- Učlanjen(a)
- 12.01.2001
- Poena
- 770
Pa, otprilike i jeste. Mislim, to sve zavisi od programskog jezika i frjejmvorka koji je korišćen za razvoj aplikacije. Java aplikacije ne moraju ni da se portuju jer se sve oslanjaju na isti interfejs, a svaka platforma ima posebno napisan Java bekend. Qt je tu isto dosta jak, ali on još nije portovan na Badu.@ magick: Dobro, sad ispade lakse/isto port-ovati sa Symbian na WinMo nego sa Android-a na Bada. Aj' nek' ti bude...
Bada je u stvari više frejmvork i abstrakcioni lejer povrh različitih platformi nego li operativni sistem... Uostalom, poenta je u tome da mora da se menja izvorni kod aplikacije, koji nije slobodno dostupan, pa sad' taman da mora samo jedna jedina linija da se menja "ON" to ne bi mogao da uradi.
Pa sad'... Ne znam baš koliko je pametno proveravati nečije poštenje u zemlji Srbiji preko uređaja koji košta +300€. :S:Sto se tice navigacije - mozda radi, mozda ne. Ja nemam Wave, videcu da nagovorim ortaka da se "otvori" za toliko (ako bude skoro isao za BG). Bas me zanima da li to stvarno radi ili je taj neki prevarant.