Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Wipe data/ factory reset
Wipe cache...

Ako hoces mozes i format system i ostale foldere.

Evo vec nekoliko dana nema nista od poruke za Settings. Mislim da je fora sto sam pogasio sve u vezi S voice-a...

Mislim da sam konačno našao rešenje za onaj Settings FC. Pošto se meni uglavnom to dešavalo prilikom korišćenja kamere i još nekih aplikacija u landscape modu (baš u momentu kada okrenem telefon i kada treba da prebaci iz portrait u landscape), prvo sam probao da koristim tel. neko vreme sa isključenom opcijom Settings>Display>Auto Rotate Screen>OFF. I stvarno nisam imao više taj FC. Ali kada sam opciju ponovo uključio, posle dan-dva ponovila mi se opet poruka >>Settings has stopped<<. Uglavnom se javljala tako sa vremena na vreme bez nekog uticaja na sam rad telefona. :wall:

Onda sam se dosetio da u Wanam Xposed-u ima opcija da se uključi automatska rotacija ekrana u svim pravcima (System>Enable all rotation angles>ON) i odkad sam to uključio nisam ni jednom imao ovaj glupi FC,a prošlo je evo već par dana. Tako da možeš da pokušaš i ovo ako ti se još uvek javlja ovaj FC kao što je smarao mene...

Inače odradio sam juče update AGNi kernela na najnoviju verziju 4.3.4 (ne mislim na 4.3.4 r2) i mogu da se pohvalim da za 24h nije bilo nikakvih problema kao sa prethodnim verzijama koje su mi zadavale tolike glavobolje. Ni jedan jedini SOD za ovo vreme. Ni tokom punjenja,a kamoli restarta... :D Sve opcije u kernelu držim za sada na default, Wanam Xposed je aktivan, DVFS aktiviran, ZRAM takodje. Čisto da napomenem jer se opet neko žali da ovo pravi probleme.

Proveriću da li će biti sve OK ako instaliram još neki Xposed module pored ovih koje trenutno koristim...

Kako da odradim tu cistu instalaciju? Koja je tacno opcija?

Ako koristis PhilZ recovery imaš i opciju >>Clean to install new ROM<<

Poslednja izmena:
Jel neko narucivao bateriju za ovaj phone sa ebay-a ?? Vec je proslo dve godine i cini mi se da je baterija oslabila. Isao bih na original ili anker/zerolemon ali istog kapaciteta bez dodatnog poklopca i gluposti. Dajte neku preporuku.

Pitaj fcinterbgd on zna najbolje :)

Poslednja izmena:
Realno izvlaci 6-7h max osvetljenja na 4G sa najocajnim signalom. Na wifi i autobrightness ide preko 8 komotno.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1421083063289.jpg
    uploadfromtaptalk1421083063289.jpg
    36.2 KB · Pregleda: 131
Mislim da sam konačno našao rešenje za onaj Settings FC. Pošto se meni uglavnom to dešavalo prilikom korišćenja kamere i još nekih aplikacija u landscape modu (baš u momentu kada okrenem telefon i kada treba da prebaci iz portrait u landscape), prvo sam probao da koristim tel. neko vreme sa isključenom opcijom Settings>Display>Auto Rotate Screen>OFF. I stvarno nisam imao više taj FC. Ali kada sam opciju ponovo uključio, posle dan-dva ponovila mi se opet poruka >>Settings has stopped<<. Uglavnom se javljala tako sa vremena na vreme bez nekog uticaja na sam rad telefona. :wall:

Onda sam se dosetio da u Wanam Xposed-u ima opcija da se uključi automatska rotacija ekrana u svim pravcima (System>Enable all rotation angles>ON) i odkad sam to uključio nisam ni jednom imao ovaj glupi FC,a prošlo je evo već par dana. Tako da možeš da pokušaš i ovo ako ti se još uvek javlja ovaj FC kao što je smarao mene...

Inače odradio sam juče update AGNi kernela na najnoviju verziju 4.3.4 (ne mislim na 4.3.4 r2) i mogu da se pohvalim da za 24h nije bilo nikakvih problema kao sa prethodnim verzijama koje su mi zadavale tolike glavobolje. Ni jedan jedini SOD za ovo vreme. Ni tokom punjenja,a kamoli restarta... :D Sve opcije u kernelu držim za sada na default, Wanam Xposed je aktivan, DVFS aktiviran, ZRAM takodje. Čisto da napomenem jer se opet neko žali da ovo pravi probleme.

