Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

a3asa9um.jpg

7yrude6e.jpg

5a7u6uvy.jpg

I dalje Android OS brljavi, doduse ne kao ranije ali 1:30h je drzao telefon budnim.

iGo radio 15-ak minuta.

Koji os i koja podesavanja?

Meni od prvog dana ne može više od 3 i po maximum 4 sata da izdrži. Na wifi kući stalno.

Pff, sinoc napisah post i nestade sad!?

Elem, 4.3 Sotmax, wifi 99%, 3g/gps upaljeni. 4 mail-a od kojih je jedan exchange. Ekran - osvetljenje auto. Pobrisano masu nekih aplikacija, widgeta i ostalih gluposti koje mjesecima nisam ni upalio a sve poucen Note 3 temom i curenjem baterije.

Nlp i fused locations servisi su disable-ovani.

Ostale sve sinhronizacije rade:

twitter, g+, weather, whatsapp/viber, mailovi kao sto rekoh, btc/ltc widget provjera na svakih 10 min (mada sam to od jutros podesio na malo duze) itd. Ostalo, čitanje Verge-a, Ttalk, novine... Navigacija 15-ak minuta i to je to. Bez puno razgovora.

Поздрав људи, у понедељак би требало да узмем полован Ноут 2, па ме занима које ствари би ваљало да испитам на њему пре него што га купим.

Proveri da li je original. Proveri ekran na mrtve piksele. Proveri IMEI na nalepnici ispod baterije da li se slaže sa onim iz telefona u settings/about phone. Sve ovo mozes obaviti iz dialera kucanjem *#0*# pod uslovom da je na njemu stock ili stock based rom.

Obavi poziv da se uveris da mreza, mikrofon i zvucnik funkcionišu kako treba.

^Ljudi ajde jedan iskren odgovor.. Da li vredi rutovati telefon i zezati se oko toga? Sta ima bolje nego na orginalu? Meni iskreno telefon sluzi u zamenu za komp (naravno ono sto on moze), a da kazem da mi je baterija najvaznija sve ostalo mi je ok. Moze i neka preporuka za drugi fon koji ima bolju bateriju?

Ako pitas da li vredi rootovati odgovor za tebe i jedino tebe je - ne vredi.

Dobro je ;) Pitam te lepo dok sam koristio nokija telefone vredelo je uvek, kad sam presao na htc i onda je vredelo i htc hd2 na razne windowse i androide , one x je isto vredelo zbog kamere i td. , ali gledam xda za n2 bas i nema nista.. samo trose bateriju brze a sem n3 funkcija nisam video nesto extra dobro? Ili se varam?

C c c c.. Kako nema nista posebno za N2? Ne da se varas nego...Sta da ti kazemo...Probaj pa vidi...

Ajde dajte neki rom da je po vama najbolji da se stavi da probam malo da se igram ;)

Pa ne koriste svi isto telefone. Moraš probati.

Dajte nekih par najboljih recimo top 5 uz neki kratki info zasto je taj po vama dobar . Naravno ako nije problem.

Najbolje je da krenes redom. I vidis koja kombinacija ROM/kernel ti odgovara. Ja sam na istom KetanRomu skoro godinu dana, menjao sam kernel da vidim da li moze da izvuce vise od baterije i.... moze. Paralelno koristim N3 od pocetka godine, veruj mi razlika u radu je neprimetna. (polucorav sam pod nekim uglovima tako da mi rezolucija ekrana ne znaci mnogo :)

^Ja bi uzeo n3 samo zbog kamere jel mozes da mi kazes nesto po tom pitanju jel kamera bolja? Recimo za ovako nesto ---> uploadfromtaptalk1401019534367.jpg probaj zoom na tog leptirica ;)

Edit: sad vidim da ne moze zoom , izgleda taptalk sam smanji slike..

Kamera i nije toliko bolja koliko je bolji prikaz slika na telefonu, mnogo ostrije je na N3.
Ne znam da li si ovo hteo
ve9a4evu.jpg

Poslednja izmena:
^Kontam sta kazes, ajde daj neki rom koji da probam? Znaci bitno mi je da lepo radi i da baterija drzi.

Tako mi daj da bude sigurno dobar, ocu da odradim clean install bez backup-a. Posto svakako ne koristim ove samsung aplikacije ovaj stock mi nece puno faliti.

Poslednja izmena:
Imas na xda brdo romova. Kao sto su vec rekli probaj ih redom dok ne nadjes jedan koji ti odgovara.

^izgleda cu morati ;) kazi mi najbolje da radim clean install? Full wipe svega?

^ Jel note 3 moze autofocus bez blica? To me inace jako nervira kod note 2 da kazemo jedina mana telefona!

Pusti ga jeo je sapun.

Ili slaninu sumnjivog kvaliteta.

Sekunda...

Poslednja izmena:
Pablo koliko imas free rama na ph8.8?

Unused RAM is wasted RAM. Tako da nije bitno koliko je slobodno mada mi se vrti tu oko 200 MB slobodne RAM-a na svakom 4.1.2, 4.3 i sad 4.4 ROM-u. Sad imam 1.49/1.74.

Solidan je rom, stim da sam primetio da ukoliko slusas muziku na slusalice i dobijes poruku na viber zvuk sa sutomatski smanji i to bas dosta , recimo toliko da kad pojacas max bude 20% e sad to je mozda zbog onog busta 60db, ali ako ugasim viber sve vrati u nornalu. Sem toga za sada nisam naisao na neki bug.

Vrh Dno