Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Imaš u Philz-u pod wipe data opciju clean to install a new ROM, samo to odabereš i daš mu koji zip instaliraš. Ne treba ti 100%, kratko traje instalacija.

Uradio sam tako samo bez Wipe battery stats i nece nikako da se instalira, a verzija je I9300UBUGNG1_NeatROM_v7.8. Gde to gresim?

Imaš u Philz-u pod wipe data opciju clean to install a new ROM, samo to odabereš i daš mu koji zip instaliraš. Ne treba ti 100%, kratko traje instalacija.
Radio sam i tako nece pa nece.

Poslednja izmena:
Ovako,
Philz Touch 5
CWM Base version v6.0.3.7

Uradim Wipe data factory reset i Clean to Install a New ROM
Wipe cache partition
Wipe dalvik cache
format system

pa install i sta sam selektovao u koracima:
Backup EFS
Choose Recovery: Skip
Kernel: Stock / UBUGNG1
Boot Animation: Enable NeatROM
Boot Animation: 4
ROM: Lite ROM
Google App: nista
Samsung App: nista
Samsung Widget: nista
Add-ons: CWM, Neat EFS

Rekli ste mi da to sto je moj XXUGND5 nema veze sto je I9300UBUGNG1_NeatROM_v7.8.

Kad si izabrao ono da hoces novu instalaciju rom a,nema potrebe da cistis posebno cache,Dalvik itd. On to sve odradi. Ajde nadji novu verziju recovery a,ova ti je stara . Trazi 6.48.nesto. Mislim da nema potrebe u add ons da biras Cwm ali neka potvrdi neko .

Ali zasto je prosla instalacija I9300XXUGML2_NeatROM_v6.2_Aroma sa neatrom.com, a I9300UBUGNG1_NeatROM_v7.8 sa
forum.xda-developers.com. Prosla je starija verzija neatrom-a a nova nece. O cemu se radi?
Sto se tice recovery-a kako da izbrisem staru verziju da bi ubacio novu jer je instalirano preko odina?

isto preko odina instaliras novi philz (treci odozdo)
nove verije neat-a a i vecine romova zahtevaju noviji recovery, zato je jedna verzija prosla a druga ne

Hvala, konacno se instalirao. U cemu je razlika izmedju AOSP NeatROM i NeatROM?

Ajd da ne mucimo Saleta,on se bavi ozbiljnijim stvarima,ja cu ti ukratko odgovoriti. Razlika je sto na Aosp dobijas najnoviji Android ,znaci sve sto se pojavi novo,integrise se odma tako da si stalno u toku. Kad njega instaliras,nemas vise nista od Samsung,potpuno novo i drugacije iskustvo je u pitanju. Telefon je neuporedivo brzi,imas gomilu podesavanja,prakticki nema ogranicenja budzenju. To su ukratko prednosti. Naravno da sve ima svoju cenu pa tako i ovo. Sve Samsungove gluposti gubis,ako ih koristis mnogo i ne mozes bez njih onda Aosp nije za tebe. Postoje naravno zamene ali to nije to. Druga stvar je da kvalitet slika nije kao sa Samsungovim romom.Nije katastrofa ali je razlika vidljiva,doduse sve manje i manje. Batrija traje krace na Aosp romovima,u proseku sat,sat i po u rezimu upaljenog ekrana.
Ako ti nije bitno ili ti se ne svidja Samsungova verzija Androida,probaj ovo. Da se razumemo,da ne ispadne da sam nagrdio Aosp. Meni se svidja,ima mnogo prednosti i nedostaci su mi manji u odnosu na ono sta dobijam.
Probaj,nista te ne kosta. Navuci ces se brzo. Ja sam sad na verziji 4.3. Saletovoj ali sam dugo bio na Aosp Neat. Volim da menjam ali se ne odvajam od Saletovih verzija jer su najbolje,na stranu sto i nas covek a ja sam patriota,-) .kad mi dosadi,odo opet na Aosp.
Nadam se da sam ti pomogao a neko ce jos dopuniti ako sam nesto zaboravio.

Gapps ide posle rom-a, minimal ti je samo play store i neke stvari za sinhronizaciju a normal ima jos neke google aplikacije koje mozes skinuti i posle, ja ti preporucujem minimal.

meni se na S3 bar ne svidja sto mi je na aosp rom-ovima, po defaultu sve sitnije u odnosu na tw .. znam da se ovo resava prilicno lako preki dpi moda, ako je vec implementiran, ali mi tw u startu nudi optimalan prikaz .. sem toga, kada koristim aosp na S3, osecam se kao da i dalje koristim stari htc desire bar po korisnickom iskustvu .. tako da i kada stavim aosp, a probao sam jedno 10ak romova, brze bolje uradim restore na TW Neat

znam da je samo moje misljenje, ali aosp i samsung bar meni ne stoje, dok npr nexus i aosp po meni idu jedan na drugi kao logicna celina .. u svakom slucaju 100x se zahvaljujem dobrim ljudima koji su smislili custom recovery i nandroid backup, pa mozemo da se igramo :D

Jos sam u istrazivanju AOSP NeatROM, za sad sam odusevljen, kako da ugasim svetlo na tasterima?

sta treba da uradim da bi aplikacija wanam xposed radila, kada recimo zadam da promenim polozaj sata da bude u centru i kada se restartuje telefon nista se ne menja.

Insaliran xposed framework, instaliran wanam modul za TW ili aosp zavisi na čemu si, uključen wanam modul u xposed i restart telefona posle izmena.
Ako se ne snađeš javi pa će biti i linkovi za uputstvo.

imas xposed framework temu gde je detalno objasnjeno .. ukratko, skini xposed apk, instaliraj, pa udji, pa update/instal, pa reboot, pa skini iz xposed-a wanam modul, pa ga aktiviraj, pa opet reboot

onda u wanam udji, izmeni sta ti treba pa reboot ..

Uspeo sam nekako da se snađem, a kakva je razlika između KERNELS-a i MODEMS-a koji se nalaze kroz Neat ROM update, mislim u čemu je razlika u raznim varijacijama?

Da pitam još nešto da li moze zip arhiva koja se instalira preko recavery da se dinsta lira?

Jel moze neko da mi kaze koja je poslednja verzija 4.2 bez zakljucanog bootloadera?

Hocu sestri da azuriram telefon ali i da imam mogucnost da uradim downgrade ukoliko nesto ne bude sljakalo kako treba.

Citam jutros u Blicu da mozemo da kupujemo na Marketu. Ma jel to moguce,nije naucna fantastika? Doduse jos ne vidim tu opciju mada nisam brisao data i kes za store i play services a i ne znam jel bi tako proradilo. Ako nekom radi,nek javi.

Да ли је изашло решење за писање на sd картицу на 4.4.2? Невероватно је да је read only после апдејта:-(.

Neznam dal je neko dobio update na 4.4.2, kako si ti dobio update na kitkat?

Не знам да ли је апдејт изашао за Европу али јесте за Северну Америку где живим.

Nazad
Vrh Dno