Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

U sushtini vishe nema sta novo da se sazna. Cekamo neko odavde da nabavi. Sve je u principu vec vidjeno, tako da sta znam.. Cudo da se niko nije setio da odradi neki black clipping test :d

Koji modeli imaju problema sa black clipping?

Ok, video sam za njega na netu ali nisam našao više infa o drugim modelima, još neki model ili samo note 1?

Ok, video sam za njega na netu ali nisam našao više infa o drugim modelima, još neki model ili samo note 1?

Prakticno svi amoled ekrani imaju taj problem sem s3 i sgn2. Evo i na SgS ima koliko hoces, al je manjo ekran i mob za prelazni period pa me nesto ne interesuje mnogo, a radi super.

Pa znam ja, imam ga od februara :)
Mada moguće da je imao prvih mesec dva kada je izašao, tada je bio pun bagova.

Kako se proverava?

Imas sliku sa brojevima, pogledaj po xda, i generalno uvece kad slikas- pre nego sto skljocnes izgleda ok, i cim slikas dobije dosta shuma.

Ala nam zapala tema tek na drugu stranu x)

Juce sam zvao lika iz KG-a sto prodaje sgn2, 600e, i odmah su otisli. Moram prvo da vidim dal mi odgovaraju dimenzije i 16:9 pa da znam dal cu da uzimam :)

Ja krenuo danas da ga narucim, i nisam mogao da se smislim koju cu boju... tako da sam odlozio to dok ih ne vidim uzivo. Cim se negde pojave trenutno se rasprodaju.

Evo par utisaka o telefonu.

Najpre lose stvari. Najvece razocarenje je ekran bez dileme. Ne mogu da kazem da je i malo bolji od Note 1, zapravo losiji je nego ekran na mom Note 1. Zaista ne znam sta su duvali oni koji tvrde kako je ovo najsvetliji AMOLED do sada, jer bez ikakve dileme manje je svetao od ekrana na mom Note 1. Zatim, bela nije ni najmanje popravljenja, jos je zuca nego sto je bila, istina ne vuce vise na plavicastu, ali je zuca nego na mom starom telefonu. Moguce je da ovo moze da se podesi malo preko ROM-ova ali ne znam koliko. Automatsko podesavanje osvetljenja mi je neupotrebljivo jer ga konstatno drzi previse tamnog, tako da ga drzim na rucno i to skoro na samom maximumu. Takodje ekran prosto ne deluje tako ostro kao na Note 1, moguce i zbog Roma, jer ovde koristim officijalni, a na starom Paranoid. Takodje bez dileme za mene 16:9 je brljotina, 16:10 je bolje resenje, znaci bas dosta na pojedinim mestima, npr u Blic ili B92 aplikaciji, ako na Note 1 stane 6-7 reci u red, onda na Note 2 stane 5-6, plus u blic aplikaciji npr na Note 2 moze da se mrda svaki clanak levo desno jer je pravljena za 16:10 odnos.
Sa novim S-Pen-om takodje nisam fasciniran, deluje mi suplje i kao da ce se raspasti, ali da radi preciznije i bolje to svakako, savrseno je precizan rekao bih.

E sad dobre stvari. Pod broj 1 baterija, ovo je uzivancija, traje preko 50% duze od one u Note 1, zaista mi je neobicno koliko mogu da koristim telefon. Zatim, kvalitet izrade je za klasu iznad Note 1, ama bas nista ne krcka, zadnji poklopac je od nesto deblje plastike, i ceo telefon deluje da je izliven iz jednog komada, ako izuzmemo sto je sve plastika, zaista ne moze bolje.
Zatim brz je, zaista je brz, nema vise nikakvog stucanja, zapinjanja, pokrecite sta i koliko hocete, 2GB memorije ce sve pojesti.
Lepo je konacno imati LED notifikacije na telefonu.

U principu sve ostalo je OK, kao i na Note 1.

Za kraj opet moram da se dotaknem ekrana. Zapravo najveci problem je rekao bih sto je kod AMOLED-a svaki primerak prica za sebe. Nisam do juce bio svestan ovoga, tj da je bas toliko izrazeno.
Juce sam u radnji gledao dva Note 2 jedan pored drugoga, namestio sam im na oba osvetljenje na MAX i stavio na oba color mode na Dinamic i iskljucio ono neko podesavanje... Medjutim iako su bili identicno podeseni, postojala je veoma ocigledna razlika izmedju njih, jedan je bio znatno svetliji od drugog!!! Tu sam vec poceo da se cesem, jer je cak i onaj bolji, tj sa svetlijim ekranom bio tamniji od mog Note 1! Vec mi nije bilo jasno o cemu se to pise u review-ima po netu...
Kada sam kupio moj, on je rekao bih kao onaj bolji od ona dva koja sam poredio (nisam kupio u toj radnji, pa nisam direktno uporedio), dakle nije lose, ali i dalje losije nego Note 1.
Medjutim nije to kraj, posto mi je za Note 2 trebala micro SIM kartica, otisao sam kasnije u grad u radnju operatera, i tamo su imali izlozen Note 1 (dakle stock rom), uporedio sam ga sa svojim Novim Note 2, kad imam sta i da vidim, (namestio sam im oboma ista podesavanja, dakle na max), taj Note 1 je bio daleko losiji od mog Note 2!!! Dakle taj Note 1 je imao daleko daleko losiji ekran od mog Note 1!!!

