Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Mislis na ove:
http://dx.com/p/6000mah-rechargeable-external-battery-pack-with-cellphone-adapters-blue-54010
http://dx.com/p/9000mah-mobile-exte...r-with-cell-phone-adapters-black-silver-54978

Sad sta je tu je, mozda i nisu toliko losi, videcu. Koliko sam nasao na netu, ljudi su bili vise nego zadovoljni konkretno ovim modelima pa reko da uzmem za sebe i brata.
Za note 2 mi bas i nisu toliko neophodni, ali sam narucio pre nego sto sam prelomio da zamenim htc. Na htc je baterija drzala max 2h aktivnog igranja tako da mi je uvek falilo dok se 4-5h klackam autobusom do kuce, a cesto je znalo da mi nestane i preko dana. Dva sata u prevozu i stanicama, pa onda jos malo ga procvakam i ode baterija. E sad na note 2 drzi dosta duze. Prosto mi krivo sto je toliko jaka baterija, a ja uzeo akumulator :D

Videćemo kad ih isprobamo? Ako je tako, svakako ću napisati ovde.

Nisam mislio na te externe baterije/punjace.

Uglavnom ja sam kupio punjac u koji se stavi baterija pa se ubode u uticnicu i posle on puni bateriju a output mu je 350 ± 50mA sto znaci da mu treba citava vecnost nek napuni batetiju.

Uglavnom napisite utiske sa ovim externim baterijama/punjacima koliko puta moze da napuni bateriju phona, koliko brzo puni i sl.

gde se pise o njemu? nisam video kako taj izgleda... ne kontam zasto bi bio jeftiniji 100e, jel postoji neki razlog?

Ma lozi nas ;) Nego napred jeste tamnija siva ili je opticka varka.
@pablo Na kraju bi se razdrndao poklopac da svakog dana vadim bateriju. Probacu ovih dana da skoro praznu bateriju napunim, mericu koliko mu bas treba. Kako sam citao kapacitet je naravno manji od tog u specifikaciji tj ovaj 9000 je u stvari 7000, ali i to je verovatno dovoljno za dva puna punjenja note 2 baterije.

+1. Bivsi sam vlasnik S3,a vlasnik Note 2 vise od mesec dana. Vredi svaku paru razlike ;)

Cao drustvo jedno pitanje na brzinu ....ali verovatno je vec pisano o time a nisam u mogucnosti da citam sve postove...
Imam S3 i danas bi trebalo da ga prodam pa da kupim Note 2 koji je nov ali kupljen u telenoru. E posto sam ja na vip-u interesuje me procedura unlocka tel. Jel isto kao na S3.. ili bilo koji drugi android...? Gubim garanciju ... ?

Hvala

Mislim da ce shatroghistro sa zadovoljstvom da ti odgovori :D
Imas na 61. stranici. Kazu ne gubi se garancija jer mozes sve da vratis na staro. Nisam probao.
Uzmi crni :p

Pitanje za one koji nisu rutovali Note 2 i imaju stock rom, da li ste dobili (da li uopšte postoji oficijalni) apdejt na 4.1.2 ili je i dalje 4.1.1?

Ja sam probao i javlja da nema nista novije od 4.1.1
Posle sam citao da se neki sa 4.1.2 zale na trajanje baterije. Kaze spusti mu sa 100 na 86% preko noci dok bi normalno trebalo da ode oko 2%. Sad dal je to tacno ne znam, a koliko sam video nema nekih znacajnijih promena tako da sam iskljucio auto update.
Nakacio sam ga na punjac. Napunio je 10% (sa 76-86%)za oko 40min. To bi mu bilo oko 450mAh za sat.
Evo galerija:
http://imageshack.us/g/521/img2079c.jpg/

@MPM

Mislim da je deklarisana vrednost napona preko standardnog punjača oko 1700mAh a da je preko usb porta oko 450-500 mAh, tako da je naverovatnije kod tebe problem u kontaktu samog punjača i usb kabla koji dolazi sa njim.Kod mene se par puta dešavalo da se kabal malo izvuče iz punjača i onda počne sporije da puni...

Poslednja izmena:
Mislis da bi preko ovog eksternog punjaca trebalo da puni 1700mAh?
Punio sam ga preko tog kabla koji sam dobio, sledeci put mu kacim originalni kabal.
Nego primetio sam da mi originalni samsung kabal ima pin manje, tj 4 umesto 5 na mini usb delu. Sad nisam cepidlaka, nego sam zagledao dok sam uporedjivao ovaj kineski i samsungov. Ovaj kineski ima 5 i malo se teze ugura u telefon. Sad ne znam bas koliko je zgodno da ga koristim, da ne rasirim usb na telefonu.
Btw jel moze da se pregreje ako igram igrice i u isto vreme punim telefon? Do sada sam cesto koristio i punio telefone, nije se nista desilo sem sto se malo vise zagreje, al reko da pitam.

Edit: Probao mini usb adapter od ovog 6000mAh i pasuje kao original. Dobio sam malo felerican adapter, kinezi *** :d

Poslednja izmena:
Određena doza disipacije mora da postoji, mada čisto sumnjam da će se zagrejati baš mnogo, pre će biti mlak na dodir...

Cao drustvo jedno pitanje na brzinu ....ali verovatno je vec pisano o time a nisam u mogucnosti da citam sve postove...
Imam S3 i danas bi trebalo da ga prodam pa da kupim Note 2 koji je nov ali kupljen u telenoru. E posto sam ja na vip-u interesuje me procedura unlocka tel. Jel isto kao na S3.. ili bilo koji drugi android...? Gubim garanciju ... ?

