Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

ako neko sad lupa kontru po svaku cenu to si ti,brate R_o_n_i_n.

a zasto? pa jer hoces sad kao da me spustis,e pa nece moci :laugh:

napisao da nikad nisam ni procitao ni cuo za to,misleci na WAVE, pre nego sto sam se bacio na prelazak na t'nor i kupovinu sam pregledao x klipova na YT, procitao sve review-e i precesljao sve forume,a 8 meseci ili vise je talas prisutan na trzistu,pa bar sada svako moze da iznese bilo kakav problem na YT ili forum neki.

za plazme znam,cim su se pojavile spekulisalo se o tome,zamisli kad sam ja cuo a nisam prelistao 20 tema o plazma tv npr jer ne planiram[niti mogu :d ] da kupim.

jedna od karakteristicnih mana i glavni adut hejtera plazme i mleka :d

sta ti mislis,da bi samsung prodao 15 milki talasa i galaksija :D a i da dozvoli sebi toliku bruku?
ja nemam burnin' ni na jednoj boji a pogledaj glasanje na onom forumu,veceina nema ili ima slabo izrazeno[mada ja mislim ta to imaju oni koji su drzali brightness na 10] i da nije nista strasno.

dakle nemoj hejtovati i praviti se pametan,znam da je zanimljivo to nekima ali pokusaj da postujes nesto pametno. :wall: :smoke:

Poslednja izmena:
nego sve vise razmisljam da predjem i ja na famoznu badu 1.2 :)

nego smara me to sto nisam probao one hd krekovane igrice,nova,modern combat itd:D

cekam rane juarnje casove da ne bi bilo problema sa konekcijom..

da razjasnimo-telefon iz telenora,bada 1.0.2,dakle ako predjem na 1.2 nece mi se obrisati slike,muzika,klipovi,aplikacije[igre widgeti,teme itd] i kontakti iz imenika ? i ostace mi makedonska cirilica i latinica sa kvacicama ? nemojte da se ispalim :) :D

mami me bada 1.2 jer su ljudi kao zadovoljni,baterija je bolja,brzi je malo a i pojavljuju se aplikacije koje ne mogu na 1.0.2 da instaliram.

nego sve vise razmisljam da predjem i ja na famoznu badu 1.2 :)

nego smara me to sto nisam probao one hd krekovane igrice,nova,modern combat itd:D

da razjasnimo-telefon iz telenora,bada 1.0.2,dakle ako predjem na 1.2 nece mi se obrisati slike,muzika,klipovi,aplikacije[igre widgeti,teme itd] i kontakti iz imenika ? i ostace mi makedonska cirilica i latinica sa kvacicama ? nemojte da se ispalim :) :D

mami me bada 1.2 jer su ljudi kao zadovoljni,baterija je bolja,brzi je malo a i pojavljuju se aplikacije koje ne mogu na 1.0.2 da instaliram.

Pre nego sto apdejtujes badu, mogao si ponasanje (bar na ovoj temi) da dignes na verziju 1.0 (minimalno). Preterujes sa prozivanjem i burnim reakcijama. ;)

idi bre u k,jos jedan prozivac sa foruma..

brate,sad stvarno jesi ti normalan? :) sta,ronin ti je ortak.

pokusaj humora,sta je ovo?

dakle nemoj hejtovati i praviti se pametan,znam da je zanimljivo to nekima ali pokusaj da postujes nesto pametno.

sta ovde ima nejasno ? samo hocu da se postuje nesto pametno u ovoj temi,a ako se raspravlja onda sa argumentima.

a ne sad kao ti da prodajes fore sa upgradeovanjem mog ponasanja..:mad:

dakle,bez hetovanja i nepotrebnog citiranja postova kao pokusaj nekakvog jadnog humora,sve sto sam napisao napisao sam sa razlogom a onda,neki paznje zeljni likovi,to citiraju iz ne znam ni ja kog razloga.

ajde da se batalimo spama i da tema bude korisna,kome se toliko ne svidja wave ne mora da gleda temu ili neka proda :)

sto se mene tice,daleko da nema mane telefon ali je prilicno kompletan,kvalitetan,bla bla.

ajmo da tema bude korisna a ne da neko ko pati za talking cat na androidu hejtuje ovde i izmislja neke epske probleme.

npr sta je korisno-pa postovati ako se pojavi neka free ok aplikacija na samsung apps,izgleda da su juce neke bile dz a vec danas su po par funti ili cega vec..

