Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Uopšte brushed metal je so old school, to je bilo in pre 10 godina. Malo su zakasnili.

Mnogi su zezsce popljuvali Nokiu 808 kada je izasla upravo zbog tog izgleda, telefon je isto od polikarbonata ali nije ovako sav sljasteci kao ogledalce ili kutija za puder, jedino sto je kamera izbocena iza, sto ce svakome ko se razume u optiku biti razumljivo.

Ako je 808 ruzan kako je 90% vas na forumu pisalo nekoliko dana konstantno je onda pitam sta je GIII? Najlepsi telefon ikada napravljen?
Telefon je ruzan i svako ko kaze da nije laze samog sebe, zbog hardvera tj. unutrasnjosti i softvera.

GIII u kucistu One X je savrsen spoj, ali savrsenstvo ne postoji, Samsung je to pokazao po 100-ti put.

Ja sam dosledan :D Telefon je ruzan toliko da boli, jos sav glossy i gej, ma sapuncina :d Mrtva trka sa 808.

Ali to nije bitno, bitno je da pegla One X u svim ostalim segmentima i zastitno kuciste resava problem odvratnog izgleda, samo to kosta jos 30,40e ali ljudima koji kupuju SGS III to nije problem ;)

Ja se nadam da se Samsung izbaciti neki novi dual core 4,3'' sa hd displejom koji ce biti bolji od One S, ako bude tako to je moj novi telefon. Bas mi je cudno da se One S bas slabo pominje, zanima me da li ima ovaj krs problema kao One X..

Ne pričamo samo mi na forumu o tome da je ružan, svaki test na nekom od ovih poznatih, stranih portala počinje sa tim da bi dizajn mogao biti i bolji što je kulturno zaobilaženje termina "ružan".
I najjači su ovi što kažu "videćemo ga uživo", kao da će ne znam koliko da se prolepša, lažu kamere, dodaju kilograme. :D

Ali opet, sve ovo o izgledu što se mene tiče pada u vodu jer nikad nisam kupovao hardware (osim TV-a) a da sam brinuo o izgledu. Ja ću ovaj telefon verovatno kupiti (prijavio se na Vipu i MTS-u) ako ne rebnu neku nerealnu cenu, razlog kupovini je što se radi o savršenom hardware-u, vrlo popularnom telefonu koji će imati dobru podršku i što su iz HTC-a zas*ali sa onim prelivanjem na One X-u.

Poslednja izmena:
Mudro zbori Jim

^ Po ovom kamera testu G III ispade drugi najgori, posle Xperia S?

A na osnovu cega ispade najgori?

Ja sam to video ovako-IP4s za bas nijansu ima bolju kameru od SGS III [generalno prema svim ovim fotkama] pa onda ide One X pa Xperia S mada HOX stvarno ima preterane grained tripove.

Kasno uveče, imam još stvari da završim.

Slike sa sgs3 mi deluju hmhm čudno u najmanju ruku, al ajde (odavno sam naučio da testovima ne treba verovati, jedino gsm arena ume da bude korektna). Uostalom pored pw808 svi su boranija.

Poslednja izmena:
Ovako na videu mi dosta bolje izgleda nego na fotografijama, jedino što je i po meni trebalo i u crnoj boji da ga urade. Doduše ne planiram da ga kupim, tako da mi u stvari ne fali :d.

Tek bi crni sa ovakvom plastikom bio "lepotan".
Sto se mene tice plavi mozda moze da prodje, onako ide na crnu kada nije osvetljenje jako.
Beli mi je totalno ali totalno odbojan.

Generalno kod obe verzije najvise me nervira zvucnik, kamera i blic. Ruzno je uradjeno.
Mada sav je nekako "jeftin".

Ma to je zbog tuzbi :d

A sto se uopste raspravljati oko toga lep/ruzan?
To je toliko subjektivna kategorija da gubi svaki smisao rasprave ili nametanja misljenja..
Meni je ,npr,kada je izasao bio takodje ruzan medjutim kako sam vise gledao slike i video reviewe poceo je da mi se svidja,i to bas :)
Totalno je nebitno kome je lep a kome ruzan,ako ti je ruzan i to ti je bitna stavka - neces da ga kupis, ako nije (bitno ili ruzan) kupices ga i to je to,nema dalje.
Mislim sta da kazem kada dvoje kolega iz kancelarije (musko i zensko) tvrdi kako im je (navodim primer koji nema veze sa ovim ali ukusi su ukusi...) iPhone 3g mnooooogo lepsi od iP4 :screwy:
Meni je na primer to nezamislivo ali sta sad,aminujem i tolko :)
Chill out i nek imamo mi svi sredstva da priustimo ova cuda a lako cemo da zadovoljimo ukuse ;)

Poslednja izmena:
Da li neko zna ima li ovaj S3 onu rupicu da se provuče ono kao narukvica? (ili kako se već zove) Detalj mozda velikoj većini nebitan, ali meni je korisno, dosta puta je to sprečilo da mi tel ispadne...

