Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Nadjoh i ja neku verziju 2.0(wave2) koja radi sto se kaze `kolko tolko` da bar moze da se koristi ovako za uobicajeni rad poziv-sms-muzika-kamera...ostalo i dalje ocaj...dok ne ispeglaju sve kako treba ovo je sramota,bolje da nisu ni pustili ovako nedovrsem fw..

Prosle godine sam na Kopu razgovarao bez problema na -20, sada na -10 tel. nece da se ukljuci, skroluje kad se njemu hoce, izlece iz imenika, sam otvara neke aplikacije, uzas jedan.

I meni se isto desava.. sa starim Wave-om i 1.2 badom prosle zime nikakvi problemi, sa ovim u julu kupljenim na bas niskim temperaturama bilo je par tripova ali sada sa 2.0 cim je napolju ispod 0 telefon je ograniceno upotrebljiv.

I meni se isto desava.. sa starim Wave-om i 1.2 badom prosle zime nikakvi problemi, sa ovim u julu kupljenim na bas niskim temperaturama bilo je par tripova ali sada sa 2.0 cim je napolju ispod 0 telefon je ograniceno upotrebljiv.

Bas cudno, ne vidim kako bi hladnoca mogla da utice na OS i aplikacije. Mislim da prvenstveno utice na bateriju, displej, cpu, gpu, plocu.

Sent using Tt.

Izasao danas update za Kies, nadam se da ce uskoro i firmware.

Cudno ali je tako,,

A izasao je updejt za kies jos pre par dana ali je djubre :d, neke aplikacije ne mogu da se instaliraju i citam da se ljudi generalno zale :d

Cudno ali je tako,,

A izasao je updejt za kies jos pre par dana ali je djubre :d, neke aplikacije ne mogu da se instaliraju i citam da se ljudi generalno zale :d

Mislis generalno je sve vezano za badu djubre xD i na sve se zalimo... :(
Ja poprilicno razmisljam da ga prodam,a sve mi je nesto zao,hocu pa necu...
Bas puno problema imam od kad sam na badi 2. Baterija koja jedva dan izdrzi(a ranije je bar 2dana ako ga dosta koristim ili 3,4 sa umerenim koriscenjem drzala)
I sto je najgore sto je pocelo sve cesce se sam od sebe ugasi...

Ja nemam tako lose tripove :D Mislio sam da je novi kies djubre, meni nije hteo da instalira par stvari a i ostali se zale..

Bada 2.0 mi sve manje smeta, samo da izbace verziju koja ne laguje i srede bagove i to je to.

Baterija mi traje kao i ranije, na 1.2, u ap uart modu : *#8740#, ovo je kod za menjanje, cp uart srce ko lud.

Podesen mi je ap uart mod cim ste prvi put to ovde napisali,iskljucen mi je wifi i 3g,nemam ukljucen ni jedan widget,niti flash temu... Koristim ga bas malo tj samo za poruke i pozive nista preterani i opet...sra..e... :wc:
Meni se cak naprotiv i svidja bada 2 ali da radi kako treba ovako bolje da smestim mob u fioku da mi vise ne kida zivce...:lupko:

E pa onda ne znam sta je.. Ja da na smartfonu u 2012 godini gasim 3g itd zbog autonomije.. nema sanse, imam dosta widgeta, 3g const, osvetljenje na 8/10, dosta koristim telefon pa opet imam 2 dana autonomiju u ap uart.

Meni je osvetljenje na 5,kad ne mogu da koristim ono sto treba da pruzi ovakav telefon onda mi ni ne treba,samo nikako da presecem i prodam ga.
Da li si procitao na rs sta pisu za ram memoriju?