Hvala

Sve je isto. Lako se rutuje, lako otključava. A vraćanje na fabričko stanje može al uz malo muke u zavisnosti koji je bootloader na uređaju. Najnoviji ili stari. (Ako je 4.1.1 onda je stari)

Sve je isto. Lako se rutuje, lako otključava. A vraćanje na fabričko stanje može al uz malo muke u zavisnosti koji je bootloader na uređaju. Najnoviji ili stari. (Ako je 4.1.1 onda je stari)

AKo ploča "crkne" na rutovanom telefonu, kako onda vratiti na fabričko stanje?

Mislim da ce shatroghistro sa zadovoljstvom da ti odgovori :D

shatroghistro ce da dobije ospe od tog pitanja :whip: Posebno sto se pominjalo na prethodnoj strani (i pre toga jedno 5 puta, al dzabe kad ljude mrzi da kucaju u pretrazi.) Ni ja ne znam gde je tacno tako da bih isto tako morao u search da kucam, a sto bih to radio ako nije nesposoban :D

Ajd ovako, da pojasnim. Verovatno pod crkne mislite na sds. Može tj najčešće skroz crkne ali desi se u manjem broju slučajeva da može da se uđe u download mod i u crknutom uređaju, e onda belaj. Ja sam o ovome pisao po pitanju o otključavanju sa mreže. Znači ako ste još uvek na 4.1.1 onda imate stari bootloader i možete sa n2 da radite šta hoćete dok ne ubacite novi. Stavljajte kuvane romove ili, video sam da imaju i prerutovani official romovi na xda. Mrzelo me da se udubljujem. Ako ubacite novi bootloader, onda ima načina da se vrati na stari ali treba se malo pomučiti. Na novom bootloaderu triangle away ne može da odradi svoje pa se zato vraćate na stari.
Ovo sve pišem na osnovu više iskustva sa s3 i nešto sa n2.

Poslednja izmena:
shatroghistro ce da dobije ospe od tog pitanja :whip: Posebno sto se pominjalo na prethodnoj strani (i pre toga jedno 5 puta, al dzabe kad ljude mrzi da kucaju u pretrazi.) Ni ja ne znam gde je tacno tako da bih isto tako morao u search da kucam, a sto bih to radio ako nije nesposoban :D

Mislim da ljudi vise pitaju za iskustvo nekog ko je skoro otkljucavao, dal ima nekih promena, dal sve lepo radi...
Mnogi nisu do sada imali potrebe da otkljucavaju pa se plasimo da nesto ne zeznemo :p

Nego me zanima, dal nakon otkljucavanja moze da se zadrzi fabricka verzija rom-a ili ide neki custom?
Meni je ovako fabricki super, ne bih da menjam.
E da, ovo me zanima, da li mogu da vratim na neku raniju verziju androida? Recimo odradim update na 4.1.2 i hocu nazad na 4.1.1

Ja sam otključao moj note 2 sa galaxsim unlock. Nećeš zeznuti ništa, sve će da radi kako treba. Možeš da trpaš koji god hoćeš rom ali, ali ako pređeš na neki od najnovijih, ovogodišnjih official 4.1.2 romova dobijaš u paketu i novi bootloader i onda ti download mod ogleda kao na slici, a to hoćeš da izbegneš zbog garancije. Znači posle ruta samo stari official ili novi kuvani (bez novog bootloadera, koji namerno ne stavljaju) ili, nisam siguran za ove stock prerutovane da li ni oni ne menjaju counter ili custom recovery status.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1359759417336.jpg
    uploadfromtaptalk1359759417336.jpg
    48.5 KB · Pregleda: 265
Mislim da ljudi vise pitaju za iskustvo nekog ko je skoro otkljucavao, dal ima nekih promena, dal sve lepo radi...
Mnogi nisu do sada imali potrebe da otkljucavaju pa se plasimo da nesto ne zeznemo :p

Nego me zanima, dal nakon otkljucavanja moze da se zadrzi fabricka verzija rom-a ili ide neki custom?
Meni je ovako fabricki super, ne bih da menjam.
E da, ovo me zanima, da li mogu da vratim na neku raniju verziju androida? Recimo odradim update na 4.1.2 i hocu nazad na 4.1.1

Kad otkljucas, sve ti je isto kao i pre, nista se ne menja, samo sto znas da si otkljucao i rootovao, i sto imas par novih ikonica koje mozes da sakrijes. Ostalo je isto. Sto se tice vracanja na staro, na samsungu uvek sve moze :d samo skines official verziju i zveknes preko pcodina. Prosto ko pasulj. Jedino ostaje ova prica sa bootloaderom. On ostaje. Zato treba koristiti ne dalje od francuskog roma, recimo, koji je izasao krajem decembra. On je 4.1.2. Ja sam zveknuo preko mobila odina official francuski (mobile da bih zadrzao root da se ne zezam ponovo).

Od juce sam i ja ponosan vlasnik nouta, za sad radi odlicno. Prezadovoljan sam.

Stigao danas Note 2. Nisam ga jos ni podesio kako treba, ni Gmail account, a on već ponudio apdejt, verovatno na 4.1.2. E sad, pošto sam podesio da mi jezik bude engleski, kad kliknem na ok za apdejt, pita me koju drzavu da odaberem? On je već odabrao UK, verovatno zbog odabira Engleskog za jezik UI-a. Molim za savet, koju drzavu odabrati? Pošto neki pisu u ovoj temi da se stavi Francuska? Kasnije ću napisati utiske, ali ovako na "prvu loptu", telefon je izuzetan...jedino se pod obavezno mora "obući" u silikon, jer je klizav kao čikov. ;)

Zdravo,

ima li neko iskustva sa odkljucavanjem note2 sa vip mreze, nema nekih posebnih razlika u odnosu na telenor i mts?

Pozz

Nazad
Vrh Dno