Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Ja ne znam. Il sam corav ili blesav ja nista ne vido na S III sto bi mi zasmetalo. Te linije ja ne vidim (mozda sam slep)

Ako si ti nismo mi :) Dakle slikaj mrak, slikaj min,auto i max belu pozadinu pa okachi screenshotove pa cemo da vidimo.. ima nas i sa TN i PVA i S-PVA i IPS i S-IPS ekranima pa cemo videti da li ima anomalija.
Ti si barem ako nista najbolje finansijski prosao od svih sto se tice cene aparata :d

Slobodno okaci na yt i neki full hd 1080p video od 30-ak sekundi pa da vidimo i cujemo kako se ponasa [ pre svega zvuk, video je uglavnom besprekoran]

To bi bilo ok sasvim.

Koliko je nokia prodala smart phonova? 11.9 miliona.

Nemoj mesati babe i zabe, android i ios drze trziste, nokia je proslost...

I samsung neka se javi kad bude imao samo 3 modela u prodaji :) a ne one plasticnjake sto dobijes za dinar...

Poslednja izmena:
Ako neko ne vidi anomalije,ne znaci da njih nema,vec da ih mozda nema na konkretnom primerku telefona.Isti slucaj je bio sa HOX-om,medjutim svi su tad navalili da pricaju kako je to amaterizam i kako su to ogromni propusti.Meni to smeta,sto sada nema "pljuvaca" HTC-a i HOX-a da kazu bar slicne stvari na racun GS3...I posle neki odavde nisu fanbojevi:)

I da,malopre se igrah nekih pola sata sa GS3..Beli model.I nije toliko ruzan spreda,ali pozadi...Kao da im je isteklo vreme za dizajn a onda da ih je *****ao proizvodjac plastike i uvalio im ono..

I dalje je subjektivni osecaj u ruci losiji od HTC konkurenta,iako ima napretka u odnosu na GS2.

Tw su stvarno ispolirali da radi lepo,mora im se priznati,mada me je par puta jako iznervirao wakeup lag(desavalo se to da bude i do 2 sec).Vizuelno meni ruzniji od Sensea,ali moozda je to samo i navika.

Ekran..hm..amoled ne volim i to ti je..Zato je meni hox ekran bolji,iako je gs3 ekran takodje perfektan.Opet,to je samo moje misljenje,jednostavno ne volim te jarke boje,nekako kao da mi cak i smetaju. Ja planiram htc one S,ali ne znam stvarno kako bih se privikao na amoled..Anomalija sa tackicama na ekranu nije bilo,tj ja ih bar nisam primetio,mada nisam imao uslove koji se navode da su potrebni,a koji su opet meni suludi jer ne znam u kojoj realnoj situaciji bih mogao da ih imam,plus da toliko buljim u ekran.Bilo je tih sitnih linija ali nista strasno..Doduse,meni ono lici i na klasican flickering ekrana,tako da ne znam da li je to sto se spominje po netu a i ovde.Kod ovog drugara bela vuce na nesto sto je najpribliznije rozikastoj nekoj boji,definitivno nije bela.

E da,ono sto je mene iznenadilo je da zvuk preko slusalica,po meni, nije nista specijalan i da je tu mrtva trka izmedju HOX-a i GS3..Uporedjivajuci sa mojim Sensationom,mislim da je najmanji napredak kod oba telefona upravo na tom polju. Ima ga,ali nista drasticno kao pojedini segmenti.

Kamera,definitivno solidno bolja na gs3,ali manja razlika u kvalitetu izmedju gs3 i hox nego sto je to bilo gs2 vs sensation.