Proveriću da li će biti sve OK ako instaliram još neki Xposed module pored ovih koje trenutno koristim...

Ako koristis PhilZ recovery imaš i opciju >>Clean to install new ROM<<

Super :) Samo sto sam ja evo mjesec dana skoro na Nexus 5, a Note II je otisao nekom novom srecnom vlasniku :)

Sinoc sam instalirao neki lollipop 5.0.2 I nikako ne mogu da se vratim sada na bilo koji ROM na 4.4

Ljudi zar niko nece da pomogne...? Jel ne mogu da se vracam sada nazad...ako ne koji predlazete lollipop da radi ok...hvala

Ljudi zar niko nece da pomogne...? Jel ne mogu da se vracam sada nazad...ako ne koji predlazete lollipop da radi ok...hvala
Pa kako mislis da ti neko pomogne kada nisi naveo koji si tacno ROM instalirao, sta ti tacno ne radi, koji to problem imas itd...

Poslednja izmena:
Instalirao sam kao I svaki. Preko twrp flash ....wipe.. Dalvik. Sve radi sada kako treba na 5.0.2 ali ne mogu da se vratim na bilo koji rom drugi. Dr.Ketan ili Phantom. Prikazuje gresku prilikom instalacije ili se instalira ali nece da podigne sistem.

Poslednja izmena:
Instaliraj Philz 5.15 i flash roma mora da prođe. Novije verzije su nekako nekompatibilne sa TW romovima.

Evo mozes ga skinuti odavde:
http://dl.dropboxusercontent.com/1/view/mkqzfnbj488zvkf/ROM & kernel/philz_touch_5.15.0-n7100.zip

Ja uvek na kartici imsm ovaj PhilZ recovery i jedan najnovoji. Pošto npr kernel nisam mogao da instaliram sa ovim 5.15 a rom nisaam mogao sa onim najnovijim PhilZ-om 6.48.4

Hvala @Pablo probacu veceras....
Inace ovaj rom sam instalirao [ROM][5.0.2][LOLLIPOP][n7100]RESURRECTION REMIX 5.2.9[CM12-BASED]
Ne radi lose za sada ..malo dok se naviknem..stavicu i agni ima noviji pa da vidim kako se ponasa baterija.

Ako misliš na ovaj ROM staviti AGNi kernel skini verziju za CM.

Moram i ja da pohvalim 4.3.4 verziju. Bez SOD-a od kako sam ga instalirao a to je nekih 3-4 dana :)
Jedino mi je ZRAM na off.

Moram i ja da pohvalim 4.3.4 verziju. Bez SOD-a od kako sam ga instalirao a to je nekih 3-4 dana :)
Jedino mi je ZRAM na off.
A ja presao jutros na 4.3.5... [emoji2] Videcemo kako ce raditi. Mislim da je konacno resio pitanje SOD-a u ovim poslednjim verzijama...

Ajde javi ako bude nekog SOD-a.

Ajde javi ako bude nekog SOD-a.
Za sada nema nikakvih problema. Nakon instalacije sam primetio manji lag ali sad je sve OK. Razradio se izgleda... [emoji2] Javicu se za koji dan,ako u medjuvremenu ne izadje opet neka novija verzija. Ahahaha...

Malo me zezalo sto nikako nisam uspevao da ga fleshnem preko PhilZ-a ali sam presao na najnoviji TWRP recovery koji radi kao sat... [emoji4]

Instalirao sam DN4 i imam problem sa blututom .... konektuje se ali ne radi u kolima. Da li jos neko ima ovaj problem?

Kupio sam QI charger pad koji lepo izgleda a sa njim sam kupio neki receiver koji daje 1A na punjenju ali je previše debeli da stane ispod poklopca baterije. Odnosno stane ali telefon se ljulja kad ga stavim na sto. Ovaj receiver je bele boje i ima neki koji je plavi ali na izlazu bi trebalo da daje samo 600mAh.
Zanima me da li je taj plavi malo tanji, mislim nije 4$ velika lova ali da ne naručujem bez veze ako neće stati.

Evo koliko je ovaj od 1A debeo:

01799d58789a763d0d0164a48d4d080e.jpg

Uzeo sam Note 4 i hoću Note 2 (N7100) da očistim skorz, tj. da vratim sve na stock.

Šta da izaberem sa SamMobile? Mogu li se counteri poništiti?

Nazad
Vrh Dno