Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Veze nemam, ni ne secam se kako je bilo, na 4.4.2 sam sada pa ni ne mogu da proverim.

Aaaa , nabijem mu ga majke. Ovo na proslom mi se nije desavalo. Kako sam azurirao prvo vibrira pa onda zvuk :D

Juce sam instaliorao 4.3 softwe i kad mi stigne poruka i kako da udjem preko otkljucavanja ekrana, npr. pojavi se ono da mi je stigla poruka i kako direktno da udjem u poruku?

Klikneš na poruku i onda regularno otključaš i to je to.

Pojavio mi se jedan problem na S3 sa Cyanogenmodom 10.2, kamera iz nekog meni nepoznatog razloga nekad odbija da radi, samo izabaci error "can not connect to camera". Sto je jos cudnije zna i Gallery da zabode, tj da nece ni da udje u slike.
Pogasio sam Dropbox i Google Photos sync, to mi je prvo palo na pamet da tripuje.
Ima li neko ideju zasto se to desava i sta mogu da uradim da sprecim to?
Napominjem da se to desava random skroz, ali cesto u najgorem mogucem trenutku, npr za NG, nece pa nece, poludeo sam bio.

I ne mogu da se otrgnem utisku da su mi slike mnogo losije nego na stock ROM-u?
Jel to samo do aplikacije ili je do samog CM roma?

Ako je vec bilo pisano o ovome molim vas dajte mi link stranice.

To sto ne radi cackaj u cm temi na xda.

A da su slike losije, jesu, samsung ne daje drajver ili sta vec za kameru pa ovi krpe kako znaju.

Probaj saletov aosp, radi kamera fino :D

Pojavio mi se jedan problem na S3 sa Cyanogenmodom 10.2, kamera iz nekog meni nepoznatog razloga nekad odbija da radi, samo izabaci error "can not connect to camera". Sto je jos cudnije zna i Gallery da zabode, tj da nece ni da udje u slike.
Pogasio sam Dropbox i Google Photos sync, to mi je prvo palo na pamet da tripuje.
Ima li neko ideju zasto se to desava i sta mogu da uradim da sprecim to?
Napominjem da se to desava random skroz, ali cesto u najgorem mogucem trenutku, npr za NG, nece pa nece, poludeo sam bio.

I ne mogu da se otrgnem utisku da su mi slike mnogo losije nego na stock ROM-u?
Jel to samo do aplikacije ili je do samog CM roma?

Ako je vec bilo pisano o ovome molim vas dajte mi link stranice.
neki lib su zaboravili da stave a ja stvarno nemam vremena da sad vidim koji. mozda da uporedis moj lib folder i njihov pa uzmi razliku :) ako vec hoces tu da ostanes

Jel se nekom desilo da je prestao fon da vidi mem. karticu? Danas iz cista mira stajao na stolu zakljucan i kad sam hteo nesto da vidim pojavi mibse notifikacija da kartica nije pravilno izvadjena i od tada je uopste ne vidi. Poske toga sam vadio karticu, gasio fon, palio, ali je jednostavno ne prepoznaje.

Edit: Sad sam je ubacio u komp, ni komp je ne vidi, tako da je definitivno kartica crkla. Jel ima neki program da probam da je povratim nekako, bar komp da je prepozna, pa da je nekako formatiram?

Poslednja izmena:
Te kartice cesto crkavaju, burazeru je crkla kingsonova kartica pre neki dan..

Jel se nekom desilo da je prestao fon da vidi mem. karticu? Danas iz cista mira stajao na stolu zakljucan i kad sam hteo nesto da vidim pojavi mibse notifikacija da kartica nije pravilno izvadjena i od tada je uopste ne vidi. Poske toga sam vadio karticu, gasio fon, palio, ali je jednostavno ne prepoznaje.

Edit: Sad sam je ubacio u komp, ni komp je ne vidi, tako da je definitivno kartica crkla. Jel ima neki program da probam da je povratim nekako, bar komp da je prepozna, pa da je nekako formatiram?
ja nisam cuo za takav program. mozda neko jeste?

Ne crkavaju fizicki. FS se "koruptuje". Nazalost, moraces guglati jer se ne secam kako sam karticu vratio u zivot.

Druga stvar je da sam posle ukljucio 'Protect SD card' u (valjda) Developer options i par meseci nema problema.

EDIT:
Sad sam nasao jednu koruptovanu SD karticu i jednu spasenu, ali ne mogu da nadjem alat sa kojim sam pristupio da opet probam... :(
Radilo seo nekom partition manageru, a specificnost je bila sto je mogao da formatira karticu tako da je od pocetka do kraja kartice samo ta particija i nista drugo... Ubi me, sad ne mogu da se setim kako se taj postupak zove. Dakle, nacin particionisanja kao sto bi telefon uradio...

Poslednja izmena:
Odradjen factory reset..hvala na savetu...problem sa share-om slika iz galerije resen...dok kamera i dalje ima dosta suma...ima li tu pomoci vise?

