Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Reci mi kako NDrive funkcionise. Voleo bih da cujem iz "prve" ruke.

Reci mi kako NDrive funkcionise. Voleo bih da cujem iz "prve" ruke.

Jedna od zamerki koju sam primetio je sto ne mogu da namestim nas jezik. Pa sam primoran da koristim englski, Mary. Druga bi bila sto se desi ponekad da se ne oglasi ista ta Mery gde i kada treba da skrenem, pa moram da bacim pogled na telefon.
Mapa Srbije koju sam nasao je iz maja ove godine. Nekoliko puta sam koristio navigaciju da odem do firmi za koje nisam bio siguran gde se tacno nalaze. Recimo, u Backoj Palanci ili do Zrenjaninu (iz Subotice sam). Oba puta me je doveo tacno do kapije, posto je bio ubacen broj objekta u mapu. Sto se tice nalazenja satelita, ponekad se bas pogubi i treba mu vremena da nadje dovoljan broj da odredi lokaciju. Ponekad nadje za manje od minuta, a upaljeni su svi "assistovi" (onaj A-GPS, pa "network nesto").
Nekako mi se cini da je svejedo da li odaberes "fastest" ili "shortest", posto mi nekako uvek istu rutu odabere. Mozda gresim...

Trenutno sam na onoj poslednjoj BADA beti i baguje mi NDrive i nece da radi u landscape rezimu. Trecina ekrana stoji smrznuta, a reaguje na dodir isti taj deo ekrana. Ista scena i na v11 i v10. Na 1.2 BADI sve radi kako treba sto se orijentacije tice.

S obzirom da imam NDrive za dz (svi znamo kako) i sa relativno svezim mapama, ja sam prezadovoljan. Jedino sto jos nisam imao prilike da ga iskoristim u vecim gradovima, npr Novi Sad ili Beograd. Igranje po Subotici uvek dobro odradi i nadje ulicu i broj koji mi treba i izracuna dobru rutu.

Ako se setim jos necega, napisacu. Jos ce neko da pomisli da NDrive nije dobar, ali je stvarno odlican za te "pare" za koje moze da se nabavi.

@redkanji, hvala ti na iscrpnom review. Zanima me da li mozda bolje raditi za Portugal (sa njihovim mapama) ili je to isti NDrive (video sam par razlicitih na SApps)

@redkanji, hvala ti na iscrpnom review. Zanima me da li mozda bolje raditi za Portugal (sa njihovim mapama) ili je to isti NDrive (video sam par razlicitih na SApps)

Moglo je da bude jos iscrpnije. :)

Sto se v10 tice, to je onaj spanski, a v11 je iranski... A svakako mora "kupovina licenci" da se uradi, posto inace nece da pokrene app.

Nekako mi se cini da je svejedo da li odaberes "fastest" ili "shortest", posto mi nekako uvek istu rutu odabere. Mozda gresim...

Greska, nije ruta ista, takodje moguce je detaljisanje i izbacivanje delova rute.

baguje mi NDrive i nece da radi u landscape rezimu.

Na 1.2 zvanicnoj nema bug-a i rade i 10 v i 11v na istom telefonu.

Ndrive je odlicna navigacija i trenutno bih je pre uzeo nego Garmina a cak mislim da cu i IGO izbaciti.

Hm... Nemam 8500, pa ne mogu da proverim.
Evo zadnja informacija sa Twitter-a:

New bada 2.0 rom is a KIES release! Updates are really close follow @SamKiesUpdates as told November - December!

Firmware: GT-S8500 DBT S8500XXKK5 S8500OXAKK5 http://goo.gl/fP1jw FAST! ( Official BADA 2.0 ) pass: http://samfirmware.com

Trebalo bi da je ovo official version of 2.0 for Germany. Navodno je postavljen i na CheckFUsDowloader by Samsung. Ajde aktivirajte se, Bada je stigla:)

Poslednja izmena:
o_O evo citam utiske korisnika 8500, najvise hvale GPS lock...
A evo i kako FOTA radi

Poslednja izmena:
To si popravio u medjuvremenu :p

Nope!! It's Chuck Testa. :D

Pih, ne proverim twitter nekoliko satii eto novosti preko SamFirmware. :) Sada jos da izbace za S8530...
Mada, kada bi se za XEO pojavio FW, bilo bi super. Posto meni XEO prihvata KIES.

