Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Smoriste više s' tim. To je hardware nema tog software-a koji može sprečiti nekvalitetnu ili loše projektovanu ploču da crkne. Kad crkne, crko je ko ima garanciju nek' proba da menja ko nema ***. Ispade da je svima nama koji smo kupili između juna i septembra već crkao ili treba da crkne a od bar 50 clanova sa s trojkom na temi za sada se samo jedan javio s problemom.
Ja juče pitah druga koji radi u Vipu (Niš) da li su imali reklamacije za s3, kaže ne osim one moje još iz juna kad su mi zamenili telefon zbog onih crnih fleka.

Oladite malo, posle svakog ulaska na temu iscimam se uvek kad trebam da otkljucam telefon. Pozz ;-)

Pozdrav...
Jedno NOOB pitanje... bez napadanja please...

Imam instaliran I9300XXELKC (onaj poljski) rootvan. Hocu sad da instaliram I9300XXELLA onaj britanski i onaj Perseus Kernel 31.2.
Kako da obrisem sve sa telefona, znaci celu internu memoriju i repove proslog fw, i instaliram ovaj fw i ovaj kernel a da ne instaliram novi bootloader.

Hvala

Evo ovako instalirah sinoc Saletov rom 1.4 Lite i iz Atome sam samo instalirao JB Domination Theme v1.5.3 + Jkay framework v14.7. Uradio sam full wipe i format sve kako je napisano na XDA . Sistem leti, sve je super, prezadovoljan sam, ali iz cista mira mi se resetuje telefon... znaci nista ne radim, opali restart i tako svakih 3-4 sata :( . Zna li neko sta bi moglo da bude, posto posle ovoga mi se zbilja ne vraca na fabricki rom ?
Isao sam sve redom : Select Wipe data, Wipe cache, Wipe dalvik cache , Format system i onda rom... i kasnije u aromi sve skipovao i instalirao JB Domination Theme v1.5.3 + Jkay framework v14.7. E sad jesam li sta preskocio?

Nadam se da si uradio restart izmedju rom-a i arome i da nisi nista wipe-ovao pre arome?

Tako je, restart usao na tvoj rom...onda restart, ponovo usao u bios ili kako se vec zove ,pokrenuo Aromu, izabrao temu i to je to... E sad gdje sam pogrijesio, hm...

Paaa, nigde. Tako i ja radim i u zadnje vreme bas pratim restarte. Moj ti je predlog da uradis sve to ponovo ali nemoj aromu da flesujes. Neka ga bez arome par dana da vidimo sta ce se desiti. Ako nastavi uradis sve ponovo samo ovog puta flesujes stock rom odinom. Ako opet nastavi... znas dalje

Da i ja nesto mislim da je do Arome... bas cu ponovo sve redom, pa se javljam. Ali ne mogu da vjerujem da ovako leti, bez laga, da covjek ne povjeruje! :)

Na koncu konca:
Jel ovaj fix ispravlja ili ne ispravlja bug? Garantuje li ko da će i promijenjena ploča biti bez busa? Da li je ovaj pegadus siguran i li nije?

Pozdrav svima kao prvo...imam u planu da predjem sa htc one x na s3 pa me zanima malo o tim pločama koje vidim da crkavaju sve češće...naime planiram da kupim nov telefon ali ne preko operatera nego u radnji samim tim osudjen sam na garantni rok ok 6 meseci pa jel može malo pomoći našta da obratim pažnju ...dali su sve ploče zbagovane ili samo neke serije i tako to...
Nemoj to da radiš, ostani na one x. Iskren savet.

Ko je ono bese muci muku sa trianglom :(
cf root 6.4
triangle away 2.50
i9300xxell4 (telekom)
...instaliram triangle, udjem o dow mod i pise No, oficial, oficial (kao sto i treba)
kako odradim ona 3 wipe-a (da bih ponovo flesovao gore spomenuti rom) odma mi ukuca broj modifikacija 1, ZASTO??? :S:
izlude me ceo dan i noc ne znam sta da radim :(

@1neca, batali, ne vredi, i ja se mučim celu noć sa neat lite, triangle away (2.50), stock recovery i ne ide... U trianglu napiše sve ok, posle reboota, 1 custom binaries.... Bootloader nije XXELLA, XXDLJ4 je.....

