Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

A šta sad rade? :d

zna li neko kako moze na Badi 2 da se podesi da se slike i klipovi po defaultu skladiste na mem. karticu umesto na onih smrdljivih 390MB? :)

Pa u podesavanjima kamere..
samsung-wave-camera-options.jpg

Samsung%20Wave%20III%20camera%20settings%202-210-100.jpg

Storage, promenis da umesto u memoriju telefona fotografije i video snimke memorise na micro sd.

Ima li jos neko problem sa Operom? U posl. vreme stranice ne prikazuje lepo i dosta baguje. Reinstalirao sam je vise puta, ni fles nije pomogao.

I kod mene. Ja pretpostavljam da je to posledica nekomaptibilnosti sa novijim verzijama CSS i HTML koda. Turko firmver ima u sebi onu veću i noviju verziju Opere pa bi možda sa njim bilo bolje, al' ako se razvoj drajvera za Android nastavi ovim tempom, uskoro neće više ni biti potrebe za tim. :)

Pa jel prati još neko fabulu radnje na XDA? :D Tigrouzen, Rebellos i Volk204 baš cepaju... :D

http://www.youtube.com/watch?v=qH35ksf1cls

Samo da dodam da ovo nije moj kanal, tj nisam ja ovo snimio. :)

Da sumiram: Android 4.2.2; neviđeno brz UI; baš brz 3D (očekivano od PowerVR SGX 540); radi primanje i slanje SMS-ova i 2G mreža (nisam siguran za paketni prenos); radi kompas a izgleda i da se bliži podrška za GPS; radi sada čak i TV izlaz! :p

U suštini ima još posla oko RIL-a, tj modema, ali će Vejv na kraju izgleda ipak dobiti CM 10.1. :p

Pratimo definitvno samo nam je malo splasnuo entuzijazam :)

Pa jel prati još neko fabulu radnje na XDA? :D Tigrouzen, Rebellos i Volk204 baš cepaju... :D

http://www.youtube.com/watch?v=qH35ksf1cls

Samo da dodam da ovo nije moj kanal, tj nisam ja ovo snimio. :)

Da sumiram: Android 4.2.2; neviđeno brz UI; baš brz 3D (očekivano od PowerVR SGX 540); radi primanje i slanje SMS-ova i 2G mreža (nisam siguran za paketni prenos); radi kompas a izgleda i da se bliži podrška za GPS; radi sada čak i TV izlaz! :p

U suštini ima još posla oko RIL-a, tj modema, ali će Vejv na kraju izgleda ipak dobiti CM 10.1. :p

lepe vesti.

Kako mi je drago zbog ovoga. Moci cu ga prodati za malo vise para.
A mozda i ostaviti kao back up. :D

Dobra vest ali se necu najverovatnije cimati oko ovoga, telefon koristi otac i apsolutno mu za sada ne treba Android.

A otkad sam vratio na 1.2 badu posle bagovite 2.0 samo jos jednom potvrdih kako bada dobro radi, pa makar wave sa 1.2 predstavljao prelaz izmedju feature i smart telefona. Sve radi munjevito brzo i stabilno osim sto pretrazivac izbacuje cuvenu poruku o nedostatku ram memorije ali ocu net i ne treba, sve ostalo leti a podesavanja kamere su sjajna (mada je kamera spora) kao i onaj foto editor koji je bolji od vecine besplatnih android aplikacija slicnog tipa koje sam probao. Steta samo sto kamkoder nema touch focus kao u 2.0 badi. Sve ostalo osim pretrazivaca radi skoro kao ios, bukvalno (naravno uz poznate limite 1.2 verzije).

Poslednja izmena:
Pazi kad telefon baš drži cenu. :) Ima ih još novih za oko 200€, a polovni u dobrom stanju su oko 100€. :)

Fenomenalan SAMOLED ekran, dobre rezolucije za tu veličinu ekrana... Gorilla glass... brz CPU, jaka grafika... metalno kućište... sa JB-om, odnosno sa VoIP i drugim dobrim aplikacijama telefon će biti jeziv. :D

@hsv.stoned

Sve to stoji, tj slažem se, samo što mu fali neka dobra VoIP aplikacija. Ja samo za tim patim. :(

Moja žena ga koristi i ima solidan data plan koji sa njim više praktično ne može ni da iskoristi.

