Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Nisam slikao ali sam pogledao sliku na oba telefona.
Note 1 se ubi od clippinga, slika je sva muljava, bas lose izgleda.
Note II ima daleko manje fleka, dakle mrlje i dalje postoje, ali su daleko daleko manje izrazene recimo 5x manje. Npr evo sad kad gledam tu sliku u svetloj prostoriji ne mogu da vidim vise te mrlje, ako ugasim svetlo onda ih vidim, ali nije strasno. Kod Note 1 je prakticno cela slika jedna velika fleka :)

Nisam slikao ali sam pogledao sliku na oba telefona.
Note 1 se ubi od clippinga, slika je sva muljava, bas lose izgleda.
Note II ima daleko manje fleka, dakle mrlje i dalje postoje, ali su daleko daleko manje izrazene recimo 5x manje. Npr evo sad kad gledam tu sliku u svetloj prostoriji ne mogu da vidim vise te mrlje, ako ugasim svetlo onda ih vidim, ali nije strasno. Kod Note 1 je prakticno cela slika jedna velika fleka :)

Hvala, Lazo. Eto zato sam prodao Note 1, prakticno svaka slika koju sam napravio nocu je tako izgledala i nije mi bio filing da koristim takav uredjaj. Kad budes mogao ti slikaj jedan pored drugog u mracnoj prostoriji, bez blica naravno, na max osvetljenju pa da samo vidim kako se snalazi sgn2. I zanima me jos jel se fleke na sgn2 vise primecuju na 50% ili na 100% brightness? Izvini sto zapitkujem :)

Ja se razmišljam S3 da zamenim za ovaj model ali sam malo odsupio kada je počela priča o displeju i okačile slike korpus delikt ovde u temi, ne bih da mi zapadne lošiji displej od note 1. Bolje mi je da ne tražim pameti kako vidim :)

Ne moze od note 1 losiji da bude ni u ludilu, videces razliku kada Laza izbaci sliku mosta iz bga kako izgleda na oba telefona. Stvar je sto se previse ocekivalo, a daleko od toga da je los ekran il statijaznam.

Skoknuo sam juce do BGa da vidim to cudo, i mogu samo da kazem da sam odusevljen. Ekran izgleda fenomenalno, nikakvu primedbu ostrinu nemam, stavljao sam one x i s3 pored njega i i dalje ekran izgleda odlicno. Poredio sam belu sa one x i ne izgleda uopstr lose na note 2, jeste slabija, ali daleko od toga da bi mi to smetalo. Ostalo sve znate, radi ko podmazan, sve klizi, olovcica mi se bas svidja kako lezi u ruci, siva verzija telefona odlicno izgleda, dok je bela, po meni, previse obicna, i malo isfurana. Samo se ceka da izadje kod operatera i to je to :)

Nego ne kazes kakvo je stanje sa black clippingom ?

:)

Inace telefon mi se svaki dan sve vise svidja :)

Danas me u radnji startuje neki lik kad je video koji telefon imam, ispricasmo se mi, ispostavi se on bas neki baja u Dell-u, odusevio se telefonom i odmah ga kupio :)

E, prebacio sam onu sliku, i odlicno je izgledalo (bilo je dosta svetla u hali, doduse, ali ne sumnjam da izgleda odlicno i ovako).

A gde kupio, preko oglasa? I ja da imam para kao on, bolelo bi me pedu za garanciju i 100e gore-dole. Ni sad ne mogu da docekam da izadje kod operatera, a kamoli da sam prepun para :)

Ma ne u radnji ga odmah kupio u tom trznom centru.

Da, da, sad sam se setio da si u CH, a ne ovde u Srbiji. Forget it x)

I ja jedva cekam da dodje kod operatera, telefon je bruka... Jedina informacija koju sam uspeo da dobijem je da ce pocetkom meseca biti u telenoru i moze da se rezervise vec sad...
U vipu jos nista ne znaju...