Inače u pitanju je: NEAT ROM LITE 1.4, Perseus Kernel najnoviji sa fix-om i ne ide...

Samo da dodam, ko koristi NEAT ROM (LITE) i ima probleme koje sam gore naveo, nemojte po default-u kriviti/pitati Saleta. Njegov ROM je sa STOCK kernelom perfektan. Ovo što se sada radimo (ko radi) sa custom kernelima, sudden smrtima, i ostalim voodoo stvarima, sa njim i njegovim radom nema veze. Ja sam (moj) odgovor na 1neca-ino pitanje postavio isključivo u svrsi nalaženja zajedničkog rešenja, koje bi se moglo nadograditi na postojeći 1.4 ROM.

Poslednja izmena:
@mstevan, 1neca

Ista situacija triangle skloni, posle restarta se vrati na 1 :D, kopam po xda ceo dan i ne nadjoh nista korisno a da je lako da se izvede (bar meni pocetniku), ne znam ni kako da proverim koji bootloader imam :D

I naravno da niko ne krivi Saleta, sto bi? Napravio je rom koji radi vrhunski, brzo, ni jedan restart nisam imao od kada sam stavio...

Ljudi ja ne znam shta se samo zhalite, evo ja koristim saletov rom od prvog dana sve verzije i nikakvih problema nemam niti sam imao, stavljao sve i svashta od kernela klokovao zezao se i ni najmanji problem nisam imao.

Pedja niko se ne zali na saletov rom nego na ! koga smo aktivirali pitaj boga kako a nismo flesovali novi bootloader.

Pa imas ti, i jos nas nekoliko, a neki nemaju :D

Neat rom je savrsen, i nikad ga ne bih menjao. Nego telefon je poceo da se gasi i baguje, i moram nekako da "vratim garanciju" a ona bagra iz vipa mi nikada nece prihvatiti reklamaciju. +vec sam sa njima imao konflikta, tuzbi i zalbi... -.-

Ljudi, ajmo polako, sutra cu biti slobodan pa cemo ponistiti te brojace. Ne mozete sa cf-root da ga ponistite, koristite njegov auto-root. Proverite koji bootloader imate, ja to radim preko adb-a a mislim da sam procitao negde da ima neka aplikacija, system info ili tako nesto.

Neco, zasto ides preko Vip-a? idi direktno u servis kad vec ides

Moze da se preko "android system info" aplikacije sa play store-a.

Ljudi vec par dana ne mogu da navatam H+ nego samo E na telefonu u cemu je fora jel se desava jos nekom

i sta sad? :) :)
Bilo bi lepo da nam neko strpljiv poObjasni uprosceno kako da vratimo.

@sale, prosli put kada sam imao probleme sa fonom morao sam da nosim kod ovih hostaplera u Vip da prvo oni procene pa posalju u servis. Usao decko odma u dow. mod i kad je video da je sve stock preuzeo telefon.
Reklamirao telefon i svaki put ga vrate istog i kazu da su njihovi strucnjaci procenili da je sa njim sve uredu -.-
Zvao teh podrsku vipa, zvao teh podrsku samsunga u srbiji, zvao zastitu potrosaca, i na kraju trzicnu inspekciju... Da bi mi na kraju rekli da im ne mogu apsolutno nista! Da ih stiti drzava, da su zasticeni kao beli medvedi i da maltene mogu da rade sa potrosacima sta im je volja. Cak sam bio ispunio i onaj uslov/zakon o zastiti potrosaca da: ako prosto nisi zadovoljan robom u roku od 14dana mozes da je vratis- I NISTA! Tako su sastavili ugovor da smo njihovi robovi o_O
*interesantna cinjenica: da "gospoda" u vipu ustvari nije nama prodala telefon nego smo mi sastavili ugovor ZA USLUGE i telefon od 50k dobili na KORISCENJE, i tek po isteku ugovora mi mozemo da ga otkupimo za 1dinar. Prosto neverovatno! Zato mi je jako vazno da ovo vratim na stock, inace sve ide preko mojih ledja :(

Kod mene nije novi bootloader, ali svakako ima problem sa !