Sve u svemu odlicna spravica,po meni,gotovo mrtva trka izmedju 2 trenutno najbolja telefona.Moozda bih se ipak odlucio za gs3 zbog kamere koja je stvarno lepo uradjena,ali opet,ne volim mnogo lagane uredjaje (oba su ispod neke moje granice tolerancije) plus izrada mi je bolja na hox-u.Ipak najveca prepreka kod oba modela je sto su za moju saku jednostavno prevelika,tako da ne verujem da cu uzimati bilo koji od ova 2:)

37 miliona ajfonova za q1 2012 :)

IPhone ima vecu fan bazu :)
Prevashodno sam mislio na ozbiljna kompanija i aludiranje je bilo na tome :) stvarno ne znam, koliko se proda Iphone-ova...ali eto sad znam, Samsung je drugi :)

I da je poslednji, ako valja uredjaj za te pare, uzecu ga...

Naravno, uzmes ono sto volis i sto zelis. Jednom se zivi :)

Koliko je nokia prodala smart phonova? 11.9 miliona.

Nemoj mesati babe i zabe, android i ios drze trziste, nokia je proslost...

I samsung neka se javi kad bude imao samo 3 modela u prodaji :) a ne one plasticnjake sto dobijes za dinar...
To sto apple nema non smartphone u ponudi i sto ameri kupuju samo domace po svaku cenu to je vec druga stvar. Samsung je prodao oko 325 miliona telefona u toku prosle godine, sto je preko 170 miliona smartphonova najmanje, tu su ti bada, wp7 i android.
Lose si postavio poredjenje kada si rekao 37 miliona iphonova po kvartalu, nigde nisi naveo smartphonova, tako da i nokia je po broju porodatih moblinih jedinica mnogo jaca nego apple. Mada ne treba mesati babe i zabe u pravu si, glupo je i porediti apple i samsung... apple je kompanija koja zivi samo od svojih pristalica, dok to postaje vec malo diskutabilno da li ce ih imati toliko u buducnosti, dok je samsung kompanija koja vrtoglavo raste i razvija se, najbolje se prilagodjava svim trzistima i savrseno uspeva u tome. A da ne pominjem zaradu po kojoj je samsung najmanje 3x ostvari veci profit nego apple.

Evo originalne teme odakle se javio lik kome se ovo desilo:

http://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=2056677034

Tu imate jos slika, kao i slika izgorelog drzaca u kom je telefon bio. Lik tvrdi da telefon nije bio zakacen na punjac i da je koristio navigaciju kad se ovo dogodilo. Meni nije jasno kako je moguce da se bas na tom mestu zapalio, kada tu stoji mikrofon valjda. Ajde da je negde kod baterije, ili kod prikljucka za punjac, ali ovde... :trust:

sumnjam da nije bio na punjacu, posto vecina njih koristi krs punjace koji ni ne filtriraju napon, pa ako napon u kolima skoci od dodatnih vrednosti punjac ce srazmerno da podigne napon. Npr ako je nominalan napon 12 volti u kolima, pa skoci na 14, napon punjaca ce skociti sa 5 na 7, sto je moguce da se desi ovakvo nesto. Sada je samo stvar samsunga da li ce mu zameniti fon, a i to sumnjam da ce se desiti osim ako neko ne prijavi slican ili isti kvar, a i po tome ce se znati da li je lik iscenirao ovakvo nesto.

A da ne pominjem zaradu po kojoj je samsung najmanje 3x ostvari veci profit nego apple.

In your dream, ako ne računaš frižidere i mikotalasne :)

"When it comes to revenue, Samsung pulled in $17 billion from its combined mobile division during the period, with Apple mobile sales amounting to $22.57 billion"

a ti racunas apple koji je odavno u tome sa mac book, iphone, ipad, ipod... od prilike 70% apple proizvoda su ti mobile divison ;) Glupo je da nagadjamo sada i poredimo to, bas se secam kada sam gledao analizu za proslu godinu samsung je po zaradi bio 20-ta kompanija u svetu svih delatnosti, prva po proizvodnji poluprovodnickih elemenata i kucne elektronike, dok apple nikad nista svoje napravio nije osim IOS-a, a hardware kupuje/kupovao cak i od samsunga kako bi prodao nesto :) Nemoj da me shvatis pogresno, ne branim ja samsung niti ga volim, samo kupujem ono sto mi je najbolja kupovina u datom trenutku, samsung je to bio mnogo puta, dok za apple ne mogu reci ni jednom.

