Šta je novo?

Samsung LCD LE-37C650

Hvala na ogovoru i naročito na važnoj napomeni o 14:9 formatu.

c650 otpada jer ne mogu nigde da ga nađem u Srbiji. Ima jedan oštećen primerak u Tehnomaniji. Navodno je "samo" okvir panela izbledeo, ali meni to ukazuje na dug rad na polici neke radnje i dugu izloženost suncu. TV je dijagonale 37" i daju ga za oko 60000. Ne bih išao na tu varijantu. Ne vrujem da se može naći preko mađarske veze jer se tamo verovatno još brže oslobađaju starijih modela.

g30 je bio i moj izbor ali muči me dijagonala. Moje jedino iskustvo sa digitalnom televizijom je da sam jedan dan gledao LG42LK430 pozajmljen iz radnje na probu. I tom prilikom svi u kući smo se složili da nam to izgleda preveliko. Mada televiziju gledamo sa 3m udaljenosti što je po svim tablicama OK za tu dijagonalu. Tako da verujem da bi smo se na to navikli. Osim toga ne mogu da ne mislim o pojavi burnin-a. Ne znam da li ste videli ovo (ne uspeva mi da okačim link pa kopiram adresu):

http://www.hdtelevizija.com/forum/viewtopic.php?f=35&t=3403&p=36251&hilit=burnin#p36252

Čitao sam da je na NeoPDP panelima mogućnost burnin-a svedena na minimum. Ali vidim da se ipak može desiti. Kakav sam ja baksuz mene to ne bi promašilo. Osim toga ne mogu da se pomirim sa tim da pošto kupim TV moram da vodim računa koliko vremena gledam neki program, da širim sliku da bi ispunila ceo ekran...Ovo je pomalo off topic, jer ovo nije tema o g30, ali tako se nekako namestilo.

Ako se izborim sa ovim sumnjama onda idem na G30. Inače koliko vidim ostaje dilema d550 vs LG LK430. Šta mislite o tome. Ili možda ima još neka mogućnost za oko 700E.

Ovo često ponavljam...LG ima problem sa DTS zvukom, tj. ne pušta ga. Totalno je nebulozno da na takvom tv-u i pri današnjim brzinama interneta, gledaš divix filmove. To ćeš sam da ukapiraš vrlo brzo i počećeš da skidaš bar 720p, a skoro svaki ima blagodeti DTS-a u kojem sa LG nećeš moći da uživaš, naprotiv imaćeš samo jedno "mute". Možeš nekim alatima to da središ na kompu, ali akanje sa svakim filmom je još nebuloznije. Ako budeš uzimao Samsung lcd, nikako ne uzimaj 37, nego 40 inča, jer Samsung ne pravi panele od 37, pa će sigurno da ti zapadne neki kung fu panel. I najosnovnije pravilo: Lcd tv nikada nije prevelik, šta god ti o tome sada kao početnik mislio;) Shvatićeš kod prvog gledanja filma u HD formatu.

Ne bih se složio za DTS zvuk, najmanji problem je konvertovanje u AC3, traje nekoliko minuta. Uostalom, većina ripovanih filmova ima AC3 zvuk jer zauzima i do 500 megabajta manje a razliku gledajući, odnosno slušajući na TV-u ne može baš niko da primeti. LG ima po meni bolji media player, naročito što se titlova tiče. Što se kvaliteta slike tiče, mislim da je Samsung D550 tu dosta bolji od LG LK430 (Samsung C650 je daleko bolji od oba ali je baš stari model i nema ga više u prodaji). Ako ideš na LG razmisli o LK530, model od 42 inča bi ti se uklopio u budžet, ima odlične recenzije na netu a imao sam priliku i da ga pogledam, dopao mi se. A ako ćeš uglavnom gledati SD materijale i naše programe tu su ipak plazme daleko bolji izbor (pomenuti Panasonic ili neka Samsung plazma), priča o burn in-u stoji ali se to vrlo retko dešava, verovatno su to samo pojedinačni slučajevi (kažu da je to prevaziđen problem, neki vlasnici Panasonika G30 se ne bi složili sa time). Stoji i to da bi se na početku opterećivao sa razvlačenjem slike i čestim menjanjem kanala ali se to brzo zaboravi (imam G20 i zaista uživam u njemu, tako da ti pričam iz iskustva). Jedino što se nećeš baš usrećiti sa internim player-om Panasonic-a (ako se ipak odlučiš za G30), slaba mu je podrška za titlove , kao i za formate. Slažem se sa ''bobiškom'' za veličinu, LCD (plazma) TV nikad nije prevelik, naročito ako se radi o 40-42'', to stvarno nije veličina koja nekome može da smeta.

