Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Triangle away, wipe svega iz custom recovery, flash Roma iz odina. Bilo koji sa sammobile.

Naravno ne neki prastari da zezneš EFS :D

Poslednja izmena:
Trebami pomoc oko baterije. Naduvena je,mada nemam drugi note 2 da uporedim, pretpostavljam da treba da bude ravna.
Telefon je poceo da se restartuje,uglavnom za vreme igranja igrice clash of clones i procenat baterije onda bude znacajno manji. Gde kupiti dobru bateriju?

Trebami pomoc oko baterije. Naduvena je,mada nemam drugi note 2 da uporedim, pretpostavljam da treba da bude ravna.
Telefon je poceo da se restartuje,uglavnom za vreme igranja igrice clash of clones i procenat baterije onda bude znacajno manji. Gde kupiti dobru bateriju?

Ovu je fcinterbgd preporucio: http://www.ebay.es/itm/390943235498
Kaze da odlicna bolja od originala.

Hvala. Ovo za narucivanje mi ne odgovara sada,treba da je kupim sto pre.

Hvala. Ovo za narucivanje mi ne odgovara sada,treba da je kupim sto pre.
Item location: Berlin, Germany
Ovo ce ti stići za nedelju dana. Drugo je kad poručuješ iz kine pa čekaš mesec dana.

Uvek tu...
Mislim da ti je ovo najeftnija opcija, a i salju u Srbiju.
http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=390943235498&globalID=EBAY-ES
Note 2 je jedini telefon gde nije bilo potrebe da kupujem dodatnu :) na s4 zero lemon bio odlican, na s3 anker takodje...sad na n3 koristim polarcell za sad zadovoljan.
Mozes i ovde da narucis... daju svakakve garancije...
http://www.wannsee-electronic.de/
Danas sam naručio tu polarcell bateriju. Videćemo kako ce se pokazati kad stigne s obzirom da je fabrička posle 2 godine i 4 meseca dosta oslabila mada i dalje izgura dan uz 4h + SOT-a.

Ohrabruje to što na polarcell daju garanciju od 2 godine.

I dalje je koristim... originalnu nisam video od januara. I dalje sam zadovoljan, totalno sam prestao da se zezam sa procentima i potrosnjom...

I dalje je koristim... originalnu nisam video od januara. I dalje sam zadovoljan, totalno sam prestao da se zezam sa procentima i potrosnjom...
Nadam se da ću i ja biti zadovoljan pošto sam do sad imao samo loša iskustva sa baterijama većeg kapaciteta a iste veličine kao original...

Mislim da ce u svakom slucaju biti bolja od 2 godine stare originalne.

Evo prekjuče stigla baterija i država mi je uzela još 520 din za PDV i otvaranje paketa a za osnovicu su uzeli pravu cenu koju je napisao prodavac.

Baterija je stigla 55% napunjena i prvih 10% je iscurilo kao od šale. Mada sam taj dan izgurao sa 15h uptime-a i oko 3h SOT-a. Uglavnom auto osvetljenje i wi-fi, bez igara malo TT malo FB i tako...

Prvo punjenje i dobio sam ovo:

d2301acb76c595a14cdec3adba68c510.jpg
b826cc829c2297db0c4a8018b11f85d5.jpg
deb62ec8714dfda22774e87d810fff31.jpg

Mada imam skoro 5h vise "awake" stanja od SOT-a znači nešto mi zdere bateriju...
Ali uglavnom zadovoljan sam, vidi se očigledna razlika u odnosu na 2.5g staru original bateriju.

ad7d54107ca94ecfe677dd718433602c.jpg

5 sati razlike u awake??? Auuuuuuuuuu.

Sta preporucujete za lolipop i da li ok radi na note 2....?
Hvala

Dexy da ti odgovorim. Probao sam nekoliko Lollipop ROM-ova. Trenutno sam na CyanogenModX [5.1] ROM-u. Utisci: vrlo stabilan, trajanje baterije nešto slabije od trajanja na TW ROM-ovima ali bez problema pregura 1 dan. Video snimanje na aplikaciji za kameru nije najbolje ali zato na playu postoji apliikacija Open camera koja je odlična! Može se skinuti i Google kamera tako da se taj problem može bez problema eliminisati.
Sledeći mali problem jeste problem sa vidžetima. Naime ne psotoje 4x2 vidžeti za neke aplikacije koje sam imao u TW ROM-ovima već samo 3x2. Mislim da to nije do ROM-a već do proizvodjača tih aplikacija. Nije takva situacija sa svim vidžetima naravno ali sa nekima jeste - i to valja znati.
Sam ROM je bez kao munja i sa njim se, što se toga tiče, ne može porediti nijedan TW ROM. Na Playu se pojavila aplikacija Spencommand pomoću koje se dobija puna funkcionalnost S Pen-a. I ranije su postojale slične aplikacije ali je ova ubedljivo najbolja! Plaća se ali se na netu može pronaći i "narodna" vezija. Ja sam je kupio i nije mi žao zbog toga.
Možda i bolji ROM od ovoga jeste RESURRECTION REMIX 5.4.1[CM12.1]. Njegov jedini problem jeste što pod njim GPS ne radi pa ga zato nisam staio na prvo mesto. Taj problem će možda i tokom dana biti rešen tako da je i on svakako vredan probe

