Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

ja evo ociglednu razliku u bateriji i njenom trajanju vidim od kad sam instalirao "poljaka" kao i sijaset drugih stvari koje se nisu desavale na ICS, meni baterija cak tri ciklusa nije htela da se puni normalno nego usporeno pa samo do 85-90% i tako dok je nisam dva ciklusa praznio pa punio dok je telefon iskljucen... sad je ok ali ima dalje stvari koje su uzas, pola igrica ima neki weird slowdown, neke aplikacije outright ne rade (ovo je mozda globalno vezano za JB, zaista ne znam), desava mi se da sistemske stvari tipa settings na telefonu crashuju... prvo sam mislio da sam uradio los install pa sam wipe svega radio deset puta, custom romove stavljao i svaki JB za S3 je crap za sada a tome u prilog govori to sto update izdaju parcijalno, prvo su jb dali poljacima pa onda balkancima, svojevrstan beta test, da je taj firmware radio normalno sto ga ne bi pustili svima sa international verzijom nego samo poljska i balakan, rightttt... evo sad englezi i svedjani dobili novi rom koji je malo bolji ali i dalje je crap...

bas cu da probam hypergalaxy, hteo sam vec ali nisam jer sam probao svasta nesto drugo...

edit: btw sad vidim da se hypergalaxy vise ne razvija, sad je hyperlight...

Poslednja izmena:
Ja stvarno nisam primetio ništa od toga, ako izuzmemo igre koje me generalno ne zanimaju na telefonu. Baterija se puni i prazni normalno, nit šta puca, nit se restartuje. Jedino što i dalje iritira su dialer, kontakti, sms i widget drawer kojima treba vremena da se pokrenu kad nisu u memoriji, ali to nije problem (verzije) Androida nego Samsungovih programera. I očigledno ih slabo zanima da se time pozabave.

Ma nije da ih slabo zanima nego ih forsira masa da se izaci jb i oni izbacili a ni posteno ga nisu ni testirali... . Ali dobro bice novih updatova pa ce da se rese te stvari, nije nista uzasni strasno ali je iritantno.

Ove problematične aplikacije ili situacije su bile prisutne i u ICS-u. Možda za nijansu slabije, ali su bile prisutne i to ima veze samo sa nakazom zvanom TouchWiz. U adekvatnim (da ne kažem ekvivalentnim) AOSP aplikacijama toga nema. Doduše, u AOSP romovima ima drugih problema, tako da sad možemo da biramo rom u kome nam bagovi najmanje smetaju ;)
I to je nešto, valjda...

ja evo ociglednu razliku u bateriji i njenom trajanju vidim od kad sam instalirao "poljaka" kao i sijaset drugih stvari koje se nisu desavale na ICS, meni baterija cak tri ciklusa nije htela da se puni normalno nego usporeno pa samo do 85-90% i tako dok je nisam dva ciklusa praznio pa punio dok je telefon iskljucen... sad je ok ali ima dalje stvari koje su uzas, pola igrica ima neki weird slowdown, neke aplikacije outright ne rade (ovo je mozda globalno vezano za JB, zaista ne znam), desava mi se da sistemske stvari tipa settings na telefonu crashuju... prvo sam mislio da sam uradio los install pa sam wipe svega radio deset puta, custom romove stavljao i svaki JB za S3 je crap za sada a tome u prilog govori to sto update izdaju parcijalno, prvo su jb dali poljacima pa onda balkancima, svojevrstan beta test, da je taj firmware radio normalno sto ga ne bi pustili svima sa international verzijom nego samo poljska i balakan, rightttt... evo sad englezi i svedjani dobili novi rom koji je malo bolji ali i dalje je crap...

bas cu da probam hypergalaxy, hteo sam vec ali nisam jer sam probao svasta nesto drugo...

Ako hoćeš brz i stabilan a ne mora da bude JB probaj Checkrom V5_XXBLH1, isprobaj i aplikaciju koja ide uz rom Kitchen Pro.

A dosta njih hvali PARANOIDANDROID v2.22 - 4.1.2.

Što se tiče SuperNexus I9300 BUILD 5 (17-10-12) ne radi 3g nikako, nisam speo da ga nagovorim da izađemo na net i puca kamera ili galerija, delete, šteta, rom leti.

