Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Imam jedno pitanje ako moze brzinski odgovor. Postoji varijanta za Samsung S8530 Wave II preko telenora u paketu od 1.000,00 din a telefon platiti 5.000,00 din. Sta mislite da li se isplati ili ne i kakav je to telefon (ako moze mkratak tutorial ono standardno baterija, slusnost, jacina zvona i ima li skrivenih mana) o njemu pojma nemam da li vredi ova kombinacija ili ne. Hvala unapred.

Imas temu za Wave II pa izvoli.

Amen.

Imas temu za Wave II pa izvoli.

I brate pa kao da se prvi put polemisalo o Wave II u ovoj temi, ionako su isti, sve osim velicine i tehnologije ekrana.

Isplati se za 5k din ali samo ako ti ne treba Android i ako si spreman na mnoge kompromise sto se operativnog sistema tice. Inace zna se vec, Wave I/II su sto se tice hardvera odlicni za te pare, bukvalno sve je na veoma visokom nivou, od kucista i izrade preko baterije, ekrana, cpu/gpu, audio kvaliteta, kamere/kamkodera.. kazem za te pare jer za 5k din mozes da kupis Android telefone koji imaju sve ovo primetno losije od Wave-a. Ali Bada os je mrtav a u 2.0 verziji i bagovit.

Ako ti treba nesto izmedju feature phone-a i par funkcija os-a drzi Wave na 1.2 badi i uzivaj.

Hvala na razumevanju (trazio sam temu za wave2 ali ne nadjoh) izvinjava,m se jos jednom za upad hteo bih na jos neko pitanje da dobijem odgovor ako nije problem, video sam nesto na youtube da moze na njemu android da se instalira i pomenuo si mnoge kompromise, koji su to kompromisi sta je to toliko drasticno da nece mozda da otvara internet stranice kao Android ili sta vec. Pretpostavljam da ne bih mogao da ga uporedim sa Nokia E72.

Ma mozes ovde da pitas jer su bukvalno isti telefoni Wave I i II, samo dvojka ima super lcd ekran, kec super amoled.

Pazi, 1.2 bada nema full multitasking, pretrazivac ima bag da se ugasi jer kao nema dovoljno ram-a ali je sam os ima dosta korisnih opcija pa neke aplikacije i nisu potrebne. Bada 2.0 vise lici na Android, ima bolji multitasking, pretrazivac i jos poboljsanja ali su neke korisne, default opcije izbacene pa su potrebne aplikacije iz marketa kojih bas i nema mnogo. Ali 2.0 bada je bagovita.

Koristio sam dugo i 1.2 i 2.0 badu i sto se tice ovog os-a idealna verzija bi bila hibrid 1.2 i 2.0 tj najbolje iz ove verzije ali gotovo je sad, os je mrtav. Mozda se uskoro portuje JB android ali je to veliko pitanje.. Sa JB Androidom Wave II bi bio upotrebljiv prakticno kao Galaxy S I.

Kao sto vec rekoh, sto se tice ekrana, kucista, kamere, zvuka.. slican Android ne postoji za ove pare. Mozda da uzmes taj Wave u telenoru za 5k din i da probas da ga prodas za 120e npr pa da kupis neki Android.. SGS I npr.

Ma mozes ovde da pitas jer su bukvalno isti telefoni Wave I i II, samo dvojka ima super lcd ekran, kec super amoled.

Pazi, 1.2 bada nema full multitasking, pretrazivac ima bag da se ugasi jer kao nema dovoljno ram-a ali je sam os ima dosta korisnih opcija pa neke aplikacije i nisu potrebne. Bada 2.0 vise lici na Android, ima bolji multitasking, pretrazivac i jos poboljsanja ali su neke korisne, default opcije izbacene pa su potrebne aplikacije iz marketa kojih bas i nema mnogo. Ali 2.0 bada je bagovita.

Koristio sam dugo i 1.2 i 2.0 badu i sto se tice ovog os-a idealna verzija bi bila hibrid 1.2 i 2.0 tj najbolje iz ove verzije ali gotovo je sad, os je mrtav. Mozda se uskoro portuje JB android ali je to veliko pitanje.. Sa JB Androidom Wave II bi bio upotrebljiv prakticno kao Galaxy S I.

Kao sto vec rekoh, sto se tice ekrana, kucista, kamere, zvuka.. slican Android ne postoji za ove pare. Mozda da uzmes taj Wave u telenoru za 5k din i da probas da ga prodas za 120e npr pa da kupis neki Android.. SGS I npr.

Hvala ti puno na vrlo brzom i iskrenom odgovoru, planirao sam da uzmem neki fon pa slucajno videh da ga u telenoru daju ajde da kazem za neke smesne pare (mada danas nema takvih para) a vec imam postpaid. Razmisljao sam za android ali kada pogledas sve da kazem neka pvc ambalaza sve plastikaneri. Videcu sta cu da radim. Hvala jos jednom.

Pa za te pare i jesu svi plasticni, mali android telefoni.. ali rade ok u sustini. Fazon je sto su Wave I i II u svemu bukvalno isti kao Galaxy S, isti cpu/gpu, audio cip, bukvalno isti kvalitet kamere/kamkodera ali imaju manje ram memorije, kvalitetnije i premium alu kuciste, power led blic.. znaci sa te strane su odlicni ali zato Galaxy S I radi na Androidu, jeste da ima plasticno kuciste i da nema led blic ali je sto se os-a tice u velikoj prednosti.
Wave I/II/III ce odraditi odlican posao kao feature phone i za mulimediju (muzicki, video plejer, kamera, kamkoder itd) ali jednostavno os ih ogranicava..