Poslednja izmena:
ma znam brate ali veceras izgleda prelazim na badu 1.2 tako da nista od toga :)

sad ce da te napadnu jer je o spooferu vec x puta pisano :D

dobro brate,iskuliraj sad ti.

ako neko sad lupa kontru po svaku cenu to si ti,brate R_o_n_i_n.

a zasto? pa jer hoces sad kao da me spustis,e pa nece moci :laugh:

:laugh:
Mislim da pridajes sebi mnogo znacaja...al' dobro. Recimo da si ti u pravu

napisao da nikad nisam ni procitao ni cuo za to,misleci na WAVE, pre nego sto sam se bacio na prelazak na t'nor i kupovinu sam pregledao x klipova na YT, procitao sve review-e i precesljao sve forume,a 8 meseci ili vise je talas prisutan na trzistu,pa bar sada svako moze da iznese bilo kakav problem na YT ili forum neki.

Dobro,i? Ne kapiram shta hoces da kazesh? Da samo ti znash kako se koristi Google?

ja nemam burnin' ni na jednoj boji a pogledaj glasanje na onom forumu,veceina nema ili ima slabo izrazeno[mada ja mislim ta to imaju oni koji su drzali brightness na 10] i da nije nista strasno.

Uh,bre.:wall: Vidi,ja sam probao,kod mene se vidi,nisam jedini,i po meni je to sasvim dovoljno da se toj pojavi pokloni paznja. Mozda nije nista bitno,ali ako se ispostavi da se to desava zbog same prirode upotrebljene tehnologije,onda je itekako bitna tema za razmisljanje.
Mislim,niko ne kaze (ili bar niko normalan)da su plazme sr@nje zbog pojave burn in-a,ali to je nesto o cemu itekako treba voditi racuna kad se ista koristi.

Tako i sa SAMOLEDOM...treba biti svestan da mozda postoji problem,i voditi racuna. Ja prvi kazem da je Wave odlican telefon i da je SAMOLED najbolji ekran na trzistu,ali to ne znaci da cu da se pravim blesav i da ignorisem nesto sto vidim sopstvenim ocima

To sto ti mislish da nesto ne postoji zato sto ti nisi cuo za to je tvoj problem,ne moj...
:wave:

Dobro,i? Ne kapiram shta hoces da kazesh? Da samo ti znash kako se koristi Google?

brate,jel me zezas ili si jednostavno pglu ? :)

citirajuci delove mojih postova hteo si da ispadnes ''duhovit'' i spustis me,kao napadam teach-a ''nikad cuo,burnin' ne postoji uopste,ne mislim na wave,inace,nepoznata pojava'' i onda kao ispod moj post ''pa znam za to itd''

da,hteo si da me spustis ali kad sam ti dokazao[valjda :d] da sam mislio na ovu pojavu kod wave-a,a da znam za plazme, onda se pravis lud..:trust:

i daj da zavrsimo sa ovim :) pridajem previse znacaja forum ''zaebantima'',to da.

nego,ti si ovo primetio,ja nisam i.. ? :)

probao sam sa svim osvetljenjima,logicnije mi je da se pojavi na brightness 10 ali-nema,dobro aparat ima oko 25+ dana pa cemo videti ali sam ubedjen da ovo nije neki ozbiljniji problem,ionako za 2 god ko zna sta cu imati,novi ugovor sa telenorom ili drugim operaterom.

preko 65% ljudi koji imaju wave nema ovaj problem a ostali imaju blage pokazatelje.

