Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Nema ih vise u telenoru :(

Hocu da prebacim neki video na tel da vidim kako to funkcionise. Koji je najbolji format(kvalitet dosledan a najmanje mb uzima) i u kojoj rezoluciji? Pretpostavljam u 480x800. Koji program za resize koristite?

Jel koristite neke folije za protekciju ekrana? Ja ne znam koja je svrha toga kada mi je tel u futroli a kad ga koristim, koristim ga prstom koji ne moze da ogrebe ekran. Mozda ja to nesto nisam dobro razumeo?

Ja sam ga koristio 2 meseca i nijednu tackicu nije imao na sebi, telefon se uopste ne grebe, materijal od koga je napravljeno kuciste je stvarno super. Inace bas gledam displej na galaxy-u i wave i cini mi se da wave ima lepsi ekran...

http://www.samsungapps.com/topApps/topAppsDetail.as?productId=G00000160427&listYN=Y
Gotivna stvarcica... :)

Nego,sta mislite da otvorimo posebnu temu 'di cemo samo da kacimo gotivne aplikacije & ostale zayebantzije,ili moze to sve i ovde....? :)

P.S.

Od onog "dva dana drzi baterija" nema nista. Ja dodjem u 7 na shljaku,zabodem u shtek,NFS i onaj Krul u shake i u 3 popodne kad dodjem mora fon na punjach... :D

EDIT:

I ovo je odlichna stvarcica:
http://www.samsungapps.com/topApps/topAppsDetail.as?productId=G00000079083&listYN=Y

Sa Holandskog Apps-a,koristi blic kao baterijsku lampu. Isprobao i shljaka odlicno...

Poslednja izmena:
Hocu da prebacim neki video na tel da vidim kako to funkcionise. Koji je najbolji format(kvalitet dosledan a najmanje mb uzima) i u kojoj rezoluciji? Pretpostavljam u 480x800. Koji program za resize koristite?
Kakav crni resize... samo copy/paste originalnog fajla (filma), ko ce da se bakce s tim i gubi vreme :smoke:

Ionako ovaj cita sve ;)

P.S. A to risajzovanje i konvertovanje me podseca na ono vreme Symbian-a kada sam se sa tim baktao, te samo lomio glavu o odnosu kvaliteta slike i velicine fajla... dok pa, u danasnje vreme, takve operacije (konvertovanje) me asociraju na iPhone :D

Kakav crni resize... samo copy/paste originalnog fajla (filma), ko ce da se bakce s tim i gubi vreme :smoke:

Ionako ovaj cita sve ;)

P.S. A to risajzovanje i konvertovanje me podseca na ono vreme Symbian-a kada sam se sa tim baktao, te samo lomio glavu o odnosu kvaliteta slike i velicine fajla... dok pa, u danasnje vreme, takve operacije (konvertovanje) me asociraju na iPhone :D

haha jeste ali sam pokusao u doba krize da malo ustedim.

BTW citao sam tvoju i prepisku ostalih na temi retina vs samoled.....moje pitanje glasi KAKO VAS NE MRZI? Kako bar tebe ne mrzi kad si dobar covek i setas na talasima?

Dosadno,***...:D

Cak sam i ja upravo napisao post,a rekoh sebi da necu. ***...:d

Ma rokajte ovde aplikacije...bolje sv ena jednom mestu...

...nego... jel uspeo neko mozda da nabavi widget za apps

da kliknem na ikonicu i uletim u meni sa aplikacijama,,,ko na androidu...ovo drndanje sa dugmetom me bash iritira...

