Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Mislim da je to sve spojeno i da se tako i menja... Ali ipak dobro proveri možda je samo gorilla

Mislim da je spojeno... nisam do sad imao priliku da rastavljam neki ... najlakse to znas po tome kad hoces da kupis deo I vidis da svi dolaze u kompletu sa ekranom kao sto I jeste slucaj sa svim novijim telefonima danas...

Niko da pomisli da je neko dobio na poklon telefon pa ga nije krsteno ni upalio. Izvadio iz kutije da se pohvali i u guzvi mu verovatno ispao dok je ulazio u kola. Ko glasa za ovaj scenario ;)

Ekran kod note-a je još složeniji od s3 zbog olovke, tako da je logično da je skuplji.

nebitan je scenario, bitan je ekran :D

imam ponudu da ga ovako skrkanog prodam za okruglo 300e dragome prijatelju bosancu, sobzirom da radi, tako da ce verovatno taj scenario da se izglasa :) najradije bi ga zadrzao jer sam veliki fan Note1, i nije mi jasno sto su mu sk*njali rezoluciju ali i dalje je top android uredjaj ako izuzmemo touchwiz.

Morali su nesto da u..ru, kako ne bi bio savrsen i kako bi ljudi posle kupili N3...
Ako mozes za 300e da ga prodas takvog ne oklevaj, u krajnjem slucaju dodaj onda za 150e za nov, jeftinije nego da popravljas ovaj :)

nebitan je scenario, bitan je ekran :D

imam ponudu da ga ovako skrkanog prodam za okruglo 300e dragome prijatelju bosancu, sobzirom da radi, tako da ce verovatno taj scenario da se izglasa :) najradije bi ga zadrzao jer sam veliki fan Note1, i nije mi jasno sto su mu sk*njali rezoluciju ali i dalje je top android uredjaj ako izuzmemo touchwiz.

Sta ti se najvise svidja kod N1 ekrana? Black clipping, black crush, ili pikselizacija? :d

Ova rezolucija je morala zbog ovakvih dimenzija uređaja, sto se ispostavilo da je ipak pravi potez u odnosu na 16:10 jer se mnogo lakse koristi. Rano je bilo za fullHD, pa je moralo 720p. Ja sam skroz zadovoljan ekranom, jos uvek imam koshmare od N1. Ni na slici ne volim da ga vidim :D

ne volim izduzavanje telefona, mnogo prijatnije je kad je debeli. Sa monitorima ima smisla kada su 16:9, telefoni zbog dva moda po mom misljenju ne valjaju u tomm odnosu. Note1 je pravi phablet, a Note2 bi bio savrsen da je ostao sa 800px u sirinu. bar meni ocu da kazem :)

ne volim izduzavanje telefona, mnogo prijatnije je kad je debeli. Sa monitorima ima smisla kada su 16:9, telefoni zbog dva moda po mom misljenju ne valjaju u tomm odnosu. Note1 je pravi phablet, a Note2 bi bio savrsen da je ostao sa 800px u sirinu. bar meni ocu da kazem :)

Posle par dana raboravio bi na note1 i njegovu debelu stranu. Ja mislim da ce u nekoj skorijoj buducnosti ponuditi 21:9 ekran.

Jedina dobra strana izdužavanja je što je mnogo prijatnije za držati ovako veliki telefon. Ekran je manje oštar ali se meni boje više sviđaju :)

I ja sam se smorio ko lopata kada sam saznao da je 16:9, ali tek sad vidim koliko je lakse da se koristi. Sad vise vuce ka mobilnom (***), i manje staje sadrzaj u portret modu, ali je ipak vece uzivanje koristiti ukoliko shaka nije kao tepsija.

@petarboj: mnogo su nas razmazili, za nekoliko ppi ljudi odmah kukaju :D Kad uporedim ekran na n1 n2, nekako mi na kecu dodje mutnjikavo. Ne znam dal je do roma (jb leak) .

Poslednja izmena:
Vala je ekran ostriji na Note 1...
Ovih dana koristim oba i bas je ocigledno da je stari ostriji. Novi je generalno bolji, ali stari je ostriji i to nervira...