To je "live" upgrade samo za XAKK5.

Attachment
1, 2, 3 :)

Prilozi

• 123.jpg
    123.jpg
    26.2 KB · Pregleda: 99
Hm... Nemam 8500, pa ne mogu da proverim.
Evo zadnja informacija sa Twitter-a:

New bada 2.0 rom is a KIES release! Updates are really close follow @SamKiesUpdates as told November - December!

Firmware: GT-S8500 DBT S8500XXKK5 S8500OXAKK5 http://goo.gl/fP1jw FAST! ( Official BADA 2.0 ) pass: http://samfirmware.com

Trebalo bi da je ovo official version of 2.0 for Germany. Navodno je postavljen i na CheckFUsDowloader by Samsung. Ajde aktivirajte se, Bada je stigla:)

Sifra je samo samfirmware.com

Covek ne prica o verziji Kies-a, vec o verziji samog firmware-a telefona.

I da, kada se govori o (F)OTA nacinu update-a, to znaci da se radi direktno putem telefona.
OTA - over the air

Ajde ok, apdejtovao sam Kies sada, morao sam u registry da promenim sa YU na DE, restartovao komp i uspeo da odradim apdejt za Kies, e sad posto to jos nije znaci 2.0 na Kies, ako ti kazes da se radi preko telefona, ja pokusao sada nekoliko puta na Software update/Check for update, nema nista, ja drugi nacin ne znam!!!

A imas 2.0 verziju Bade?
(koja god da je, nisam u toku)

Ne bre, zadnju 1.2 sa Kies-a, nisam nijednom flesovao nisam smeo jer je zakljucan na Telenor, ono pre flesa kad se ukuca gde je svima Network off meni je ON i nisam smeo i sad evo ovo se pojavilo, ja se jeb... sa raspalim Kies-om celi dan, imao sam zadnju verziju, aj da odem na Apps kad ono trazi da apdejtujem, ja izbrisem pa instaliram opet Kies isto ta zadnja verzija, opet nece Apps, nadjem na netu da moram da ga zeznem u registry, odradio sve apdejtovao Kies sa nekim dodatkom i nista, ajde ovaj Software update na telefonu evo nista, 'bem ti Badu i Kies i sve!!! :mad:

A pa nece da moze onda, moras imati pre svega Badu 2.0 kako bi radila ova (F)OTA varijanta. Prvo i osnovno.

Cek, cek, cek, znaci ko je flesovao moze ovo da uradi, ahaaaa, a na Kies pitaj Boga kad ce, a pa ok onda, nista znaci cekam pa valjda ne osedim...

E, upravo tako ;)

A na Kies ce... Bog ce ga znati.

Nema druge, Wave je opasan ovako, al da ce od Bade biti nesto vece tesko, ko zna, uglavnom strpicu se do proleca pa i leta, a onda nadam se nekom tipa SII ili Note (SII glomazni)... :)

Poslednja izmena:
Sa 3.3" na 5.3"... huh, to se zove promena! :D

I ja to planiram ako mi uleti neka kinta sa strane. Ali cu da zadrzim i W1, bas ga gotivim :d

A zadrzacu i ja Wave, zato sto se ne isplati prodati ga, i ovako mi je jos uvek jak, a i dalje ima dosta ljudi koji pojma nemaju koji je to model i oduseve se, prija kad se oseti hladan metal u ruci i nista ne krcka, milina...a mozda i padne ovaj Note kasnije, pa makar ga nosio u ranac... :D

Poslednja izmena:
ova xakk5 za sada ne baguje. Cak sam uspeo i samsung account da podesim ali nije mogao onaj stari jer ne moze za ovo trziste?! Nebitno, stavio sam novi mail i sad sve fercera. Ispravljeno je dosta bagova. Posle nekoliko dana testiranja cu vam opisati sta i kako.
Stavio sam i one live temu i uopste nije lose. Nit koci nit ista cak je malo i prebrza....

Vrh Dno