Šta je novo?

Samsung LCD LE-37C650

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Da li neko ima ovaj tv i kakva su iskustva. Mislim da je ovaj model moja ciljna grupa.
Interesantno je da ima ugradjenu mreznu kartu i povezivanjem na ruter , moze mnogo toga, bez ukljucenja racunara. Pusta sve formate, kao i filmove sa usb-a. Sto je opet dobro, jer ne moram da uklhucej Pc.

* Samsung televizor LCD LE-37C650
* Dijagonala ekrana: 37" (94cm)
* Rezolucija: 1920x1080
* Video: Motion Plus : 100Hz
* Clear Motion Rate: TBD
* Picture Engine: HyperReal Engine
* Wide Color Enhancer: Wide Color Enhancer
* Audio: Dolby Digital Plus, Dolby Pulse
* SRS TheaterSound
* dts 2.0+Digital Out
* Izlazna snaga (RMS): 10W x 2
* Tip zvučnika: Down Firing
* Internet@TV
* AllShare
* USB2.0: (USB 2.0 Movie)
* BD Wise
* Channel List USB-Clone
* Wireless LAN Adaptor podrška
* Teletext (TTX): Mega
* OSD jezici: 25 jezika
* Picture-In-Picture: 1 Tuner PIP
* Anynet+ (HDMI-CEC)
* Auto Channel Search
* Auto Power Off
* Auto Volume Leveler
* Subtitle
* Clock & On/Off Timer
* EPG
* Game Mode
* Sleep Timer
* Digital Noise Filter
* Wireless Remote Control
* System DTV Reception (DVB-T/T2/C/S2): DVB-T/C, MPEG4
* DTV Tuner ugrađen
* CI+
* Ulazi i izlazi:
* HDMI 4 (sa strane : 1 , nazad : 3)
* USB 2 (Side)
* Component In (Y/Pb/Pr) 1
* Composite In (AV)(sa strane)
* Digitalni audio izlaz (optički) 1
* PC In (D-sub) 1
* CI Slot 1 (sa strane)
* SCART 2
* RF In 1
* Headphone 1
* PC Audio In (Mini Jack) 1
* DVI Audio In (Mini Jack) 1
* Ethernet (LAN) 1
* Dimenzije:
* (ŠxVxD) sa stalkom: 90.76 x 62.12 x 25.5 cm
* (ŠxVxD) bez stalka: 90.76 x 57.44 x 7.85 cm
* Težina:
* težina sa stalkom: 15 kg
* težina bez stalka: 11,6 kg
* Garancija: 2 godine

Hvala.

I ja imam istu dilemu oko kupovine LCD-a jer sam od palzme definitivno odustao,jer se plazma moze gledati samo u jeftinoj tarifi struje koliko trosi,a i greje se jer nisu dzabe u njoj ubaceni pozadinski ventilatori ,nego btw da ne skrenemo od teme googlajuci i iduci po raznim .hr i stranim forumima dolazim do misljenja da je SONY nimalo bolji a u nekim varijantama i losiji od SAMSUNGA tako da sam i ja opredelio se za samsung i to za ovaj isti model LE37C650 jer po svemu je best buy i po kvalitetu i ceni, a i po prostoru koji ce mi zauzeti u dnevnom boravku (veci jedva da bi stao).
Ali avaj hodajuci po forumima dolazim do podatka da SAMSUNG I SONY koriste zajednicke panele tacnije proizvode ih skupa ALI NE PROIZVODE I NIKADA NISU PROIZVODILI LCD PANELE OD 37 i 40 INCA nego su koristili neke od kineskih varijanti tako da sam onda odustao od kupovine 37-ce i odmah iako ce jedva da stane odlucio da trazim 40-to incni naravno ako je to sve istina ,ali mislim da jeste jer sam to susreo na vise foruma i na stranim i domacim.
E sad se i tu javlja dilema posto postoji i malo jeftinija varijanta LE40C630 i naravno C650 po saznanju istih ili nebitno razlicitih karakteristika kao i C650 tako da bih volio da neko da strucno misljenje kakva je i kolika razlika izmedju LE40C650 koji je uzgred i testiran i postavljen test 10.06.2010 od strane Branka Maksimovica, ali nije nigde nasao za shodno da pomene i model C630 kolika je razlika i u cemu, kao sto je nasao za shodno da na testu od 46 i vise inca testirao i napisao sve razlike izmedju 5 samsungovih modela.
A i volio bih da se u raspravu ukljuci i neki TVHD GURU koji bi mogao i objasniti ovo u vezi 37 i 42 panela koji se ne rade u SONT-SAMSUNG radionici......

SAMSUNG LCD LE40C650 vs LE40C630

A da umalo da i to ne zaboravim trebalo bi neko ko je u mogucnosti da testira ova mogucnost USB ulaza x2 da li provereno idu mkv divx i xvid i da li cita titlove i koje jer nije poenta da mogu gledati film u tim formatima ako nemogu povuci i prevod.

hvala svima koji se potrude da objasne

veritas vos liberabit

na c530 radi sve, prevod mora biti istog imena kao film
isprobao sam u radnji i jako dobro radi pa pošto je softver isti i na c600 seriji (taj za filmove) isto će raditi.

