Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Svejedno, instalirao sam ndrive11 iran direktno sa telefona, ali ne mogu da nadjem metodu za "izmenu" programa. (na netu ima za 9 i 10 verzije, a ja sam samo 9 namestao kod mene ranije i super je radila). Ako ste Vi uspeli, napisite mi kako da je prevarim. Iako se vratim na 1.2 trebace mi opet navigacija, to mi je skoro najbitnija stavka na telefonu.

Pozdrav

Ista procedura kao za v10.

Hvala redkanji, sada cu da probam. :wave:
Pozdrav

Hvala redkanji, sada cu da probam. :wave:
Pozdrav

Nema problema. I ja sam se malo namucio dok nisam nasao pravi tutorijal za v11. Jedina razlika kod mene je sto kopiram rucno i onaj .ndr fajl (ako se dobro secam, onaj sto neki kazu da obrisu). Napravio backup citavog NDrive 10 foldera, pa od tamo vucem potrebne fajlove.

Da li Ndrive radi u full-screen-u na 2.0 ?

Prilozi

• 20111130120200.jpg
    20111130120200.jpg
    100.9 KB · Pregleda: 54
Evo sad skida onaj update u Ndrive 11, potrajace kako mi se cini...
Ja sam sa 9-ke preneo fajlove, trebalo bi da funkcionise.
Mada ako ne radi u landscape-u , ne znam sto se mucim dzabe.

Evo sad skida onaj update u Ndrive 11, potrajace kako mi se cini...
Ja sam sa 9-ke preneo fajlove, trebalo bi da funkcionise.
Mada ako ne radi u landscape-u , ne znam sto se mucim dzabe.

Cini mi se da je bolje da sacekas da izadje zvanicna BADA 2. Nisam nasao da je jos neko imao slicnih problema i da se zalio na landscape u NDrive-u, pa je to mozda izolovan slucaj kod mene. :smash:

Naravno da je bolje, ali me je nestprljivost savladala 1 dan pred izlazak zvanicne bade 2. :d:wall:
Sada bar da uvezbam instalaciju ndrive-a, pa cemo od sutra sve ispocetka...

Sada bar da uvezbam instalaciju ndrive-a, pa cemo od sutra sve ispocetka...

Hehehe, to, to... Ja vec mogu bez razmisljanja da sve uradim. Barem sam jedno 5 puta instalirao NDrive. :type:

Sramota, smartphone bez Skype i neke dobre navigacije.
Kao opcija - da, definitivno... ali, on the other hand, ne treba bas svakome Skype u zivotu. Meni licno to nikada nije bio minus :)

A sto se navigacije tice - sta fali NDrive-u? Odlicna navigacija.
Dobra stvar kod 2.0 je GPS. Radi lock posle 10 sekundi. Evo screenshot iz sobe.
Mogao si ovo da u'vatis screenshot-om sa samog telefona, bolje bi izgledalo, nego sto si slikao nekim drugim telefonom iz ruke... ;)

Ili to na 2.0 ne radi hvatanje screenshot-a preko samog telefona?

Izgleda da ne mogu da ga update-ujem, zakuca se pri skidanju nekih png slicica. A bez update-a ne mogu da ga koristim.

Redkanji, zgleda da ces i 6. put bez razmisljanja pomoci meni da instaliram ndrive :D

Izgleda da ne mogu da ga update-ujem, zakuca se pri skidanju nekih png slicica. A bez update-a ne mogu da ga koristim.

Redkanji, zgleda da ces i 6. put bez razmisljanja pomoci meni da instaliram ndrive :D

Samo pusti da radi update. Uradice on i samo ce te docekati upaljen NDrive. I meni je tako "zakucao", pa sam ga gasio po nekoliko puta misleci da je do njihovog servera i na kraju pustio da radi update...

Ovi izgleda imaju 13,6k dial-up modem na svojim serverima :exploder:

Kao opcija - da, definitivno... ali, on the other hand, ne treba bas svakome Skype u zivotu. Meni licno to nikada nije bio minus :)

A sto se navigacije tice - sta fali NDrive-u? Odlicna navigacija.

