Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Ne znam da li je ovo neko pitao, ima previše stranica da sve čitam, a ne znam ni šta bih tražio preko search opcije, pa da pitam ovako. :)

Juče je uzet ovaj telefon na novi ugovor (u MTS-u, mada to nije ni bitno). Danas sam dobio malo vremena i "čačkao" ga, pa sam u opciji za "ukupan prostor" video da je on deklarisan na 11,25 GB (dostupno je 10,70 GB). U ugovoru mi piše da dobijam uređaj sa 16 GB i to je prva stvar koja mi je izazvala sumnju da nešto nije u redu. Ne razumem se u ovakve uređaje pa bolje da pitam pre nego što odem da ga reklamiram (imam 72 h pravo da ga vratim, od dana preuzimanja).

16GB je ukupno. Od toga veliki deo uzima system, malo manji cache, pa preload particija itd.

6etu8y3y.jpg

Evo i u MB:

BOTA0 = 4
BOTA1 = 4
EFS = 20
PARAM = 8
BOOT (KERNEL) = 8
RECOVERY = 8
RADIO (MODEM) = 32
CACHE = 1024
SYSTEM = 1536
HIDDEN (PRELOAD) = 560
OTA = 8
USER DATA (SDCARD0) = 11808

Druga je, vraćam film, kada sam prodavcu napomenuo da je stiker pocepan, na šta je on rekao "nije to ništa, to je zbog toga što se telefon pokazuje iz ruke potencijalnim kupcima".
^
Pa što ne traži telefon u originalnom pakovanju sa celim stikerom..mada ako ti je u garanciji 2 god. briga te..resetuj ga na fabrička setovanja i sve će to da se pobriše..i ja sam S2 dobio u otvorenoj kutiji sa pocepanim stikerom..lično, me to nervira, ali mislim da je bila neka priča zašto telefoni dolaze sa otvorenim kutijama kod nas

Kad kupuješ telefon kod operatera radnica pred tobom otvori kutiju i pokaže ti telefon iz prve ruke. Ja nisam mogao da se odlučim između plavog i belog S3 tako da je radnica predamnom presekla sticker izvadila oba telefona iz kutija i stavila ih jedan pored drugog i kaze mi uporedi i pogledaj koji ti bolje leži. Naravno mozes i da ga uzmeš u ruke. Izabrao sam beli a ona je plavi stavila nazad u kutiju i odnela ga nazad u magacin. Šta sad ako je pocepan sticker treba da ga prodaju kao polovan??

Treća je, kada sam počeo malo dublje da "kopam" po opcijama i kada sam pogledao status (gde se nalazi i IMEI br.) da je u polju "Moj broj telefona" upisan neki sasvim "levi" broj. To mi je tek 100% podgrejalo sumnju da je ovo možda telefon koji je bio korišćen ili ne znam ni sam šta su mu radili. Pozvao sam taj "levi" broj, javio mi se korisnik istog (u istoj smo mreži, što je i logično) i rekao mi je da on nikada nije imao S3 telefon u rukama i da je to sigurno nekakva greška.

Sutra ću svakako ići do poslovnice, međutim zanimaju me i vaša iskustva i mišljenja vezano za sve ovo.

Na ovo pitanje ti ne mogu sa sigurnošću odgovoriti ali meni naprimer tu stoji "unknown"

Poslednja izmena:
Šta sad ako je pocepan sticker treba da ga prodaju kao polovan??

Problem je što to ne bi smeli da rade, za to služe pokazni telefoni koji se posle ne mogu (ne bi trebali da mogu) prodavati kao i novi. To piše i na stikeru i nije normalno da on bude pocepan.

Kao što rekoh, to mi ne smeta toliko, tj. pristao sam na to i na dato objašnjenje jer sam verovao da je se desio slučaj kao tvoj (da je neko birao boje i tome sl.). Svi pristajemo na to, a ne bi smo trebali. :)

Postoji li ovde mogućnost da se proveri koliko je sati telefon radio? Ono kao što je ranije, pre 10-ak godina, postojao kod za određene modele telefona koji kada se ukuca u isti daje traženu informaciju?

Hvala za info o memoriji.

Poslednja izmena:
Problem je što to ne bi smeli da rade, za to služe pokazni telefoni koji se posle ne mogu (ne bi trebali da mogu) prodavati kao i novi. To piše i na stikeru i nije normalno da on bude pocepan.