Ne bih se složio za DTS zvuk, najmanji problem je konvertovanje u AC3, traje nekoliko minuta.
Tačno, ali to važi za stare vlasnike LG-a, meni lično bi bilo glupo da sada, znajući za taj problem, uzimam brend koji nema potpunu multimedijalnu podršku. Naravno, ja koristim blagodeti DTS-a, a ko to ne želi ili ne može i ima viška vremena za konverzije s konja na magarca, kako mu volja. LG ima tu prednost sa plejerom i titlovima, tu se takođe slažem. Šteta što nisu napravili pravog naslednika C650, sa poboljšanim firmverom.

Ljudi, hvala vam na ovim savetima. Pomozite početniku još malo oko ovih odnosa stranica. Da li sve ovo znači da će na TV-u koji ne podržava format 14:9 a na njemu se gleda SD, likovi biti izduženi (ili sabijeni)? Onaj LG-i koji sam imao na probi mogao je da se podesi, između ostalog tako da ostavi sliku onako kako se emituje (čini mi se da se ta opcija zvala "Original" ili "Auto"). Tad sam imao utisak da je slika najbolja, mada je na nekim kanalima bilo bila dosta smanjena sa crnim horizontalnim ili vertikalnim zonama, a na drugim (npr. SportKlub) ispunjavala ceo ekran. Ako je deformacija koju unosi nedostatak 14:9 formata velika onda Samsung otpada.

Posoji li neki način da se problem sa Panasonic internim plejerom prevaziđe. Npr. film pustim na računaru koji je spojen sa TV-om ili neki elegantniji način? Ne tražim naravno, detaljno objašnjenej nego onako u globalu. Pretpostavljam da se problemi sa titlovima dešavaju samo kada gledam film skinut sa interneta gde je titl u posebnom fajlu a da se titlovi na filmu koji se prikazuje npr. sa DVD plejera vide kako treba (ovo me pitanje verovatno kandiduje za najvećeg pacera na forumu!)

Ova diskusija već više uopšte ne pripada temi, a ne znam kako i gde da se prenese.

Kupi tv na kojem ti najviše odgovara slika i kupi za 7-8 somića multimedijalni plejer koji pušta sve živo sa eksternog diska ili flasha i zaboravi na sve priče oko dts-a i internog plejera. I ne zaluđuj se sa formatima slike, dok naši seljoberi ne otkriju 16:9 format emitovanja, tako je kako je. Zoom opcija ublažava boli, barem ne vidiš onaj grozni rts logo u toj varijanti.

Ukoliko slika ide sa spoljnog plejera, računara ili DVD-a prikazuje se onako kako je taj izvor pušta sa sve titlovima. Inteni plejer je ugrađen u TV, misli se na filmove koje puštaš preko USB-a samog televizora. Ja imam spoljni media player (ViewSonic VMP74) na Panasonic-u G20 povezan preko HDMI i slika je tu mnogo bolja, bolja i od direktnog puštanja sa računara (povezao sam i računar sa HDMI kablom trebalo mi je 10m ali mi je bilo nepraktično da puštam filmove iz druge sobe). Što se tiče gledanja TV kanala na Samsungu, možeš normalno da ih gledaš u 4:3 formatu, postoji ta opcija ''original'' kod LG što znači da se emituje onako kako je originalno postavljena (u 4:3 ili 16:9 u kom će, pretpostavljam u narednom periodu, sve više televizija emitovati program). Ima te opcije i kod samsunga, ne znam kako funkcioniše. Najbolja opcija meni je ''auto'' (koristim je kod Panasonica, ne funciniše na mom LG-u LW4500 kog sam skoro kupio da bude drugi TV) gde TV sam popunjava prazan gornji i donji prostor ukoliko postoji kod filmova, sportskih prenosa ili emisija snimanih u 16:9 formatu.
Ne znam da li ćeš uopšte razumeti ovaj post, kad ga pročitam vidim da deluje malo konfuzno i komplikovano, pitaj sve što te zanima ukoliko nisi razumeo, potrudiću se da odgovorim.