Lazo, za koliko evra tamo moze da se nabavi najjeftinije sgn2 sa dve godine garancijom?

Ne bih ja uzeo adroida bez garancije nikad. Pogotovo ovi koji vole da ga kuhaju i efs-uju. Brickovanje ludom radovanje. Nije malo pet glava ni u ludilu pa jos i da nemas garanciju. Sta ako vremenom vrisne naponski deo na telefonu (punjenje) ili se pojavi problem sa zvukom? Ne treba juriti. Treba sacekati ponudu operatera. Jel ima neki info za mts? Oni su nekim cudom medju prvima valjali s3?

Ne bih ja uzeo adroida bez garancije nikad. Pogotovo ovi koji vole da ga kuhaju i efs-uju. Brickovanje ludom radovanje. Nije malo pet glava ni u ludilu pa jos i da nemas garanciju. Sta ako vremenom vrisne naponski deo na telefonu (punjenje) ili se pojavi problem sa zvukom? Ne treba juriti. Treba sacekati ponudu operatera. Jel ima neki info za mts? Oni su nekim cudom medju prvima valjali s3?

Sve to stoji, samo ovi oduzise nenormalno, ne mogu vise da cekam. Furao sam Sensation, pa sad i9000 i nije to to, smara me. Sad sam tek odlepio kad sam isprobao uzivo, kevica je.

Pa dobro, onda je je skroz ok ova cena sto stavio lik 535e kod nas, a daje ti i neku garanciju (na poverenje, al bolje nego nista).

Zahvaljujem na informaciji :)

Pa jeste ok.
Takodje ovog puta iz nekog razloga cena telefona je pre nego sto je postao dostupan pala na neki nivo na kom ce jako dugo ostati (za 6 meseci ce biti mozda 30e manje). Zato mislim da nema nekog smisla previse cekati ko hoce da ga kupi, a zato sam ga i ja kupio cim je postao dostupan.

Pa jeste ok.
Takodje ovog puta iz nekog razloga cena telefona je pre nego sto je postao dostupan pala na neki nivo na kom ce jako dugo ostati (za 6 meseci ce biti mozda 30e manje). Zato mislim da nema nekog smisla previse cekati ko hoce da ga kupi, a zato sam ga i ja kupio cim je postao dostupan.

Da imam kao i ti za 490e sa ostvarivom dvogodisnjom garancijom, vec bih ti kucao sa njega, a ne sa kompa :) Ne bih cekao zbog 30ak, 40e jos mesec dana. Nema sanse. Do kraja sledece nedelje se nadam da cu nesto da smislim.

Poslednja izmena:
Jes vala, a posle neko kuka na dimenzije x)

I za par sati krece novembar, valjda ce neko da izbaci neku konkretnu informaciju, a ne kao ova vest gore da 'uskoro izlazi u prodaju' il kako god -.-

Moja olovcica se pokazala kao nesipravna, pocela je da ostavlja trag po ekranu, tj da stiska dugmice cak i kad ne dodirujem ekran...
Reklamirao sam je i sada cekam da mi posalju novu... Nasao sam na netu da se jos par ljudi zalilo na taj problem, nista previse masivno cini mi se...
Valjda mi je zato i delovala malo rasklimano, tj da mi vrh previse landara. Pretpostavljam da ostane zaglavljen i misli kako je pritisnut...

E shajze..jel to ono sa xda ili cisto problem olovke? Znaci nije problem u ekranu? I dalje me mrzi da citam na xda to sa olovkom, pa me zanima dal je do nje ili do samog ekrana.

Sad ne mogu da nadjem temu za ovaj drugi problem da vidim da li je do ekrana ili sta.. Ali sam naleteo na ovo, ne znam da li bi ti resilo problem:

"Pop the button cover off on the S Pen and twist the left potentiometer slightly clockwise. It adjusts the sensitivity of the pen and will fix this problem. I had the same issue and fixed it this way."

Nazad
Vrh Dno