Kao što rekoh, to mi ne smeta toliko, tj. pristao sam na to i na dato objašnjenje jer sam verovao da je se desio slučaj kao tvoj (da je neko birao boje i tome sl.). Svi pristajemo na to, a ne bi smo trebali. :)

Ni jedan operater nema izložene baš sve modele pa ne možeš da ga vidiš i osetiš da li ti odgovora težina, materijal od kojeg je uradjen i slično.

Postoji li ovde mogućnost da se proveri koliko je sati telefon radio? Ono kao što je ranije, pre 10-ak godina, postojao kod za određene modele telefona koji kada se ukuca u isti daje traženu informaciju?

Ne.

Kad kupuješ telefon kod operatera radnica pred tobom otvori kutiju i pokaže ti telefon iz prve ruke. Ja nisam mogao da se odlučim između plavog i belog S3 tako da je radnica predamnom presekla sticker izvadila oba telefona iz kutija i stavila ih jedan pored drugog i kaze mi uporedi i pogledaj koji ti bolje leži. Naravno mozes i da ga uzmeš u ruke. Izabrao sam beli a ona je plavi stavila nazad u kutiju i odnela ga nazad u magacin. Šta sad ako je pocepan sticker treba da ga prodaju kao polovan??

Kao sto vec napisa @sale to ona ne sme da radi..pa to je isto kao kad bi u samoposluzi kupio vec otvoren jogurt...jel bi ga uzeo? Nervira me jer ovde kod nas prolazi gomila stvari koje ne bi smele da prodju, ali niko se ne buni, svi cute pa im se moze..

Nemoj da se operećuješ, sve je ok a sumnjam da bi smeli tek tako da ti prodaju korišćen telefon. Doduše ja kada sam u nišu tražio da mu otvore telefon, nisu hteli baš iz tog razloga nego sam imao test primerak i gledao... Pri kupovini radnica je isekla stiker ali tek po kupovini.
Što se tiče memorije sada to je jasno kako se oni služe marketinškim forama :)
Jedino to oko broja baš ne kapiram. Ali kao što ti rekoše, ako treba, udri factory reset i to je to.

Hvala kolega tenkista. :)

Tako ću i da uradim, i onako me mrzi da idem ponovo u poslovnicu. :D

Kao sto vec napisa @sale to ona ne sme da radi..pa to je isto kao kad bi u samoposluzi kupio vec otvoren jogurt...jel bi ga uzeo? Nervira me jer ovde kod nas prolazi gomila stvari koje ne bi smele da prodju, ali niko se ne buni, svi cute pa im se moze..

Jeste otvoren jogurt... Loš ti je primer. Otvoren jogurt će se pokvariti a telefon koji je u kutiji sa presečenim stickerom se sigurno neće pokvariti.

To oko broja može biti problem do tvoje kartice... Stavi drugu karticu, pa vidi da li očitava broj... Neke kartice nemaju upisano to u sebi, pa stoji unknown, a neke imaju, pa stoji tvoj broj telefona... Najbolje ti da probaš i vidiš.

Nema sta da ides sada. Ako odmah ne trazis drugi nema posle / sutra :)... opusti se i uzivaj

To oko broja može biti problem do tvoje kartice... Stavi drugu karticu, pa vidi da li očitava broj... Neke kartice nemaju upisano to u sebi, pa stoji unknown, a neke imaju, pa stoji tvoj broj telefona... Najbolje ti da probaš i vidiš.

Eh, ne mogu, nemam drugu micro karticu. :)

@sh_: Mogu da ga vratim u toku od 72 h, a tek su prošla 24+ h. Mislim da sam neke sumnje odagnao tako da će ovaj primerak ostati kod mene.

To oko broja je do tvoje kartice. On taj broj povlaci sa tvoje SIM kartice. Kod mene je pre stajalo Unknown, a onda sam ubacio SIM karticu u iPhone (3GS) i preko njega upisao svoj broj u karticu. Sada mi uvek pise broj telefona, u koji god telefon da ubacim SIM.

Nije koriscen taj SGS3.

Pozdrav svima,imam jedan problem sa SIII telefonom.Kada ga spojim na PC win vidi samo 2gb storage prostora iako tel ima 16.Jednom na kratko se pojavila jos jedna particija koja kao da je bila neparticionisana i sad je vide nema.Tel je nov i nema nikakvih problema u radu.Hvala unapred za pomoc.