EduardK, ja bih na tvom mestu sto se LCD-a tice, isao na 40D6500 (6570) bez problema, nema razloga da bezis od Edge LED tehnologije. Preko "Madjara" naravno, jer kod nas je papreno skup. Sto se velicine tice 40 inca nije preveliko ni sa 2 metra udaljenosti.

Rekao si da ti je prioritet sport i filmovi. Sportski kanali su uglavnom 16:9, a filmovi sa neta (720p, 1080p) izgledaju odlicno.

E sad, vecina domacih kanala je jos uvek 4:3, tako da, ako ne mozes da progutas blago deformisanu sliku ili crne trake sa strane, onda idi na plazmu.

OK ljudi. Hvala na korisnim informacijama. Još malo ću razmisliti o tome i doneti neku odluku.

Imam LE40C650 (malo krupniji od ovog :) ), i imam problem da pustim bilo koji format koji nije divx preko DLNA....kada nakacim direktno preko USB-a, normalno pustam i MKV i MP4 itd, ali preko mreze ne mogu....u cemu je problem? Jos jednu stvar sam primetio, na AVR-u nece da mi automatski prebaci na DTS, iako je film sa 5.1, televizor i AVR (Onkyo TX-NR 609) su povezani optickim kablom.

Kupio sam 40C650, ubediše me da je to još uvek dobra kupovina, iako je TV iz 2010 godine. Kupljeno preko "Madjara" za 400E. Nešto sumnjam koliko je TV bio u upotrebi. Vidim da je to moguće ustanoviti ulaskom u servisni meni. Medjutim sledeći uputstva, data ranije u ovoj temi, ne mogu da dodjem do tog podatka. Dakle TV je isključen. Kucam na daljincu {INFO} {MENU} {MUTE} {POWER} i dobijam sledeci ekran.

1.JPG

Sada bi trebalo, kako Gizmo ranje u ovoj temi kaže, ući u Control->Sub Option pa pročitati stavku Panel Display Time.

Posle izbora Control, ovo su mi opcije

2.JPG

A Sub Option izgleda ovako:

3.JPG

Nigde ne vidim parametar Panel Display Time ?
Da li su podaci u servisnom meniju pouzdani, da li ih je moguće lažirati pa na primer vratiti "kilometražu" ili prikazati lažne podatke o tipu panela?

Inače kada na prvom ekranu odaberem opciju SVC dobijem sledecu sitaciju:

4.JPG

Da li treba da me brinu ova dva "Failure" ?

TV ima dva SCART ulaza. Pored jednog pise RGB a pored drugog AV. Pitanje: Da li su oni ekvivalentni? I sa tim u vezi još jedno pitanje: kako je najbolje povezati dvd plejer na TV. Imam Cisco Digital Set-Top Box model Z3375 dobijen od SBB-a za prijem signala SD rezolucije. Na njemu postoje dva SCART izlaza, jedan namenjen za TV a drugi za video rekorder, tako pise u uputstvu za njega. Takodje imam XORO dvd plejer, star oko 7 godina. Od izlaza ima SCART, 1 činč ispod koga piše "Video", 1 rekao bih petopolini priključak ispod koga piše S-Video, tri činča sa natpisima Y, Cb/Pb i Cr/Pr. Monter SBB-a spojio je scart izlaz dvd plejera sa jednim SCART-om na top box-u, a onda drugi SCART iz top box-a na TV. Verovatno drugačije nije ni mogao kada je imao samo jedan SCART ulaz u stari CRT TV. Kao je najbolje (u nedostatku HDMI izlaza iz dvd plejera) da sada povežem dvd plejer na TV. Ako treba kupiću neki drugi kabal. Ili je možda bolje da kupim drgu dvd plejer :)

Kupio sam 40C650, ubediše me da je to još uvek dobra kupovina, iako je TV iz 2010 godine. Kupljeno preko "Madjara" za 400E. Nešto sumnjam koliko je TV bio u upotrebi. Vidim da je to moguće ustanoviti ulaskom u servisni meni. Medjutim sledeći uputstva, data ranije u ovoj temi, ne mogu da dodjem do tog podatka. Dakle TV je isključen. Kucam na daljincu {INFO} {MENU} {MUTE} {POWER} i dobijam sledeci ekran.

