Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Скидам ром, па јављам утиске.

Evo i ja da se prijavim na temu....
Uzeo supruzi Note II, odmah mu flesovao oficijalni 4.3
Neka se malo navikava sa 4.3,pa cu za 5-6 dana da joj flesnem i 4.4.2

PS....veliki pozdrav za Ubabic.Znaci sad furas Note II prijatelju.

Evo i ja da se prijavim na temu....
Uzeo supruzi Note II, odmah mu flesovao oficijalni 4.3
Neka se malo navikava sa 4.3,pa cu za 5-6 dana da joj flesnem i 4.4.2

PS....veliki pozdrav za Ubabic.Znaci sad furas Note II prijatelju.

Eeeee...Veliki pozdrav i za tebe! Evo vec neko vreme furam Note II pa sam poceo da visim ovde. Ako bude nekih pitanja ili bude potrebna neka pomoc tu sam... :-D

Ne izgleda lose 4.4.2 koliko vidim po netu. Hm, padam u iskusenje.... :p

Dosta sam se igrao sa telefonom danas,odlican telefon,S pen odlicna stvarcica.Žena se oduševila sa Notom 2.
Gledao i ja na netu 4.4.2 za Note 2 , žale se skoro svi da ništa nije promenjeno što se tiče Touch Wiz UI.Sad da vidimo dali će perfomanse biti bolje....

Dosta sam se igrao sa telefonom danas,odlican telefon,S pen odlicna stvarcica.Žena se oduševila sa Notom 2.
Gledao i ja na netu 4.4.2 za Note 2 , žale se skoro svi da ništa nije promenjeno što se tiče Touch Wiz UI.Sad da vidimo dali će perfomanse biti bolje....

Jos ako ubacis neki dobar 4.3 ROM tek ces onda da vidis kako Note 2 odusevljava sa ubacenim funkcijama od Note 3... :cool:

Poslednja izmena:
Jos ako ubacis neki dobar 4.3 ROM tek ces onda da vidis kako Note 2 odusevljava sa ubacenim funkcijama od Note 3... :cool:

Video :D ,baš su dobro odradili taj ROM....Neka se žena malo igra sa stock 4.3 dok nestigne 4.4.2 pa cu onda da rutujem telefon i ubacim taj ROM sa NOTE 3 funkcijama.....

.... Brisanje

Poslednja izmena:
Da li ima neko da preporuci zidni punjac i auto punjac za note2? nasao sam od ovog lika zidni, koji deluje originalno, ako ga izbidujem cu da vidim... ali autopunjaci su po ebayu svi sumnjivi...

Ajde kad se povela opet tema o punjacima i kablovima da kazem ja svoje iskustvo:
-Primetio sam da je neuporedivo brze napuniti telefon kada je ugasen, napuni ga za 2-2.5h dok kada je ukljucen puni nekada i celu noc pa ga ne napuni do kraja. Citao sam negde po netu da je to do Jelly Bean-a...probaj to druze, nista te ne kosta :D

Ma meni treba auto punjac, da mi nexus i zenin note budu upotrebljivi kad radi GPS.. kako cu to sa ugasenim telefonom :D ?

Djilkos je spomenuo zidni punjac a i na dve-tri strane ranije povela se tema o tome pa ja da dopisem moje utiske :D

Poslednja izmena:
Da li ima neko da preporuci zidni punjac i auto punjac za note2? nasao sam od ovog lika zidni, koji deluje originalno, ako ga izbidujem cu da vidim... ali autopunjaci su po ebayu svi sumnjivi...

Ja sam zidni punjač poručivao sa UK ebay-a. Pise da je original i da ima 2A output. Posle 6 meseci jos uvek radi dobro i brzo puni phone.
Ne sećam se koliko sam ga platio... Mislim da je oko 20€.

A auto punjac pogledaj ovaj: http://www.ebay.com/itm/Genuine-Ori...S_Cell_Phone_PDA_Chargers&hash=item258d0b05ea

Pise da ima 2A output...

Ajde kad se povela opet tema o punjacima i kablovima da kazem ja svoje iskustvo:
-Primetio sam da je neuporedivo brze napuniti telefon kada je ugasen, napuni ga za 2-2.5h dok kada je ukljucen puni nekada i celu noc pa ga ne napuni do kraja. Citao sam negde po netu da je to do Jelly Bean-a...probaj to druze, nista te ne kosta :D

Tebi nešto nije u redu sa telefonom, usb kablom ili punjačem. Meni napuni phone od 1-100% za oko 2.5h kad je upaljen sa punjacem od 2A. Naravno podrazumeva see da je telefon u stand by-u odnosno da ga necackam.

Poslednja izmena:
Ne izgleda lose 4.4.2 koliko vidim po netu. Hm, padam u iskusenje.... :p

I ja. Realno znam i sam da debloatujem rom i da ubacim costum bootanimation ako mi treba i tih nekoliko scripta i Note3 features, sto ubaci developer... Za sve ostalo tu je xposed.

Vidim da ima na xda pre-rooted i deodexed stock rom pa bas razmišljam da ga ubacim ali cekam da neko ovde napise utiske... :p

I ne mogu ga verujem da su toliki klošari da nisu ubacili S4/S5 camera app...

Izgleda da ništa nisu ubacili sa S5 i Note 3 ....Zato ja više nekoristim Samsung ,samo Nexus.....
Ovo ženi uzeo pošto voli Samsung :mad:
Koliko vrede te opcije sa Note 3 da joj ubacujem neki Rom ili da se nwcimam....

Ako ne koristi stylus ne vrede nista... Jedino S5 interface kamere je po meni zanimljiv a vidim i da ima neki port ali jos uvek ima bugova.

