Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

• Začetnik teme Začetnik teme djwibe
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Probao sam ono sto si napisao gore i ne desava se nista, jedini nacin da dobijem install opciju je da promenim samo imei ali i tad se pojavi greska.

Untitled-4.jpg

edit: i kada sve sto je navedeno na onom linku promenim kako treba isto se desava kao i kada promenim samo imei
dobijem install opciju ali cim pokusam dobijem gresku 51

ISTO I KOD MENE....dobijes opciju za install ali kad krene ista greska...

Evo jos malo poredjenja...

[YOUTUBE]uBSIFNWaMzg[/YOUTUBE]

P.S.

Jel' prodaje neko novi/skoro novi Wave? :d
Kakav je ovo skroz crn Wave?

Inace, za ponosne vlasnike par pitanja:
1) da li radi push mail
2) da li ima VoIP (ili neku aplikaciju za to)
3) da li ima ikakav multitasking (ono, da li bar nesto moze da radi u "pozadini" dok nesto drugo radi) i ako da - sta tacno i kako
4) da li radi tethering (bilo preko wireless-a, usb-a, BT-a)

Kakav je ovo skroz crn Wave?
"Not for Sale" primerak, verovatno... tj. neki za testiranje 😉

3) da li ima ikakav multitasking (ono, da li bar nesto moze da radi u "pozadini" dok nesto drugo radi) i ako da - sta tacno i kako
Posto samo na ovo imam odgovor 🙂, a ovo ostali ili nisam probao, ili nemam pojma ni sta je 😀... da, ima multitasking, naravno. Mozes nekoliko aplikacija da pokrenes i bez problema da se prebacujes iz jedne u drugu, odziv je trenutan. To radis tako sto pritisnes centralno (Home) dugme i zadrzis sekund-dva... tako dolazis do Task Manager-a, pa biraj aplikaciju u koju 'oces da udjes.

Jedino ogranicenje multitasking-a na Wave-u jeste sto Bada kao OS ima limit da samo jedna Bada aplikacija moze da bude u memoriji, tj. da se koristi... ako pokrenes i drugu, ona prva ce biti kao resetovana, tj. kao da je prvi put palis. Sa standardnim i Java aplikacijama to nije slucaj, mozes nekoliko da pokrenes i prebacujes se bez frke... kao i kombinacija jedne Bada aplikacije i nekoliko Java.

Pa koliko citam/razumem komentare, lik kaze da je to za trziste Italije...
Nisam te najbolje razumeo - dakle ima multitasking ali samo za 3rd party aplikacije, jel'? Ako npr. pokrenes browser i ne znam, hoces da pogledas mail, on ostavlja pokrenut browser ali ga resetuje (npr. na home page)?

Uh, mail... nisam ni pravio nalog 😀

Aj' ovako... pokrenem igru (Asphalt 5 npr.), music player (i pustim neku pesmu, naravno), pokrenem browser (ucitam neku stranu), upalim kameru... tu negde se nasao i bangavi kalendar upaljen, stoji mi vec par dana u pozadini - eto cisto da dodam 😛... i sve to na "Alt-Tab", tj. na Home dugme switch-ujem, bez ikakvog reseta aplikacije, tj. sve nastavlja tamo gde je i stalo (pesma, igra, stranica). I to se prebacuje momentalno. Sad probao.

Good enough? 😛

Pa to onda nije lose... Odakle ti onda ovo
samo jedna Bada aplikacija moze da bude u memoriji, tj. da se koristi... ako pokrenes i drugu, ona prva ce biti kao resetovana, tj. kao da je prvi put palis.
:zgran:

Pa ocito da ovo nisu (sve) Bada aplikacije... 😉
A i licno mislim (nisam bas siguran, cini mi se da procitah to negde) da se to odnosi samo na aplikacije koje su naknadno skidane sa Samsung Apps-a, a ne i na one koje se vec nalaze u fonu... ali kao sto rekoh, nisam 100% siguran za ovo, a nesto me mrzi da citam, isprobavam i ulazim u detalje 🙂