Pogledajte prilog 87735

Sada bi trebalo, kako Gizmo ranje u ovoj temi kaže, ući u Control->Sub Option pa pročitati stavku Panel Display Time.

Posle izbora Control, ovo su mi opcije

Pogledajte prilog 87736

A Sub Option izgleda ovako:

Pogledajte prilog 87737

Nigde ne vidim parametar Panel Display Time ?
Da li su podaci u servisnom meniju pouzdani, da li ih je moguće lažirati pa na primer vratiti "kilometražu" ili prikazati lažne podatke o tipu panela?

Inače kada na prvom ekranu odaberem opciju SVC dobijem sledecu sitaciju:

Pogledajte prilog 87738

Da li treba da me brinu ova dva "Failure" ?

TV ima dva SCART ulaza. Pored jednog pise RGB a pored drugog AV. Pitanje: Da li su oni ekvivalentni? I sa tim u vezi još jedno pitanje: kako je najbolje povezati dvd plejer na TV. Imam Cisco Digital Set-Top Box model Z3375 dobijen od SBB-a za prijem signala SD rezolucije. Na njemu postoje dva SCART izlaza, jedan namenjen za TV a drugi za video rekorder, tako pise u uputstvu za njega. Takodje imam XORO dvd plejer, star oko 7 godina. Od izlaza ima SCART, 1 činč ispod koga piše "Video", 1 rekao bih petopolini priključak ispod koga piše S-Video, tri činča sa natpisima Y, Cb/Pb i Cr/Pr. Monter SBB-a spojio je scart izlaz dvd plejera sa jednim SCART-om na top box-u, a onda drugi SCART iz top box-a na TV. Verovatno drugačije nije ni mogao kada je imao samo jedan SCART ulaz u stari CRT TV. Kao je najbolje (u nedostatku HDMI izlaza iz dvd plejera) da sada povežem dvd plejer na TV. Ako treba kupiću neki drugi kabal. Ili je možda bolje da kupim drgu dvd plejer :)

Otkljucaj mu snimanje na usb flash. Ako imas srece da si na Ikomu, koji pusta digitalni signal, pa Bog da te vidi.

http://forum.samygo.tv/

Nema sreće, vidiš da je na SBB.
A ima sreće što i ja imam starog Zoroa, kojeg koristim samo za muziku (audio cd i audio dvd).
Dakle, link koji ti je dat će da ti pomogne, ali te čekaju desetine sati čitanja uputstava. Meni je to bilo zanimljivo, lepo sam se zabavljao. Poenta je što moraš da hakneš tv, da bi mogao da vidiš skrivene opcije u servisnom meniju, između ostalog i broj radnih sati. Da bi imao bolju sliku sa Zoroa, kupi component kabl, to ti je taj Y, Cb/Pb i Cr/Pr priključak. A box ide u bilo koji scart, probaj oba, ne verujem da ćeš da vidiš razliku u kvalitetu slike. Pošto imam av receiver 5.1, Zoro sam s istim povezao digitalnim koaxijalnim kablom, pa je zvuk sasvim ok. I dalje ti preporučujem neki multimedia player za ozbiljnije akcije. Meni je jedan takav na tv povezan naravno hdmi kablom. I box od kablovske mi ide u drugi scart. To ti je moja situacija, pa se pronađi.

Poslednja izmena:
Hvala na linku za samygo. Video sam ga ranije u ovoj temi. Daleko sam ja još od hakovanja, pogotovu sa mojim Kljakavim engleskim, ali kada se bolje upoznam sa TV-om probaću nešto. Što se tiče vremena koje je TV proveo u radu, neću se više time opterećivati. Ionako sam rizikovao prilikom nabavke, jer sam bio upozoren da je TV verovatno poslednji primerak u toj radnji i da je radio neko vreme. Privukla me povoljna cena i dobre recenzije i iskustva ranijih korisnika. Kupih pa sad šta je tu je.

Nije stvar sreće što sam na SBB-u nego nedostatka opcija. Koliko znam ovde (u Užicu) imam dve opcije za kablovsku televiziju SBB ili Telekomov IPTV. Moj izbor bio je SBB pre svega zbog Sport Kluba, odnosno utakmica Premier lige. Ali sada sam u problemu zbog snimanja programa. Mislio sam da je sa digitalnom televizijom isto kao i sa analognom, da ću istovremeno imati sve kanale i da ću moći normalno da ih snimam u digitalnom kvalitetu. Međutim istovremeno se može gledati samo jedna kanal, onaj koji je odabran na top box-u. Čak, kako čujem on se ne može snimati i ako TV ima opciju snimanja na USB hard disk. A ako je snimanje i moguće može se snimati samo ono što se gleda. Jedini način normalnog snimanja programa je da se od njih uzme D3 HD DVR digitalni prijemnik (4000 jednokratno + 400 mesečno). Tako snimljen sadržaj ne može se kopirati na drugi medij. Nije da se to ne bi moglo platiti ali nekako osećam da to nije u redu, i da koriste svoj monopolski položaj u velikom delu Srbije. Sada ako treba nešto da snimim to mogu samo u analognom kvalitetu. Dok je bio stari CRT televizor taj snimak nije izgledao tako loše. A sada možete misliti na šta liči snimak analognog signala na starom VHS rekorderu, na traci koja je presnimavana stotinu puta kada se gleda na Full HD televizoru. To jedva da je upotrebljivo. Pitanje: koji skup opreme je potreban da se danas u Srbiji gleda jedan digitalni kanal a snima digitalni kanal i da se takav snimak može dalje slobodno koristiti? Ima li kablovskog operatera kod koga je ovo moguće?

@bobiska

Komponentni kabal stigao danas. Slika je primetno bolja i sa odgovarajućim podešavanjima u Film modu TV-a filmovi sa DVD-a izgledaju odlično. Hvala na savetu. Jedino su titlovi malo nazubljeni i deluju nekako "čupavo" ali to nije toliko izraženo da bi iritiralo kod gledanja filma.

U duhu tvog potpisa (o iskustvu i uništenoj opremi) počeo sam da skupljam iskustvo uništavajući (nadam se ne definitivno) opremu. Taman kada sam završio sa probom komponentnog kabla vidim da plejer ima i VGA izlaz. Ne nesreću imao sam pri ruci neki VGA kabal pa rek'o da probam preko njega da povežem plejer i TV, možda će to dati još bolju sliku. Spojim, dakle VGA kablom plejer i TV (veza sa računarom je neki dan isporobana i radi lepo) ali TV javlja da nema ništa na izabranom ulazu. Pronađem u meniju plejera (opcija Preferences) gde se definiše na koji izlaz plejer šalje sliku i izaberem VGA. Slika se pojavi na televizoru ali je loša. Ne sećam se koju rezoluciju mi je TV prijavio, možda 600 X 400 ili tako nekako. Prčkam po meniju plejera u pokušaju da dobijem veću rezoluciju na izlazu. Nekako sam to uspeo ali TV javlja da rezolucija nije podržana. I tako sada imam plejer čiji izlaz ne mogu nikako da prikažem, pa ne mogu da uđem u podešavanja i usmerim izlaz na neki drugi prikjučak. Situacija "ključ od konzerve je u konzervi". Što bi rekao moj automehaničar (inače diploirani mašinski inženjer) kada nešto zabrlja "Nema budale bez školovane budale!". Probao sam da plejer povežem sa starim CRT televizorom preko SCART-a. Nazire se logo Zoro-a, ali slika leti preko ekrana i iskrivljena je tako da ne mogu da kontrolišem kretanje kroz meni plejera. Probaću da spojim plejer sa eksternim monitorom koga imam u kancelariji da vidim hoće li se slika pojaviti. Pitanje: da li plejer ima neku vrstu hardverskog reseta, nešto kao Ctrl+Alt+Delete na računaru koji bi ga vratio na fabrička podešavanja, ili ga moram nositi u servis?

Ha, ne brini nisi još stekao moje iskustvo uništavanja, samo se nadam da nisam prekasno video tvoj post :)
Na daljinskom od plejera imaš crveno dugme "video". Pritiskaj ga dok ne dobiješ normalnu sliku i ne brini. A VGA kablom nikada nećeš imati ni približno dobru sliku kao sa komponentnim.
Što se tiče snimanja, kod IKOMA nemam tih problema, jer su digitalni kanali nekodirani, pa bi bilo koji dvr sa dvb-c tunerom završio posao snimanja jednog, a gledanja drugog kanala. Kod SBB-a to nije moguće, a verujem da si verziraniji za njihov hd dvr, kada kažeš da njegov snimak nije moguće kopirati na drugi medij. Takva je situacija i sa internim dvr-om u C650 (+ naravno da snima samo onaj kanal koji gledaš), mada od skora postoji hack kojim se taj snimak dekodira, ali kod SBB-a ti to ništa ne znači. Dakle njihov top box ti dekodira trenutno samo onaj kanal koji tog momenta gledaš i tu nema pomoći.
Ne znam zašto ti je uopšte stalo toliko do snimanja, ja to radim samo kada propuštam nešto zanimljivo, pa programiram tv da snimi to, kako bih odgledao kada dođem kući, npr. neku utakmicu i sl. Ako baš voliš i često koristiš tu opciju, a naravno da želiš da izbegneš vhs nebulozu, imam utešno rešenje za tebe. Tv kartica u kompu, neki Leadtek ili procunjaj za bolju i snimaš kako hoćeš. Kažem "utešno", jer tada naravno snimaš analognu tv, ali u mnogo boljem kvalitetu od vhs-a. U tom slučaju od provajdera traži galvanski separator, da ne bi od kompa imao smetnje u celom audio-video sistemu. Oni će da izbegavaju da ti daju, mada su navodno po zakonu dužni. U najgorem slučaju, ima da se kupi i nije neka cifra.

Poslednja izmena:
Upravo sam na poslu priključio monitor na plejer, dobio sam sliku i prebacio izlaz na YPbPr. Nadam se da će biti u redu kada danas spojim plejer sa TV-om. Inače dugme "video" koje pominješ, kod mene ne postoji. Plejer je HSD 402 PLUS.

Koristio bih snimanje upravo u situacijama koje navodiš, kada se nešto propušta zbog posla ili drugih obaveza, kao i kod sukoba interesa (ja bih da gledam utakmicu a žena film ili sin crtać). Povremeno se dešava da na programu ima nešto što bih želeo da mi ostane u arhivi (neki stari film, dokumentarac sa diskaverija ili sličnih kanala). Rešenje sa kompom je opet neka vrsta budževine. Novi kablovi, premeštanje računara tamo-vamo, a najgore što ne vidim način da programiram snimanje u terminu kada nisam kod kuće. Taj scenario sa IKOM-om je upravo ono što sam ja zamišljao i već sam se spremao za nabavku nekog dvr-a. Ovako vraćen sam praktično u srednji vek.

Ono što mi najviše smeta u celoj priči je cinizam i arogancija SBB-a. Pozivaju se na zaštitu autoirskih prava. Istovremeno ta zaštita ne važi kada ti uvaljuju njihov dvr. Nije valjda da IKOM radi protivzakonito. Kako kažu moji prijatelji koji žive kojekuda po Evropi, ta praksa nigde ne postoji. Retko ko i gleda televiziju tako što sedi kući i čeka da mu počne film. Ako se nešto i kodira to su kanali koji se inače dodatno plaćaju, video na zahtev i slične stvari. Ali šta zna Evropa šta je zaštita autorskih prava. Što reče naš sagovornik borab u svom potpisu "Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!". Sad šta je tu je. Čim se pojavi neka alternativa napuštam SBB, ako oni u međuvremenu ne promene ovu praksu.