Treba li da pomenem da sam se skoro bio skenjao kad sam moj Note 1 stavio pored HTC One X i kad sam skontao koliko moja bela nije bela... Sad kad bih stavio Note 2 pored One X mislim da bih plakao :)

Nemojte me pogresno shvatiti, ekran uopste nije los, sve to se ne primeti kad ga normalno korstite, sve dok direktno ne stavite pored drugog telefona. Takodje nesto mi se cini da ovaj oficijalni Samsungov Rom skrnavi mogucnosti ekrana, cini mi se da stavlja malo vece ikonice, i generalno kao da bluruje sve... Cini mi se da je cist android ostriji sam po sebi. Stavicu stock samsungov firmavare na Note 1 ovih dana pa cu uporediti ponovo.

EDIT:

I da, na kraju sam uzeo belu. Poredio sam ih, dosta sam se dvoumio, ali na kraju sam uzeo belu iz vise razloga. Prvo malo su me smorili tamni telefoni, uvek sam imao tamne telefone, pa malo cisto za promenu. Gledam onaj sivi, nekako smorno deluje, od pozadi nekako previse sljasti, deluje kao lakirani bruseni metal... Nisam se odusevio. Takodje ne volim te plasticne imitacije metala, il si baja il nisi, ako jesi onda stavi pravi metal, ako nisi onda nemoj ni da se pravis da jesi pa od plastike pravis imitaciju metala...

Poslednja izmena:
Jos jednu stvar da dodam vezanu za problem bele.
Primetio sam da zutilo jako zavisi od ugla pod kojim se telefon posmatra.
Bas ko za inat ubedljivo je najzuce kada se gleda pod uglom iz koga se ekran inace posmatra (dakle oko pravig ugka)... Cim ekran zakosite malo na bilo koju stranu bela postane neuporedivo cistija... Ovo naravno samo nervira jer odmah vidite koliko vam je inace zuckasta slika bela.

@LazaNS Isto je kod mene na One S to je problem Amoleda.
Edit: Ali nije bas toliko zuto kao sto si ti opisao na prethodnoj strani, jeste malo tamnije kada se gleda direktno u odnosu na ono sto se vidi sa strane ali ne mogu da kazem da je zuto.

Poslednja izmena:
Znam da nije uvek isto, kao sto rekoh svaki panel je prica za sebe. Sad sam gledao Note 1, na njemu slika povuce na zeleno kad ga zakosim, postane losija.
Najveci problem je sto se nakon koriscenja Note 1 kad odmah uzmem Note 2 ne odusevim, vec se razocaram ekranom. Imam ih trenutno oba pa mogu da poredim, em je 16:10 bolji, em je bela bolja em je slima ostrija :(

Mene samo jako nervira sto kad citamo reviewe svi pisu, fantasticno ostar ekran, najsvetliji do sada bla bla bla... Pa jos objasnjavaju kako je dpi samo na papiru losiji, ali zbog novog ekrana u stvranosti je bolje na note 2. Ne znam samo jesu oni coravi ili sta je u pitanju.
Mada sad vec moze da se nadje po netu gde se pojedinj korisnici zale kako slika zaista nije ostra i svetla kao na Note 1, naravno obicno im objasne kako verovatno imaju felerican primerak... Ovo iskljucujem kao opciju jer sam gledao 4 Note 2, kao sto rekoh postoje razlike u ekranima ali generalno vazi ovo sto sam rekao. Opet kao sto rekoh nisu ni ekrani na Note 1 svi isti...

Moje misljenje je da Amoled posebno na vecim dijagonalama tipa 4.5-5.5" nije najsjajnije resenje za jedan telefon.
Mislim davno je Amoled bio nesto "WOW" i novo, IPS i novi LCD monitori su ga pregazili.

Evo ja sam LED LCD ekranom na Xperiji U odusvljen! Radi se o telefonu od oko 200e, jeste 3.5" i jeste standardna rezolucija ali je zato kvalitet slike ODLICAN.
Ja sam odusevljen kakav ekran ima ova Xperia, mogu tek da zamislim kakav je Xperia S ili T sa svojom HD rezolucijom. Plus BRAVIA engin je odlicna stvar i nije samo marketing jer daje cistiju i ostriju sliku kod pregledanja galerije i video snimaka.

S obziro da se nije pojavio jos oficijalni model za nase trziste i u prodaji su samo telefoni skidani sa mreze i dekodirani(da ne kazem busmanske verzije) rano je jos za tvrdnje o displeju. Koliko sam cuo za nekoliko dana ce se pojaviti kod nas zvanicno pa cu bas da uporedim note2 sa kecom. Nemoguce je bas da su svi testeri omanuli i da su pisali revjuove napamet.....

Jedino ako sam po radnjama u CH uspeo da naletim na 4 bushmanska primerka...

@Emix,
Slazem se, amoled je prosao svoje zlatno doba, to sam shvatio kada sam video ekran One X... Istina i dalje manje trosi ako se ne varam. Jedino sto sam ocekivao da ce amoled na note 2 biti bolji od onog na note 1.

Da li mozes da napravis fotografiju gde su telefoni jedan do drugog pod tim uglom gde se primecuje ta zuta boja. Imam N1 a veoma sam zainteresovan za N2 najvise zbog baterije.

Pa kad se i ovako na slikama primecuje tolika razlika, mogu misliti kako je uzivo. Uzas

Nazad
Vrh Dno