Mogao si ovo da u'vatis screenshot-om sa samog telefona, bolje bi izgledalo, nego sto si slikao nekim drugim telefonom iz ruke... ;)

Ili to na 2.0 ne radi hvatanje screenshot-a preko samog telefona?

Nisam konkretno mislio na Skype, nego generalno na VoIP. Smatram da je to must have odmah posle pristojnog browsera. Za korsinike kojima to ne treba, posao zavrsava i SEricsson W800. Screenshot radi, hvala na sugestiji:) Evo i screenshots.

Prilozi

• 20111130124818.jpg
    20111130124818.jpg
    65.3 KB · Pregleda: 42
  • 20111130124851.jpg
    20111130124851.jpg
    64.8 KB · Pregleda: 44
  • 20111130135012.jpg
    20111130135012.jpg
    61.2 KB · Pregleda: 36
Poslednja izmena:
Jel ima neko link ka nekom zvanicnom firmware-u, starijem, novijem (XXJI5), svejedno.
Hocu da se vratim u regularne tokove update-a.
Ubih se trazeci, ne mogu da nadjem.

Pozdrav

Evo kako da stavis na 1Ghz (nisam jos probao), mada kazu da radi

Apparently the CPU is @800mhz
on a french forum (hardware.fr) there is a tweak to get back the 1Ghz clock speed.

1) *#197328640#
2) Common choice 8
3)DVFS Configuration
4)choose number 1 STATIC LEVEL 0 (800mhz)

Ovo radi, upravo sam ga postavio na 1GHz (konstantnih), sad ce verovatno baterija da traje krace, javljam ako primetim razlike u radu.
Ps Kad udjes u DVFS pritisnes ovim redom: 1 pa opet 1 i na kraju # za potvrdu.

Jel ima neko link ka nekom zvanicnom firmware-u, starijem, novijem (XXJI5), svejedno.
Hocu da se vratim u regularne tokove update-a.
Ubih se trazeci, ne mogu da nadjem.

Pozdrav

Da li ovo trazis? 8500XXJI5

Poslednja izmena:
Drago mi je da sljaka na milion otkucaja.
Nasao sam sve firmware-e ovde http://www.samfirmware.com/WEBPROTECT-s8500.htm , sada jos da ne promasim nasu verziju i eto mene nazad na 1.2.
Sacekacu cu zvanicnu 2.0, ipak mi treba funkcionalan telefon u medjuvremenu.

P.S. Pola sata kasnije ovaj ndrive skida slicice brzinom puza :crash:

Vidim da ce meni trebati FULL Tutorial za instaliranje NDrive. Samo jos da nadjem povoljan trenutak da pitam :party:

Nasao sam sve firmware-e ovde http://www.samfirmware.com/WEBPROTECT-s8500.htm , sada jos da ne promasim nasu verziju i eto mene nazad na 1.2.

Posto je SamFirmware prestao sa radom, baci pogled na novi SamMobile forum: S8530 FW i S8500 FW. Potrebna je ponovna registracija.

SamFirmware ce od sutra da radi uokviru SamMobile-a sa novom aplikaciom.
AfcjxlwCEAEzlAz.jpg

Poslednja izmena:
Hvala na linku!
Ja sam vec skinuo neki firmware sa samfirmware, stavio, zakucao telefon :p , pa opet drugi, i sad radi.
Ali ne daje mi upgrade preko kiesa, kaze ne podrzava ga (isto kao za 2.1).
Sta sad da stavim a da ga ovaj prepozna?

@fcinterbgd Nikada nije povoljan trenutak za takvo pitanje :D

Ali ne daje mi upgrade preko kiesa, kaze ne podrzava ga (isto kao za 2.1).
Sta sad da stavim a da ga ovaj prepozna?

Koji FW si stavio?
Za KIES treba promena CSC-a. Napomena: radi se master reset prilikom promene, znaci sve se gubi. Ako se dobro secam, isti je kod za 1.2 -> *#272*HHMM# (HHMM - vreme koje ti pise na telefonu). Kod mene je XEO (poljski) koji je KIES prepoznao i dozvolio update.

