Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Jel se i ostalima desava fc samsung tastature u sledecoj situaciji:
Na tasteru levo od space sam postavio da bude zarez po defaultu i to radi ok,medjutim,ukoliko ukljucim simbole i brojeve i kliknem na taj zarez levo od space-a obavezno sledi zakoch i fc. Potraje desetak sekundi pa opet ukljici tastaturu i moze da se nastavi kucanje. Znaci samo ako su ukljiceni simboli i kliknem na taj zarez... Ako kliknem na zarez na klasicnom mestu koji je umesto "n" slova,levo od "?" tada ne puca. Malo mora da se vodi racuna jer sam se naviko na ovaj zarez pored spejsa al ***...
Rom je 4.1.2 poljak. Na leaku je bilo isto pa sam se nadao da ce na ovom da isprave medjutim isto...

Malo sam sad zbunjen otidoh na sammobile da skinem stock firmware u zlu ne trebalo kad ono me pita koja je zemlja. Za srbiju imaju samo telenor telekom i vip a ja nisam uzeo telefon preko operatera. Osecam se ko spajdermen na Beogradjanci.

Malo sam gledao verzije moj build number je i9300xxdlj4. Na sammobile kojeg god operatera da izaberem ima verzija sa pda I9300XXDLJ4. Jel to znaci da nije bitno od kog operatera skinem rom?

Poslednja izmena:
Mozes da flesnes koji god zelis I azerbezan ako hoces bitno je samo da je za tvoju verziju telefona.

a ako na nerootovan telefon odma preko odina saspem syah jel ce da prodje ili moram sa cf auto rootom prvo

Poslednja dva meseca mi stizu uvecani mesecni racuni u prvi mah nisam ni obracao paznju posto je cifra bila neka smesna 50-60 din mislio sam klinac igrao igrice pa ko zna sta je istiskao.
Ali evo poceo i decembar a ja vec imam 45 din preko pretplate reko da bacim pogled na specifikacije poziva i nadjem nesto saljem 3-4 poruke za inostransrvo iako ih ja licno uopste nesaljem.
Uposlio google i nadjem da poruke idu za indiju i veliku britaniju ubacim brojeve u googl i nadje ih odmah koliko vidim nisam jedini kome se to desava.
Za veliku britaniju idu kada stavim MIUI a za indiju nemam poima neznam tacno koji rom je bio instaliran.
E sada koji program mi mozete preporuciti za blokiranje ovih sms-ova i slicnih gluposti dosada sam slabo koristio antiviruse jer sam mislio da nemam potrebe za njima.
Trenutno na telefonu je HyperLight v1.4.1 sveze instaliran hvala na pomoci unapred

Lepo izgleda sivi :)

Nesto sam bio zeznuo probao sam aokp da stavim ali mi umreo telefon. Srecom mogao je da se ubaci u download mod pa sam preko kablica ubacio stock. Sad sve iz pocetka :)

A i da dodam AOKP na S3 ne moze ni da prismrdi AOKP na S2, nadam se da ce da ga dorade. CM ne deluje lose ali ga nisam mnogo drndao, za sada ostajem na stock.(do veceras:))

Poslednja izmena:
Izvinjavam se na upadu. Skoro sam kupio telefon pa bih zeleo da ga zastitim od ogrebotinama nekom dostojnom futrolom. Mrzim one gumene univerzalne, a u jednoj prodavnici telenora sam video da postoje original samsung koje kostaju 2500din samo sto sam nasao samo belu boju. Da li su one ok ili ima boljih? I takodje jos jedno pitanje, da li ima svrhe kupovati onaj screen protector, video sam neki za oko 1500din na kome pise da ne ostaju otisci a da je crystal clear efekat? :)

Imas dobre silikonske u bojama u comtrade za 1200 ili 1300din.
Inace ne volim bili sta sto deblja telefon, samo BodyGuardz full zasticen folijama (pogledajte testove na yt), to mi je najbolja zastita i kvalitetna i telefon ne gubi svoje dimenzije.

Mislio sam na njega, neat se svakako čeka :)

@vialle
Nisam vidajao po prodavnicama ali ja sam svoj kupio preko oglasa.
Doduse ima po internetu da se nadju i prodavnice koje salju kod nas i ne naplacuju iskljucivo preko paypala tako da uz malo cimanja moze da se nabavi.

Link za transparentne vidžete https://dl.dropbox.com/u/92459760/TRANSPARENT_WIDGETS_SGS3_OMEGA_4.1.2_v33_kashortiexda.zip Accu weather,kalendar,plejer,radio i S planner.Flešovao sam zbog kalendara i plejera,sada sam potražio accu i nema ga među vidžetima,na znam zašto.Meni nije bitan,zato što koristim beautiful widgets.Evo kako izgledaju,samo da potsetim,pre fleša obavezan nandroid-backup.