:-D

753 aplikacije tacno - za Srbiju :)

1072 za UK trziste ;)

Ima li ko resenje za Apps ikonicu, link koji vodi u meni???

haha jeste ali sam pokusao u doba krize da malo ustedim.
Ah, ondak se izvinjavam ;) :p

Ja sam samo odusevljen time sto ne moram da se bakcem ni sa kakvim smanjivanjem velicine/rezolucije, niti pak konvertovanjem... cak ni sa HD 720p klipovima/filmovima. samo ubacim sa kompa preko kabla i vozi.
U stvari lazem, nisam odusevljen... odusevljen sam bio kada sam uzeo prethodni fon, Samsung Jet, gde je to bilo impelemntirano takodje (podrska za DivX/Xvid)... na Wave-u sam to i ocekivao :)
A kazem, kada se setim prethodnih telefona (raznih SE-ova, potom - narocito - nekih Symbian Nokia), te maltretiranja sa instalacijom kodeka, smanjivanjem rezolucije, podesavanjem frejmova... uuuuh!
BTW citao sam tvoju i prepisku ostalih na temi retina vs samoled.....moje pitanje glasi KAKO VAS NE MRZI? Kako bar tebe ne mrzi kad si dobar covek i setas na talasima?
Pa, sta znam... pokusavam da otvorim oci nekim slepim ljudima. Aj' da kazem da je to :)
Mislim, bacio si pogled, manje-vise ti je sve jasno... kakvo raspolozenje vazi tamo medju "drugom stranom", slozismo se da bez naocara za Sunce nikako ne bi trebalo gledati u ekran Vejva. One za varenje su ipak pozeljnije, cisto da se osigura covek.
Inace odmah boli glava, a i vid nepovratno odlazi... lagano.
A sa druge strane... ko god da je video Wave, ili ga pak ima - prezadovoljan je ekranom, kvalitetom istog, bojama, uglom gledanja, kontrastom... ma, svim aspektima.

I ko je tu sad lud? :)

P.S. "Dobar covek, setas na talasima"... hahahaha, sjajno! :p

Na nesrecu - losa informacija :d... ima ih onoliko koliko napisah - gledas samo aplikacije za Wave, tj. za Bada OS.
A tamo (UK trziste) ima aplikacija i za neke druge fonove, tj. operativne sisteme ;)

Uostalom, uveri se i sam ;)

Na nesrecu - losa informacija :d... ima ih onoliko koliko napisah - gledas samo aplikacije za Wave, tj. za Bada OS.
A tamo (UK trziste) ima aplikacija i za neke druge fonove, tj. operativne sisteme ;)

Uostalom, uveri se i sam ;)

Znam nema dve sekunde da sam pogledao i video da sam se malo preracunao. HAHAHAH Pogresi covek. Al dobro idemo malo po malo :))

Ah, ondak se izvinjavam ;) :p

Ja sam samo odusevljen time sto ne moram da se bakcem ni sa kakvim smanjivanjem velicine/rezolucije, niti pak konvertovanjem... cak ni sa HD 720p klipovima/filmovima. samo ubacim sa kompa preko kabla i vozi.
U stvari lazem, nisam odusevljen... odusevljen sam bio kada sam uzeo prethodni fon, Samsung Jet, gde je to bilo impelemntirano takodje (podrska za DivX/Xvid)... na Wave-u sam to i ocekivao :)
A kazem, kada se setim prethodnih telefona (raznih SE-ova, potom - narocito - nekih Symbian Nokia), te maltretiranja sa instalacijom kodeka, smanjivanjem rezolucije, podesavanjem frejmova... uuuuh!

Pa, sta znam... pokusavam da otvorim oci nekim slepim ljudima. Aj' da kazem da je to :)
Mislim, bacio si pogled, manje-vise ti je sve jasno... kakvo raspolozenje vazi tamo medju "drugom stranom", slozismo se da bez naocara za Sunce nikako ne bi trebalo gledati u ekran Vejva. One za varenje su ipak pozeljnije, cisto da se osigura covek.
Inace odmah boli glava, a i vid nepovratno odlazi... lagano.
A sa druge strane... ko god da je video Wave, ili ga pak ima - prezadovoljan je ekranom, kvalitetom istog, bojama, uglom gledanja, kontrastom... ma, svim aspektima.

