Šta je novo?

Samsung LE40A656 Iskustva

Sve proslo OK, osim sto ni kod mene nije hteo da se sam ukljuci posle updatea nego sam morao da pribegnem iskljucenju kabla iz struje.
Sve u svemu nista revolucionarno, ali opet dovoljno dobro.

Poslednja izmena:
Planirao sam da pazarim verziju od 32" ali posle svega sto sam procitao ovde ipak sam se odlucio za verziju od 40". Pa me interesuje ako neko ima informaciju gde je najpovoljnija cena? Najpovoljnije sto sam ja do sad pronasao je 97000 din. u Tehnomarketu.

To ti je OK cena otprilike, koliko ja videh u odnosu na TehnoMax, Megastores, Merkur, svuda su 37A656 oko 90k, 40 oko 100, vidi još u Delta City - Tehnomarket ima neku akciju da dobiješ i DVD plejer za 93k, samo nisam siguran da je bio baš 40A656 u pitanju ili neki susedni pošto sam ja primarno gledao druge modele.

EDIT: sad vidim da si iz KG, vidi telefonom kakva je situacija i koji je model.

Poslednja izmena:
Da potvrdim, trenutno je akcija u TM u Delti, 93k za 40A656 sa DVD plejerom, koji inače košta 5k.

To je u principu isto, nekoliko hiljada gore dole, toliko bi me izaslo gorivo. A DVD mi ne treba izbacio sam ga iz upotrebe, pazario sam WD HD TV i sad sve sibam preko njega.

Heh kao i uvek da obavestim da je izasao jos jedan firmware za A656 build 1023. Opet ne znamo sta je poboljsano ali kazu da su jos deeper blacks. Javljam kad budem saznao vise.

Aj javi kakve su promene i ako stavis kod sebe ima li kakvih "konkretnih" promena. Hvala!

Da li se gube podešavanja prilikom ubacivanja ovog FW?

Ne bi trebalo da se gube ako ne ulazis u service menu, mada kod proslog fw-a je bilo par slucajeva da su se resetovala. Sto se tice konkretnih promena za sada su izmereni jos deeper blacks i jos malo je poboljsan 100hz motion plus. Ako neko koristi Mumidova podesavanja, uradio je kalibraciju za 1023 u a656 settings thread part 3*.
Nisam jos stavio, trebam u toku dana pa vam javljam kako je proslo.

Ja koristim njegova podesavanja od prvog dana, decko je pro. Samo znas kako, da bi njegova podesavanja bila maksimalno tacna moras da koristis njegove SM vrednosti. Evo okacicu ovde pa ako se ne plasis da menjas, mada ne mozes da zeznes nista ako samo ovo sa slike promenis.

Drustvo stavio sam veceras novi FW, sve je proslo glatko osim vec poznatog da se tv sam ukljuci posle update-a vec mora da se stekne iz struje pa da se vrati. Podesavanja se nisu resetovala, barem meni. E sad utisci. Posto nemam colorimeter, moracu da verujem ljudima sa avforuma da su crne jos dublje, mada meni slika uvek izgleda bolje posle FW upgrade-a, ali mozda zato sto mislim da je bolja, mada se i to racuna :D .Sve u svemu,nemate sta da izgubite stavljanjem ovog FW, samo da dobijete.

Nauka i za Tv.

32A656 - contrast 15.000:1
40A656 - contrast 50.000:1

Sami podaci o kontrastu ti govore da će ista podešavanja (ako su uopšte ista) na ova dva TV dati svetliju sliku na 40" modelu.
Zavisi dosta i od uslova u kojima gledaš TV. Da li je prostorija osvetljena ili je zamračena itd.

@Falcon hvala ti puno.

Jel ima neko neka dobra podesavanja za 32 na SBB kablovskoj.

Koristi za početak ta podešavanja sa hdtvtest.co.uk sajta, a probaj i Mumidova (imaš link na prethodnoj strani). Na kraju, podesiš Backlight na veću vrednost (ja držim uveče na 3, preko dana na 4) ako ti je suviše tamna slika.

Znam da u temi vise od 6 meseci nije nista pisano, ali ja sam pre dva meseca kupio tv Samsung LE-32A656 u tehnomarketu i sa strane tv-a pise SS02, ciji je to panel, bio bih zahvalan kada bi mi neko odgovorio

To je Samsungov/Sony S-pva panel.

Poslednja izmena od urednika:
Za SX03 se ljudi dosta zale zbog cloudinga. Sa SQ01 i SS02 obicno nema problema, tako da ne moras da brines...

SQ01 :)

Pozdrav!

Imam pitanje u vezi samsung-a 40B650 i 40B651 (koji se peodaje u tehnomarketu).

Da li je razlika izmedju ova dva modela samo u boji donjeg dela koji je kod B650 sivkast a kod B651 crven, ili ima jos necega?

Unapred zahvalan.

Koliko sam video po stranim sajtovima, razlika je samo u izgledu. Neka me neko ispravi ako grešim.

U pravu je Falcon - razlika je samo u dizajnu (a i tu je minimalna). Elektronika i paneli su u potpunosti isti u oba modela.

Zna li neko da li Samsung 32A656 podrzava mpeg-4 ?

Odgovoricu i ovde da ne bude ubuduce zabune. A656 bilo koje dijagonale nema mpeg4 tuner vec samo mpeg2.

I pored prave poplave novih modela ja sam prezadovoljan ovim godinu ipo starim modelom ali mi je nekako cudno da u takvom (cak i tadasnjem) best buy modelu nema DVB-C vec samo DVB-T tako da i pored PCMCI ulaza ne mogu da koristim konaks kartice.
tears.gif

Pa pogledaj sta zapravo dobijas sa DVB-C, i nije nesto specijalno. Uvek mozes da iskoristis neko externo resenje ako ti bas bas treba. Sa kvalitetom slike A656 se i dan dan nosi sa najboljim modelima, sta ces vise.

Stvarno je vrh TV, za 1080p je boli glava, za obicnu mrtvu IKOM kablovsku nije nesto, za IPTV dobar, takva bi trebala kablovska da bude. Nadam se da ce me sluziti jos min 3. godine, dok ne krene sa ekspanzijom 3D TV-ova

Nazad
Vrh Dno