Koliko se sećam, moja tv karta ima fazon da uključi komp u vreme snimanja, nisam siguran jer sam je izvadio, raspitaj se. Ali ako ti je to budževina, ništa onda. Mada ima varijanta i sa laptopom i usb tv tunerom. Tu nemaš cimanje sa kablovima (ako imaš laptop). Dalje sam presušio sa idejama. A za sliku za taj plejer, evo sa drugog foruma rešenje:
evo jos jednom, kod mene ima a verovatno i kod tebe monitorski izlaz onaj stari standardni, tu prikacis svoj monitor od kompa i imas sliku na njemu, znaci slika ne moze na oba izlaza ili TV ili COMP. tu je caka, znaci cim vidis gde je slika tu mozes da udjes u setup i vratis na ono sto zelis....
nadam se da sam svima pomogao kji budu imali slican problem..
poz....
Sad` kapiram da si to već uradio.

Poslednja izmena:
Zoro ponovo zakačen na TV i radi kao Doxa. Svakako sam nameravao da kupim TV kartu za laptop. Mislim da prebacim neke stvari sa VHS kaseta. Plan je bio da se potpuno oslobodim starog rekordera i tih kaseta koje zauzimaju puno mesta. Nisam ni znao da postoje TV karte koje mogu uključiti računar u zadato vreme, pa ću kod kupovine potražiti neku takvu. Hvala na savetu.

U svakom slučaju, komp možeš da upališ u zadato vreme na milion načina, a tv karta mislim da pamti programirano vreme i kada se komp ugasi. Ipak, proveri sve to.

Izasao je novi firmware za C seriju televizora .
fw 3014.1 .
Dosta noviteta, a primetno je brze prebacivanje sa kanala na kanal.
pvr hack preko rucommunicator-a radi.

Jel taj firware za sve televizore iz C serije? Ja konkretno imam C550.

Izasao je novi firmware za C seriju televizora .
fw 3014.1 .
Dosta noviteta, a primetno je brze prebacivanje sa kanala na kanal.
pvr hack preko rucommunicator-a radi.
Koji su još noviteti? Da ne budžim džaba.
Nađoh:
"After upgrade:
01) Telnet: still work!
02) PVR: still active and working
03) DeSTRoi 1.3.1 works on new records (no need for manual keys)
04) ruSamsungTVCommunicator: still working, remote control menu reachable and possible to change
05) NFS + Virtual USB seems to work correctly
06) TV is now able to play some old DivX which was not previously, HD without change
07) MAC adress of eth0 remains unchanged
08) samsung_pvr is no go - Time Shift crash with unknown error if samsung_pvr runs; .srf/.tmp has zero length
09) Yahoo widget stopped to work (najx I will be missing you). But it was upgraded on first entrance into Internet@TV after firmware upgrade. Recomends to update TV software (???). Reinstall/reload didn't helped.
10) Downgrade via 0000 firware without problem (3011 firmware is Valencia samsung_pvr friendly, Yahoo is the same)"...
...ali više verujem našima:D

Poslednja izmena:
Koji su još noviteti? Da ne budžim džaba.
Nađoh:
"After upgrade:
01) Telnet: still work!
02) PVR: still active and working
03) DeSTRoi 1.3.1 works on new records (no need for manual keys)
04) ruSamsungTVCommunicator: still working, remote control menu reachable and possible to change
05) NFS + Virtual USB seems to work correctly
06) TV is now able to play some old DivX which was not previously, HD without change
07) MAC adress of eth0 remains unchanged
08) samsung_pvr is no go - Time Shift crash with unknown error if samsung_pvr runs; .srf/.tmp has zero length
09) Yahoo widget stopped to work (najx I will be missing you). But it was upgraded on first entrance into Internet@TV after firmware upgrade. Recomends to update TV software (???). Reinstall/reload didn't helped.
10) Downgrade via 0000 firware without problem (3011 firmware is Valencia samsung_pvr friendly, Yahoo is the same)"...
...ali više verujem našima:D

Nisam nasao nista vise od ovog c/p sa samygo foruma.
Meni je PVR radio , bez hakerisanja posle upgrade-a.

Da li neko moze da mi kaze (ko je stavio) da li da stavljam ovaj firmware ili ne?
Da li se nesto vredno dobija ili ne i da li ostaje srpski jezik u tv-u?

Da li neko koristi usb wireless karticu na 6 seriji i koju, a da nije samsung ?

Nazad
Vrh Dno