BTW, evo ti primer - na sve ovo sto mi je vec pokrenuto, malopre pokrenem "Speed", aplikaciju za prikazivanje brzine kojom se krecem... ucita se ona i pokrene. Ja odem do Task Manager-a, tamo buljuk otvorenih programa 🙂, krenem redom - music player, web browser, kalendar :d... sve radi super, sve stoji kako je i ostavljeno/prekinuto, nista se nije resetovalo.
Kliknem pak na onaj Asphalt, koji mi kao stoji u Task Manageru - igra krece da se ucitava ispocetka, kao da sam je tek pokrenuo, a ne izleteo iz nje nasred krivine u Aspenu (prva staza 😀).

Jasnije sad malo? 😉
Igra je bila pokrenuta, bila u memoriji, radila normalno... radila i nakon svih ovih pokrenutih (drugih) aplikacija... ali, kako sam pokrenuo "Speed", prakticno se resetovala.

Poslednja izmena:
Jeste, sad je potpuno jasno, k'o dan. 😀 Znaci OS "pauzira" aplikaciju i ostavlja je tako (donekle, ocigledno ima neki limit - verovatno broj pokrenutih sto dokazuje i ta situacija sa igrom), samo ne moze da ima aktivne 2 (ili vise) - npr. pustis neki mp3, pesma "ide" a ti kucas mail/sms, surfujes i sl.

Hvala.

p.s. Jos da se neko javi u vezi push mail-a, voip-a i tethering-a...

Jeste, sad je potpuno jasno, k'o dan. 😀 Znaci OS "pauzira" aplikaciju i ostavlja je tako (donekle, ocigledno ima neki limit - verovatno broj pokrenutih sto dokazuje i ta situacija sa igrom), samo ne moze da ima aktivne 2 (ili vise) - npr. pustis neki mp3, pesma "ide" a ti kucas mail/sms, surfujes i sl.
Ne, ne, ne... 😛

Nema to veze sa brojem aplikacija, vec sa *tipom*... kazem ti, ove sto skidas sa Samsung Apps-a su tzv. Bada aplikacije. Te ne mogu dve u isto vreme. Ove ostale mogu, nebitno koliko ih ima. (s tim sto ce, naravno, u jednom trenutku doci do poruke "nedovoljno memorije, ugasite neke aplikacije", tako da ne moze ni to *bas* neograniceno 🙂)

A sa druge strane - pa naravno da je moguce dve aktivne u isto vreme, tipa to sto navodis, surfujes i slusas muziku i tako to... pa toga ima i na najglupljem od svih dumb telefona, sto ne bi bilo i ovde 😀

P.S. Vid' ovo, ovo ce valjda najbolje da pojasni:
The bada application framework only allows one bada application to run at a time. Multitasking applications is possible between the native applications, which comes on phone system, and one bada application.

Poslednja izmena:
A-ha... Dobro, nije mi danas nesto koncentracija na nivou a i malo si me zbunio s onim resetovanjem itd. Znaci native rade skroz ok, ili native + jedna Bada. Ja sam mislio da su i native = Bada aplikacije (jer, jelte, deo su Bada OS-a) ali ocigledno nije tako

Pa jeste zbunjivo, slazem se... i sam sam bio u rebusu dok sam to cukao (Bada OS, aplikacije na njemu - SVE - se valjda podrazumevaju da su Bada aplikacije 🙂... ali eto, izgleda da i nije bas tako 😀), te nisam mogao bolje da se izrazim 🙂

U svakom slucaju - hvala na informacijama (iz prve ruke) i pogotovo strpljenju 😀

No problem... cisto da razjasnimo (sve) nedoumice 😉

Daj neku live sliku, ***, ne verujem uopste da tako nesto i postoji... i dalje sam u uverenju da je ono tek neki test primerak! 🙂

Nemam čime trenutno da ga uslikam, ali veruj mi na časnu benchmarkovsku reč.