EDIT: Kaže Gizmo da nema :(

Poslednja izmena:
Jel ima backcase negde da se kupi? :)

Koga boli da li je ruzan ili nije, bitno je kakav je osecaj u ruci, a osecaj je isti kao i svi ostali androidi otkad su se pojavili - plastičan. Ekran prevelik, ne moze se nositi komotno u dzepu, ne moze se koristiti jednom rukom, i dalje uzasan sto se tice reprodukcije boja, sve je tirkizno, ko se bavi fotografijom/videom i treba da prikaze nesto to je na Amoledu nemoguce. Sa druge strane, napokon Android koji glatko radi, trebalo im je samo 3 godine i hardver iz laptopa :)

Poslednja izmena:
Koga boli da li je ruzan ili nije, bitno je kakav je osecaj u ruci, a osecaj je isti kao i svi ostali androidi otkad su se pojavili - plastičan. Ekran prevelik, ne moze se nositi komotno u dzepu, ne moze se koristiti jednom rukom, i dalje uzasan sto se tice reprodukcije boja, sve je tirkizno, ko se bavi fotografijom/videom i treba da prikaze nesto to je na Amoledu nemoguce. Sa druge strane, napokon Android koji glatko radi, trebalo im je samo 3 godine i hardver iz laptopa :)

U čemu je problem? Ako ti treba lepo izrađen, mali telefon sa dobrim ekranom, da možeš da ga koristiš jednom rukom i da prikazuješ fotografije i video na njemu, lepo ostaneš na iPhone 4s i ćao zdravo. Nisi ni morao da kucaš post, jer ljudi znaju da si Apple fan i da mrziš Android. Da si prosto napisao "telefon je vnugo" umesto trošenja Apple tastature, isto bi bilo. Inače, pogrešno si pročitao specifikacije, 1GB RAM-a je u pitanju.

Ajde, Gizmo, da pročitam taj test pa da se opravim na poso.:p
Prodje mi dan.:-devil-:

Uff.. driver izneo svoje misljenje. Verovatno u trenucima dokolice je visio na forumu pa mu je ova tema iskocila na prvo mesto. Je*es telefon koji je uradjen od fancy materijala ako moras da ga drzis u bumperima zbog kojih je 2x deblji i opet imas utisak da drzis plastikanera. I bas ce se usreciti sa pokazivanjem fotografija na 3.5".
Po testovima, s3 ubija kako radi. Meni licno je i dizajn uredjaja sasvim ok. Za sada cu ostati na S2 dok ne prodje ugovor (jos godinu dana), a posle toga videcu sta je aktuelno.

Uopšte nema toliko lošu reprodukciju boja Amoled, a i kakav je to kriterijum kada je telefon u pitanju!? IPS ima belu da se smrzneš, Amodel crnu. U nekom prosečno osvetljenom ambijentu sa osvetljenjem podešenim daleko od ekstremnih vrednosti, i jedan i drugi crtaju vrlo lepo. Ono što mene oduševljava kod Amoleda je princip rada i štednja energije - pre svega zahvaljujući tom principu rada. Ima itekako svetlu budućnost ta ideja i potpuno je podržavam.

Ako zaista stedi bateriju kao sto kazete, podrzavam skroz, kakva bre vernost boja na telefonu? A ionako vecina verovatno ubije brightness na oko jednu trecinu..

Ma koja crna stednja, note jedva prebaci dan sa baterijom. Bilo bi cool na s3 kada bi stvarno drzao oko 5-6h, sasvim zadovoljavajuce. Naravno mislim na to da je screen ON taj vremenski period :)

I to nema ama baš nikakve veze sa ekranom :d, kada bi imao 5.3 inča lcd video bi koliko bi ti trajala baterija. Mislim razmislite pre nego što pišete samo da bi ispali kul u društvu.

@krkojzla moj s2 dobaci do 7 sati sa minimum osvetljenjem (oko 20%), a kad je maksimum onda bude oko 4 sata...
Tako da ocekujem oko 9 sati na 20% brightness

4df31424-b7d1-e927.jpg

4df31424-b7ec-efa2.jpg

Vrh Dno