Za 5k din u telenoru Wave II se itekako isplati, prodaces ga za 110-120e kao nov opusteno a ako dodas 20e vise tu je Galaxy S I u odlicnom stanju iz oglasa.

Pa za te pare i jesu svi plasticni, mali android telefoni.. ali rade ok u sustini. Fazon je sto su Wave I i II u svemu bukvalno isti kao Galaxy S, isti cpu/gpu, audio cip, bukvalno isti kvalitet kamere/kamkodera ali imaju manje ram memorije, kvalitetnije i premium alu kuciste, power led blic.. znaci sa te strane su odlicni ali zato Galaxy S I radi na Androidu, jeste da ima plasticno kuciste i da nema led blic ali je sto se os-a tice u velikoj prednosti.
Wave I/II/III ce odraditi odlican posao kao feature phone i za mulimediju (muzicki, video plejer, kamera, kamkoder itd) ali jednostavno os ih ogranicava..

Za 5k din u telenoru Wave II se itekako isplati, prodaces ga za 110-120e kao nov opusteno a ako dodas 20e vise tu je Galaxy S I u odlicnom stanju iz oglasa.

Neznam koliko si u pravu kupis nesto za 5k din prodas ga za 11-12k din i dobar si oko 6-7k din, to je sto se tice koliko si dobar, a los si 24 x 1k din = 24k din. Mislim da si me razumeo, mislim nije mi nuzda da udjem u paket po svaku cenu. U svakom slucaju hvala a i da drugi forumasi ne zamere jer se ide van teme.

Pa cekaj bre, valjda ti koristis taj mesecni paket, ne mozes tako da racunas, kakve veze ima cena postpejd paketa sa cenom telefona. Zamisli da uplacujes kredit, koliko bi ti trebalo za 150 min, 500 sms i 500Mb, pa po aktuelnim cenama jedno 300e :d

Mozda da ucenjujes telenor da ti daju 50% popust na paket (ako si stari korisnik) i da ne uzmes kod njih telefon a da Wave II ili Galaxy S I kupis polovan iz oglasa..
Mislim da si me razumeo, mislim nije mi nuzda da udjem u paket po svaku cenu.

E pa onda j...ga. Ne isplati se potpisivati ugovor samo zbog telefona kao Wave.

Jesam Telenorov korisnik ali trenutno na Standby na osnovnom paketu oko 180,00 din pretplata i cekam da nesto naidje povoljno pa onda da udjem i u paket i koristim po potrebi druge pripaid.

E bre, pa ja cu ovo da uradim :d.

Pa ovo je klasicno cascavanje od 70e :).

Ako je u klasicnoj ponudi uz ugovor. Treba ovih dana da produzim PiS 500 koji je tih 1000din mesecno.

edit: ja Wave II ne vidim nigde u ponudi...

Poslednja izmena:
To je ocigledno neka specijalna ponuda, verovatno hoce da se otarase starih zaliha ili ko zna koja je muljaza. Moras da odes i da pitas, odavno oni nemaju Wave u ponudi.

Imas Wave I, uzmi Wave II u telenoru i napravi sli/crossfire tj bada/wavefire :d

Poslednja izmena:
U pravoj si temi da to pitas, Zdravkic... o's ti ponovo ban? :p

Pa ja sam u ban-for-life modu odavno :).
Sad mogu da se zaebavam :d.

Ma dobro, kratko off pitanje :).
Sad cu da pitam u Telenor temi.

Hvala puno na brzom odgovoru :).

Cisto da javim da je tacno sto su napisali na XDA... radi modem u badadroid-u: kaci se na mrezu, prima poziv, moze da se zove, radi sms... jedino sto mikrofon jos ne radi...

Bas me zanima kako ce da se izbori talas na JB-u sa nepoznatom kolicinom rama (najverovatnije 256Mb + 128 za gpu, navodno). To je malo za JB a cpu i gpu su i dalje dovoljni.

^ To je odavno poznato jer je drajver za grafiku uzet sa Galaksija S (pošto su im grafika i CPU identični). Oni koji su probali kažu da JB prosto leti. :) Sve je glatko, nema seckanja, sve se brzo otvara... jedino je pitanje kol'ko će i kojih aplikacija/servisa moći da pokrene istovremeno. Mada... kol'ko je tol'ko je. :)

Poslednja izmena:
^ Pošto je jako teško pratiti tred na XDA forumu. :d

^ Pošto je jako teško pratiti tred na XDA forumu. :d

Pa jeste kada te ne zanima :D Pojavi se 200 postova i svi pitaju jel mogu da stavim android sada, a sada, a sada... I onda treba listati kroz sve to, skidati, isprobavati.

Ovako Redkanji to ionako cacka, pa samo baci recenicu ovde kad se nesto desi, i svi smo obavesteni. :wave:

na XDA gledam samo sta Volk i Rebellos napisu. preko ostalih postova samo preletim. :) sada se prepiru oko wave 2 i displeja sto nece da se upali kada se zakljuca fon. :smash:

EDIT: i izgleda da ima uticaja koja se sim kartica koristi... tj, od kolicine memorije na njoj.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno