Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Da li je neko odavde iz Beograda??
Ako neko moze da uradi update na BADA 1.2 platicu !!

prva srpska aplikacija koliko sam ja upoznat :)
i to za 1.2 .

zadovoljan sam upgrade-om,wi fi cu proveriti kad odem u centar :D a baterija mi deluje bas jaca,do sada sa gazenjem 2-3 dana,ali bas nisam dao mira talasu,sad ocekujem onih famoznih 5 dana :p

telefon se brze pali,to je ocigledno,i inace je brzi i stabilniji,a jedino sto me nervira to je ona arrow animacija kada je zakljucan,ranije mi je to bilo logicnije i diskretnije odradjeno.. mislim animacija nekih strelica,iritira ali vec sam se navikao i ovo je sitnica.

nego onaj swype[ono za pisanje,ako se ovako zove] nisam probao jer nisam nasao tj aktivirao :trust:

moze pomoc oko toga :)

sad cu da probam i flac pa javljam.

Uh,bre.:wall: Vidi,ja sam probao,kod mene se vidi,nisam jedini,i po meni je to sasvim dovoljno da se toj pojavi pokloni paznja. Mozda nije nista bitno,ali ako se ispostavi da se to desava zbog same prirode upotrebljene tehnologije,onda je itekako bitna tema za razmisljanje.
Mislim,niko ne kaze (ili bar niko normalan)da su plazme sr@nje zbog pojave burn in-a,ali to je nesto o cemu itekako treba voditi racuna kad se ista koristi.

Tako i sa SAMOLEDOM...treba biti svestan da mozda postoji problem,i voditi racuna. Ja prvi kazem da je Wave odlican telefon i da je SAMOLED najbolji ekran na trzistu,ali to ne znaci da cu da se pravim blesav i da ignorisem nesto sto vidim sopstvenim ocima
Ima ga i kod mene... ***, 7 meseci drzanja na maximalnih 10 je ostavilo svoj danak! :p

Da li je neko odavde iz Beograda??
Ako neko moze da uradi update na BADA 1.2 platicu !!

Culi smo te i prvi put...

od sinoc su dali gas pa je izaslo jedno 20ak aplikacija :)

i sad mi par njih promakose,bukvalno sam otisao u samsung apps i video da su free i dok sam nakacio telefon stranica se refreshovala i sad su po 1-4 funte :p

a inace ovi koji mogu da plate[svi osim serbalja] imaju super izbor,za 20-30 funti da se raspamete od appsa i hd igrica

prva srpska aplikacija koliko sam ja upoznat :)
i to za 1.2 .

Bila je pre nje ona za Taxije. Izasla je i za 1.1,i za 1,2 badu.

zadovoljan sam upgrade-om,wi fi cu proveriti kad odem u centar :D a baterija mi deluje bas jaca,do sada sa gazenjem 2-3 dana,ali bas nisam dao mira talasu,sad ocekujem onih famoznih 5 dana :p

Sad je AP Uart defaultni mod. Verovatno je to jedan od razloga sto baterija duze traje...

nego onaj swype[ono za pisanje,ako se ovako zove] nisam probao jer nisam nasao tj aktivirao :trust:

moze pomoc oko toga :)

Keyboard settings (drzish duze ono SR ili EN) i ukljucish continuous input

Inache,browser i dalje ne pamti nivo osvetljenja,nego mora da se podesava svaki put:wall: . Koliko je bre tesko ubaciti toliku glupost...:mad:

Sad je AP Uart defaultni mod. Verovatno je to jedan od razloga sto baterija duze traje...

prevod please :d

da,bas je retardirano to za osvetljenje pri surfovanju,ja inace drzim na 8 pa mi smeta ali verovatno mnogima ne smeta..

nisam imao pojma to za taxi :trust:

sve u svemu,skroz sam zadovoljan. :smoke:

PA STA I AKO PLATIM NEKOME DA TO ODRADI. TI IMAS NEKE PROBLEME ??

ajmo iole normalni waveri,malo ozbiljnosti !

Culi smo te i prvi put...

care pravi si vip...:smackbum:
@PARTYBOY
imas na jednom drugom forumu(rapids.....) coveka koji bi ti to detaljno objasnio preko msn-a ili skype...znam sigurno, citao sam malo tamo postove....

Type in this code:
*#197328640#

Then select option:
[8] Common

And then:
[8] DVFS Configuration

Here you can select options from 1-5 with clocks from 100MHz up to 800MHz. When you select dynamic (option [5]), the phone is working with dynamic CPU speed from 100MHz up to 1GHz.

Default is option [5] DYNAMIC LEVEL in case if you want to set it back to default.

To my surprise it was pretty usable even at 100MHz though the slowdown was noticeable in menus which weren't as smooth as before. At 200MHz its already much smoother.

Makes me wonder if this helps to increase battery perfromance...