Poslednja izmena:
Mora da se prevari kies, a to moze da se odradi preko registry pacher-a:

1) Skinete Kies verziju Kies_1.5.3.10093_31_1:
http://www.filecrop.com/Kies-1.5.1.html

2) Skinete kies registry patcher:
http://www.mediafire.com/?8c8gycdcs7apzbo

3) Sa upaljenim Kies-om i telefonom prikljuchenim da ga je kies prepoznao, startujete kies registry patcher i kucate:

- Enable spoof: TRUE
- Spoof product code stavite na: MSR (ako sluchajno ovo ne radi a ne vidim zashto ne bi, imate i ove kodove za srbiju "PMN, SMO, TSR, TOP")
- Spoof software revision as: S8500XXJF8/S8500OXFJG3

I onda kliknete na write registry

4) Vratite se u Kies i idete na firmware upgrade

Enjoy :)

Pokusao sam ali nazalost bezuspesno :(
I dalje ista prica, "this devices version can't be upgraded".
Software revision kod mene je : s8500xejk2/s8500cisjk1 ako nesto znaci. Pokusao sam i to da upsem u reg medjutim nista.
Da li imas mozda neku ideju?

e malopre dok sa mpreletao po forumima video sam slican problem,da chekiram history pa ti javljam. :)

lemi_ns je napisao(la):
Evo resenja za one kojima kies izbacuje da se ne moze nadograditi njihova verzija FW (nije isto kao "vec je NAJNOVIJA verzija" pa da zato ne mozete nadograditi). Jedno privremeno resenje sam napisao prije nekoliko postova, ali mana tog resenja je sto morate imati mnogo stariji kies i sto za svaki update bi morali praviti promjene u regeditu. Posto se ja razumijem u kompjutere i tehniku uopste "bacio" sam se na istrazivanje i pronalazenje trajnog resenja.

Zakljucci su sledeci, nije problem nijedna verzija kies-a, na svakoj je isto (sto se ovoga tice) nego je problem PRODUCT CODE!!! Naime ako tel. niste kupili preko operatera u Srbiji imacete uvjek problem sa update-om, jer i flesovanjem i zvanicnim update se NE MIJENJA product code (on je valjda fabricki stavljen od samsunga ili ga uvoznici stavljaju), iako flesovanjem vi stavite taj code za Srbiju (uglavnom MSR), iako "varanjem" preko regedita vi stavite code za Srbiju, nakon obavljene nadogradnje on ostaje isti kao i ranije, nebitno da li stavite u pre-configuration MSR!!!

Prvo da napomenem da sam ja ovo probao na svom telefonu i uspjesno odradio bez ikakvih problema i probao na svim verzijama kies-a, i da postoji upozorenje za ovaj postupak jer ako nesto pogresno uradite mozete zeznuti tel.

1. Na tel. kucate sledeci kod *#197328640#, pa 8 (Common), pa 7 (SERVICE Configuration), pa 2 (DIAG SERVICE Config), pa 2 (USB DM/CP);

Slika

2. Spojite tel. na komp. opcija Kies;

3. Pocinje da instalira Qualcomm (prilikom instalacije idite na opciju da instalira iz foldera kojeg skinete odavde http://www.4shared.com/file/mLyoLcRK/qualcomm_cdma_technologies_msm.html)

E ja sam svoj zeznuo :oops: instalirao je Qualcomm automatski a nije samsung drivere i sada nema konekciju sa compom.Postojili obrnuti način da ubaci se orginalni samsungov usb driver da bi se vratio na staro.bada 1.0 s8500xxjf7 hvala na pomoći ako je ima :cry:

procitaj ovo,malo je konfuzno mozda ali mislim da te ovo zaebava :)

nego sve vise razmisljam da predjem i ja na famoznu badu 1.2

nego smara me to sto nisam probao one hd krekovane igrice,nova,modern combat itd

da razjasnimo-telefon iz telenora,bada 1.0.2,dakle ako predjem na 1.2 nece mi se obrisati slike,muzika,klipovi,aplikacije[igre widgeti,teme itd] i kontakti iz imenika ? i ostace mi makedonska cirilica i latinica sa kvacicama ? nemojte da se ispalim

jel oce neko da bude socijalno-odgovoran :D i da mi da odgovor?

da se ne ispalim,da ne strada lampa ili neki jeftiniji hardver u sobi ako se zaebem :D

Poslednja izmena:
Uh,bre.:wall: Vidi,ja sam probao,kod mene se vidi,nisam jedini,i po meni je to sasvim dovoljno da se toj pojavi pokloni paznja. Mozda nije nista bitno,ali ako se ispostavi da se to desava zbog same prirode upotrebljene tehnologije,onda je itekako bitna tema za razmisljanje.
Mislim,niko ne kaze (ili bar niko normalan)da su plazme sr@nje zbog pojave burn in-a,ali to je nesto o cemu itekako treba voditi racuna kad se ista koristi.

