Šta je novo?

Samsung LE40A656 Iskustva

@ Osa

Meni su najpotrebnija podesavanja za SD, posto sa IKOM-om nema bas srece po pitanju HD. Mislim kod SBB barem imas mogucnost da platis i koristis D3 (pa kakav-takav) dok kod IKOM-a nemas cak ni to.
Ali u svakom slucaju bio bih zahvalan i za podatke za digitalnu i za laptop narocito.

Kao sto i obecah, evo podesavanja koja ja koristim. Pronadjoh ih na AVForumu u tread-u za A656 settings. Ima tamo more settings-a tako da slobodno potrazi tamo jos neka.

PC (VGA) Mode: Movie, Backlight: 7 (ja sam smanjio na 5), Contrast: 95, Brightness: 45, Dynamic contrast: Off, Gamma: 0, White balance: 26 25 25 13 25 15 Colour tone: Cool1.

Za SD signal sam iskoristio setovanje sa ovog site-a: http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Settings.htm

Poslednja izmena:
@ Osa

Hvala puno, i ja sam stavio ona podesavanja za SD.

Ipak da postavim i ovde pitanje o panelu, iako sam ga vec jednom postavio.

Koja je razlika izmedju SQ01 i SX03 panela i zna li neko o kakvom se panelu radi u slucaju SX03, narocito u odnosu na SQ01 (noviji - stariji, bolji - losiji)?

Hvala unapred!

sta ste uradili sa zukom. Da li slusate na tv zvucnicima ili ste spojili sa nekim pojacalom ili whatever. Ja poludeh od nisko tonaca koje ubise ove tv zvucnike. Pokusao sam mnogo podesavanja ekvilajzera ( sto samoinicijativno sto sa setovanjima sa neta ). Sad se razmisljam da povezem sa audio out ( dva cinca ) na line in u zvucnu karticu na kompu, da li bi to bilo funkcionalno. ionako mi je komp stalno ukljucen, ali verovatno ce biti smaranja oko pojacivanja i smanjivanja zvuka.

Uključio sam SRS-XT i na EQ blago podigao visoke, niske nisam dirao jer mi se ne dopada kako zvuči na ovom TV-u kad se pojačaju. Inače mi je D3 risiver povezan optičkim kablom sa zvučnicima za malo glasnije slušanje filmova i muzike.

Uključio sam SRS-XT i na EQ blago podigao visoke, niske nisam dirao jer mi se ne dopada kako zvuči na ovom TV-u kad se pojačaju. Inače mi je D3 risiver povezan optičkim kablom sa zvučnicima za malo glasnije slušanje filmova i muzike.

Mozes malo da pojasnis kako? U smislu izmedju D3 risivera i zvucnika mi nesto nedostaje cinimi se?
Imam ustvari i pitanje za one koji imaju D3, jel i vama nekako tih? odnosno mnogo je tisi od analogne kablovske. Da li je to do risivera, D3 usluge ili neceg sestog?

Ja se jos uvek dvoumim izmedju ovog samsunga ili sony 40W4000,ima li neko dobre informacije o cenama oba modela posle ovog skoka evra?Prednosti i mane jednog i drugog?Unapred zahvalan...

Ja se jos uvek dvoumim izmedju ovog samsunga ili sony 40W4000,ima li neko dobre informacije o cenama oba modela posle ovog skoka evra?Prednosti i mane jednog i drugog?Unapred zahvalan...

Za prednosti i mane A656, mozes pronaci na forumu. Sto se tice Sony-a to je vec malo redja stvar ovde na forumu (verovatno shodno ceni), a sto se tice cena, juce sam dobio info da je A656 u Pevecu vrlo povoljan (manje od 100.000 RSD). Nije provereno doduse.

Mozes malo da pojasnis kako? U smislu izmedju D3 risivera i zvucnika mi nesto nedostaje cinimi se?
Imam ustvari i pitanje za one koji imaju D3, jel i vama nekako tih? odnosno mnogo je tisi od analogne kablovske. Da li je to do risivera, D3 usluge ili neceg sestog?

Pogledaj pod My computer, imam Logitech Z-5500 koji imaju optički ulaz.

Za prednosti i mane A656, mozes pronaci na forumu. Sto se tice Sony-a to je vec malo redja stvar ovde na forumu (verovatno shodno ceni), a sto se tice cena, juce sam dobio info da je A656 u Pevecu vrlo povoljan (manje od 100.000 RSD). Nije provereno doduse.

Ima li neko potvrdu ove informacije o ceni?A ja kad sam gledao oba razlika je bila samo 6000 dinara,111000 samsung i 117000 sony.

