Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Video sam snimke s koncerta. Video je odlican, ton je katastrofalan :)
Vec je negde objasnjavano zasto je to tako, a i to pak vazi samo za koncerte... veruj mi, ovako je zvuk izuzetan ;)
Imam par snimaka iz kafana, gde se zvuk pesme cuje fenomenalno - kao da ti na uvce sviraju :d... napolju takodje, fenomenalno hvata zvuk, bez ikakve distorzije, prilicno cisto i glasno... zaista sam se jako prijatno iznenadio -cak odusevio - imajuci u vidu kakvi su bili telefoni prethodnih generacija po tom pitanju :)
Doduse, i vecina sadasnjih je takva, da se ne lazemo... s tim sto je njima i video, kao i audio deo zapisa - podjednako kriminalan :)

2 Teach:
Xenon je xenon... ovim ti je, i bukvalno, sve receno.
Nikakav LED blic, ma kako jak bio, ne moze da se poredi sa xenon-om.

Ovaj na Wave-u radi posao, ne moze se reci, sasvim je dobar u mraku... ali sa N8-icom, po tom pitanju, ne moze ni da se poredi.

Vec je negde objasnjavano zasto je to tako, a i to pak vazi samo za koncerte... veruj mi, ovako je zvuk izuzetan ;)
Imam par snimaka iz kafana, gde se zvuk pesme cuje fenomenalno - kao da ti na uvce sviraju :d... napolju takodje, fenomenalno hvata zvuk, bez ikakve distorzije, prilicno cisto i glasno... zaista sam se jako prijatno iznenadio -cak odusevio - imajuci u vidu kakvi su bili telefoni prethodnih generacija po tom pitanju :)
Doduse, i vecina sadasnjih je takva, da se ne lazemo... s tim sto je njima i video, kao i audio deo zapisa - podjednako kriminalan :)

2 Teach:
Xenon je xenon... ovim ti je, i bukvalno, sve receno.
Nikakav LED blic, ma kako jak bio, ne moze da se poredi sa xenon-om.

Ovaj na Wave-u radi posao, ne moze se reci, sasvim je dobar u mraku... ali sa N8-icom, po tom pitanju, ne moze ni da se poredi.

Ok, shvatio za zvuk :)
A taj xenon na N8 je zvanicno 30% slabiji od ovog kojeg sada imam na n82 :eyebrows:

Stvarno... ?
Nisam znao taj podatak.

Otkud bre to?
Mislim, da omanu tako kod njihovog "flagship" modela...
(jes da je totalno bezvezan model sto se svega ostalog tice, ali mu je bar zato kamera vrhunska... ili bi bar tako trebalo da bude; a to podrazumeva i propratne elemente, poput tog xenon blica)

Poslednja izmena:
poz lik
e video sam da si pisao za wave da je u nadjarskoj 250e kada vrate porez os 23%. Pa me interesuje gde to vracaju taj porez tj gde ti daju pare nazad? Jel na madjarskoj granici? pa kad dolazish na nashu samo precutish za fon? :)
I interesuje me gde je ova radnja tj koliko od granice madjarske treba da se ide da bi se uzeo mob, poshto ne znam nishta ko tele :)

poz n tnx :)

Evo linka od radnje,tu imas sve potrebne podatke,cene i mesto gde se nalazi..
http://www.220volt.hu/Samsung+GT-S8500+Wave+2GB+Magyar+nyelvvel+es+lokalizazioval

E da cena je ova ispod (71.840,to je cena kad odbijes porez)

procedura je da ti odes u tu radnju,iskesiras 89.800 forinti,trazis papir tako zvani "tax free" (plave boje:),e sad kad odes na MADJARSKU granicu,prijavis da si kupio telefon imas kutiju racun itd.odes u jednu malu sobu gde ti oni lupe pecat na taj papir i kazu ti da u narednih 3 meseca mozes da dodjes nazad u Madjarsku u tu radnju gde si kupio telefon po svojih 23% (ponese samo taj papir) ili imas tu na granici agenciju koja ti isporucuje kes na kucnu adresu bez tvog cimanja ali uzimaju procenat (tipa ne isplate ti 23% nego 18%,toliko naplacuju uslugu)
Dosao si na srpsku granicu (pre toga izvadio telefon iz kutije,stavio ga u dzep,kutiju ispresavijas i zipujes je u neki stek sa sve punjacem i ostalim glupostima sto si dobio uz njega(punjac progutaj) salim se naravno :D
Pandur: "Ima sta da prijavis?"
Ti: "Nemam"
Ti (u sebi): "Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto"

Molitva uspesna!

Prodjes granicu i posle nedelju dana odes kod brace Madjara po kintu,vratis se kuci,castis ortake pljeku a ostatak potrosis u kafani i unezveris se od alkohola.

Stvarno... ?
Nisam znao taj podatak.