Allshare na telefonu nece da radi, par puta sam ga brisao i ponovo instalirao i ne radi.

Koj rom koristiš? Za allshare koliko znam treba samsung-based i valjda takav kernel. Na aosp neće da radi. Inače, allshare server instaliraj na kompu i onda bi trebalo da ga tv vidi preko dlna opcije. A ako hoćeš direktno sa mobilnog, ista priča ako si svi povezani u dlna. Ja bar nisam imao problema što se toga tiče na es6100 tv

Jeste Samsung link. Koristim NeatRom lite 5.1. Kada pokrenem Samsung link kaze da ne moze da pristupi i da pokusal ponovi ili reinstal aplikacije.
E sad nisam siguran da li moj tv Samsung LE32C550, ne znam da li podrzava DNLA ali ima AllShare i lan prikljucak. Da li za tv treba poseban Wifi dongle ili moze preko rutera pa na lan kabal do tv?
Na tv mogu samo da izaberem kom kao spoljni izvor i kao mogu da pristupim fajlovima na kompu ali ne i falovima na mobilnom. I sa mobilnog mogu da posaljem samo sliku na tv ali ne i video.

Da ispravim, posle ovog gore legoh i krevet uzeo telefon, i primetih da nisam ukljucio vidljivost telefona, sad ga tv prepoznaje i moze da pristupi faljovima na telefonu. Mada i dalje ne mogu da pustim video sa tel na tv. AllShare ne moze da pristupi podatcima?!

Poslednja izmena:
I mene interesuje odgovor na ovo a do tada probaj MediaServer. Fino radi iako meni nije pustao video jer izgleda moj Sony iz 2012 ne podrzava format u kojem S3 snima. :mad:

Da ne pričam napamet, kada stignem kasnije probaću pa javljam kako ide kod mene. Ja filmove puštam uvek sa kompa tj servera, tačnije kada na tv-u izaberem kao izvor dlna mogu da izaberem i pustim bilo šta što mi se nalazi u shared direktorijumima na hdd-u.
Za direktno puštanje sa telefona ne znam napamet, moraću da probam. Inače kod mene jeste sve umreženo preko wifija ali nema nikakve veze što je tebi tv kablom a tel wifijem.

Evo sad sam provalio za pustanje videa sa telefona na tv. Radi samo kada se video pusti na telefonu, tek onda se pojavi opcija za deljenje ekrana(nece kao fajl da radi) i to samo iz default playera. Bar je tako kod mene.

Ova se placa, jel moze ona druga sto se ne placa?

Poslednja izmena:
BubbleUPnP DLNA

Poslednja izmena:
Kao što je i onom tipu eksplodirao pa se posle ustanovilo da je pokušao da istera vlagu iz telefona pomoću mikrotalasne?:)

Jel mogu na ovom kršu da se menjaju pesme tasterima sa slušalica, neće pa neće... (2 i 3 klik na start/stop tast)!?

Jel mogu na ovom kršu da se menjaju pesme tasterima sa slušalica, neće pa neće... (2 i 3 klik na start/stop tast)!?

Moze. Samo telefon mora da ti je rutovan. Ako jeste uradi sledece, skini xplore sa marketa i u podesavanjima xplora postavi root access writable zatim uradi sledece:

1) Navigate to folder /system/usr/keylayout/
2) Backup the current Generic.kl file (you were going to do that anyway, right? If you weren't, probably best not go any further...)
3) Edit the file Generic.kl using a text editor
3) Comment out the lines for keys 114 and 115 (just put a # at the start of those two lines) thus:
# key 114 VOLUME_DOWN WAKE
# key 115 VOLUME_UP WAKE
4) Find the lines for keys 163 and 165, which look like this:
key 163 MEDIA_NEXT WAKE
key 165 MEDIA_PREVIOUS WAKE
5) change the numbers from '163' to '115', and from '165' to '114', thus:
key 115 MEDIA_NEXT WAKE
key 114 MEDIA_PREVIOUS WAKE
6) Save and reboot

Odna instaliraj ovaj program i podesi po volji;)

Prilozi

• hb7.1.rar
    214.8 KB · Pregleda: 15
Vrh Dno