To možeš da vidiš samo kad ih porediš, a ne znam što bi to radio. Dzaba mi za nijansu ostriji ekran kad ne mogu ko covek da napracin snimak nocu i odgledam, a da se ekran ne istripuje. A necu da pominjem koliko losije generalno radi (i olovka zbog koje sam i kupio note).

Black clipping je sveden na minimum na jb leak romovima.
Ja koristim custom jb rom i nikakav problem nemam s bc.
Tek sa jb je izvucen potencijal iz n1,prethodni romovi su bili bogu za plakati.

Jel sve radi na tom romu? Mislim na s pen funkcije? Pop uo note i to?

Daj link da skinem da flashujem drugu, stoji mu neki leak koji zeza solidno.

Rade sve s pen funcije.

Drustvo izvinite na pitanju ali kada je telefon Root-ovan i ima aplikaciju SuperSu,ako bih root-ovao ponovo jer nisam ubacio CWM recovery da li moze Root preko Root-a ili moram prvo unroot-ovati...HVALA svima unapred i kako se ubacuje CWM recovery da bih mogao instalirati Custom rom-ove i koji je najbolji kuvani rom...Criskelo,Revolution HD,Vein Droid,Omega...HVALA jos jednom...

Drustvo izvinite na pitanju ali kada je telefon Root-ovan i ima aplikaciju SuperSu,ako bih root-ovao ponovo jer nisam ubacio CWM recovery da li moze Root preko Root-a ili moram prvo unroot-ovati...HVALA svima unapred i kako se ubacuje CWM recovery da bih mogao instalirati Custom rom-ove i koji je najbolji kuvani rom...Criskelo,Revolution HD,Vein Droid,Omega...HVALA jos jednom...

Imas da skines fajl root sa cwm recovery potrazi malo na xda. Fleshuje se preko odina za 1min posle toga pici sa kuvanim. Criskelo v4 ima najbolji rom sto se tice baterije i stabilnosti 5 i 6 nisam probao jos. Ostali su manje vise isti sminka se samo razlikuje. Al najbolje probaj redom onaj koji te zadovolji ostanes na njemu. Mislim romu :)

Moze li mi neko reci ko je uzeo GAlaxy Note 2 sa Telenora da li su isti zakljucani, i ako je neko otkljucavao isti da mi ovde ili na pm objasni kako? :)

Hvala unapred

Opet postavljate isto pitanje, mrzi vas jednu rec u pretrazi da otkucate. Napisao sam pola strane kako se otkljucava i sve to sto si pitao. Opcija za pretragu stoji s razlogom.

Dakle, sve sto si pitao, odgovorio sam isto vece kada sam uzeo note 2 (sa telenora)

Ju dečko što si brezobrazan :p

Al realno..cak sam i poruku nazvao da moze da se lako nadje. Sledeci put necu ni da se trudim da pisem kad nekog mrzi jednu rec da ukuca u pretrazi.

Ali, ali ima nas što koristimo pretragu :type:
Ima li neko ko nije zadovoljan sa note 2 i želi da ga udomi? Gledam oglase na benču ali ništa još (lakše mi je da kupim od nekog ovde nego sa MS).

Tesko da ces naci polovan jer mislim i smatram da trenutno nema osobe koja je nezadovoljna svojim mezimcem. Mozes da nadjes samo nove sa mreze ili sa strane ;)

A i preskupi su preko operatera. Za neki paket od 2 soma placas telefon 540e. Ja svoj star par nedelja sad ne bih dao ispod 500, jer imam sve folije, racun, kutiju, otkljucao, nekoriscena oprema, da ga spakujem u kutiju niki ne bi znao da nije nov novcijat. Eto, za benchmarkovce bih razmislio za 490 :D

I opet bih kupio isti, sad kad vidim, najlepse mi bilo dok sam ga zeleo i čekao :)

Tesko da ces naci polovan jer mislim i smatram da trenutno nema osobe koja je nezadovoljna svojim mezimcem. Mozes da nadjes samo nove sa mreze ili sa strane ;)
Prvenstveno sam mislio da ga prodaje zbog veličine :)

Nazad
Vrh Dno