pisanje poruka i nekih 20ak minuta razgovora) i 3 dana (bez vidzeta,jako malo surfovanje netom i igranje igrica) tako da mogu reci da je to zaista dobro,s obzirom da telefonima u njegovoj klasi baterija traje dan ipo najvise.
Navigacija - mana za sve nas koji zivimo u Srbiji.
Odaziv tac skrina je fenomenalan! Slobodno se moze porediti sa ajfonom!

Dakle:
Savrsen ekran i izrada bas kao i tac skrin,zvuk na zadovoljavajucem nivou,stabilan sistem,dosta brz i pouzdan,aplikacije trenutno ne zadovoljavaju svaciji ukus ali ima za svakog po nesto i ono sto je neophodno sa igricama koje su odlicne i sve to uz jako solidan vek baterije do sl.punjenja.

Mane su i dalje pre svega navigacija,puna podrska za fles i aplikacije.
I na kraju: JA PRESRECAN! :D

Da se ja nadovezem na Mikserov post. Mada ga licno ne koristim, prenecu vam utiske moje supruge, sta je odgovorila kada sam je pitao kako joj se cini fon: "telefon je ok, najveca mana mu je sto nema angry birds".
Inace, aparat je telenorov, otkljucan zahvaljujuci kolegi sa foruma, tako da radi odlicno sa mts-om, pri cemu ja hvatam hsdpa, ovde u Arandjelovcu, bez ikakvih problema...

Instaliraj joj battle frogingg :D

Koja se oznaka pojavi na ekranu kad uhvatis hsdpa?

Ma ne smem, upisala master, nema igranja, mora da uci ; -)

Pojavljuje se 3G+, ikonica, koja i promeni boju...

Nazad
Vrh Dno