Poslednja izmena:
Nije šija nego vrat ;) Teško da ima nekih razlika između LI8 i kasnijih verzija. Poenta je samo u tome da je bloatware eliminisan, što može biti rešenje problema kod nekih.

Edit: Paranoidandroid je CM10 sa hibridnim UI/aplikacijama, a SuperNexus blago prepravljeni CM10, bagovi sam kamerom/galerijom su normalno prisutni. Inače, CM10 sa derivatima ima ružnu osobinu da mms apn namesti kao default, možda je u tome problem sa konekcijom...

Poslednja izmena:
Nije, podešavao sam nove apn, baš sam bio voljan da ga osposobim ali neće.

Nije šija nego vrat ;) Teško da ima nekih razlika između LI8 i kasnijih verzija. Poenta je samo u tome da je bloatware eliminisan, što može biti rešenje problema kod nekih.

Edit: Paranoidandroid je CM10 sa hibridnim UI/aplikacijama, a SuperNexus blago prepravljeni CM10, bagovi sam kamerom/galerijom su normalno prisutni. Inače, CM10 sa derivatima ima ružnu osobinu da mms apn namesti kao default, možda je u tome problem sa konekcijom...

slazem se, jedino sto kad izadje neki pristojan JB nece se razvijati kao HG nego kao HL, eto toliko :)

Ako hoćeš brz i stabilan a ne mora da bude JB probaj Checkrom V5_XXBLH1, isprobaj i aplikaciju koja ide uz rom Kitchen Pro.

A dosta njih hvali PARANOIDANDROID v2.22 - 4.1.2.

Što se tiče SuperNexus I9300 BUILD 5 (17-10-12) ne radi 3g nikako, nisam speo da ga nagovorim da izađemo na net i puca kamera ili galerija, delete, šteta, rom leti.

eh da ima pouzdan i brz BLH1, to znam i ja :D al ja bi brz i pouzdan JB a to je za sada cvrc...

Ljudi kakav vam je video player na jb jel animiran ili zakucan? :D

Meni je animiran.Koristim 4.1.1 ultimarom v2.4 i siyah kernel 1.6.8.

Misliš na tambnejlove? Jesu animirani, mada nisam baš siguran da me to oduševljava ;)

Ma ono kad udjes u video player video zapisi koje imas se pomeraju,nisu staticni ako me razumes sta hocu da kazem.Mozes svaki video zapis da vidis o cemu se radi a da ga ne otvaras.

Jej uspeo sam AOKP JB 4.1.2.
Ispao mi iz WiFi odmah com sam usao, imao sam neke cudne karaktere u settings ali se sve vratilo u normalu posle toga.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1350871940611.jpg
    uploadfromtaptalk1350871940611.jpg
    28.8 KB · Pregleda: 224
Auu al' je ovo brzo :). Prvi utisci extra.

22 Oct 11:05:56 France GT-I9300 I9300XXDLJ2 I9300XEFDLJ2

izaso novi rom =]

Doće i kod nas negdje za godinu - dvije...

Nemačka, V. Britanija, Italija i češka su dobili 4.1.1

eh da ima pouzdan i brz BLH1, to znam i ja :D al ja bi brz i pouzdan JB a to je za sada cvrc...

Rom koji ti predložih radi super:

Al ko ne može bez JB šta da mu radim, ja ne mogu bez funkcionalnog telefona :)

ahhh stari dobri blh1 1d 14h 46% baterija... dacu im vrmena do prvog da srede bateriju ili se i ja vracam na ICS

Iskocio mi S3 za 360e ...pa sam opet kupio...Vidim da od ovog JB-a nema leba, da se drzim ja ovog ICS-a jos uvek ili da probam nesto od ovih novotarija?
Sale kad ce taj neat a? :)

Cao jel se desavalo nekom da na ovim boljim igricama prodje setup i kad treba da podigne igru smanji se slika u cosak telefona i onda se igra samo ugasi

Ocekujemo uskoro :)

ps.

Check Rom v5 4.0.4 XXBLH1

Poslednja izmena:
Ne kapiram zasto im treba toliko da nasi provajderi puste update..? U cemu je problem ?

Vrh Dno