Probaj da pomeris ISO sa auto podesavanja.

Ovo za oštećenu karticu: ako je komp vidi i traži da je formatira uradi tako pa posle skini Get Data Back for FAT32 i skeniraj je i mislim da ces izvući 99% podataka.

Resen problem sa kamerom...posto vise nisam znao sta da radim odradio sam jos jednom factory reset i nakon toga sum na kameri je nestao :)...ne znam u cemu je fora ali i zasto je prvi reset resio samo problem sa share-om fotografija..bitno je da sada sve radi...hvala na pomoci,i u burazerovo ime posto on nema vremena za forume a tel je njegov...pozz i jos jednom hvala;)

Imam problem sa S3, pokušaću ukratko da opišem - svaka pomoć je dobro došla:
- telefon je kupljen u mts i nije rootovan
- u ponedeljak mi je stigao firmware update i prilkom instalacije, posle restarta stizao je samo do Samsung logoa i ni makac dalje
- nije pomogao ni reset na factory defaults - opet se zaglavljivao na Samsung logou
- sa Sammobile sam pokušao da skinem poslednji mts firmware (jul 2013) ali je bio corrupted (više puta downloadovao - uvek corrupted)
- onda sam skinuo pretposlednji firmware i ubacio ga u telefon preko Odin-a
- sve je proradilo osim što nije bilo signala mobilne mreže
- onda sam malo googlao i shvatio da se IMEI skršio
- sad kontam da su mi sledeći koraci:
1. Root telefona
2. preko Odina da stavim Aromu 6.2
December 30, 2013
I9300XXUGML2_NeatROM_v6.2_Aroma
3. Instalirati "Busy Box"
4. Instalirati "Ariza Patch"
5. Otvoriti "Ariza Patch" i kliknuti na PATCH

Da li je ovo OK i da li će ovo rešiti problem sa IMEI ili mi preporučujete nešto drugo?

Hvala puno svima unapred!

Koliko sam ja u toku, taj Ariza patch NIKAKO ne treba koristiti.

- u ponedeljak mi je stigao firmware update i prilkom instalacije, posle restarta stizao je samo do Samsung logoa i ni makac dalje
- nije pomogao ni reset na factory defaults - opet se zaglavljivao na Samsung logou
- sa Sammobile sam pokušao da skinem poslednji mts firmware (jul 2013) ali je bio corrupted (više puta downloadovao - uvek corrupted)
1. Root telefona
December 30, 2013

Da li je ovo OK i da li će ovo rešiti problem sa IMEI ili mi preporučujete nešto drugo?

Nikako ariza patch sjebaceti telefon zauvjek da probas sa ovim ovamo sto je

ja ovako sam popravo to na jedan drug s3 znaci da ga vratis skroz na fabricko stanje ovo nije samo obican flesh tu flesujes sve fajlove i ako uradis nesto pogresno mozes da ga briknes zauvjek telefon pa posle mora da ide na JTAG i vnimavaj na pit fajlot ovo ce ti vratiti telefon na fabricko stanje i u 90% slucajeva treba tu vratiti imei
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=30087735&postcount=6

1. Root telefona
December 30, 2013

1 pa 2 i to bi trebalo da je to ili stock sa novijim modemom. 3 4 5 zaboravi.

edit: hvala djilkos :)
Pre svega flesuj phillz receovery ali ne poslednji nego 608 nadji.

Poslednja izmena:
Jel ja dobro vidim da on hoće da stavi neat preko odina ili ti SH ne čitaš? :p

Šta onda jedan pa dva? :D

@pigeon

Aroma neat je zip i to se flesuje kroz custom recovery. Nema odin.

Poslednja izmena:
Ocoraveo sam, sorry :D Ipak 240dpi nije za mene :) Moze da flesuje phillz preko odina pa iz njega fles roma :)

Nisam expert za sve ovo - ako može još malo pojašnjenja (hteo bih da budem siguran da nešto trajno je sje*em)...

Kako custom recovery?

Kako flash roma?

Koji su koraci koje treba da uradim da vratim sve u normalu?

Hvala svima još jednom!

Ako nisi ekspert za sve ovo najbolje je da skines stock poslednji sa sammobile-a i flesujes odinom. Ako posle toga nemas imei s**** si pre toga.

Druga metoda cf root flesujes odinom, philz recovery 6.0.8 (nikako 6.07.9) isto flesujes odinom, skines neat6.2 zip prebacis na eksternu i flesujes iz philza. Isto vazi, ako posle ovoga nemas imei s**** si pre toga.

U odin ne ubacuj nikako zip fajlove i pazi sta skidas i uvek u pda polje. Za recovery ti treba tar.md5 ektenzija.

Poslednja izmena:
Ja bih najradije da stavim poslednji stock sa sammobile-a preko odina, ali je taj corrupted.

Zato sam i stavio pretposlednji pa mi je to skršilo IMEI. Nisam ništa drugo radio od tada...

Nazad
Vrh Dno