Tako i sa SAMOLEDOM...treba biti svestan da mozda postoji problem,i voditi racuna. Ja prvi kazem da je Wave odlican telefon i da je SAMOLED najbolji ekran na trzistu,ali to ne znaci da cu da se pravim blesav i da ignorisem nesto sto vidim sopstvenim ocima
:wave:

I kod mene se vidi a brightness držim na 4. I to naravno govori samo o tome da samoled nije svršen ekran i ništa više. Poptuno se slažem sa tobom a wave je odličan telefon, ali ono što se vidi vidi se. I nova generacija plazmi ima mnogo manji problem sa burn in-om, ali ga i dalje ima i pored pokušaja da se to negira...
Glupo je, zaista, ignorisati nešto što i sam primećujem...;)

pa ok ljudi,kod mene nema i nadam se da se jos 7-8 meseci nece pojaviti. :)

cudno je to da je tek od pre neki dan pocelo da se polemise o tome :trust:

cudno je to,burnuje a opet stedi bateriju ;) :d

koliko ja vidim trebaće nova tema da se otvori, ovo već neko vreme nema veze sa imenom

ajde neka ima,jel znas ti odgovor na moja pitanja par postova iznad? :)

uspesan upgrade na badu 1.2 ,)

samo treba pustiti da sve ide do kraja,15ak min trajalo kod mene,zavisi od brzine neta. 4Mb/s.

i da,treba 1gb prostora na c.

sve je ostalo sacuvano,nisam vadio memorijsku karticu,bukvalno je sve ostalo isto,aplikacije,jezici,igrice,imenik,poruke.. jedino njima treba 1-2 da se oporave,tj inbox da prikaze kontakte,do 2 min stoje brojevi.

obavezno vratiti fon na fabricka podesavanja,tema je najbitnija da bude ona default.

za sada sve radi odlicno,ni najmanji bag a telefon se moze koristiti dok je povezan sa kompom,jedna od razlika.

ovo vazi za nedekodirane aparate,a za kodirane imate uputstvo.

Evo korisne informacije iz prve ruke. :D

Ako nekom (kao meni)KIES ne detektuje telefon,a nista od fazona sa raznoraznih foruma ne uspeva neka odradi HARD RESET i trebalo bi da proshljaka OK.

Procedura je sledeca:

1. Sacuvati sve bitne informacije sa fona

2. OBAVEZNO izvaditi SIM karticu

3. Ukucati *2767*3855#

Izaci ce poruka Just wait a moment! Phone are being full reset, then phone will be restarted automatically.
Sacekati da se telefon restartuje i to je to.
Ovo vraca telefon u fabricko stanje.

Nadam se da ce nekom da pomogne,posto ja izludeh pokusavajuci da nateram KIES da mi detektuje telefon...
Inace,skapirao sam da je problem u telefonu,a ne u npr. KIESU,drajverima itd,kad sam pokushao da instaliram KIES na lap topu i provalio da nece ni tamo. Josh kad ni sTune nije hteo da prepozna telefon,definitivno je bilo jasno da telefon brljavi.

Evo,apdejtujem i ja na 1.2 Badu pa cu da javim utiske za dan-dva...

Poslednja izmena:
uspesan upgrade na badu 1.2 ,)
sve je ostalo sacuvano,nisam vadio memorijsku karticu,bukvalno je sve ostalo isto,aplikacije,jezici,igrice,imenik,poruke.. jedino njima treba 1-2 da se oporave,tj inbox da prikaze kontakte,do 2 min stoje brojevi.
.

Identično, s tim što sam ja morao da ponovo setujem MMS i WAp

ja sam stisnuo ono dont ask again kad traži aktiviranje gprs-a ali me svejedno opet pita kad mi wifi nije uključen a treba nešto da svuče sa neta.

Nove 2 aplikacije na Sams apps-u

1. Remote Desktop
2. Tv Vodic za Srbiju

Nazad
Vrh Dno