Pa da, u sustini talasu na 1.2 badi fali 15-ak najboljih Android aplikacija za prosecnog korisnika :)

Dok sam koristio Wave I bio sam na telenoru, prenesi i surfuj 1Gb ili kako se vec zvao (do uvodjenja samo sporog edge posle 1Gb) pa mi se desavalo da imam 3-4Gb u steku, bukvalno nisam imao na sta da potrosim ali sam onda poceo da se bahatim sa tune in i spavao sam sa slusalicama u usima :d

Gledam ovaj video i ne mogu da verujem sta vidim :banana:

Da Wave ima ovoliko Ram memorije i da sve ovo drzi u pozadini :beat:

Jedva cekam da instaliram Android na telefon.

edit:a resili smo napokon i misteriju koliko zapravo wave ima Ram memorije-124 mb
sto i nije tako malo ako je os normalan :D

Poslednja izmena:
^ Koji video?

124Mb rama?? :d

Ja sam prvo shvatio da telefon ima 256MB, od čega je jedan deo uzauzet OS-om i grafikom, pa aplikacijama ostane jedva ~90MB. Sad neko reče da pored tih 256MB ima i još nekih 128MB i da sve to koristi kao RAM, a po specifikacijama se često provlačilo nekih 512MB, što valjda može da se nategne u teoriji kada se sabere RAM, VRAM, NVRAM... :S:

Kol'ko god da ima, kažu da ova NAND verzija brije samo tako. :p

Nego, baš sam i ja nešto razmišljao o tom hardveru... Kuma ima iPhone 3GS, koji je po svojim mogućnostima svemirski brod za Vejva sa Badom 2.0, a kad sam vid'o šta je unutra... Cortex-A8 @ 600MHz, 256MB RAM-a, PowerVR SGX535... Jeste da Wave ima mnogo veću rezoluciju ekrana (480x800 vs 320x480) pa i na to sigurno odu neki resursi, al' ipak... Sve je u optimizaciji. ;)

Poslednja izmena:
Sa toliko rama moci ce da drzi u cache 2 app na androidu:)

Dovoljno, ako su one prave. ,)

Ovo nesto nije tacno, nemoguce da Wave (1Ghz Cortex A8 i PowerVR SGX540) bude brzi od Nexusa koji ima isti overklokovani cpu i dual core 1,2Ghz. Jeste da se gpu u Nexusu bori sa hd rezolucijom a Wave je 480x800 ali po ovim testovima je brzi i od i dalje solidno cpu/gpu brzog LG Optimus 2X koji takodje ima 480x800.

Mozda je i tacno ali je jako cudno.

I da, ja sam mislio da sve radi, bar ste tako pricali, ko zna koliko ce ima jos trebati da srede mikrofon, gprs, pozive..

Plava boja oznacava cpu i grafikon pokazuje da wave ima losiji cpu od navedenih telefona.Sta zelena boja oznacava to ne znam...U principu ne razumem se u ove testove,ali gledajuci klipove na kojima wave ima android mogu reci da sve to ide jako dobro i brzo,kao na mnogo skupljim telefonima.

Sto se tica neophodnih stvari nema tu jos puno,samo mikrofon i gprs(bez kog bih ja mogao posto radi wi-fi)

Iskren da budem mislio sam da android nikad nece zaziveti na wave-u,izgubio sam svaku nadu,ali posle ovih desavanja veci sam optimista nego ikad.
Ovo sto je uradjeno je veeeeliki pomak i znaci da se neko konacno ozbiljno bavi ovim problemom.

Ma do jaja nego sam mislio da bas sve radi :) A kad su dosli dovde sumnjam da ce odustati al' ipak mislim da ce im trebati jos mesec-dva do 100% funkcionalnog androida..

Nadam se da ce biti tako,jos mesec dva je sasvim ok i onda...:happy:
Wave zasluzuje android,tek onda ce pokazati za sta je sve sposoban i mnoge ce iznenaditi :beat:

Drugar je pre par dana menjao nokiu N8 za wave 3.Ne znam da li ste drzali taj wave?Telefon je prelep,extra kvalitetno,tanko i elegantno kuciste,odlican 4.0" samoled ekran,samo jedan fizicki taster...
Ja sam drugu sugerisao da obavezno uzme wave 3 kad mu se tako nudi,on se malo neckao i ipak pristao.Menjali su se glavu za glavu i jos je ovaj moj trazio doplatu od 10 e :d Na kraju je dobio "samo" futrolu za wave.
Ta nokia osim kamere nema apsolutno nista cime bi mogla da se poredi sa wave3,a ispala je vrednija.Tuga :mad:

Nazad
Vrh Dno