Pa ne znam sta da ti kazem..
Sta to pisu za ram? na rapidserbia? tamo je wave tema obrisana, ddebelo dete neko se usqrcilo :d

A ja sam imao trip neki, mozda i sada, da se vratim na 1.0, kako se ja secam, kad sam ga kupio sa nekom 1.0 verzijom u "Mobtel-u :)" 7.10.2010. god., ta verzija mi je najbolje radila, skrolovati je bilo milina, a mislim da nisam ni imao problema sa nedostatkom memorije i prevelikim stranicama, cim sam ga apdejtovao na 1.02 tad sam ga sj...o :)

RS je inace jako ''strucan'' forum :d
Oni likovi tamo su smehotresni inace, osim par ljudi iz stare Wave teme.. i onaj hrvat sa xda koji je tvrdio da Wave ima 384Mb rama + 128 za gpu..i njega bih voleo da pitam za dokaze.
Ja sam preko apps box aplikacije zakljucio da Wave ima 256Mb rama i to je kraj price, 128Mb je dostupno za sve aplikacije, ostatak zauzimaju os [one osnovne stvari pri podizanju sistema] i gpu. Naravno da ovo nije sjajno ali eto, bolje je nego sto oni tvrde da Wave ukupno ima 78Mb rama :d
Ostavljam mogucnost da ima i 384Mb ukupno jer gpu 'jede'' oko 90Mb a stvarno ne znam koliko default bada zauzima rama.. ako je 90Mb gpu +128 za aplikacije + 128 za sistem.. moglo bi da se kaze da ima 384Mb ali vise tesko da ima.

Oni su gledali preko BadaSI aplikacije koja ocigledno gresi..

U svakom slucaju ovo je jos jedan dokaz koliko je sljamsung kulovska kompanija, oni su najveci prroizvodjac ram memorije a stedeli su na telefonu koji nije android i ne moze da ugrozi sgs I iz vise razloga, a ima brz 1Ghz procesor i i dalje jedan od mocnijih gpu.

Poslednja izmena:
Asphalt 6 radio citavih dan i po i sad izbacuje u meni pri ucitavanju...sad cu da probam ovaj EliteRom 2.0
Nadam se nekom poboljsanju stabilnosti.

Poslednja izmena:
Meni i ne otvara :D Norton ne da izgleda.

Pise da je samo za Wave 2. Ima li neki custom rom sa sve gomilom aplikacija i tema, navigacijom, da je kvalitetan?

Moguce,koliko ja pratim ni nemas nesto mnogo veliki izbor,par su uradili ali nema to sto ti trazis.

Бре ја не знам што сви толико кукају, ја сам задовољан. Само мало да убрзају сурфовање нетом јер ми се чини да је боље радио пре, странице сада сецкају.

Лепо су рекли да ће да избаце 2.0 у марту/ априлу... али ми смо кукали и кукали и на крају нам избацише незавршен производ. ;)

Ne deluje nista posebno...generalno imam problem sa XXLA1 sa kamerom...secka...sa nestankom widget-a itd...

@sasa84
Ja evo vec drugi dan koristim taj rom na wave2 i mogu reci da je malo bolji od ostalih koje sam koristim naravno sto se stabilnosti tice,mada i dalje izbacuje iz aplikacija i igrica,tu izgleda leka nema dok se ovi konji ne pozabave sa oficielnom verzijom kako valja..i dalje je tu prisutan lag itd..mada probao sam jos jednu dosta stariju vrziju 2.0 fosamobi koja je osetno manje lagovala ali je bila prepuna bagova i restartovanja telefona,tako da nikako covek ne moze da nadje ono sto mu odgovara i da bude zadovoljan..

Sa elite romom imas mogucnost da hakujes apps i dobijes s8600,sa time verovatno zavaras apps store pa mozes da skidas i aplikacije koje su samo za s8600 mada ja ne vido neku razliku u odnosu na s8530,sve iste aplikacije :S: ali dobro tako pise,verovatno ima uz taj hak jos nekih aplikacija koje nisu bile pre

Mene samo interesuje ima li nekog ko je probao Wave 3 ili cuo od nekog, kako radi, bas me zanima!!!

Nekad izbaci iz Appsa, nekoliko puta, eventualno ugasi mi widget za sat/datum, i javi se lag prilikom otkljucavanja ekrana, na 1.2 glatkije skrolovanje, ostalo je ok da kazem...najjaca stvar na 2.0 mi je pravljenje foldera i precica, ostalo aplikacije silne, navigacija nisu mi toliko neophodni tako da kao sto rekoh pre imam taj trip da se vratim na 1.0 verziju koja je radila bez ikakvih problema i bila najbrza u svemu!

Vrh Dno