I ko je tu sad lud? :)

P.S. "Dobar covek, setas na talasima"... hahahaha, sjajno! :p
Jel ti tece film glatko ili ima malo seckanja? Ja prebacio neku seriju i secka mi medjutim stavio sam nju od 348 mb(seriju) na 352mb koliko imam na fonu slobodno pa mozda zbog toga? Karticu nemam :(

BTW ti si lud ne znam sto se uopste baces sa ratarima. Nek seju jabuke i sljive. Mi cemo da uzivamo. Apple Iphone ni po cemu nije bolji od wave jedino kolicina aplikacija. Cak je i bada stabilniji i brzi iako je tek poceo.
Ne upustaj se u prazne price i trazi malo aplikacija po netu za nas surfere

Jel ti tece film glatko ili ima malo seckanja? Ja prebacio neku seriju i secka mi medjutim stavio sam nju od 348 mb(seriju) na 352mb koliko imam na fonu slobodno pa mozda zbog toga? Karticu nemam :(
Klizi perfektno :smoke:
DivX, Xvid... HD. Koji god kodek, nebitno. Samo pici, apsolutno nikakvog seckanja.

Moguce da bude zbog toga sto si popunio memoriju - i to je jos sistemska, posto kazes da nemas karticu... vrlo lako moze da bude do toga.
Ja nikada nisam stigao dotle da popunim memoriju telefona, pa ne bih znao :)... ali jesam jednom prilikom sasvim popunio memorijsku karticu, bukvalno mi tek koji kilobajt ostao, prekinulo mi se snimanje video zapisa :)
Iako je memorijska bila popunjena do vrha, sve ostalo na fonu je radilo savrseno (naravno), i pustanje tog istog video zapisa, ostalih filmova... ma svega.
BTW ti si lud ne znam sto se uopste baces sa ratarima. Nek seju jabuke i sljive. Mi cemo da uzivamo. Apple Iphone ni po cemu nije bolji od wave jedino kolicina aplikacija. Cak je i bada stabilniji i brzi iako je tek poceo.
Ne upustaj se u prazne price i trazi malo aplikacija po netu za nas surfere
:D
Amen! :p

BTW, slabo ja rovarim za aplikacijama... jednostavno, ovo sto su nam fabricki dali mi je sasvim dovoljno - dok god to radi kako treba da radi ;)
Mislim, poskidao sam i ja tusta i tma nekih programa i igara (i NFS, i onog Krola, i onog Brus Lija :d), ali ono... pokrenem, vidim sta i kako... batalim :)
Jedino sto je bas korisno i svrsishodno jeste sto sam skinuo onaj NapiPlayer... ***, default plejer nema dobru podrsku za nasa slova, pa brlja kada se pojave na ekranu. Zato NapiPlayer nema tih problema, savrseno ih cita i razaznaje, milina je gledati film :smoke:
(iako sam plejer ne lici ni na sta, a povrh toga mu je interfejs na poljskom :p)

jedno pitanje. Nasao sam u Madridu dosta jeftino. Ako ga kupim, da li mogu da ga dekodiram kod nas, i koliko bi to kostalo? I nisam bas razumeo ovu pricu oko firmware-a. Da li cu moci da ga updatujem

jedno pitanje. Nasao sam u Madridu dosta jeftino. Ako ga kupim, da li mogu da ga dekodiram kod nas, i koliko bi to kostalo?
"Skidanje tog telefona sa mreže" se može izvesti na dva načina. Jedan je da ti u nekom servisu brutalno brljaju po firmveru (možda čak i menjaju IMEI kod), a drugi je da eleganto ukucas šifru za otključavanje koju možeš kupiti preko Interneta. Ovaj drugi način je naravno i mnogo "zdraviji". :)

Te šifre za "otključavanje" se generišu posebnom Samsung aplikacijom, koju poseduju samo određeni serviseri (ko zna kako su do nje došli), i jedinstvene su za svaki telefon jer algoritam za njihovo generisanje sadrži i IMEI kod. :S: Ja ne znam da je iko kod nas još nabavio tu aplikaciju, tako da "kvalitetno" dekodiranje možeš izvršiti samo "napolju" ili putem nekog od mnogobrojnih on-line servisa.