Otkud bre to?
(jes da je totalno bezvezan model sto se svega ostalog tice, ali mu je bar zato kamera vrhunska... ili bi bar tako trebalo da bude; a to podrazumeva i propratne elemente, poput tog xenon blica)

*** vas bre blic...blic vrsi posao odlicno, i tu nema govora...nego danas prelistah novi domaci casopis koji se bavi telekomunikacijama...pretezno mobilnim...i evo vam jedna slicica koju sam nasao na sajtu tog casopisa...pogledajete prva dva mesta u jednim od rezultata... :D

connect-11-10-Nav-1.jpg

inace, na TOP LISTI telefona u istom broju, deli prvo mesto sa galaxy S-om, odmah ispred iPhone4...broj bodova je isti kao na ovoj listi...samo su parametri po kojima se ocenjiuju telefoni drugaciji...tj. puno obimniji heheheee...nije za dzabe tu...

i na kraju...uporedjivali su i Mobile OS sisteme...medju kojima su na samom kraju samo napomenuli badu i njene potencijale...steta to je nisu ubacili u test...ali ono sto mi je zanimljivo su rezultati testova za surfovanje internetom...gde su izmedju ostalog preko benchmark-a sa adrese browsermark.rightware.com uporedjivali sisteme, Bada bez problema dobija Android i Windows mobile, a zaostaje za iOS-om...

npr. iOS=23363 poena, Symbian 3395, Android 13378, Windows 6126 a moj Wave je ubio preko 17000 poena :D obecavajuce...

Castio si sebe novim vejvom koji nije zakljucan na mrezu,ustedeo 100 evra,malo razgledao segedin i madjarice,pojeo pljeku i napio se za dzabe! Gde ces bolje kupovine od te!

Evo linka od radnje,tu imas sve potrebne podatke,cene i mesto gde se nalazi..
http://www.220volt.hu/Samsung+GT-S8500+Wave+2GB+Magyar+nyelvvel+es+lokalizazioval

E da cena je ova ispod (71.840,to je cena kad odbijes porez)

procedura je da ti odes u tu radnju,iskesiras 89.800 forinti,trazis papir tako zvani "tax free" (plave boje:),e sad kad odes na MADJARSKU granicu,prijavis da si kupio telefon imas kutiju racun itd.odes u jednu malu sobu gde ti oni lupe pecat na taj papir i kazu ti da u narednih 3 meseca mozes da dodjes nazad u Madjarsku u tu radnju gde si kupio telefon po svojih 23% (ponese samo taj papir) ili imas tu na granici agenciju koja ti isporucuje kes na kucnu adresu bez tvog cimanja ali uzimaju procenat (tipa ne isplate ti 23% nego 18%,toliko naplacuju uslugu)
Dosao si na srpsku granicu (pre toga izvadio telefon iz kutije,stavio ga u dzep,kutiju ispresavijas i zipujes je u neki stek sa sve punjacem i ostalim glupostima sto si dobio uz njega(punjac progutaj) salim se naravno :D
Pandur: "Ima sta da prijavis?"
Ti: "Nemam"
Ti (u sebi): "Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto,Molim te Boze ne daj keru da mi pretresa auto"

Molitva uspesna!

Prodjes granicu i posle nedelju dana odes kod brace Madjara po kintu,vratis se kuci,castis ortake pljeku a ostatak potrosis u kafani i unezveris se od alkohola.

nema sta bre da se tripuje na grani...niti ce ga ko pretresati a i ako to neko ucini, telefon lepo stavish u dzep i bole te paja...opustencija i bez problema...

Blic je odlican s obzirom da je ovo mobilni telefon.

Mislim da je Desire i dalje najbrzi telefon za surfofanje internetom na svetu (testirao,probajte i uverite se)

Mislim da realno gledajuci ne moze wave biti ispred ajfona i milestona ali je svakako medju prvih 10 (moje misljenje (napominjem MOJE): 1. Galaxy S 2. Desire HD 3.iPhone 4 4.Desire 5.Milestone 2 6. Milestone 7.Wave 8. HTC HD7 9. N8 10. E72)

Definitvno ako bada nastavi da se unapredjuje i ulaze u nju,a cinjenica je da se "pravi" da bude stabilna kado ios a funkcionalna kao android,badi se smesi jedna veoma lepa buducnost.

Poslednja izmena:
Imam Wave ali brate Desire toliko lose bodovan ?? To neka ekipa radi za Samsung ... ;) tj laze za Samsung, da sam imao lovu uzeo bih Desire al posto nemam para za bacanje uzeo sam BB = Wave ;)

2 " shity " nokie bolje od Desire ... da da al u qrcu sto bise reklo ...

Stvarno... ?
Nisam znao taj podatak.

Otkud bre to?

Od coveka koji je tunovao N8:
'We're still optimizing the low light performance right now so I can't give quote specific claims of subject distance at this stage but I can say that the flash power is roughly comparable to that provided by the Nokia N82 despite this new flash module being approximately 30% smaller than the module used in the Nokia N82. Having said this I do expect the usable flash range to be greater than that of the Nokia N82 thanks mainly to advances in the sensor sensitivity over recent years.'

http://www.gsmarena.com/nokia_n8_camera-review-476.php

Znaci, blic je znacajno manji ali to 'nadomestaju' naprednijim senzorom pa je sve na gomili top of the class. N82 je telefon sa najnabudzenijim blicem i dalje :smash:

p.s. izvinjavam se na offtopicu, ovde stajem, nadam se da nisam zagadio temu

Jedno pitanje, u slucaju migracije sa micro sd 2 Gb na 8 Gb, kako uraditi a da ne mora neki " hard reset " ili slicno, tj da li bi samo kopiranje file-ova resilo stvar ?