A cuje li se vama trafo(zujanje)kad je tv upaljen?Meni se na 32-ojci cuje,da ne kazem zuji.

A cuje li se vama trafo(zujanje)kad je tv upaljen?Meni se na 32-ojci cuje,da ne kazem zuji.

da kucnem u drvo ni kod mene se ne cuje.

Veceras cu da kupim kabal ( cinc-banana ) da probam da zvuk prebacim na komp i da vidim da li to vredi necemu.

Malo i ja da se uključim na forum sa svojim pitanjem. Imam Samsung 40" 615A. Kod nekih filmova sa DVD-a pojavljuje se zastajkivanje slike posebno kada je u pitanju panoramni švenk kamere. Da li je u pitanju loša konekcija sa DVD-jem (običan činč na video ulaz) i da li bi se nešto promenilo da upotrebim neku drugu konekciju. Odgovor za OSU: proveri da li ti je na D3 risiveru smanjena jačina tona pošto i on ima tu opciju. Inače, i ja sam odmah priključio zvuk preko spoljnog sistema zvučnika. Njegovi interni zvučnici nisu ništa posebno.

prikljucio sam kabl na line in na kompu sa audio out (cinch) na TV-u. Kako sada gruva. Sada je uzitak potpuniji. Ja nisam zahtevan korisnik, ali stvarno su zvucnici u tv krs.Sad je sve mnogo jasnije i puniji zvuk.

Malo i ja da se uključim na forum sa svojim pitanjem. Imam Samsung 40" 615A. Kod nekih filmova sa DVD-a pojavljuje se zastajkivanje slike posebno kada je u pitanju panoramni švenk kamere.

Isključi MotionPlus, MoviePlus ili tako nešto od opcija pa probaj.

Ako neko pouzdano zna, da li samsung 40a615 ima 100hz osvezavanje?

Hvala.

pa mozes proveriti ako imas u blizini tehnomarket,tamo je sada na akciji za 79.999 din
trazi od prodavca da ti pokaze kuiju - ako ima 100hz pise na njoj,
ili udji u meni od tv-a pa na prvoj stavci PICTURE odes skroz dole na PICTURE OPTIONS udjes u to i ako ima 100hz pise 100hz Motion Plus.
ako nema te opcije onda nema.
interesantno je da taj model ni ne figurise na sajtu samsunga nego postoji model 616 cije specifikacije su ( mislim ) iste kao 615, a 40a616 ima 100hz

Poslednja izmena:
gizmor dali si ga isprobao ?
ima li neki link sa komentarima?

tnx gizmor,
verovatno cu ga isprobati na mojoj m686.
da li si imao problema prilikom flesovanja, vidim da je nekima proces trajao dosta dugo i tv im se nije restartovao.
da li ti je stick bio formatiran u fat16 ili fat32

tnx gizmor,
verovatno cu ga isprobati na mojoj m686.
da li si imao problema prilikom flesovanja, vidim da je nekima proces trajao dosta dugo i tv im se nije restartovao.
da li ti je stick bio formatiran u fat16 ili fat32

Imas moj odgovor na prvom linku sto sam dao, post #791

Sto se tice restartovanja tv-a posle upgrade-a, ni prosli put kad sam radio upgrade mi se nije ukljucio sam. I ovaj put sam cekao 10minuta da se sam upali, al cak i pise u uputstvu ako se to ne desi, iskljucis ga iz zida,cekas dok se crvena lampica ne ugasi, pa vratis kabl opet. Nemoj nista da brines sanse su minimalne da pokvaris tv.

Prošao upgrade bez problema. Takođe, prošli put se TV nije sam upalio posle upgrade kao ni sada ali je bez problema uradio.

Ono što sam odmah primetio je kao da SD slika (SBB D3) ima manje artefakata kada je uključen 100Hz mod.

Nastaviću sa testiranjem. Gizmor, hvala za link ;)

Nema na cemu.
Izgleda da stvarno jeste poboljsan 100hz mod. Bas sam testirao danas na iptv, cak i na high podesavanju slika nema toliki "soap opera effect" kao ranije. Jeste da necu da ga koristim jos uvek, ali pohvale za to sto se trude.

fleshnuo sam m686 sa novim firmware-om, i to tako da sam prekopirao firmware na karticu od foto aparata koju sam ubacio u citac kartice, a citac kartice prikljucio na tv i pokrenuo update.

sve je proslo u najboljem redu.
:)

lodiloo !

Nazad
Vrh Dno