Ako telefon ima samo "network lock" to će te stajati ~ $20-$30, a ako pored toga ima i "SIM lock" onda i malo više. Da bi proverio stanje "lokova" na tom telefonu pozovi sa njega kod *#7465625# i izbaciće ti listu svih mogućih "brava" i njihovo stanje (on ili off).

Na tvom mestu ja bih tamo i otključao telefon u nekom servisu, ako se ispostavi da je zaključan.

I nisam bas razumeo ovu pricu oko firmware-a. Da li cu moci da ga updatujem
Moći ćeš, samo bi trebalo da promeniš lokalizaciju na njemu, tj da instaliraš firmver sa srpskom lokalizacijom. To je već posebna priča, ali ne bi trebalo da ti bude previše komplikovano ako si iole tehnički potkovan.

Poslednja izmena:
Sad kad se vec ponela prica.... Da li ja mogu da skinem Telenorov lock? Pretpostavljam da mogu time sto cu dati 20 dolara nekom online servisu. A da li u slucaju da mi se pokvari tel imam pravo na garanciju? I to pretpostavljam da nemam i da ce u servisu proveriti.
Kako nadomestiti ovaj problem i da li u servisu (koji nije telenorov vec zvanicni samsungov) uopste proveravaju i da li ih je briga da li je sa mreze ili ne?

Nadam se da si me razumeo sta zelim da te pitam?

1. Mozes, naravno
2. Zavisi kako bude raspolozenje servisera tog dana :p
(bilo je raznih primera... te zavisi da li si prsata plavusa ili ne :d - ne salim se, to je bio primer :))

Pa ne znam. Ne verujem da ce uopste neko da proverava. Ti u principu ne reklamiras fon u Telenoru nego u BG Elektroniku koji je ovlascen Samsungov servis. A njih realno boli uvo da li je fon iz Telenora ili je kupljen u nekoj maloprodaji...

Mada,nemoj da se uzdas u moje reci. Ne znam nista tacno,samo razmisljam naglas... :)

P.S.

Pojavise se neke nove dzidzabidze u store-u.... :)

Pazi, to je isto i magick toliko puta potencirao i pisao o tome... i ja se apsolutno slazem sa time - u globalu. I ti, i bilo ko drugi koji normalno razmislja.
Ali eto, imali smo primer (mislim da je bas SOad bio u pitanju, ako me secanje ne vara) da je telefon odnet u servis, a oni tamo poceli da drve kako je pokusano otkljucavanje, pa neuspesno, pa ovo, pa ono... razumes, klasicno sviranje onoj stvari.
Tako da... nista se ne zna.

A trebalo bi da bude - cuti i radi. Radi svoj posao. Opravi mi fon.
Sta te bole jel' iz Telenora ili mt:s-a, i jel' zakljucan na mrezu ili ne.

Jel' moze negde da se trajno poveca osvetljenje u pretrazivacu? Smor mi svaki put kad otvorim pretrazivac da pojacavam osvetljenje,a ne videh da ima negde u opcijama da se namesti.

I da li moze da se ubaci jos fontova?

:p:p:pZnaci zakljucili smo da NISTA NE ZNAMO? Sto volim kad ovako lako dodjem do resenja :)
I sta sad, imamo potpunu slobodu pa kako se zalomi?

Ne moze da se pojaca osvetljenje u pretrazivacu sem tako. A vala ne znam da li si slep kad ti treba onoliko jako, jedino napolju na direkt suncu. Tad potrazi zaklon, neko drvce. :-devil-:

Moze da se stavi jos fontova ali je neka komplikovana prica i jos se radi na tome. Ovaj moj odgovor smatraj kao da NE MOZE ali sa rezervom. Biti ce biti ce.

Kakvih dzidzabidza?

Nazad
Vrh Dno