Tebi nešto nije u redu sa telefonom, usb kablom ili punjačem. Meni napuni phone od 1-100% za oko 2.5h kad je upaljen sa punjacem od 2A. Naravno podrazumeva see da je telefon u stand by-u odnosno da ga necackam.

Ja lepo kazem da je kabal glavni krivac za lose punjenje,a sad vi kako hocete. Licno sam testirao gomilu punjaca raznih amperaza i razlicite USB kablove da bih proverio u cemu je stos. Na kraju se ispostavilo da mi se sa originalnim Samsungovim USB kablom tel. punio tako sporo jer je punjac od 2000mA preko njega davao samo 200 do 300mA. Kako sam kupio kabal od Nokie (CA-101) tako sam dobio na izlazu konstantnih 1800mA i sad je sve OK. Npr. sa USB kablom od zeninog LG-ja sam dobijao 1600mA sa mojim Samsungovim punjacem od 2A...

E sad,zasto se kabal tako zeznuo nemam pojma. On i dalje funkcionise normalno sto se tice data transfera i sve to ali za punjenje ga vise ne koristim...

Ima na Google Store aplikacija Galaxy Charging Current pomocu koje se vrlo lako mogu proveriti ove vrednosti punjenja. Ima dosta o tome i na xda...

Ajde preporucite neku futrolu ili case za ovaj mob. Necu one caseve na preklop... Sad imam neku tvrdu plasticnu futrolu i vec je cela prljava i izgrebana. Svidja mi se Spigen Neo Hybrid ali nema za Note2.

I sva sreca pa sam stavio Tempered Glass protector preko ekrana, pre nedelju dana kad sam malo vise popio ispadne mi telefon na beton sa oko 70 cm i padne direktno na ekran. Napukao je samo taj glass protector i to se ne vidi na tamnim površinama nego samo na svetlim i kad se gleda sa strane. 5$ koliko je kostao protector me je zaštitilo od puno većeg troška... :)

Jedno pitanje prijatelji,šta je ovaj KNOX,vidim da ako ga rutujes ne može da ga vratis na staro,ili ko updejtuje na 4.3 ne može da se vrati na 4.1.2
Jelnsam ja to dobro shvatio i kako to funkcioniše.....

KNOX je vrsta zaštite koja reaguje ukoliko radiš nešto nedozvoljeno sa telefonom (rutovanje, instalacija custom ROM-a, itd.). Kada se KNOX flag promeni sa 0 na 1, gubiš garanciju.

Ako si na stock 4.3 onda imas novi bootloader i KNOX unutar njega, kao i KNOX aplikacije unutar ROM-a. Samim tim nema sanse da odradis downgrade na 4.1.2. Downgrade je moguc sa MJ5 bootloaderom ali jedino u slucaju da si ga manuelno instalirao pre prelaska na neki custom ROM 4.3. Ja sam tako vodio racuna prilikom instalacije pa sad imam Phoenix custom root-ovan 4.3 ROM, MJ5 bootloader i deaktiviran KNOX jer su u ROM-u uklonjene sve aplikacije koje bi ga mogle aktivirati...

Kada udjes u Download Mode mozes videti status KNOX-a. Ako pise 0x0 onda je to OK, a 0x1 znaci da je aktiviran i tu nema pomoci. Do sada se nije pojavio ni jedan developer koji bi ponudio resenje za resetovanje ovog countera. Sto kaze Corvus, ovo ti znaci samo ako ti je telefon pod garancijom jer je onda automatski gubis, a ako nije onda i nema neke veze...

Poslednja izmena:
Hvala Corvius i Ubabic(LG O3D društvo) preko OTA sam odradio update na 4.3 tako da mi je aktivan KNOX sigurno....
Ništa sad kad stigne 4.4.2 OTA odradim i naresnih godunu dana koliko traje garancija nema Rutovanja,pa cu onda da se igram sa Note II....

Ajde preporucite neku futrolu ili case za ovaj mob. Necu one caseve na preklop... Sad imam neku tvrdu plasticnu futrolu i vec je cela prljava i izgrebana. Svidja mi se Spigen Neo Hybrid ali nema za Note2.

I sva sreca pa sam stavio Tempered Glass protector preko ekrana, pre nedelju dana kad sam malo vise popio ispadne mi telefon na beton sa oko 70 cm i padne direktno na ekran. Napukao je samo taj glass protector i to se ne vidi na tamnim površinama nego samo na svetlim i kad se gleda sa strane. 5$ koliko je kostao protector me je zaštitilo od puno većeg troška... :)

Ja koristim originalni Samsungov Protective Cover + i prilično sam zadovoljan. Oznaka je: EFC-1J9BWEGSTD
Vrlo je kvalitetan i tanak. Ledja su od plastike,a ivice od neke vrste gume. Svi otvori su precizno odradjeni.
Mozda je malo skuplji case ali u odnosu na neke jadne kineze vredi. Ima lepših to je sigurno ali tesko je naći nesto
malo drugacije i kvalitetnije kod nas od onih obicnih silikonskih.
40989290_700x700min_1.jpg

Kada sam vec spomenuo nesto drugacije meni se bas svideo ovaj case. Izradjen je od bambusa.
Mozda ga i narucim nekom prilikom... :D
Bamboo 1.jpg
Bamboo 2.jpg
Bamboo 3.jpg

@ubabic

Gdje si nabavio case i ima li ga i u drugim bojama?

Na ovaj Samsungov case sam naleteo slucajno u VIP-ovoj radnji u Beogradu i bese nesto niza cena nego u ostalim prodavnicama pa nisam hteo da propustim priliku i uzeo sam je.
A mislim da je ima samo u beloj i crnoj boji i eventualno roze ali tu sam samo video na netu. Ja imam ovakav beli case kao sa slike i potpuno se uklapa uz telefon.

Vrh Dno