@panpetar
Hvala ti na odgovoru. Ja sam probao pre nekog vremena RESURRECTION REMIX radio je ok ali se ne secam za GPS.

Imam jos jedno pitanje...da li note 2 podrzava 4g mrezu ili samo odredjeni modeli?

Edit: sada vidim da je 7105 podrzava LTE

Poslednja izmena:
E pa drugari vreme je da se pozdravimo. Od pre neki dan sam postao vlasnik LG G Pro 2 (32GB),a moj dugo voljeni i paženi N2 odlazi danas kod budućeg vlasnika. Tako da, bilo je lepo družiti se na ovoj temi sa vama. Služio me moj N2 extra za sve ovo vreme, videćemo već koliko ću biti zadovoljan novim telefonom. Ipak je N2 postavio neke visoke standarde čak i za novije modele. Trebala mi je neka promena pa sam odlučio da je krajnje vreme da predjem malo sa Samsunga na nešto drugo. Eto toliko...

Pozdrav!

I ja za nekih mesec - dva verovatno prelazim na drugi mobilni. Najverovatnije ce to da bude Huawei Ascend Mate 7. :)

Da, da... Onda bi i S3 dobio port ,)

problemcic

Imam situaciju da je juce nesto pojelo bateriju za 5, 6 sati.
A to izgleda ovako...
Šta može biti?
Uzgred na dn4 romu sam.
Probao sam i restart nije pomoglo da se to ugasi, a sinoc kad sam ga ostavio na punjacu jutros sam video da se ugasio a bateriju je napunio.
Hvala!

Prilozi

• Screenshot_2015-05-16-00-08-43.png
    Screenshot_2015-05-16-00-08-43.png
    157.7 KB · Pregleda: 114
  • Screenshot_2015-05-16-00-08-39.png
    Screenshot_2015-05-16-00-08-39.png
    96 KB · Pregleda: 111
Skini nove Google play services.

E regulisalo se nekako, tj. jutros sam pre polaska na posao odmah uzeo i bacio pogled po netu šta može biti, pa sam video izmeđuostalog da ti gugl servisi opsulužuju skoro svaku aplikaciju i da je moguće da je neka aplikacija samo besna i gladna i prikazuje kako gplay services srče bateriju.
update sam neke aplikacije sa gplaya, i obrisao jednu igru i skrasilo se... tj problem se neutralisao...
bem li ga šta je bilo....

Drugari šta može da bude razlog da telefon neće da se upali iz sleep moda? Prosto neće da se pokrene kada hocu da ga otkljucam, crn ekran samo.
Pokusao sam u tom momentu da se pozovem sa drugog telefona uredno zvoni a kod mene se na telefonu nista ne pojavljuje.
Jedino rešenje mi bude da vadim bateriju.
Još jedno zapažanje jeste da kad izvadim bateriju i vratim je obavezno baterija bude na 3, 4 % iako je imalo bar 40, 50 % kada je telefon zaključan i spušten na stranu.
Da li može da bude rešenje da se ponovo digne sistem tj da stavim novu instalaciju roma?
I da nije možda baterija otisla u đavola?
I još jedno pitanje, sinoć sam hteo da pobrišem neke aplikacije i imao sam aplikaciju za predikciju fudbalskih rezultata( nešto kao obični predlozi) i ona se posle nekog updatea pretvorila u nazivu u g+ login i ja to uredno uninstall sinoć i op pojavi se se da mi ne radi gmail aplikacija, i da izbacuje onu glupost google play services stop working (tako nesto ), šta tu može biti lek, verovatno da cepnem opet novu instalaciju roma?

To sto neće da se upali se zove SOD - Sleep of death.
Instaliraj drugi rom. Mada je moguce da i neka aplikacija pravi problem.

Nazad
Vrh Dno