Pozdav!Uradis cut paste sa stare na novu karticu i nastavis da vozis.Jedini problem koji se javio posle bekapa je da kad izadjem iz menija na glavni ekran onda hoce da secne na momenat pri skrolovanju.Sve ostalo radi glatko i isto kao sa starom karticom.Da li jos neko ima ovaj problem?Uzgred verovatno vam je poznato ali da napomenem da mozete da gledate web tv na sajtu http://tv.spb.com/web/ ima cak i rts sat i jos brdo kanala.:)

Konacno ... RAZBIJENO!!!

SRECAN sam ki malo dete!!! :banana: :banana: :smash:

...a koga zanima zasto...neka se javne za link!!!

hmmmm maximalno samo 10 stranica sa aplikacijama???...pa gde cu sve da smestim... :(

aj zdravo...moram da zavrsim neku PowerPoint prezentaciju na WAVE-u!!!
:D

Poslednja izmena:

hmmmm maximalno samo 10 stranica sa aplikacijama???...pa gde cu sve da smestim... :(

;) i kod mene radi smart office....:D

da li o tome pričamo?cheerscheers

Crazy Bulgarians :laugh:

Od coveka koji je tunovao N8:
'We're still optimizing the low light performance right now so I can't give quote specific claims of subject distance at this stage but I can say that the flash power is roughly comparable to that provided by the Nokia N82 despite this new flash module being approximately 30% smaller than the module used in the Nokia N82. Having said this I do expect the usable flash range to be greater than that of the Nokia N82 thanks mainly to advances in the sensor sensitivity over recent years.'

http://www.gsmarena.com/nokia_n8_camera-review-476.php

Znaci, blic je znacajno manji ali to 'nadomestaju' naprednijim senzorom pa je sve na gomili top of the class. N82 je telefon sa najnabudzenijim blicem i dalje :smash:

p.s. izvinjavam se na offtopicu, ovde stajem, nadam se da nisam zagadio temu
Thanks for the info ;)

Sta da ti kazem, odavno nije bilo da me neki telefon iz Nokie impresionira, cak i zainteresuje bar toliko da se udostojim da procitam review... a nazalost, to nije slucaj ni sa ovim N8 :)

Hmmmm, ova nova metoda lecenja aplikacija je najblaze receno problematicna.

Ali bar se nesto radi, napredujemo!!!

Poslednja izmena:
Kakav mi kabal treba da povezem wave sa tv-om i gde ima da se kupi?

leba ti sta radis sa phone-om na TV-u :)

p.s. za one sa jeftinijim ulaznicama samo cu da spomenem " WaveSpoofer " ako hocete aplikacije koje se placaju :)

Kupih i ja Wave :)
Jedina greska je sto to nisam uradio ranije...

Kupih i ja Wave :)
Jedina greska je sto to nisam uradio ranije...
Nice :)
ja ga uzimam tek za dve nedelje... sniff ;p

@buyjoon
naravno da hoce, i ne vidim zbog chega je "problematichno"

@djwibe
tnx, odnecu shemu da mi lepo naprave kabal da se ja ne drndam :)

@vkozomar
meni treba za filmove ;p

Nice :)
ja ga uzimam tek za dve nedelje... sniff ;p

@buyjoon
naravno da hoce, i ne vidim zbog chega je "problematichno"

Da li si probao ovaj postupak?
Ja sam od gomile igara uspeo da pokrenem samo 2!!!!
Sve se one instaliraju ali nece da rade.

Rade rade, samo strpljenja .. young padawan :d

:mad:
:bottle:
:p

Nervira me opasno, fakin bada.
Najgore sto polovini rade neke igre a drugoj polovini ne, da li je do firmware-a ili do aplikacija preko kojih kopiras mada sam probao hiljade kombinacija i ko za inat rade samo ****** igre! :mad:

:mad:
:bottle:
:p

Nervira me opasno, fakin bada.
Najgore sto polovini rade neke igre a drugoj polovini ne, da li je do firmware-a ili do aplikacija preko kojih kopiras mada sam probao hiljade kombinacija i ko za inat rade samo ****** igre! :mad:

ne znam kakav ti problem imash...ali meni radi sve sto sam kupio...btw. evo vam i screen-ova sta radi 100% kod mene

20101120001925.jpg
20101120001932.jpg

ne znam kakav ti problem imash...ali meni radi sve sto sam kupio...btw. evo vam i screen-ova sta radi 100% kod mene

20101120001925.jpg
20101120001932.jpg

Koja verzija firmware-a leba ti. Od tih aplikacija koje ti imas ja sam probao skoro sve i radi samo dzim crv odvratni!

Nazad
Vrh Dno