Evo linka sa badaforuma, upravo ono sto neko pomenu da se sa 1.2 opcija CPU autmatski prebacuje na "Dynamic " mode.
Eto ko voli da se igra :)

chekirate bada apps,ima novih zaebancija :)

army tema mi je kul.

lepo je sve ovo ali zasto bi neko cackao cpu clock,mislim aj na kompu ali na telefonu..malo mi rizicno deluje sve to :p

lepo je sve ovo ali zasto bi neko cackao cpu clock,mislim aj na kompu ali na telefonu..malo mi rizicno deluje sve to

sa si se ukexxxxo :p uredjaj ti u garanciji a ovo je inace Samsung sam postavio, ne izmisljas nista i ne gubis garanciju posto ne koristis nista sto nije native samsung

pa cek i ja sam cackao native samsug flash kamere, pa je ista prestala da radi |))))

if it aint broken - dont fix it...
u svakom slucaju da su hteli da clockujemo cpu, stavili bi nam tu opciju u settings meni, a ne da ukucavas *# kodove |)

pa cek i ja sam cackao native samsug flash kamere, pa je ista prestala da radi |))))

Nije to isto ali OPET nisi izgubio garanciju nego imas vise cimanje i smaranje nego hardverski problem :)
A ovo sa " Dynamic " mode-om je smisljeno upravo iz razloga stednje baterije i po default-u u 1.2 stoji tako, sto i samo jeste zgodno ali mozda neko voli da mu phone radi uvek na 1000 mhz pa moze da proba.

e samo sam preleteo pogledom pa sam razumeo da nude oc za 100Mhz odnosno 1.1Ghz da se namesti pa sam pomislio zasto bi to koji k neko radio :D

pa ok je ovo,ako vec stedi bateriju a nisam primetio nikakva usporenja onda ga neka na dynamic level ;)

kad pokrenem nesto zahtevnije sam ce da odradi koliko mu je potrebno :p

e ja sam u kiesu isao samo next i verovatno mi je cekirano nase podrucje.. sta ste vi radili? primetio sam da su za uk,ru,esp itd trzista neke kul aplikacije cesto na ''akcijama'' tj besplatne,moze li da se prevari kies onda ? :p

Poslednja izmena:
Poslao sam mail NDrive-u sa pitanjem kad ce se " udostojiti " :) da obezbede mapu za ovaj nas " srbistan " i evo odgovora

Dear Customer,

At this moment we have no prediction to release the Software NDrive in your region.

Cumprimentos / Best Regards

NDrive Support

NDRIVE stigao!!!

^ Hahahahaha

VELIKI DAN ZA BADAOS!!!

Ndrive je stigao, konacno...

Sve mape u full-u...jedino ostalo josh da se angazujemo i da od doticnih ljudi trazimo da zavrse posao i sa nasom Full Contrast mapom...te stoga vicite za link!!!

Ja biti srecan!!! :banana: :banana: :banana:

Prilozi

• 20110121204526.jpg
    20110121204526.jpg
    187 KB · Pregleda: 117
  • 20110121205047.jpg
    20110121205047.jpg
    171.9 KB · Pregleda: 128
opa ! a sta bi sa prethodnim postom i info ? :d

aj mi samo ukratko objasni zasto je ovaj ndrive najbolji program za navigaciju[ako je najbolji] ili je gotivan jer nas se prvi setio :d

a i sve vise aplikacija u samsung store-u,samo sto brzo poskupljuju :D

Poslednja izmena:
Nece vam znaciti nista ??? Ne mozes otkljucati posto je za spansko podrucje ?? Gde je link za Ndrive za Srbiju ??

Pa navodno stoji da moze i tim putem da se sredi ndrive, ja imam spoofovan italy ndrive i austriju, hrvatsku, madjarsku, grcku i bugarsku sam probao, samo da nam srede jos contrast srbiju , a ostavio sam im link za download... pa bude uskoro nadam se

Pa navodno stoji da moze i tim putem da se sredi ndrive, ja imam spoofovan italy ndrive i austriju, hrvatsku, madjarsku, grcku i bugarsku sam probao, samo da nam srede jos contrast srbiju , a ostavio sam im link za download... pa bude uskoro nadam se

Ahhh covece :) znaci " mosa " :d

Jednostavno bolje navigacije za Badu nema!

ja sam koristio na symbian-u NDrive i Garmin i obe su se pokazale kao dobre...Garmin je imao bolje mape a NDrive je vise uSERFriendly!

Inace, NDrive nije nista manje ozbiljnija aplikacija od Igo software-a tako da ne znam zasto bi bila losa, josh kad imaju i aktuelnu mapu Srbije...samo za pohvalu...

Instalirah i ja badu 1.2 nocas (hvala Teach ;) ). Bilo je malo problema ali to je uglavnom zato sto sam se tvrdoglavio i mislio da moze verzijom kiesa koju sam prethodno bio skinuo (isto 1.5.3...) medjutim htela je samo ova bas tacno navedena. U pocetku mi se telefon malo kocio ali to je bilo pre nego sto sam ga jos jednom ili dva puta restartovao. Sada radiodlicno ako ne i bolje nego ranije. Zaboravio sam da vratim default temu, setio sam se kada je vec poceo upgrade ali nije bilo nikakvih problema. Jedino me malo nervira sto ne mogu da pronadjem gde se bese podesava da mail account skida samo nove mailove a ne sve koji su na serveru. Sada u telefonu imam preko 300 maila koji su totalno bezveze, stari i nepotrebni (doduse samo naslovi ali opet) a znam da sam namestio bio kada sam prvi put to podesavao da skida samo novopristigle mailove, sada ne mogu da nadjem tu opciju, pretrazih sve zivo...
Nervira malo onaj bar sa dugmicima u browseru sto se ne uvlaci a i adress sada iskace malo cesce ali dobro navicicu se valjda (iako na yt snimku gde poredi 2 verzije bade, i ova novija ima skriveni taj bar).
To je to, za sada je sve ok, bateriju cu tek da testiram.

Nazad
Vrh Dno