Ma ofc, uvek uzmes za sebe ono sta hoces, tako je uvek najbolje kad se razmisli i kad za svoje pare uzmes ono sto zelis :)

@Forceptor
Pa i ja mislim da laze, ili je sam napravio ovo ili je koristio neki krs punjac, ali zar ne bi u ovom drugom slucaju steta nastala na konektoru za punjac ili kod baterije? Koji uopste napon moze da dodje do mikrofona i koliki on mora da bude da bi napravio ovoliku stetu na telefonu i na drzacu?

Ma ofc, uvek uzmes za sebe ono sta hoces, tako je uvek najbolje kad se razmisli i kad za svoje pare uzmes ono sto zelis :)

;)

@STriderKOCOBO u svim tim mobilnim uredjajima varijacija napona od 0.2V se smatra ogromnim prekoracenjem, tako da pitanje je sta je radjeno sa telefonom, a i meni je ovo jako blizu punjaca. Ono sto je sigurno, ovo telefon nije mogao da izazove sam, znaci toliko pregrevanje i gorenje plastike, pa bre za to treba ogromna temperatura, ni priblizna onome sto telefon moze da proizvede sa svojim cipovima koji su glavni toplotni delovi. Ovo deluje kao da su ga palili autogenim plamenom, tako da definitivno ovo je neka ogromna struja mogla da izazove, prosto je smesno da je napon unutar telefona izazvao ovakvo nesto. Uskoro ce stici odgovor od samsunga, mozda mu se i smiluju i daju nov, kako ne bi ugrozavali marketing u samom startu prodaje, ali definitivno smesno je da je lik rekao da nije bio na punjacu.

Ja ne znam. Il sam corav ili blesav ja nista ne vido na S III sto bi mi zasmetalo. Te linije ja ne vidim (mozda sam slep)

Da bi ih nekako video osvetljenje mora da bude na maksimumu. Ja sam nekako uspeo da vidim sitne tačkice ali to je skroz neprimetno. Ovo realno nikom normalnom ne može da smeta.

Neću ni da proveravam te fleke. U mom "normalnom" radu sa fonom ništa ne primećujem. Samo me zanima, ako neko ima ideju, kako se to odražava na vek ekrana. Tj da li trebamo očekivati crkavanje ili povećanje problema (kao npr na tvu).

U sta se pretvaraju teme na ovom forumu..uglavnom komentari pojedinaca koji nemaju telefon cak nisu ni zainteresovani za kupovinu ili koriscenje istog..kada sam poceo da posecujem forum to je bilo prosle godine kada sam kupio s2 to je bila tema za primer, svi su se pomagali medjusobno, mogao si da nadjes dobre savete, dobro malo je Cezar smarao sa temama :D (sala), bas sam bio prijatno iznenadjen i rado i sa zadovoljstvom posecivao temu..

najveca glupost je sto nisu izbacili crni, crna je osnovna boja ne znam odakle im ideja da bela bude na neki nacin osnovna boja, uzeo sam beli, iako nije los i dalje ga cudno gledam..

tw me je bas iznenadio, u pozitivnom smislu, nisam mislio da su ga tako sredili, dodali vise opcija, vizuelno mnogo bolji od prethodnih, optimizacija odlicna, ima jos mesta za napredak ali vrlo malo..

od kamere sam vise ocekivao, 4s je izasao pre pa skoro god dana i dalje ima primetno bolju kameru, za top ponudu u multimedijalnom segmentu samsung je morao da se potrudi malo vise..bio juce na cruise-u pa slikao sa s3 i 4s:

U sta se pretvaraju teme na ovom forumu..uglavnom komentari pojedinaca koji nemaju telefon cak nisu ni zainteresovani za kupovinu ili koriscenje istog..kada sam poceo da posecujem forum to je bilo prosle godine kada sam kupio s2 to je bila tema za primer, svi su se pomagali medjusobno, mogao si da nadjes dobre savete, dobro malo je Cezar smarao sa temama :D (sala), bas sam bio prijatno iznenadjen i rado i sa zadovoljstvom posecivao temu..