Nemam čime trenutno da ga uslikam, ali veruj mi na časnu benchmarkovsku reč.
Ma verujem ti bre (na casnu benchmarkovsku 😀), nego samo sam 'teo da ga vidim na nekom live shotu, a da nisu ove fotosopirane slike sa raznih sajtova... gde ga vala koliko sutra mogu naci i u metalik-narandzastoj boji :d

P.S. A takav komaT bih pazario momentalno! 😀😀😀

Sweet... :smoke:

Daj neku live sliku, ***, ne verujem uopste da tako nesto i postoji... i dalje sam u uverenju da je ono tek neki test primerak! 🙂
Da, da... Postoji "Black" i "Ebony Gray" (informacija potvrđena na više stranih foruma). U Telekomu su imali samo ovaj "sivi" i ja sam se smorio zbog toga, ali me je to prošlo kada sam konačno uzeo u ruke crni. 😀 Ova patlidžan sivkasta mnogo lepše ide uz teksturu brušenog metala, a i interesantno je što menja boje pod različitim uglovima (ali ne previše 😛).

Jedino što mi se kod ovog sivog ne sviđa je to što je mnogo šaren. Neki delovi su crni, neki sivi, neki braon, neki u drugoj nijansi sive... Crni je u tompogledu malo bolji, mada i kod njega nemaš dve iste nijanse crne. :/

Off-topic:

Juče sam držao u jednoj ruci Wave a u drugoj Galaxy S i moram reći da sam se iznenadio koliko Galaxy S ima veći ekran! :zgran: Dimenzije na papiru su jedno, ali u realnosti to izgleda dosta drugačije...

Po meni samo taj veći ekran vredi bar 50-70€, ALI... Telefon je cigla naspram Vejva koji je pak mnogo elegantniji i čvršći. 🙂

Da, da... Postoji "Black" i "Ebony Gray" (informacija potvrđena na više stranih foruma).
Videh to sa onih slika i linkova sto okacise 😛
Jedino što mi se kod ovog sivog ne sviđa je to što je mnogo šaren. Neki delovi su crni, neki sivi, neki braon, neki u drugoj nijansi sive... Crni je u tompogledu malo bolji, mada i kod njega nemaš dve iste nijanse crne. :/
E, upravo to... onako, u crnom izdanju, bar sve izgleda "uniformno".

Ali dobro... nakon sto ga videh, zakljucio sam da bi mi vrlo brzo dosadio u toj boji, jer nisam ne znam koliko sam crnih telefona imao 🙂
Zato sam bio odusevljen kada sam imao jedan skroz beli, pa belo-narandzasti, pa metalik-crveni 🙂... jedino mi bilo krivo sto mi promakao jedan SE svojevremeno u bronzanoj varijanti 😛
To bi tek bio hit! 🙂

A sto se tice ovog tvog oftopika... 😛
Da, povelika je razlika u velicini. Mislim, povelika je razlika i izmedju 3.3" i 3.7" (Desire) kada se metnu jedan do drugog... a sa onom zivotnijom od 4" je sasvim druga prica. Izaziva strahopostovanje 🙂
I kako cigla, kada je Galaxy S tanji od Wave-a 😛

Mada znam na sta mislis, cisto u velicini... ja bih rekao da je k' o papuca - bar tako nekako izgleda kad onoliku mrcinu prislonis na uvo! 😀😀

A sto se tice ovog tvog oftopika... 😛
Da, povelika je razlika u velicini. Mislim, povelika je razlika i izmedju 3.3" i 3.7" (Desire) kada se metnu jedan do drugog... a sa onom zivotnijom od 4" je sasvim druga prica. Izaziva strahopostovanje 🙂
I kako cigla, kada je Galaxy S tanji od Wave-a 😛

Mada znam na sta mislis, cisto u velicini... ja bih rekao da je k' o papuca - bar tako nekako izgleda kad onoliku mrcinu prislonis na uvo! 😀😀

Zamisli koliki su tek oni sa 4,3" a 😀 😀 😀 mislim da im Ericssoni, Nokie i Motorole stare otprilike 10-15 god zavide :d
Kako dobroooo izgleda ova black varijanta...

Nazad
Vrh Dno