Stavio sam S8500XXKF3 , po defaultu je izbacio holandsku tastaturu. Dodudse radi izuzetno glatko (nije mi tako radio ranije). Stavio sam engleski jezik i englesku tastaturu ali ne radi update u kiesu.
Jel taj CSC fajl, moze nezavisno od verzije firmware-a da se menja ili je vezan za nju?
I ako moze i ako ne moze, reci mi gde si nasao tu verziju?
I da li cu moci da koristim nasu prodavnicu aplikacija posle ili ne?

Pozdrav

Stavio sam S8500XXKF3 , po defaultu je izbacio holandsku tastaturu. Dodudse radi izuzetno glatko (nije mi tako radio ranije). Stavio sam engleski jezik i englesku tastaturu ali ne radi update u kiesu.
Jel taj CSC fajl, moze nezavisno od verzije firmware-a da se menja ili je vezan za nju?
I ako moze i ako ne moze, reci mi gde si nasao tu verziju?
I da li cu moci da koristim nasu prodavnicu aplikacija posle ili ne?

Pozdrav

Stavio sam poslednji full FW koji sam nasao na tadasnjem SamFirmware-u. Imam WaveII, pa sam stavio XXJL2. I nije mi dao KIES update dok nisam promenio CSC. A to sam procitao na ovom forumu. Krenuo sam redom da menjam CSC, dok KIES nije ponudio update. U mom slucaju XEO. I onda je digao na XXKF1. BTW, sa sugavom porukom da moram da odradim recovery, nisam saznao zasto. Opet, mene prate gremlini. :D
I sasvim mi normalno radi Samsung Apps, nikakvih problema nisam imao. Ni na telefonu, ni na kompu. Samo napravis nalog preko KIES-a, podesis drzavu i sve sto treba i vozi...

I da: ovako je bilo u mom slucaju. Nisam odgovoran ako nesto krene po zlu. :)

Poslednja izmena:
U Kiesu mi stoji S8500XXKF3/S8500XENJL1. (sto mu dodje tupava holandija)
Hehe, naravno da te ne drzim za odgovornog makar brickovao telefon.
Znaci moram da jurim CSC. Shvatio sam i ja da se oko njega vrti, ali ne mogu nigde da ga nadjem.

Poz

Stavio sam poslednju verziju 1.2, radi jako lepo, kao i ndrive 11 (prekopirao fajlove iz 9-ke u njega), medjutim dosta sporo skida aplikacije sa samsungappsa i kies mi ne nudi upgrade.
Ako ima neko bilo koju verziju naseg firmware-a, da prolazi kies, podelite sa nama.

Zao mi je sto sam se uopste upetljao u ovo zezanje sa multiloaderom, sad izgleda da nema nazad....

Stavio sam poslednju verziju 1.2, radi jako lepo, kao i ndrive 11 (prekopirao fajlove iz 9-ke u njega), medjutim dosta sporo skida aplikacije sa samsungappsa i kies mi ne nudi upgrade.
Ako ima neko bilo koju verziju naseg firmware-a, da prolazi kies, podelite sa nama.

Zao mi je sto sam se uopste upetljao u ovo zezanje sa multiloaderom, sad izgleda da nema nazad....

Ako je u pitanju XXKF3, onda nema sta KIES da nudi, nema novijeg. Ako nije, razmisli o onoj promeni CSC-a, menjaj dok ne najdes odgovarajuci. Ja sam 4 promenio dok nisam dosao do XEO...

Drugacija mu je poruka kada nema novijeg, sada jednostavno odbija da updateuje.
Menjao bih csc kada biih negde nasao odgovarajuci, ali trazio sam dosta i nista nisam nasao...
Za sada cu ostati na ovoj verziji, pa kad bude zvanicna bada 2 izasla, onda cemo da se igramo opet. :smash:

Poz

Uzmi u regeditu promeni na DE region i radice ti apps i sam kies.
Mentol sam nevidjen, totalno sam preleteo preko tvog posta Markovski.
Hvala puno na savetu, radi perfektno!!! :happy:
Sad kaze da je ovo poslednji firmware.:banana::banana::banana:

Ako treba za ndrive da se pise kako da se instalira, reci.

Pozdrav

Vrh Dno