+1

Ovo za sgs2 temu pogotovo!
Odatle sam i naucio sve o androidu sto mi je trebalo s obzirom da mi je to bio prvi android fon.
Ovo ovde je cisto mucenje :thumbdown:

Realno..sad jos razmatramo koliko je koja kompanija zaradila. Ne da me to ne interesuje, nego je apsurd pominjati. Ni iPhone ne znam sto bi iko poredio kad je niza klasa. Moze samo da se poredi sa telefonima koji su u njegovoj klasi sa velicinom ekeana

Gizmo, jesi ti ove fleke primetio na testu na onom primerku s III ?

Procitao sam da sihronizacija facebooka sa kalendarom ne radi na ICS,da li je to tacno da se nemucim vise :)
Da li je neko kupio zastitnu foliju za displej,zvao par radnji po Bg. niko jos nema ?

Procitao sam da sihronizacija facebooka sa kalendarom ne radi na ICS,da li je to tacno da se nemucim vise :)
Da li je neko kupio zastitnu foliju za displej,zvao par radnji po Bg. niko jos nema ?

Kupio sam ja futrolu i foliju (Cellular Line, proguglaj i pronaći ćeš domaću prodavnicu gde ima), da bih kad sam došao kući skontao da sam uz futrolu dobio i foliju u pakovanju, tako da sam bacio 1300 dinara (futrola uz koju se dobija i folija je 1300, dok je samo folija 1300 isto, doduše sa zaštitom od otisaka prstiju).

Hvala,jos samo da resim problem sa sihronizacijom,crne mrlje i ostale nebitne stvari me ne zanimaju.Ja zadovoljan telefonom,brzinom,kamerom,displejom... :)

Primetio sam i ja "crne mrlje" u mraku, kad je skroz crna pozadina na ekranu. Deluje mi kao da je vazduh ušao između slojeva folije. Ovo se primeti jedva i to u mrklom mraku. Nikakve promene u boji, kontrastu ili jačini osvetljenja se ne mogu primetiti na tom mestu u uobičajenom korišćenju.

Ma problem je veliki koliko i prelivanje na Hoxu, nego sam ja picajzla pa sam zato zamenio telefon novim. :)

Nego, aj kačite neke futrolice ako je neko uzimao. U Nisu nemaju još samo ove silikone i one sa preklopom a ja to ne volim, sigurniji mi je kad je u futroli.

Poslednja izmena:
@nightshift
Da, mozda ne mora da znaci da je vazduh usao vec da u nekim delovima folija koja je prilicno tanka dodiruje drugi materijal (ispod ili iznad) i pravi ove mrlje i linije koje se vide samo na tamnoj podlozi....nije strasno , mozda ponekad iritantno samo.

Mozda ste dobili foliju uz telefon pa ona pravi te fleke :-D

Crna je to nego u mrklom mraku deluje sivkasto i vide se te flekice.Napisao sam u nekom od predhodnih postova da crna na s3 u odnosu na s1 delije sivo u potpunom mraku.Ja mislim da ovo nije probem jer nema sanse da se primeti u svakodnevnom koriscenju.Cak u i mrklom mraku mora da se zagleda dobro.Meni mnogo vise smeta wake up lag od jedne sekunde, ustvari to mi i jedino smeta za sad.

i kod mene ima ovo , samo su ove crne fleke drugacije rasporedjenje i sitnije su kod mene.... ali ima ih , takodje crna nije crna, na S2 kad stavim crnu pozadinu , kao da uredjaj ne radi... sve je zif crno!!!
ali, ovo se provaljuje samo kad se dobro zagledas u potpunom mraku , na cisto crnoj pozadini koja prekriva ceo ekran... cim ima nekih drugih boja na ekranu to se ne vidi , dok ne stavis da je sve crno....ako se iz ovih crnih mrlja, takodje stvara slika, odnosno svetle pixeli.... zasto ne bi softwerski moglo da se odradi da je sve crno....kako i te mrlje...

Nazad
Vrh Dno