Pogledajte prilog 100776 Pogledajte prilog 100777
Ovo ne radi na 4.1.2, uvek ali uvek bilo da je stock ili neki custom rom:

Probao sam i reser i wipe chase ...

Ima li neko još neki trenasparent da isprobam?

molim nekog da mi pomogne. novi sam u ovome. imam s3, fabricka verzija 4.0.4 i abdejtovao sam skoro na 4.1.1 i nisam zadovoljan. ne radi mi uopste dobro. pokusao sam 2x da vratim na fabricko podesavanje ali pri sinhronizaciji sa svojim nalozima zbog brojeva telefona, vratilo mi opet na jelly bean. jel mogu nekako da izbegnem abdejtovanje na 4.1.1 a da vratim brojeve telefona? sve mi je drugo izbrisalo, sve slike i aplikacije a podesavanja za svetlost nikako ne prihvata. na internetu mi je svetlost na sredini iako pokazuje da je do kraja. da ne govorim da mi na face-u otvara svaku sliku dok se krecem kroz stranu. molim vas, ako neko zna, neka postavi ovde ili posalje mi poruku. hvala

Jel se i ostalima desava fc samsung tastature u sledecoj situaciji:
Na tasteru levo od space sam postavio da bude zarez po defaultu i to radi ok,medjutim,ukoliko ukljucim simbole i brojeve i kliknem na taj zarez levo od space-a obavezno sledi zakoch i fc. Potraje desetak sekundi pa opet ukljici tastaturu i moze da se nastavi kucanje. Znaci samo ako su ukljiceni simboli i kliknem na taj zarez... Ako kliknem na zarez na klasicnom mestu koji je umesto "n" slova,levo od "?" tada ne puca. Malo mora da se vodi racuna jer sam se naviko na ovaj zarez pored spejsa al ***...
Rom je 4.1.2 poljak. Na leaku je bilo isto pa sam se nadao da ce na ovom da isprave medjutim isto...

+1 ...izludjuje!!!!!

A sto se tice futrole i zastite telefona flip cover je neprikosloven, nekako telefon dodje jos lepsi i elegantniji :) ali i kosta =3800din :S:

@vuk
Prouci ti malo prvo kako se koristi Android OS, nauci da se malo snalazis a onda uopste pokusaj da se vratis na 4.0.4.
Poveci broj gluposti si napisao tako da je bolje da krenes od pocetka.
Sto se tice flesovanja prethodne verzije, vrlo lako se radi i opisano je zilion puta i ovde na forumu i sirom interneta, cak je lakse da pronadjes resenje nego da se registrujes na forum samo da bi pitao ;)
Evo ti par smernica : Odin, samfirmware, galaxy s3...

Da li ima negde kod nas da se kupi original rock quicksand (vidjao sam one kopije u oglasima za 450 din) jer mi se nesto ne ceka mesec dana da mi stigne ako narucim preko DX-a ?

Ja sam uzeo tu za 450 din, bas je kvalitetna i jako lepo izgleda (plav telefon i crni oklop) bas se spremam da uzmem i sivu varijantu...

@vuk
Prouci ti malo prvo kako se koristi Android OS, nauci da se malo snalazis a onda uopste pokusaj da se vratis na 4.0.4.
Poveci broj gluposti si napisao tako da je bolje da krenes od pocetka.
Sto se tice flesovanja prethodne verzije, vrlo lako se radi i opisano je zilion puta i ovde na forumu i sirom interneta, cak je lakse da pronadjes resenje nego da se registrujes na forum samo da bi pitao ;)
Evo ti par smernica : Odin, samfirmware, galaxy s3...

bitno je da si ti bistar i da sve znas. nisi ni morao da odgovaras sa takvim stavom.

Ja sam uzeo tu za 450 din, bas je kvalitetna i jako lepo izgleda (plav telefon i crni oklop) bas se spremam da uzmem i sivu varijantu...
Onda cu i ja naruciti tu za 450 din ako kazes da je dobra. Ja sam uzeo neku plasticnu, platio je 700 din ali ima bas ostre ivice i imam utisak da ce vise izgrebati ivice telefona nego sto ce ih zastiti.

bitno je da si ti bistar i da sve znas. nisi ni morao da odgovaras sa takvim stavom.

Ja sam ti dao prijateljski savet i predlozio kako da nadjes resenje...
Ako treba i da uzmem da ti flesujem telefon onda stvarno... Na kraju krajeva,ako si iz nisa javi se pa ce da zavrsimo i to ;)

Da li ima negde kod nas da se kupi original rock quicksand (vidjao sam one kopije u oglasima za 450 din) jer mi se nesto ne ceka mesec dana da mi stigne ako narucim preko DX-a ?

Imas na kp da porucis od jedne devojke iz Krusevca, i ja sam uzeo jednu za S3 nema razlike u odnosu na original. Kvalitetne su i ne menjaju dimenziju telefona. Sve preporuke.

Vrh Dno