Imam 37C550 tako da ću komentarisati samo relevantne stvari.
USB čita sve i MKV 720p/1080p i integrisane titlove kao i titlove u posebnom fajlu i stvarno šta god mu baciš.

Preko mrežne kartice ima odličan media player koji čita takodje sve kao i USB, na kompu moraš da imaš pokrenutu aplikaciju koja sheruje preko DLNA i da na njoj izabereš koje foldere da sheruje sa TVom. Strogo preporučujem NE koristiti Samsung-ovu aplikaciju za ovo jer je spora i ostavlja neke fajlove po celom hardu (zeznuo se ja jednom i nikad više), ima raznih drugih aplikacija koje podržavaju sherovanje preko DLNA. Odlično radi preko rutera, ne secka niti ima problema.

Sve u svemu mnogo mi je drago što sam uzeo C550 umesto C530, sada ne moram da tražim HTPC ili kupujem WD Live.

Samo ako ti nije problem da proveris opet da li pusta titlove koji su integrisani u mkv fajlove tj. embedded subtitles, posto sam do sada dobijao informacije koje su ukazivale u suprotno i da titlovi moraju da budu u odvojenom fajlu u istom folderu.

Embedded subtitles support za mkv nije podrzan, pa me zanima kako je moguce da radi kod tebe.

koji sam retard, izvinite na dezinformaciji, negde sam se istripovao i mislio da subs rade i evo sad opet probam i stvarno ne rade ako su embedded :( Jedino mogu da se ektraktuju iz MKV-a pa onda da rade kao poseban fajl, nadam se da ce biti u nekom buducem firmware-u

Pa da, bilo je reci da bi trebalo da ubace podrsku za embedded u nekom firmware-u, ali izgleda od toga nista, verovatno ce to ostaviti za modele u 2011.

C650 koristi CCFL.
C6500 koristi Edge LED.

Nijedan Samsung ove godine nema Full LED local dimming. C8000 na primer koristi neke prednosti local dimming tehnologije kako kaze samsung.

Ako sam dobro razumeo, ovi televizori pustaju HD filmove (valjda 720p, ili koje vec), samo sa eksternog harda, bez racunara?

Ako sam dobro razumeo, ovi televizori pustaju HD filmove (valjda 720p, ili koje vec), samo sa eksternog harda, bez racunara?

puštaju sve vrste filmova i to rade jako dobro, sa zvukom naspram drugih marki.
LG isto pušta sve filmove ali ne podržava DTS zvuk koji je u 99,9% slučajeva zastupljen kod HD ripova. Prošlogodišnji modeli samsung iz B serije nisu mogli da puste DTS, pa ako kupuješ gledaj da bude C serija.
Jači modeli sa ethernet portom i wireless opcijom mogu i da streamuju sa kompa npr.

Kako se povezuje sa kompom? Da li moze preko rutera koji deli internet ili cu morati 2x da razvlacim kablove iz sobe u sobu?

Ove sto ja gledma ima velika vecina tipa 85% ... ALi polako mnogi prelaze na ac3

Da li neko zna koji program mogu da korisitim umesto Samsungovog PC share. Doticni je prespor i koristi previse rama.

PS3 Media Server, radi sa samsungovim televizorima.

I Win7 media server integrisani radi

Ja sam probao sve i mezzmo je jedini ok, wmp je ok ali ne pusta titlove.

Sve u svemu mnogo mi je drago što sam uzeo C550 umesto C530, sada ne moram da tražim HTPC ili kupujem WD Live.
Cekaajte bre! Sta ovo znaci, da 530 ne moze da pusta sa externog harda ili USB flesha?

Naravno da moze. Verovatno se odnosilo na to da C530 nema DLNA kao C550. Ima podrsku za zicno streamovanje materijala sa kompa ili mreznog hard diska, putem LAN kabla. Nema podrsku za wireless DLNA i WiFi dongle , to ima C650.

Jos jedno pitanje. Da li mogu da koristim neki drugi softver za gledanje filmova ili slusanje muzike osim onog koji je ugradjen u tv?

Jos jedno pitanje :) Kad gledam film ili slusam muziku preko plejera u tv-u, sve jedno na izvor(hard ili wifi) na trenutak nestane zvuk ili se ukoci slika.To se desi par puta u toku gledanja filma. Da li jos neko ima slican problem i da li neko zna o cemu se radi?

Ali avaj hodajuci po forumima dolazim do podatka da SAMSUNG I SONY koriste zajednicke panele tacnije proizvode ih skupa ALI NE PROIZVODE I NIKADA NISU PROIZVODILI LCD PANELE OD 37 i 40 INCA nego su koristili neke od kineskih varijanti tako da sam onda odustao od kupovine 37-ce i odmah iako ce jedva da stane odlucio da trazim 40-to incni naravno ako je to sve istina ,ali mislim da jeste jer sam to susreo na vise foruma i na stranim i domacim.

U dilemi sam hteo si da uzmes 37 napisao si da samsung ne proizvodi panele od 37 a ni od 40, zasto bi batalio 37 i uzeo od 40 ako su isto kineske varijante?
Pitam posto sam planirao da uzmem LE-37C650

Samsung ne proizvodi 37", ali naravno da proizvodi 40" panele, to je verovatno najprodavanija veličina.

Definitivno proizvodi 40"

Vrh Dno