Prilozi

• uploadfromtaptalk1357819233942.jpg
    uploadfromtaptalk1357819233942.jpg
    75.6 KB · Pregleda: 185
Kod mene bootloader XXELL4, to je instalirao 100% uz zadnji telenor official apdejt ***** ga bas.
Radio ovim redom: cf root, neat, vertu+jkay, perseus.

Poslednja izmena:
Ja sam na starom i da kucnem u drvo nikakav problem nemam.
Hd67NQf3

@ Sale sad je sve ok, od juce do sad nisam imao ni jedan restart. Ocigledano da je problem bio u Aromi...

i sta sad? :) :)
Bilo bi lepo da nam neko strpljiv poObjasni uprosceno kako da vratimo.

@sale, prosli put kada sam imao probleme sa fonom morao sam da nosim kod ovih hostaplera u Vip da prvo oni procene pa posalju u servis. Usao decko odma u dow. mod i kad je video da je sve stock preuzeo telefon.
Reklamirao telefon i svaki put ga vrate istog i kazu da su njihovi strucnjaci procenili da je sa njim sve uredu -.-
Zvao teh podrsku vipa, zvao teh podrsku samsunga u srbiji, zvao zastitu potrosaca, i na kraju trzicnu inspekciju... Da bi mi na kraju rekli da im ne mogu apsolutno nista! Da ih stiti drzava, da su zasticeni kao beli medvedi i da maltene mogu da rade sa potrosacima sta im je volja. Cak sam bio ispunio i onaj uslov/zakon o zastiti potrosaca da: ako prosto nisi zadovoljan robom u roku od 14dana mozes da je vratis- I NISTA! Tako su sastavili ugovor da smo njihovi robovi o_O
*interesantna cinjenica: da "gospoda" u vipu ustvari nije nama prodala telefon nego smo mi sastavili ugovor ZA USLUGE i telefon od 50k dobili na KORISCENJE, i tek po isteku ugovora mi mozemo da ga otkupimo za 1dinar. Prosto neverovatno! Zato mi je jako vazno da ovo vratim na stock, inace sve ide preko mojih ledja :(
Sad razumem, skroz sam zaboravio tu glupost sa iznajmljivanjem uredjaja. Ali opet mislim da bi ti u BG elektroniku primili telefon samo sa garancijom, a to svakako treba da imas.
Vidim da ste se bas uspanicicli oko tog "!", meni je stvarno problem da vam sve "how to" okacim sa mobilnog. Sutra cu biti kuci pa cemo resiti. Sto se tice njega (!), on ne dolazi sa LLA, pojavio se on mnogo pre toga od strane dragog nam Sammy-ja. Evo vam jedan thread gde je jos u oktobru zabelezen
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1918667 :)

Kod mene nije novi bootloader, ali svakako ima problem sa !
Odgovorio iznad

Kod mene bootloader XXELL4, to je instalirao 100% uz zadnji telenor official apdejt ***** ga bas.
Radio ovim redom: cf root, neat, vertu+jkay, perseus.
Isto :)

@ Sale sad je sve ok, od juce do sad nisam imao ni jedan restart. Ocigledano da je problem bio u Aromi...
Mozda je problem do jkay-a? On prcka po smali fajlovima i framework-u. Aroma ne moze nista da zezne, to je obisna skripta za instaliranje kao i svaki drugi flashable zip

Probaj da skines zadnju temu Vertumus-a sa njegovog sajta pa flesuj, mozda je taj bug ispravljen a i u Aromi se nalazi sad vec relativno stara verzija jkay-a

Vrh Dno